Vælg en side

Sim-Racing, som er blevet en meget trendy e-sport i de senere år, tilbyder en virkelig fordybende oplevelse på en racerbane takket være al den nyeste teknologi og de forskellige hardware, der er tilgængelige til at spille spillet.

Men det er ikke altid let at vide, hvor man skal begynde, hvilken type medie man skal vælge, hvor meget man skal investere for at få den bedst mulige oplevelse, når man er nybegynder, eller hvordan man undgår inkompatibilitetsproblemer.

Der findes så mange forskellige produkter i dag, at det er let at fare vild, og det er ikke let at træffe de rigtige beslutninger, når det gælder om at købe det rigtige udstyr. Bare rolig, i denne artikel har vi sammensat en komplet guide, der besvarer alle dine spørgsmål og får dig i gang med Sim-Racing med det allerbedste, der findes i dag.

SimRacing: Det bedste udstyr til at komme i gang med racerløb 2024

Hvad er Sim-Racing?

Hvis du ikke er bekendt med begrebet, er Sim-Racing simpelthen en sammentrækning af de to ord Simulation og Racing, et ord, der refererer til racersimulationsspil.

Ved hjælp af specialudstyr og -materialer giver sim-racing dig mulighed for at simulere en køreoplevelse, der er så tæt på virkeligheden som muligt.

2024På er Sim-racing virkelig blevet en meget moderne e-sport, hvor racerkørere konkurrerer stort set over hele verden i forskellige amatør- og professionelle mesterskaber.

Med simracing er der så lidt forskel på virkeligheden og det virtuelle, at selv de største professionelle racerkørere som Loeb nu træner på simulatorer.

PC eller konsol?

Et af de første vigtige spørgsmål, du skal stille dig selv, når du vil i gang med Sim-racing, er, om du foretrækker at spille på en pc eller en konsol. Medmindre du allerede ejer en af dem, er du nødt til at beslutte, hvad du vil investere i.

Der er en række kriterier, du skal tage højde for, når du træffer din beslutning.

Pc, referencevalget

Hvad enten det drejer sig om grafisk kvalitet eller realisme, vinder pc ‘en over konsollerne, når det gælder Sim-racing. Det er langt det bedste valg, ifølge de største Sim-racere, når det kommer til at genskabe den bedste racersimulation.

Nogle spil er kun tilgængelige på pc, f.eks. iRacing og rFactor 2, to spil, der er meget populære i den professionelle og amatøragtige simracing-verden.

Men selvom pc’en synes at være det oplagte valg for mange gamere, er der også ulemper. At sammensætte en god pc kræver allerede nogle computerfærdigheder og fritid, men det kræver også en større økonomisk investering. At vælge det bedste grafikkort koster penge!

Sim-racing på konsoller

Den nye generation af konsoller er heller ikke noget at kimse ad, når det gælder kvaliteten af hardwaren og de spil, der tilbydes, og de byder på utrolige raceroplevelser.

Vær dog forsigtig, da de forskellige Xbox- og Playstation-konsoller har eksklusive licenser til hvert spil, hvilket betyder, at afhængigt af hvad du ejer eller vælger at købe, vil du ikke nødvendigvis kunne spille alle de racerspil, du har drømt om.

Valget af spil

Det ultimative mål er at have det sjovt, så valget er baseret på, hvad du har lyst til at lave. Der er forskellige typer spil og forskellige typer racerløb: F1, rally, endurance… Hvad kan du bedst lide? Afhængigt af din smag kan du vælge de spil, der passer dig bedst, og sørge for, at de er kompatible med din pc eller konsol.

FORZA

Forza

Hvis du f.eks. vælger Xbox med X|S-serien, vil Forza-serien af spil være kompatibel med din konsol.

Denne serie omfatter Forza Motorsport- og Forza Horizon-serierne, hvor den seneste Forza Horizon 5 udkom i november sidste år. Nogle af spillene i disse serier er kompatible med Windows.

gran turismo 7

Gran turismo

Hvis du har en Playstation-konsol, kan du finde Gran Turismo-serien blandt racersimulationsspillene. Det seneste Gran Turismo 7 er en stor succes.

De forskellige multiplatform-spil

Bare rolig, mens nogle spil kun fungerer på én type konsol eller platform, er der også nogle meget gode Sim-racing-spil, der er kompatible med forskellige platforme, kendt som multiplatform-spil.

For eksempel fungerer følgende spil på Windows, Xbox Series og Playstation 5:

 

F1 2021

F1 2021

Dette spil, der er udgivet af EA Sports og udviklet af Codemasters, er meget kendt i sim-racing-verdenen, da det var det officielle videospil til Formel 1- og Formel 2-mesterskaberne i 2021.

assetto corsa competizione

Assetto Corsa Competizione

Dette spil fra 2019, som er udviklet af det italienske studie Kunos Simulazioni, er meget realistisk og er også kompatibelt med forskellige platforme.

Hardware og kompatibilitet

Når du har valgt din foretrukne platform og dine foretrukne spil, skal du stadig forholde dig til den mere tekniske side af hardwaren.

Vi har allerede diskuteret kompatibilitetsproblemer med Sim-racing-spil, men der er også problemer med hardware.

Derfor er det vigtigt, at du tager dig tid til at tjekke, at den hardware, du planlægger at købe, er kompatibel med din konsol eller pc og med de spil, du vil spille, før du køber noget.

Vi ved, at alt dette kan være en rigtig hovedpine, og derfor har vi samlet nogle nyttige oplysninger, der kan hjælpe dig med at undgå ubehagelige situationer.

Rattet

Hvis der er én ting, der gør Sim-racing så fantastisk realistisk, så er det brugen af rattet. Og det er derfor, vi anbefaler, at du tager dig god tid, når du vælger din, så du er sikker på, at den er præcis, hvad du leder efter.

Størrelse, mærke, æstetik og vibration er alle vigtige kriterier at tage i betragtning for at sikre, at du får de bedste fornemmelser under dine simulerede løb.

Alle de store Sim-racing-spillere vil fortælle dig, at et af de vigtigste kriterier, hvis ikke det vigtigste, er force feedback fra dit rat. Det er selvfølgelig ikke obligatorisk, men uden denne mulighed mister racersimuleringen meget af sin realisme, hvilket gør oplevelsen langt mindre fornøjelig. Med force feedback kan du mærke vibrationer i rattet under løbet som reaktion på de stød, bilen modtager under spillet.

Med hensyn til prisen kan de optimalt konfigurerede hjul, som Sim-racing-entusiaster foretrækker, koste over 1.000 euro, men du skal være opmærksom på, at du for et meget lavere budget kan finde nogle meget gode modeller, der også garanterer en meget god spiloplevelse.

Her tilbyder vi dig tre forskellige modeller af rat til forskellige priser, så du lettere kan beslutte dig:

logitech g923

Logitech-rat

Mærket har udviklet modellerne G29, G920 og G923, som er de førende på markedet for indgangsrat i øjeblikket, med en pris på 399,99 euro for G923, som inkluderer et rat og 3-pedalspedaler, sammenlignet med omkring 250 euro for G29. Afhængigt af modellen er den kompatibel med Xbox-, Playstation- og PC-konsoller.

thrustmaster t248

Thrustmaster-rat

Til 349,99 € er Thrustmaster T248-rattet perfekt til begyndere. Dens force feedback er meget effektiv i forhold til prisen, og denne model er kompatibel med både Playstation- og PC-konsoller og inkluderer også et pedalbræt.

fanatec svinghjul med direkte drev

Direkte drevne rat

Det er langt de dyreste hjul på markedet, og de koster omkring 1.000 euro eller meget mere afhængigt af modellen. De anses for at være crème de la crème inden for Sim-racing-rat. Mens priserne stiger med modellerne, gør realismen og fornemmelsen bag rattet det også. GT DD Pro-rattet, for eksempel, er en kombination af Gran Turismo og Fanatec, hvilket resulterer i et af de bedste simracing-ratte, der nogensinde er designet.

Fanatec er fjerboldmærket par excellence, men du skal vide en ting eller to om fjerbolde for at vælge deres produkter. Hvis du vælger et Fanatec-rat, skal du købe motorblokken separat, så den passer til det rat, du ønsker, og pedalerne.

Pedalerne

Selv om pedalerne, som vi så tidligere, kan være inkluderet i rattet, er det ikke nødvendigvis altid tilfældet. Og når pedalerne leveres sammen med rattet, er udstyret ofte lavet af plastik, hvilket gør det mindre behageligt at bruge og mindre holdbart.

Vi anbefaler, at du vælger metalpedaler, som vil være meget mere holdbare over tid og også er meget mere realistiske.

De fleste kranksæt designet til Sim-racing har en teknologi kendt som“potentiometer“, som giver dig mulighed for at indeksere kraften i acceleration eller bremsning i forhold til pedalens hældningsvinkel.

Der er også for nylig blevet lanceret nye kranksæt i topklassen med“Load Cell“-teknologi på bremsepedalen. Det er en lille sensor, der beregner bremsekraften og gør spillet endnu mere realistisk.

Her er nogle eksempler på pedalboards, som vi anbefaler, så du kan komme i gang:

 

thrustmaster t-lcm

Thrustmaster T-LCM LOAD CELL kranksæt

Dette er det første pedalboard fra Thrustmaster, et mærke, der er kendt i Sim-racing-verdenen for sine entry-level-produkter af høj kvalitet. Den har vejecelleteknologi, som giver en meget præcis bremsning. Dette kranksæt giver virkelig meget værdi for pengene.

fanatec csl pedalboard

Fanatec CSL kranksæt

Dette pedalboard fra det berømte Fanatec-mærke fås fra kun 80 euro og er perfekt til Sim-racing-begyndere. Den har ikke en Load Cell-sensor, så du skal betale mindst €100 mere, hvis du vil tilføje en.

Gearkassen

Gearkassen, også kendt som“Shifter“, er et ekstra element i Sim-racing for at give dig en bedre racersimulering, når du spiller.

Det rat, du har købt, har måske en gearvælger, men ligesom med pedalerne er det ikke altid tilfældet. Og selv når gearkassen er inkluderet i sættet, er det ikke nødvendigvis den, der passer bedst til din type kørsel.

Der er sekventielle eller H-box shifters (nogle modeller tilbyder begge dele), med eller uden vibrationer, kompatible eller ej med alle platforme. Du er nødt til at tage dig tid til at søge og sammenligne for at finde det, der passer til dig.

thrustmaster th8a

Thrustmaster Th8A

Thrustmaster Th8A er en af de mest udbredte mellemklasse-gearkasser til Sim-racing, og den er kompatibel med Playstation-, Xbox- og PC-konsoller. Desuden kan gearskift foretages sekventielt eller via en H-kasse.

Cockpittet

For at få den ultimative raceroplevelse er rattet naturligvis et nøgleelement, men det er ikke det eneste. Hvis du vil komme ind i simracing på den bedst mulige måde, skal du planlægge at tilføje et cockpit til dit sæt.

Der er intet, der forhindrer dig i at spille uden en, men for at opnå den ultimative komfort og nydelse er en kabine, der er så tæt på den ægte vare som muligt, virkelig ideel.

Nogle spillere har valgt at bygge deres egne cockpits i DIY-mode, hvilket egentlig ikke er nogen dårlig idé. Men for at gøre det, selv om du helt sikkert vil spare lidt penge, skal du stadig være tålmodig, føle dig som en handyman og have det nødvendige værktøj.

Der er RSeat alt-i-et-cockpits, som er mere eksklusive, og Playseat-cockpits, som er mere prisvenlige. Ulempen ved sidstnævnte er, at de har en stang mellem benene.

Du kan også vælge mellem andre modeller og mærker, såsom Next Level, Obutto, Oplite… Der er så mange på tilbud, at listen er lang.

Når du køber dit cockpit, skal du huske, at nøgleordet er komfort! Du kommer sandsynligvis til at sidde i det i timevis og spille, så du kan lige så godt have det behageligt.

Modeller mellem €200 og €400:

next level racing gt lite

Next Level Racing – F-GT Lite

Det er et cockpit, der giver dig en ideel, komfortabel racerposition og er perfekt, hvis du har begrænset plads.

playseat evolution

Playseat – Evolution

Playseat er et af rytternes foretrukne mærker på grund af dets kvalitet. Denne specifikke model blev udviklet med piloter. Den kan foldes sammen for at spare plads.

Modeller til €700 – €1000:

rseat rs1

Rseat – RS1

Dette cockpit med sit udviklende design er et must-have til spillelokaler. Den leveres med en gearskifterstøtte og et skålsæde på gliderne.

ekstrem simracing p1

Extreme Simracing – Cockpit P1 3.0

Dette cockpit er et ægte stykke luksusudstyr. Den har en skærmstøtte og et gearstangshåndtag.

Skærmen

Du tror måske, at det ikke er så kompliceret at vælge en skærm til dit spil, men tro om igen – det er ikke så let, som det lyder, især hvis du har valgt at spille på en pc.

For dem af jer, der bruger en konsol, er det meget sandsynligt, at I bare bruger jeres fjernsyn, så I behøver ikke at investere i en ny skærm. Det er op til dig, men du kan også benytte lejligheden til at investere i et nyt, lidt større eller bedre fjernsyn.

Hvis du har valgt Sim-racing på PC, vil valget af skærm(e) have en afgørende indflydelse på din komfort under løbene og på spillets kvalitet. Du kan starte med en Ultrawide-skærm, eller du kan få den bedst mulige start med en konfiguration med tre skærme– det er op til dig.

Selvom pc’en giver større fleksibilitet med hensyn til konfiguration, har den også sine ulemper. Uanset om du har en eller tre skærme, skal du huske på, atlyden skal være af meget god kvalitet, for at racersimuleringen bliver optimal. Det ville virkelig være en skam, hvis din spiloplevelse blev ødelagt af lydproblemer.

Du skal også være ekstremt omhyggelig med skærmens G-Sync- og FreeSync-kompatibilitet for at undgå problemer.

Hvad er G-Sync- og FreeSync-kompatibilitet?

Du synes måske, at denne meget tekniske jargon er lidt forvirrende. Disse udtryk henviser til Nvidias G-Sync og AMD’s FreeSync-grafikkort.

Disse teknologier giver dig mulighed for at tilpasse frekvensen på en skærm til den frekvens, hvormed dit grafikkort viser billeder på skærmen, kendt som variabel opdatering.

Kort sagt er det det, der gør, at du kan spille dine spil uden at lide under tearing, slowdowns, frysninger eller ryk i skærmen, som kan være meget ubehagelige og ødelægge din spiloplevelse.

Hvis du har et Nvidia-grafikkort, kan du drage fordel af G-Sync, og hvis du har et AMD- eller Nvidia-kort, kan du drage fordel af FreeSync.

Så når du køber en eller flere skærme, skal du sørge for, at de er kompatible med dit grafikkort.

2024Efter vores mening er dette det ypperste inden for Sim-racing-skærme:

 

  • Konfiguration med tre skærme Det er langt det bedste, der findes, ifølge Sim-racing-entusiaster og professionelle. Ved at vælge den tredobbelte skærmkonfiguration er du garanteret det bedste og mest realistiske synsfelt under dine racersimuleringer.
  • Ultrawide-skærm: Denne mulighed er tæt på tredobbelte skærme og giver en utrolig oplevelse, samtidig med at den reducerer den plads, de tre skærme optager, betydeligt.
samsung ultra wide

Samsung ULTRA WQHD 34,1 tommer

Som hovedregel er skærme til simracing ret dyre, men nogle modeller, såsom Samsung ULTRA WQHD 34,1 tommer, kan være af god kvalitet, samtidig med at de er til at betale. Den koster omkring €360 og har indbygget FreeSync-teknologi.

Uanset hvad du vælger, kan vi kun anbefale, at du sørger for, at din(e) skærm(e) er buede. Denne mulighed forbedrer simpelthen følelsen af fordybelse og gør simracing endnu mere realistisk. Selvom denne indstilling ikke er afgørende, hvis du har tre skærme, afhjælper den i høj grad manglerne ved Ultrawide-skærme (todimensionel visning af billedet).

Valg af skærmholder

Da du spiller siddende, skal din(e) skærm(e) være i den rigtige højde, hvilket betyder, at du skal bruge et stativ.

Understøttelsen afhænger naturligvis af de valg, du træffer i forbindelse med din Sim-racing-installation.

Hvis du har tre skærme, skal du bruge beslag, der er designet til at holde tre skærme, og hvis du har et cockpit, skal du bruge beslag, der kan fastgøres til det.

Der findes en række forskellige mærker og priser. For at give dig en idé er her to eksempler fra forskellige mærker og til forskellige priser:

next level racing skærmunderstøttelse

Understøttelse af Next Level Racing-skærmen

Den er meget nem at montere, enten alene eller direkte på cockpittet, og kan understøtte 1 skærm fra 24 til 85 tommer.

fanatec tredobbelt skærmstativ

Rennsport Cockpit tredobbelt skærmstativ V2

Denne mellemhøje bracket fra Fanatec genskaber et autentisk racermiljø.

Afslutningsvis

Du ved nu stort set alt, hvad der er værd at vide om simracing og det udstyr, du skal bruge for at komme i gang under de bedst mulige forhold.

Det hele handler ikke om penge, men du skal have et vist budget for at komme i gang med Sim-racing. Som vi så i denne artikel, kan du med et budget på omkring 1.000 euro få råd til en helt anstændig konfiguration, der giver dig mulighed for at kombinere komfort og fornøjelse.

Du vil opdage, at takket være Sim-racing kan du sætte dig i de største professionelle køreres sted, såsom Alonso eller Hamilton, og opleve de samme fornemmelser som dem, men fra dit eget komfortable hjem. God fornøjelse!

Notez cet article

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar