Vælg en side

De 5 bedste cockpits til Sim-racing

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Hvem elsker ikke racerspil? At spille med et rat er fantastisk for enhver racing sim-fan. Men hvis du vil have en virkelig realistisk oplevelse og leve dig helt ind i spillet, har du brug for et cockpit.

Det lyder nemt, men der er virkelig mange muligheder på markedet. Hvis du ikke ved, hvordan du skal vælge, bliver det meget svært at købe den, der passer til dig. Det er derfor, vi gerne vil hjælpe dig.

I denne artikel vil vi fortælle dig, hvad der kendetegner et godt cockpit, hvordan du vælger den bedste model til dig og præsentereen liste over de bedste simracing-sæder på markedet i dag.

 

Vores udvalg af de 5 bedste sim-racing cockpits

For at hjælpe dig med at beslutte, hvilken model du skal købe, har vi udvalgt vores 5 foretrukne sim-racing cockpits på markedet i dag.

#1 Fanatec CSL Cockpit

Fanatec csl cockpit

For et par år siden gjorde den tyske producent af periferiudstyr til simracing, Fanatec, mere eller mindre Direct Drive-baser tilgængelige for offentligheden med deres 5nm og 8nm CSL DD. Det var første gang på dette marked, at en producent tilbød højtydende produkter til lave priser. Og det ser ud til, at Fanatec tager fat på cockpit- og chassissegmentet med sit helt nye CSL Cockpit.

Ideen er ganske enkel: at tilbyde et solidt chassis, der kan tilpasses til alle simracing-opsætninger til en rimelig pris. Og det er, hvad vi har fået med CSL Cockpit. Strukturen i dette produkt er rørformet med plader ved forskellige samlinger. Fanatec har brugt aluminium og stål til de strukturelle dele, hvilket giver den et meget højt niveau af stivhed, der er værdig til at konkurrere med de store navne i segmentet (PlaySeat, Next Level Racing osv.).

De forskellige dele af CSL Cockpits er perforerede, så sæde, krankboks, kædestag og gearskifter-/håndbremsebeslag kan justeres. Der er lagt vægt på tilpasning og justerbarhed, og det kan man se i stort set alle dele af chassiset.

Hele Fanatecs katalog af periferiudstyr til simracing understøttes også af CSL Cockpit. Vi taler om kædestag fra CSL DD til Podium DD2, alle CSL- og ClubSport-kranksæt, plus skiftere og håndbremser.

CSL Cockpit kan købes nu på Fanatecs hjemmeside for 400 euro. Sædet sælges separat (€100), og det samme gør en monitorholder (€120) og en holder til gearstangen (€40).

Fordele

 • Kvalitet af konstruktion
 • Tilpasning og justerbarhed
 • Kompatibilitet med Fanatec-produkter
 • Overkommelig pris

Ulemper

 • Ekstra omkostninger til hovedkontoret

#2 Simons Gaming S1

 

Fanatec csl cockpit

Simons Gaming Solutions S1 er en nykommer i verdenen af simracing-sæder. Det er et chassis i GT-stil til stor glæde for sim-racere. Dens design er en blanding af standardformer og unikke farver. Det rørformede chassis er helt sort med lyseblå forstærkninger. Mærkets logo er placeret på sædeskinnerne og er nøgternt. Og i bunden af cockpittet tilføjer en dynamisk LED-strip lidt krydderi til din opsætning.

S1 leveres med et sæde med glasfiberstruktur og kan nemt rumme alle piloter og deres sim-racing-setup, uanset hvilket mærke af periferiudstyr de har.

Uanset hvilket udstyr du har, er Simon’s Gaming S1 et fremragende cockpit til at supplere dit nuværende setup. Den er i øjeblikket til salg for €629 på mærkets hjemmeside.

Fordele

 • Meget robust
 • Kompatibel med alle mærker
 • Alt inkluderet (sæde, gearstangsstøtte, LED)

Ulemper

 • Meget begrænset lager

#3 Le cockpit PLAYSEAT Evolution Alcantara

 

playseat evolution alcantara

Playseat Evolution Alcantara er nok et af de mest kendte og bedst sælgende rat- og pedalsæder i verden, og det er der en god grund til. Playseat har kombineret et komfortabelt sæde med et pladsbesparende design og en robust konstruktion.

Med sit solide aluminiumschassis kan Playseat Evolution Alcantara-cockpittet modstå alle former for pludselige bevægelser, bøjninger og opbremsninger. Det er en kopi af et cockpit med et fuldt justerbart sæde, der for det meste er dækket af Alcantara . Dette materiale bruges i konstruktionen af luksusbiler og er meget behageligt at røre ved, hvilket giver dig indtryk af at være inde i en rigtig racerbil.

Denne model er velegnet til både voksne førere og børn over 8 år, og den er nem at justere, så du kan skifte position på få sekunder. Du kan justere både sædet og rattets akse. Den er kompatibel med alle rat og pedaler på markedet.

Det er kompatibelt med alle rat og pedalboards fra førende mærker som Fanatec, Logitech, Thrustmaster osv. samt PC- og Mac-operativsystemer og PlayStation-, Xbox- og Switch-konsoller.

PlaySeat Evolution Alcantara-cockpittet er ikke dyrt i forhold til den kvalitet og de fordele, det tilbyder. Det er en model, der er designet til gamere, som gerne vil i gang med sim-racing eller køresimulatorer, og som foretrækker at starte i det små, afhængigt af deres budget.

Fordele

 • Den er komfortabel og robust.
 • Den er sammenklappelig.
 • Kan justeres til alle størrelser
 • Velcro og kabelbindere til justering af kabler.

Ulemper

 • Ryglænet kan ikke justeres.

#4 Le cockpit Next Level Racing F-GT

 

næste niveau f gt

Next Level Racing F-GT cockpittet er uden tvivl det bedst sælgende cockpit fra det prestigefyldte mærke, og det er ingen overraskelse, at det er det eneste ‘faste’ cockpit, der kan skifte position mellem Formel og GT.

Det gør den, fordi den kan justeres i alle retninger, både hvad angår vinkel, dybde og højde.

Next Level Racing F-GT er faktisk utroligt justerbar (hjulenes, pedalernes og gearstangens position er fuldt justerbar), hvilket betyder, at du kan have et skydesæde med et komfortniveau og en kørerealisme, der er meget lig den i en rigtig bil.

Denne model er lavet af kulstofstål, laserskåret og robotsvejset i mat sort for en finish i topkvalitet. Den indeholder også et Premium racersæde.

Dette simulationssæde bruges af tusindvis af mennesker verden over, herunder professionelle piloter. Den blev endda brugt af Real Esport-teamet til verdensmesterskabet i GTR Endurance eRacing, som de vandt.

Konstruktionen af Next Level Racing F-GT er meget solid, da denne model er designet til at understøtte direkte drevne hjul og pedaler i topklasse.

Denne model er forboret og kompatibel med stort set alle modeller fra store mærker som Logitech, Thrustmaster, Fanatec osv.

Next Level Racing F-GT er et cockpit, der giver rigtig god værdi for pengene, efter vores meninget af de bedste på markedet for playseats i denne prisklasse.

Fordele

 • Både GT- og F1-positioner.
 • Top komfort og ergonomi.
 • Den giver fremragende værdi for pengene.

Ulemper

 • Den er ret klodset.

#5 Le cockpit Next Level Racing GT Ultimate V2

 

next level racing gt ultimate v2

Next Level Racing GT Ultimate V2 er et cockpit opdelt i to dele. På den ene side har vi skålsædet og hele dets struktur, og på den anden side har vi rattet og pedalstøtten.

Vi kan justere både ryglænet og selve sædet på samme måde, som vi ville gøre i en rigtig bil. Den er lavet af glasfiber og har også en lændestøttepude og en firepunktssele.

Sædet tilpasser sig den enkelte spillers specifikke behov. Den er designet til at bære vægte på op til 150 kg og giver den komfort, du har brug for til at tilbringe mange timer siddende uden at opleve muskeltræthed.

Konstruktionen er virkelig solid og fast og er designet til intensiv brug. Next Level Racing GT Ultimate V2 har den fordel, at rattet og pedalerne kan justeres fuldt ud, ligesom hvis vi sad i en rigtig bil.

Og for at gøre det hele endnu mere solidt, har vi inkluderet to skruer til at holde spanden og hjulstativet sammen, så de ikke kan skilles ad på noget tidspunkt.

Next Level Racing GT Ultimate V2 er kompatibel med den motoriserede bevægelsesplatform Motion Platform V3, hvilket øger niveauet af fordybelse og realisme, og der fås tilbehør som f.eks. skærmstativ og tastaturstativ.

Dette cockpit er ideelt til dem, der har været i Sim-racing-verdenen i et stykke tid og ønsker at tage det næste skridt i realisme. Det er et virkelig interessant cockpit og af meget god kvalitet.

Fordele

 • Den omfatter en støtte til en gearstang.
 • Den er sammenklappelig.
 • Den har lændestøtte og en lændestøttepude.

Ulemper

 • Den optager en masse plads.

#6 Le cockpit Oplite GTR S3

 

thrustmaster-t150

Oplite GTR S3 cockpittet har fået sit navn fra det berømte GTR-slogan, som står for Gran Turismo Racer. Det er et førsteklasses simulationssæde designet af professionelle til professionelle og entusiaster med en passion for racerløb.

Hvis du er på udkig efter et cockpit til sim-racing, tilbyderOplite GTR S3 Ultimate Racing næsten alt: nem montering, komfort, tilpasningsevne, æstetik og pris.

Det er et skålsæde med en skal af glasfiberforstærket polyester i sort satin. Den er beklædt med sort mikrofiber og skum med høj densitet.

RatstøttepladenOplite GTR S3 cockpittet kan justeres op og ned (±30°) og vippes (±30°), og det samme kan bundbeslaget, som kan justeres frem og tilbage og vippes.

Chassiset har en aerodynamisk profil, som øger sikkerheden og stabiliteten under spillet. Den er lavet af elegante stålrør og har en mat sort finish med høj modstandsdygtighed. Den har også 8 skridsikre glidere, der giver fremragende stabilitet.

Oplite GTR Cockpit S3 er kompatibel med alle produkter fra Thrustmaster, Fanatec, Logitech og andre mindre kendte mærker.

Det er uden tvivl et fremragende produkt i denne prisklasse.

Fordele

 • Komfortabel: en bred vifte af positions- og justeringsmuligheder for sæde og pedaler.
 • Den er solid, holdbar og stabil.
 • Fremragende værdi for pengene.

Ulemper

 • Den er ret tung og klodset
 • Gearstangen og skærmholderen er ikke inkluderet.

#7 Le Playseat Sensation PRO

 

playseat sensation pro

Playseat Sensation Pro er Playseats topprodukt. Denne model bryder med den typiske opbygning af mærkets andre sæder, daden ikke har en midterstang (bortset fra Playseat Challenge, som heller ikke har en, da den kan klappes ned). Den er bygget med en meget mere solid struktur end sine mindre brødre, hvilket betyder en meget højere pris.

Sædet er lavet af polyester i et sort alcantara-lignende materiale, stellet er lavet af sortlakeret stål i industrikvalitet og stellet af ultrastærkt, alsidigt stål med et fremragende kraft-til-vægt-forhold.

Sædet kan justeres med fire bolte. Det gør detnemt at justere sædets hældning, afstanden til pedalerne og rattet og ændre skærmens vinkel.

Derudover har den en hydraulisk justeringsanordning under højre side af sædet, så brugeren kan foretage forskellige justeringer.

Playseat Sensation PRO tilbyder enestående byggekvalitet, stabilitet ogutrolig komfort. Desuden har denne model mulighed for et udskifteligt sæde og en skærmstøtte, der passer til skærme på op til 55 tommer (buede skærme på op til 48 tommer).

Den er kompatibel med PlayStation 3, 4 og 5, Xbox 360, One og Series S/X, Switch, PC og Mac, og den er også kompatibel med alle rat og pedaler.

Playseat Sensation Pro cockpittet er toppen af poppen fra Playseat, så hvis du har råd, må du ikke gå glip af det!

Fordele

 • Dens design er ekstremt gennemtænkt.
 • Materialer af høj kvalitet.
 • Hydraulisk justering af rat og sæde.
 • Monitorstativ medfølger.

Ulemper

 • Prisen er høj.
 • Den har ingen tastaturunderstøttelse og er derfor ikke ideel til PC-gamere.

Hvad kendetegner et godt cockpit?

Baseret på vores forskning og erfaring mener vi, atet godt cockpit til simracing bør have følgende elementer :

Stabilitet

Alle kørere vil være enige om, at en racersimulator generelt er en meget ekstrem oplevelse med pludselige ændringer og bevægelser. Derfor er du nødt til at finde et stabilt cockpit, der kan modstå alle disse bevægelser uden at bevæge sig, så du undgår ulykker.

Skridsikker bund

Selvom nogle cockpits har hjul på basen, anbefaler vi, at du køber et med en skridsikker base. På den måde kan du forhindre, at den glider med dine bevægelser. Denne skridsikre base kan udstyres med låsbare hjul, metalfødder med gummispidser eller en silikonebelægning på den nederste del af strukturen.

God pasform til pedaler og rat

Det er virkelig vigtigt, at dine pedaler og dit rat sidder godt fast i stellet, så du undgår alle mulige uventede bevægelser. Derfor anbefaler vi en universalramme, som du kan justere så meget som nødvendigt for at holde resten af dit udstyr på plads.

Rum til gearstang

Selvom mange Sim-racing-cockpits ikke har det, har du brug for et rum til gearstangen, hvis du er til manuelt gearskifte.

Hvordan vælger jeg det bedste cockpit til simracing?

Når det kommer til at vælge det bedste simracing-cockpit, er der en række faktorer, der kan indikere, hvilke der passer bedst til dine behov, såsom dit budget og din specifikke situation. Her er de kriterier, du skal huske på, når du køber et cockpit, så du er sikker på at få den bedste model:

Kompatibilitet

Der er ingen grund til at købe et supercockpit til F1, hvis det ikke er kompatibelt med din konsol, dine pedaler eller dit rat, for så kan du ikke installere det. De fleste har universelle justeringsfunktioner, der sikrer, at du kan tilpasse den til dit simulationsudstyr. Tjek, at den model, du er interesseret i, er kompatibel med dit udstyr.

Konstruktion og materialer

Du er nødt til at se på strukturen af rammerne, benene og layoutet af de leddelte arme for at sikre, at de er helt stabile.

Du er også nødt til at se på dine præferencer i strukturen, såsom tilstedeværelsen af sæder med skinner og specifikke højdejusteringer for din komfort. På den anden side anbefaler vi, at du køber Sim-racing cockpits lavet af meget solide materialer som stål og aluminium. På den måde kan de holde til vægt og lange spilsessioner.

Yderligere funktioner

Ekstra funktioner og komponenter er meget vigtige, når man køber et cockpit. Nogle har f.eks. hvilestole, højdejusteringer og indbyggede løftestænger, skærme og meget mere.

En ekstra funktion, som mange mennesker leder efter i deres cockpit, er bevægelsessimulatoren, så du føler, at du rent faktisk er med i løbet. Husk på, at hver ekstra funktion øger prisen på cockpittet.

Ledigt rum

Selv om et meget lukket cockpit kan give indtryk af, at man faktisk sidder i en bil, er man nødt til at tage hensyn til den plads, der er til rådighed til bevægelse. De fleste af dem er højdejusterbare, så du kan udvide pladsen, så den passer til dine præferencer. Du skal også overveje, hvor meget plads du har til rådighed til dit cockpit derhjemme. På den måde kan du købe en struktur, der virkelig fungerer for dig.

Priser

Sim-racing cockpits findes i en bred vifte af priser, afhængigt af de funktioner, de tilbyder. For eksempel ligger de billigste uden stol på mellem 140 og 300 euro, mens professionelle uden stol kan koste mellem 400 og 600 euro.

Modeller med stol er derimod dyrere og kan koste mellem 350 og 800 euro afhængigt af mærke, styrke og funktionalitet.

I en nøddeskal

Som vi har set, findes Sim-racing cockpits i alle former, størrelser og materialer, og det er ikke nemt at vælge, når man ikke ved, hvor man skal starte. Så du kan spare en masse tid og penge ved at vide, hvad du leder efter fra starten.

Vi håber, at vores artikel om de bedste sim-racing cockpits og vores råd vil gøre det lettere for dig at træffe dit valg og finde den cockpitmodel, der passer til dig. Hvis du vælger en af cockpitmodellerne i vores udvalg,vil du ikke blive skuffet!

Dit indhold skal være her. Rediger eller fjern denne tekst inline eller i modulet Indholdsindstillinger. Du kan også style alle aspekter af dette indhold i modulet Designindstillinger og endda anvende brugerdefineret CSS til denne tekst i modulet Avancerede indstillinger.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar