Vælg en side

Playseat: De bedste simracing-cockpits i din dagligstue

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Videospil i bilverdenen udvikler sig konstant, hver med sin egen tilgang, nogle mere realistiske, andre mere arcade-agtige. Hvert år kommer der flere og flere spil på markedet, som alle er hyperrealistiske med hensyn til billede eller oplevelse, og i takt med at sektoren udvikler sig, bliver tilbehør mere og mere almindeligt for at gøre oplevelsen mere fordybende, og man går endda så langt som til at integrere virtual reality.

I dag er der ikke noget bedre end et cockpit, hvis du vil have den bedst mulige fornemmelse af spillet. På dette område er Playseat det førende mærke inden for gaming-sæder og racersimulatorer. Derfor har vi besluttet os for at fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om dette mærke!

I denne artikel vil vi fortælle dig om Playseats historie, dets kvaliteter oghvad der gør det til den nuværende leder på cockpitmarkedet. Men vi hjælper dig også med at beslutte, hvilken model der er den rigtige for dig, hvilke kriterier du skal overveje, før du vælger din Playseat , og selvfølgelig giver vi dig et udvalg af mærkets bedste modeller.

 

Et overblik over de bedste Playseats

Playseat-brandets historie

Grundlæggeren og den nuværende formand for Playseat Company, Dr. Fernando Smit, er en stor fan af motorsport. Han kørte gokart på professionelt niveau og blev hollandsk mester i enduro i 125cc-klassen i 1997 og 1998.

En dag fik han en idé og monterede en af sine gamle Sparco-stole på en metalramme. Han monterede et rat og pedaler på stellet, og så var det hele der: den ultimative racersensation. Og sådan blev den første Playseat født.

Han begyndte snart selv at bygge rammer til venner, og virksomheden begyndte at blomstre og fortsatte med at vokse. I 2002 blev produktionen flyttet fra Holland til Kina.

I dag er Playseat et velkendt koncept i spilverdenen, et globalt varemærke med adskillige patenter, en producent og en veletableret international virksomhed. Playseat-konceptet er unikt på grund af det patenterede siddesystem, der gør det nemt at opbevare og pakke.

Er det virkelig nødvendigt at købe et cockpit?

At købe et cockpit kan være en stor investering, og du spekulerer sikkert på, om det virkelig er det værd. Hvis du er fan af simracing, har et simulatorsæde kun fordele for dig. Her er grunden:

Det forbedrer spiloplevelsen

Cockpits forbedrer i høj grad spiloplevelsen, det er meget mere fordybende og sjovt, det er helt sikkert. Det giver os mulighed for at nyde spillene mere, især hvis det er racersimulationsspil. Desuden tilbyder de fleste modeller en kørestilling, der er næsten identisk med en racerbils.

Den kan opbevares og foldes sammen

Det er ikke alle, der har plads nok derhjemme til, at sædet konstant optager plads. Den gode nyhed er, at langt de fleste sæder kan foldes i mindst to dele og også giver mulighed for at folde ryglænet, så vi kan opbevare det meget mindre pladskrævende.

Det forbedrer din præstation

En ergonomisk, fast position gør det muligt for hjernen at huske dine bevægelser bedre, så når vi konkurrerer i Sim-racing, forbedrer en fast position (uden problemer med kontorstole med hjul) og statiske referencer vores langsigtede præstation. De hjælper dig også med at fordybe dig i spillets atmosfære og i, hvad der foregår.

Det forbedrer komforten

Det ergonomiske design gør det mere behageligt at spille fra cockpittet end fra en stol. Og hvis vi har dårlige kropslige vaner – såsom at holde en forceret kropsholdning – kan det hjælpe med at forhindre rygsmerter, især hvis vi normalt spiller i lange sessioner, da vores rygge vil blive jævnt støttet af sædet.

Den kan tilpasses til din størrelse

Cockpits fungerer ikke efter størrelse, de giver os mulighed for at tilpasse dem til vores størrelse og foretage visse justeringer for at få det bedste ud af dem. Nogle giver dig mulighed for at justere ryglænets hældning, men langt de fleste har justering i længderetningen, hvilket er ideelt for ben og arme, især hvis du leger med et simracingrat og simracingpedaler.

 

Hvorfor vælge Playseat?

Mærkets vision er, at Playseat racersæder skal give dig mulighed for at føle de ægte følelser fra en professionel kører under et løb. Og hun gør alt, hvad hun kan, for at få det til at ske.

Playseat samarbejder også med rigtige racerkørere om at teste deres produkter, og vi taler ikke bare om hvilke som helst kørere, men om verdensberømte stjerner som F1-kørerne Daniel Ricciardo og Maz Verstappen.

Playseats økosystem af produkter er omfattende, og der er noget for enhver smag og ethvert budget. Du kan helt sikkert finde en model, der passer til dig!

Desuden bruger de materialer af højeste kvalitettil at fremstille deres forskellige modeller for at garantere robuste, langtidsholdbare sæder.

Deres simulationssæder er næsten fuldt kompatible med alle videospilkonsoller. Uanset om du har en PlayStation, Xbox, Mac eller PC, er det lige meget – du kan vælge mellem alle Playseat-modellerne, og du vil helt sikkert finde en, der er kompatibel med din spilplatform.

Playseat er en virksomhed i konstant udvikling, som aldrig holder op med at overraske os med stadig mere realistiske modeller udstyret med den bedst mulige teknologi.

Og hvis du har spørgsmål om deres cockpits, kan du altid regne med, at den fremragende kundeservice vil hjælpe dig.

 

Hvordan vælger jeg mit Playseat cockpit?

For at vælge et simulationscockpit korrekt er der visse faktorer, man skal tage i betragtning for at sikre, at modellen passer bedst til dine behov, dit budget og din specifikke situation. Vi forklarer, hvad disse faktorer er.

Kompatibilitet

Der er ingen grund til at købe et supercockpit til F1, hvis det ikke er kompatibelt med din konsol, dine pedaler eller dit rat, for så kan du ikke installere det. De fleste af dem har universelle justeringsfunktioner, så du kan tilpasse dem til dit simuleringsudstyr, men tjek, at det er tilfældet, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Konstruktion og materialer

Det er vigtigt at se på rammens struktur, benene og de leddelte armes layout for at sikre, at de er helt stabile. Vi råder dig til at købe Sim-racing cockpits lavet af meget solide materialer som stål og aluminium. På den måde kan de holde til vægt og lange spilsessioner.

Yderligere funktioner

Ekstra funktioner og komponenter er meget vigtige, når man køber et cockpit. Nogle har f.eks. hvilestole, højdejusteringer og indbyggede løftestænger, skærme og meget mere. Husk på, at hver ekstra funktion koster ekstra ved køb.

Ledigt rum

Før du beslutter dig for en bestemt model, skal du overveje, hvor meget plads du har til rådighed til at installere den i dit hjem. Nogle cockpitmodeller kan foldes sammen for at spare plads eller endda opbevares i et skab. Tjek målene på den model, du er interesseret i, for at sikre dig, at den passer til dig.

Prisen

Cockpits til simracing findes i en lang række prisklasser, som afhænger meget af deres funktionalitet. Det er vigtigt at bestemme dit budget og de minimumsfunktioner, du ønsker, for at hjælpe dig med at vælge den kategori, der bedst opfylder dine behov.

 

Hvad kendetegner et godt cockpit?

Der findes en række forskellige cockpitmodeller, og ikke alle er lige gode. Efter vores mening bør et godt cockpit have følgende elementer:

Stabilitet

Alle kørere vil være enige om, at en racersimulator generelt er en meget ekstrem oplevelse med pludselige ændringer og bevægelser. Derfor er du nødt til at finde et stabilt cockpit, der kan modstå alle disse bevægelser uden at bevæge sig, så du undgår ulykker.

En skridsikker base

Selvom nogle Sim-racing cockpits har hjul på bunden, anbefaler vi, at du køber et med en skridsikker bund, som kan være udstyret med låsbare hjul, metalfødder med gummispidser eller en silikonebelægning på undersiden af strukturen.

God pasform til pedaler og rat

Det er vigtigt, at dine pedaler og dit rat sidder godt fast i stellet, så du undgår uventede bevægelser. Vi anbefaler derfor en universalramme, som du kan justere så meget som nødvendigt for at holde resten af dit udstyr på plads.

 

Playseats bedste cockpits

For at hjælpe dig med at vælge den ideelle Playseat cockpit-model til dig, har vi sammensat et udvalg af deres bedste modeller i prisorden.

 

Playseat cockpit-modeller til under 350 euro

I indgangskategorien, til under 350 euro, tilbyder Playseat nogle af de bedst sælgende cockpitmodeller på markedet.

Playseat-udfordringen

Playseat Challenge cockpit er den billigste model i vores udvalg af de bedste fra mærket PlaySeat. Men bare fordi det er billigst, betyder det ikke, at det ikke er en god løsning – tværtimod.

Sædet på dette chassis ligner meget en semibag, da det har huller i toppen til sikkerhedsseler, og dets struktur er polstret. Det er ikke en helt stiv stol, så du kan flytte den ind og ud af konstruktionen.

Playseat Challenge ‘s rat, pedaler og sæde kan justeres i både vinkel og dybde . Cockpittet kan bære op til 120 kg, og selvom der står, at den maksimale personhøjde er 220 cm for at kunne bruge cockpittet, er virkeligheden den, at hvis du er 190 cm høj, vil du sandsynligvis blive lidt trang i denne model.

Dette alsidige og komfortable sæde er et perfekt valg, hvis du har begrænset plads i dit racerområde, da dette cockpit kan foldes sammen med det medfølgende rat, så du undgår at skulle samle og adskille det hele, da det kan opbevares på en praktisk og enkel måde.

Tekniske specifikationer:

 • Dette cockpit er kompatibelt med alle de rat og pedaler, der findes i øjeblikket, herunder Logitech, Thrustmaster og Fanatec.
 • Den er kompatibel med PlayStation 3, 4 og 5, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series S/X, Switch, PC og Mac.
 • Anbefalet rytterhøjde: 120 – 220 cm
 • Anbefalet ryttervægt: 20 – 122 kg
 • Mål: 136 x 54 x 96 cm
 • Vægt: 9 kg

Fordele

 • Bred kompatibilitet.
 • Sammenfoldelig og nem at opbevare.

Ulemper

 • Det er ikke et stift sæde, det kan bevæge sig.

Playseat Evolution Alcantara

playseat evolution alcantara

Playseat Evolution Alcantara er et solidt valg for både nybegyndere og mere erfarne racerkørere.

Cockpittet haren robust, velbyggetmetalkonstruktion med justerbare sæde- og ratpositioner. Den er dyrere end Playseat Challenge, men kompenserer for det med sin byggekvalitet og tilpasningsevne.

Denne model har Alcantara-indtræk af høj kvalitet, det samme materiale, som bruges i rigtige racerbiler. Det sortlakerede stel er robust og fuldt justerbart.

Det er sandsynligvis det bedste cockpit på mellemniveau, der findes på markedet i dag. En af de eneste ulemper er, at sædet ikke kan lægges ned, hvilket kan være besværligt for høje brugere. Der findes også en støtte til gearstangen til cockpittet, men den sælges desværre separat.

Tekniske specifikationer:

 • Den er kompatibel med alle de rat og pedaler, der findes på markedet i øjeblikket, herunder Logitech, Thrustmaster og Fanatec.
 • Den er også kompatibel med alle konsoller og pc’er.
 • Anbefalet rytterhøjde: 120 – 220 cm
 • Anbefalet ryttervægt: 20 – 122 kg
 • Mål: 130 x 50 x 98 cm
 • Nettovægt: 19,8 kg

Fordele

 • Meget god værdi for pengene.
 • Robust konstruktion af høj kvalitet.
 • Justerbar sæde- og hjulposition.

Ulemper

 • Sædet kan ikke lægges tilbage.
 • Den manuelle gearstangsstøtte sælges separat.

Playseat cockpit-modeller til under 600 euro

Her har vi udvalgt vores to foretrukne Playseat cockpitmodeller i mellemklassen.

Playseat Gran Turismo

playseat gran turismo

Dette cockpit er et officielt licenseret Gran Turismo-simulationssæde, designet og udviklet til fans af spillet af samme navn.

Playseat Gran Turismo er designet i samarbejde med professionelle racerkørere. Den har åbninger i nakkestøtten, der minder om Sparcos skålsæder. Den har også sideforstærkninger i hoved, skuldre og lår.

Det sortlakerede chassis er virkelig robust, og det er også fuldt justerbart.

Materialet til Playseat Gran Turismo er alcantara, som er af meget høj kvalitet og ofte bruges til luksusbiler.

For at opnå et perfekt design er simuleringssædet dækket afofficielle Gran Turismo-logoer på forsiden, bagsiden og siderne.

Playseat Gran Turismo er bygget til en meget høj standard, og det samme er dens stabilitet og komfort.

Playseat Gran Turismo er meget nem at samle og justere. Den har et patenteret foldesystem, så du kan flytte rundt på den og opbevare den, når du ikke bruger den.

Tekniske specifikationer:

 • Den er kompatibel med alle rat og pedalboards fra store mærker som Logitech, Thrustmaster og Fanatec samt mange andre.
 • Den er kompatibel med operativsystemerne PC og Mac OS og følgende konsoller: PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox, Xbox 360, Xbox One, Wii, Wii U.

 • Anbefalet rytterhøjde: 120 – 220 cm
 • Anbefalet ryttervægt: 20 kg – 122 kg
 • Mål: 130 x 50 x 98 cm
 • Nettovægt: 19,8 kg

Fordele

 • Sædet er meget behageligt.
 • Materialer og fremstilling af høj kvalitet.
 • Topdesign.

Ulemper

 • Prisen er ret høj.
 • Ret klodset.

Playseat-trofæet

playseat-trofæ

Playseat Trophy er skabt med input fra rigtige racerentusiaster og e-sportsudøvere og er et virkelig bemærkelsesværdigt stykke design.

Playseat Trophy er udviklet efter mere end 20 års involvering og granskning og er en ægte game-changer. Med dette sæde kan du føle og opleve de bedste øjeblikke af Sim-racing takket være en åben siddestilling og et holdbart hus, der understøtter Direct Drive-rat.

Le Playseat-trofæ er den første model, der tilbyder en rammeløs sædekonstruktion men meget stabil, hvor sædet tilpasser sig rytterens kropResultatet er et enestående komfortniveau for brugere i alle aldre og størrelser, og en ægte spiloplevelse, der er så realistisk, at du vil føle, at du sidder i et autentisk racerbilsæde.

Den teknologi, der er indbygget i denne model, forbedrer også følelsen i hele kroppen, så du kan mærke alle force feedback-signalerne i hele kroppen.

Tekniske specifikationer:

 • Kompatibel med alle Direct Drive-svinghjul på markedet (Fanatec, Heusinkveld, Simucube osv.).
 • Kompatibel med alle rat og pedaler på markedet (Logitech, Thrustmaster, Fanatec osv.).
 • Kompatibel med alle konsoller (PlayStation, Xbox, Nintendo osv.), pc og Mac.
 • Mål: 80 x 60 x 29 cm
 • Vægt: 16 kg

Fordele

 • Ekstremt justerbar og komfortabel.
 • Kompatibel med direkte drev.
 • Materialer af meget høj kvalitet.

Ulemper

 • Gearstangsbeslag medfølger ikke.

Playseat cockpit-modeller til over 1.000 euro

I denne kategori giver vi dig det bedste af det bedste inden for Playseat cockpits med to topmodeller i topkvalitet.

Playseat-formlen PRO

playseat formula pro

Hvis du er Formel 1-fan, er Playseat Formula Pro det ideelle cockpit for dig.

Designet til at efterligne Siddeposition i en F1-bil eller andre åbne biler, er dette racercockpit den foretrukne løsning til F1 Esports-serien og er perfekt til dem, der ønsker at køre åbne biler eller spille officielt licenserede F1-spil som F1 2022.

Den er meget dyr, men prisen retfærdiggøres af den fremragende byggekvalitet, det attraktive design og den realistiske siddestilling. Det er et af de få cockpits på markedet, der tilbyder en ægte F1-lignende siddestilling, og det er bedst at parre det med et F1-lignende rat og pedaler for maksimal fordybelse.

Playseat Formula PRO er lavet af læderlignende vinyl af ekstremt høj kvalitet. Den har et chassis med et revolutionerende look. Sædet og stellet er fuldt patenterede.

Den er fuldt justerbar for at give dig den ideelle, virkelig komfortable kørestilling.

Dette sæde har et ForceLock-system til ekstreme kræfter og virkelig nem justering af pedaler og rat.

Tekniske specifikationer:

 • Den er kompatibel med alle de rat og pedalboards fra Fanatec, Logitech, Thrustmaster osv., der er på markedet i øjeblikket.
 • Det er også kompatibelt med alle de følgende platforme: Windows, Mac, Xbox og Playstation, og det er endda kompatibelt med Wii.
 • Anbefalet rytterhøjde: 120 cm – 220 cm
 • Anbefalet ryttervægt: 20 kg – 122 kg
 • Mål: 140 x 88 x 58 cm
 • Vægt: 29 kg

Fordele

 • En fuldt justerbar model.
 • Bred kompatibilitet.
 • Ekstrem komfort og konstruktion af høj kvalitet.

Ulemper

 • Den høje pris.
 • Ret omfangsrig.

Playseat Sensation PRO

playseat sensation pro

Playseat Sensation Pro er Playseats topprodukt. Denne model bryder med den typiske struktur for mærkets andre sæder, daden ikke har nogen midterstang (bortset fra Playseat Challenge, som heller ikke har nogen, da den kan foldes ned). Den er bygget med en meget mere solid struktur end sine mindre brødre, hvilket betyder en meget højere pris.

Sædet er lavet af polyester i et sort alcantara-lignende materiale, stellet er lavet af sortlakeret stål i industrikvalitet og stellet af ultrastærkt, alsidigt stål med et fremragende kraft-til-vægt-forhold.

Sædet kan justeres med fire bolte. Det gør detnemt at justere sædets hældning, afstanden til pedalerne og rattet og ændre skærmens vinkel.

Derudover har den en hydraulisk justeringsanordning under højre side af sædet, så brugeren kan foretage forskellige justeringer.

Playseat Sensation PRO tilbyder enestående byggekvalitet, stabilitet ogutrolig komfort. Desuden har denne model mulighed for et udskifteligt sæde og en skærmstøtte, der passer til skærme på op til 55 tommer (buede skærme på op til 48 tommer).

Tekniske specifikationer:

 • Den er kompatibel med PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series S/X, Switch, PC og Mac.
 • Den er også kompatibel med alle rat og pedaler.
 • Anbefalet rytterhøjde: 120 cm – 220 cm
 • Anbefalet ryttervægt: 20 kg – 122 kg
 • Mål: 150 x 63 x 94 cm
 • Vægt: 38 kg

Fordele

 • Ekstremt gennemtænkt design.
 • Kvalitetsmaterialer
 • Hydraulisk justering af rat og sæde.
 • Monitorstativ medfølger.

Ulemper

 • Den høje pris.
 • Den har ingen tastaturunderstøttelse og er derfor ikke ideel til PC-gamere.

Konklusion

Som vi forklarede ovenfor, er den vigtigste faktor, når du skal vælge din Playseat-model, dit budget. Men det er også baseret på den type spil, du kan lide at spille.

Hvis du er F1-entusiast, anbefaler vi, at du vælger Playseat Formula Pro, som vil opfylde alle dine forventninger, da den er designet til denne form for racerløb. Hvis du derimod er mere GT-entusiast, anbefaler vi naturligvis Playseat Gran Turismo.

For dem, der er nye inden for Sim-racing, og som ikke vil belastes med et sæde, der optager al pladsen i stuen, er Playseat Challenge en ideel model, der ikke kræver en stor investering.

Uanset hvad, så er Playseat-cockpits de bedste på markedet i dag.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar