Vælg en side

Asetek SimSports: det ideelle valg for simracere på 2024?

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Selvom der er mange mærker i simracing-verdenen, har vi spillere, der har eksisteret i lang tid og ikke kan forny sig, og vi har også mærker, der bogstaveligt talt er 4 år gamle og stadig formår at komme med periferiudstyr, der er fuld af fornemmelser og realisme.

De største spillere inden for simracing omfatter Logitech og Thrustmaster som netop er trådt ind i en verden af Direct Drive baser, på trods af at begge mærker blev skabt for mere end 20 år siden. Og i det helt modsatte spektrum finder man skuespillere som Moza Racing eller Simagic der blev “født” i slutningen af 2010’erne, producerer nogle af de mest højtydende DD-motorer i verden.

Det, jeg mener, er, at nogle brands angriber et segment bare for at tjene penge og vinde markedsandele. Men heldigvis er der skuespillere, der er der, fordi de elsker spillet, som det er tilfældet med Fanatec Simucube og Asetek SimSports. Gaming-fans vil finde det nyeste, Asetek, ret velkendt, især hvis du er til overclocking og vandkøling. For at sige det enkelt: Det er det samme mærke af blokke til CPU’er og GPU’er, men det har været i gang med sim-racing siden 2021.

I det følgende vil jeg introducere dig til mærket, eller rettere dets simracing-afdeling, fortælle dig om dets flagskibsudstyr og give dig min mening om dem.

Historien om Asetek

Asetek blev grundlagt i 1997 af danskeren André Eriksen. I begyndelsen af brandets historie, og det er stadig tilfældet i dag, fokuserede virksomheden på vandkøling og gaming-innovation. Hvis du nogensinde har set en video på YouTube eller læst en artikel om overclocking af en pc, har du næsten helt sikkert hørt om Asetek og deres blokdesign.

Det skal siges, at virksomheden altid har været en innovatør inden for vandkøling og har forsket i og udviklet nye designs, patenter og så videre. Stort set alt, hvad der har med vandkøling at gøre i dag, er designet af Asetek, og det betyder, at virksomheden har en masse vægt.

Hvad angår simracing, har André Eriksen kørt racerløb i flere år, og hans søn kører i øjeblikket i GT World Challenge. Asetek ønskede at diversificere sine aktiviteter og gik først ind i simracing-segmentet med pedalboards. Siden da har vi haft et helt økosystem af det danske mærke, og nogle af de bedste på markedet i dag.

Aseteks økosystem

Den bedste måde at vinde markedsandele på er at have et komplet økosystem af produkter og at have produktdiversitet. Det ved Asetek udmærket godt, da mærket har været til stede i vandkølingssegmentet i over 20 år.

På nuværende tidspunkt er den danske producents økosystem ret komplet med en Quick Release, der gør det muligt at bruge hjul fra andre mærker med Asetek-baser, kranksæt, baser og hjul, alt sammen fordelt på 3 serier: La Prima, Forte og Invicta. Alle Aseteks serier af periferiudstyr omfatter en base, et rat og et pedalboard, så de passer til ethvert budget og enhver simracer i verden. Men jeg må advare dig med det samme: Mærket er placeret i premium-segmentet, og Asetek-produkter er ikke billige.

I modsætning til mærker som Fanatec , der tilbyder et omfattende katalog af simracing-produkter og periferiudstyr, er Asetek temmelig genert med kun 3 poster i hver serie. I alt tilbyder Asetek 3 baser, 3 rat (inklusive 1 under udvikling) og 3 pedaler. Ærligt talt er det ikke mange produkter, men jeg kan fortælle dig på forhånd, at de er fremragende.

La Prima-serien

Prima repræsenterer Aseteks entry-level-serie med højtydende periferiudstyr til alle. Serien omfatter et Formula-lignende rat, en 12nm Direct Drive-base og et Load Cell-krumtapakselsæt.

Asetek sælger periferiudstyr fra sin La Prima-serie som en pakke, og du kan få dem i bytte for €1135.

asetek bundle la prima

La Prima-kranksættet

asetek pedalboard la prima

La Prima pedalboard er Aseteks entry-level pedalboard, ligesom de andre La Prima periferienheder. Dette kranksæt består af 2 grundlæggende Load Cell-pedaler, men du kan tilføje en koblingspedal.

Konstruktionen er af metal, og der er flere muligheder for at tilpasse pedalpladerne. Designet er meget attraktivt med sort, der dominerer alle farverne, og et par orange accenter. Jeg er vild med designet af dette kranksæt, især det faktum, at man kan skifte pladerne. Det giver opsætningen flere tilpasningsmuligheder end andre simracing-mærker med ret standardiserede produkter.

Bremsen er en Load Cell MLCPC (Mechanical Load Cell Powered Cylinder), en in-house teknologi. Følelsen er der, og den giver en stærk og frem for alt ægte modstand. Pedalen er hård under foden med en ret lineær vandring. Hvis vi sammenligner dette pedalboard med Load Cell-konkurrenterne, er det klart bedre, end hvad de andre gør, måske med undtagelse af Heusinkveld.

La Prima-rat

asetek volant la prima

Dette rat er også Aseteks indgangsmodel, fremstillet af metal, kulfiber og plast. For det første er dette hjul typisk Formula, så det vil ikke falde i alles smag. Asetek sigter helt klart mod en målgruppe af professionelle simracere, der er fans af GT og formelbiler.

På rattet finder du en RevLED, kontakter, normale knapper og drejeknapper samt paddles. Finishen er fremragende med et godt greb for dem, der er vant til Formula-rat. Håndtagene har en silikonebelægning, der giver dine hænder et bedre greb. Desuden er materialet meget behageligt, så du behøver ikke at have handsker på til lange simracing-sessioner.

La Prima base

asetek base la prima

Igen er der tale om indgangsniveau med en basismotor, der udvikler et drejningsmoment på 12 nm. Designet er ret vellykket med et ret kompakt metalhus. Faktisk ser alle Asetek-baser ens ud, og de eneste forskelle er logoet (La Prima, Forte og Invicta) på forsiden og størrelsen: jo kraftigere, jo større.

Når det gælder fornemmelser, er du fantastisk godt hjulpet. Det forbløffende er, at Asetek netop har lanceret simracing (i 2021), og at deres ingeniører har været i stand til at udvikle en af de bedste baser i verden, som konkurrerer med Fanatec og Simucube. Kraftfeedbacken er velafmålt, præcis og meget kommunikativ. Du kan mærke alt, hvad bilen gør, ned til mindste detalje.

Asetek QR er unik. Rattet er modelleret efter dem, der bruges i motorsport, og glider på plads uden den mindste kraft, men holder sikkert, når det er på plads. Desuden har Asetek udviklet en QR, der gør det muligt at bruge hjul fra andre mærker med deres kædestag, hvilket er ret cool, især når man tænker på, at producentens hjulkatalog er ret tyndt.

Forte-serien

Forte repræsenterer Aseteks “mellemklasse”, selv om disse produkter virkelig er oppe imod konkurrenternes topprodukter. Igen har vi et Load Cell-kranksæt, et Formula-lignende rat og denne gang en 18 nm base. Hvis du er fan af simracing, ved du godt, at konkurrencen i den øverste ende af markedet ligger på 20-25 nm. Og så, ud af det blå, giver Asetek os en 18 nm base i mellemklassen på et sølvfad.

Forte-serien sælges som en pakke til 1.681 euro. Det er hjemligt, men det er kvalitet.

asetek bundle forte

Forte-kranksættet

asetek pedalboard forte

Forte-pedalbrættet minder meget om sin bror på indgangsniveau. Når det gælder modstandsteknologi, har vi en belastningscelle med MLCPC , der giver følelse, en kraft, der modstår trykket fra din fod, og flere indstillinger for pedalerne og deres plader.

Load Cell MLCPC i dette kranksæt er ligesom La Prima: præcis, pålidelig og holdbar. Du vil opleve et væld af fornemmelser på banen, som vil hjælpe dig med at forbedre dine tider. Et andet plus: Du kan tilføje en koblingspakke for at få mest muligt ud af denne racersimulator i 3-pedalstilstand.

Forte-rattet

asetek volant forte

Asetek-rattet i Forte-serien er også meget lig sin lillebror. For at være ærlig er det mere eller mindre det samme med et par ekstra knapper og en kulfiberfinish.

Alt i alt er dette rat meget let at få fat i, ligesom dem i La Prima-serien. Betjeningselementerne (knapper, kontakter osv.) er hurtigt og let tilgængelige, og RevLED er også til stede.

Konstruktionen er lavet af kulfiber, smedet kulfiber og plast. På dette rat kan du tilpasse håndtagene, så de passer bedst til dig. Du kan vælge materiale, hårdhed, diameter og farve.

Forte-basen

asetek forte base

Designmæssigt er denne base identisk med La Prima, og det er kun størrelsen, vægten og logoet, der er ændret. Motoren udvikler nu et drejningsmoment på 18 nm, hvilket er 50 % mere end basisversionen af La Prima. Fornemmelserne er endnu mere intense, og du kan mærke hver eneste detalje af, hvad bilen gør, uden at skulle forholde dig til klipning. Med andre ord: Du har en vis margin, før du mætter motoren med denne base.

Denne base har også Asetek QR, hvilket betyder, at du kan sætte et hvilket som helst af konkurrenternes hjul på den, hvilket er et plus for mig. Selvom den danske producents fjerbolde er smukke og fremragende, vil de ikke passe til alle.

Invicta-serien

Asetek er i fuld gang med sine Invicta-produkter, og konkurrenterne må hellere passe på. På menuen: 27 nm Direct Drive-base og hydraulisk kranksæt, med et topklasse-rat i støbeskeen ifølge oplysninger, der er lækket på nettet. Det er tydeligt, at Asetek har Simucube i kikkerten, og det danske mærke er ikke til at spøge med.

Invicta-kranksættet

asetek invicta kranksæt

Det rammer hårdt. Invicta-kranksættet er lavet udelukkende af metal og indeholder Aseteks patenterede T.H.O.R.P .-system. På dette system er der et enkelt stempel med to trin i stedet for to stempler som hos konkurrenterne. Det første trin dækker stempelslaget mellem de første 20 og 25 millimeter og omfatter en justerbar elastomer til at simulere trykopbygning.

Når du har passeret denne fase, står du over for en klippe i form af et mekanisk stop (hydraulisk tryk). Jo hårdere du trykker på pedalen, jo større tryk registreres, hvilket giver dig indtryk af at hamre på en bils bremsepedal, uden at Invicta-pedalerne bevæger sig.

Det er alt sammen meget godt, men for at sige det enkelt: Dette kranksæt er simpelthen ultra-realistisk med sit tryk på 200 bar, hvilket svarer til 185 kg pr. fod. Det er bare enormt. Og det er tydeligt, at Asetek ikke laver sjov med deres periferiudstyr til simracing.

Desuden kan du tilføje en clutch pack til pedalbrættet, så du får 3 pedaler. Prismæssigt koster enheden omkring €750 for 2-pedal versionen og lidt over €1.000 for 3-pedal versionen, med et par sim-racing sko og andet tilbehør inkluderet i pakken.

Invicta-basen

Det er alt, hvad der er at sige. Asetek kommer med en 27 nm Direct Drive-base, som kan måle sig med de allerbedste fra Simucube og Fanatec. Ligesom Aseteks andre baser bruger Invicta samme design, men adskiller sig i størrelse og vægt. Den er smuk, den er stor, og den er tung.

Hvad angår fornemmelser, er det ren lyksalighed. Ifølge nogle racersimulatorer er det ganske enkelt den bedste base på markedet, når det gælder fornemmelser, kommunikation, realisme og fordybelse. For mig at se er Invicta-basen fremragende, og den overgår langt konkurrenterne på alle måder.

Denne lille perle koster lidt over 1.300 euro ekskl. moms på producentens hjemmeside.

Invicta-rattet

Så for Aseteks topklasse-rat har tingene været ret vage indtil videre. Vi ved, at mærket er i gang med at udvikle et topmodelhjul med skærm og alt det andet, men vi har ikke flere oplysninger om det. Nogle har kunnet se det og prøve det, men de fleste har ikke. Det eneste, vi kan gøre nu, er at vente på udgivelsen. Under alle omstændigheder, og i betragtning af hvad vi har set af den danske producents andre produkter, vil dette rat helt sikkert være enestående.

Kompatibilitet med konsol

Som mange andre avancerede producenter af simracing er Aseteks periferiudstyr ikke kompatibelt med hverken Microsoft- eller Sony-konsoller. I virkeligheden ligger problemet ikke hos Asetek, men hos konsolproducenterne.

Hvis du ikke allerede ved det, skal konsolproducenten forsyne dig med en chip, der fungerer som interface mellem periferienheden og platformen, hvis du vil tilbyde en periferienhed, der kører på en Xbox eller Playstation. Og for at få denne chip er der en ret lang liste af kriterier, der skal opfyldes, samt en vis anciennitet i spillet. Lad os se det i øjnene: Asetek er kun lige trådt ind i simracing-verdenen, og hverken Sony eller Microsoft vil foretrække dette nye brand frem for de gamle.

Men Aseteks chef har ikke lukket døren for konsoller og forudser kompatibilitet i fremtiden. Vi håber bare, at denne fremtid snart kommer, så vores konsolkolleger kan nyde godt af mærkets enestående produkter.

Læs også: De bedste Fanatec racerhjul til Playstation og De bedste Fanatec racerhjul til Xbox

Er Asetek-brandet virkelig alle omvejene værd?

Selv om den danske producent af periferiudstyr til simracing fokuserer på den øverste ende, eller endda den allerøverste ende, kan man ikke benægte, at deres produkter er dyre, men af fremragende kvalitet, og endda de bedste i visse kategorier.

Asetek er et besøg værd med sin passion, sit mesterskab inden for produktion og sit veletablerede brandimage i spilverdenen. Og hvis du har råd til en opsætning med alle Aseteks perifere enheder, uanset prisklasse, vil du ikke fortryde din beslutning. Sim-racing-produkterne fra dette mærke er enestående, førsteklasses, fordybende og ultra-realistiske.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

De bedste Fanatec-pakker

De bedste Fanatec-pakker

Sim-raceurs verden over har stået over for det samme problem: Hvad skal man købe for at komme i gang med at shoppe?...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar