Vælg en side

De bedste rat til Sim-racing

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Uanset om du lige er startet i en verden af online bilracing, eller du allerede er Sim-racing-ekspert, vil du sandsynligvis gerne spille med et rat, eller hvis du allerede har et, vil du gerne opgradere det på et tidspunkt.

Enhver god Sim-racing-kører ved, hvor vigtigt det er medet godt rat. De fornemmelser, du kan opleve ved at bruge dem, er unikke, og afhængigt af den type konfiguration, du bruger, kan du opleve meget, meget realistiske fornemmelser.

I årenes løb er disse maskiners hardware og software blevet forbedret betydeligt, især med udviklingen af Direct Drive-teknologien. Derfor er det blevet endnu mere kompliceret at beslutte, hvilket rat der passer bedst til vores personlige behov og smag.

Så vi har besluttet at give dig en guide til de bedste simracing-hjul på markedet i dag for at gøre din beslutning lettere. I denne artikel finder du alt, hvad du har brug for at vide, før du køber et Sim-racing-rat, hvad de vigtigste kriterier er, og vi beskriver også vores favoritmodeller efter kategori.

 

Fanatec Ready 2 Race Bundle
#1
9.6

Thrustmaster T300RS
#2
9.5

Logitech G29
#3
9.1

Hvordan vælger jeg mit rat?

Det store antal valgmuligheder inden for Sim-racing-rat kan være ret skræmmende. Hvordan kan man vide, hvad der får et racerhjul til at præstere objektivt?

Selvom valget af udstyr afhænger meget af den enkeltes smag, er der et par nøgleelementer, som du helt sikkert bør huske på, før du beslutter dig for at købe dit simuleringsrat.

Pris: Det er vigtigt at finde ud af, hvad dit maksimale budget for dit rat er, så du ved, hvilke modeller du skal vælge. Glem ikke, at det rat, du køber, også kræver en konsol eller pc, hvis du ikke allerede har en, samt en skærm. Der kan også tilføjes andet tilbehør. Det samlede budget kan derfor hurtigt blive betydeligt, og derfor skal du tænke dig godt om, inden du køber dit rat.

Funktioner: Det er vigtigt at finde ud af, hvilke funktioner og særlige egenskaber et rat har, før du køber det. Rotationsvinklen, typen af force feedback, hastighedspadlerne, hvilken type teknologi der er indbygget, hvor knapperne på rattet er placeret, om der er pedaler eller ej – alle disse oplysninger vil hjælpe dig med at beslutte, hvilken model der er den rigtige for dig. Det er klart, at jo flere funktioner et rat har, jo mere koster det.

Byggekvalitet: Husk, at i et Sim-racing-rat er materialernes styrke meget vigtig, og det samme er følelsen. Materialer som rustfrit stål, aluminium og læder er ensbetydende med kvalitet, især hvis de bruges på rattet, gearvælgerne og pedalerne. Plast er et billigt materiale, som det er bedst at undgå, selvom nogle plastrat stadig kan have andre fordele.

Design og størrelse: Den mest anbefalede diameter for et rat er 27-28 centimeter, fordi det passer til dimensionerne på et rigtigt rat, så du kan holde det komfortabelt og dreje det frit. Størrelsen og designet på et rat afhænger hovedsageligt af individuelle præferencer. Der er mange forskellige typer rat til enhver smag, og nogle er endda designet i samarbejde med store bilproducenter.

Kompatibilitet: Det er helt klart vigtigt at købe et hjul, der fungerer med din spilplatform, hvilket måske ikke er tilfældet for alle. Nogle hjul fungerer kun på pc, eller kun på konsol (Xbox eller PlayStation), og nogle fungerer med begge dele. Det samme gælder for spil og det meste Sim-Racing-tilbehør. For at undgå ubehagelige overraskelser skal du kontrollere, at den ratmodel, du er interesseret i, er kompatibel med alt det udstyr, du vil bruge.

De bedste simuleringshjul til nybegyndere

Her præsenterer vi to modeller af entry-level rat, som vi mener er de bedste i deres klasse i øjeblikket.

Logitech Driving Force G920, G29

Logitech Driving Force G290-G29-rattet er uden tvivl en fremragende model og meget populær blandt begyndere.

Den er lavet af anodiseret aluminium og har gearvælgere og en pedalenhed, der er både robust og komfortabel, hvilket giver en mere komplet simuleringsoplevelse. Den bruger også et simpelt gearsystem, der ikke indeholder nogen form for remme for at forenkle brugen af den.

Logitech G920 Logitech G920 (til Xbox) og Logitech G29 (til Playstation) har force feedback med to motorer og et spiralformet gearsystem, der giver en jævn, lydløs styring og den mest realistiske køreoplevelse. Det giver dig mulighed for at mærke dækkene i hvert sving og simulere vibrationernes effekt på en meget realistisk måde, så du kan reagere med præcision.

Desuden er dens rotationsvinkel 900 grader, og den har et 14-knaps panel, der optimerer dens funktion specifikt til PlayStation i tilfældet med G29 og til Xbox i tilfældet med G920.

Logitech G920-G29 er fortsat den model, vi mener giver mest værdi for pengene, med funktioner, der garanterer en meget realistisk køreoplevelse.

Fordele

 • God værdi for pengene
 • Vellykket design og ergonomi
 • Meget gode pedaler medfølger

Ulemper

 • Lidt støjende mekanisme
 • En lidt brat tilbagevenden til kraft

Thrustmaster T150 – TMX Force Feedback

Thrustmaster T150 – TMX Force Feedback er nok det bedste indgangsrat, du kan finde på markedet i dag.

Thrustmaster TMX er designet til at være kompatibel med Xbox One og PC, mens Thrustmaster T150 er tilgængelig til PlayStation 4, PlayStation 3 og PC.

Det er en model, der er perfekt til begyndere, men også meget velegnet til mere regelmæssige spillere.

Thrustmaster TMX-T150-rattet er 28 cm i diameter, har et drejeområde på 270° til 900° og har store sekventielle paddles helt i metal.

Denne model er udstyret med en børsteløs motor med en bred vifte af effektindstillinger. Den har også et unikt remskivesystem, der kanaliserer motorlyden og samtidig giver en jævn fornemmelse.

Den har også et bredt pedalsæt med to pedaler, hvor vinklen på hver pedal kan justeres i tre forskellige vinkler.

Thrustmaster TMX-T150 er lige så overbevisende på pc som på konsol, og den lover at levere utrolige fornemmelser under racerløb og lange spilsessioner.

Fordele

 • Dens pris
 • Hans stærke comeback
 • Rattet er meget realistisk

Ulemper

 • Hjulet kan ikke afmonteres
 • Motoren er lidt støjende

De bedste simuleringshjul i mellemklassen

Hvis du gerne vil op på næste niveau med et rat i mellemklassen, er her vores to favoritmodeller i denne kategori.

Thrustmaster T300RS

Rattet Thrustmaster T300RS har et aftageligt 28 cm rat med en justerbar rotationsvinkel fra 270° til 1080°.

Den har præcis og kraftfuld force feedback, især takket være den børsteløse motor og det dobbelte rem-system. Fornemmelserne under løbet er utroligt realistiske.

Med hensyn til konstruktion og design er der næsten intet at klage over: Rattet er hovedsageligt lavet af sort metal, og finishen er virkelig ren.

Thrustmaster T300RS-rattet er ekstremt alsidigt og kan bruges til rally, GT eller endda F1-racing.

Den har også den fordel, at den er udstyret med H.E.A.R.T. (Halleffect Accurate Technology) og et hurtigt og nemt ratskiftesystem.

Denne ratmodel har også den fordel, at den er PlayStation-licenseret, så den er kompatibel med PlayStation 4 og pc’er og fungerer med PlayStation 5-spil.

Med Thrustmaster T300RS har du det bedste rat i sin kategori til en pris, der bestemt er meget rimelig.

t300rs GT

Fordele

 • Utrolig responsiv og kraftfuld force feedback
 • Kvalitetskonstruktion og -materialer
 • Smukt design og finish

Ulemper

 • Håndbremsen betjenes med en knap
 • Motoren bliver lidt varmere

Fanatec CSL Elite racerhjul

Dem, der ved en ting eller to om Sim-Racing, ved allerede, at Fanatec er et af de bedste mærker på markedet. CSL Elite Racing Wheel er en del af serien med de laveste priser.

Dens design er upåklageligt og meget realistisk og måler 30 cm i diameter. Indtrækket er i læder med aluminium på den bageste del. Gearvælgerne leverer en kraftfuld, realistisk lyd takket være Fanatecs Snapdome-teknologi.

Dette rat indeholder Clubsport-teknologi, som giver en utrolig følelse af feedback fra den intelligente servomotor. Denne teknologi vil give dig en mere realistisk returoplevelse med et 1080º sving. Det har også et LED-display øverst på hjulet, hvor du kan se hastighed og gear.

Fanatec CSL Elite Racing Wheel er også kompatibelt med PlayStation 4 og PC.

Fanatec CSL Elite Racing Wheel er derfor en fremragende mulighed, hvis du ønsker at komme ind i sim-racing-verdenen på den rigtige måde og med en relativt lav investering, idet du drager fordel af en af de mest prestigefyldte modeller på markedet.

fanatec csl elite

Fordele

 • Utrolig flydende kraftfeedback
 • Meget realistiske fornemmelser
 • LED-displays på rattet og hurtige indstillinger gemt i 5 profiler

Ulemper

 • Ingen pedaler medfølger
 • Ingen Xbox-kompatibilitet

CSL Elite er i øjeblikket udsolgt, men du kan bruge linket nedenfor til at konfigurere din opsætning på Fanatecs officielle hjemmeside.

De bedste simuleringshjul i topklassen

I denne prisklasse finder vi de såkaldte top-of-the-range-rat, hvoraf de fleste indeholder den nye Direct Drive-teknologi, som er den allerbedste inden for simracing-verdenen.

Thrustmaster TS-PC RACER

Den Thrustmaster TS-PC RACER har alt, hvad der skal til for at blive det bedste rat til pc’en og giver en ideel køreoplevelse til F1-spil takket være rattets stil.

Denne model er et Proto-rat med metalbase og to brede, ruskindsbeklædte greb for ekstra komfort under lange spilsessioner. Den har også 2 sekventielle paddles i metal og poleret børstet aluminium.

Thrustmaster TS-PC RACER er kendetegnet ved sin børsteløse motor i industrikvalitet (40 watt FFB) og 2ᵉ generation, dens rotation på op til 1080 grader og brugen af H.E.A.R.T (HallEffect AccuRate Technology), som giver 16-bit opløsning.

Denne model har også en ekstern TURBO-strømforsyning, der leverer maksimale effektspidser til svinghjulet, samt et patenteret MCE-kølesystem (Motor Cooling Embedded) til indbygget køling.

Rattet er robust og velbygget og tilbyder et højt niveau af komfort og ergonomi for en utrolig realistisk raceroplevelse.

Hvis du har råd til denne lille juvel inden for Sim-racing, så tøv ikke med at købe Thrustmaster TS-PC RACER-rattet– du vil ikke blive skuffet.

thrustmaster ts pc racer

Fordele

 • Kraftfuld, fleksibel og responsiv force feedback
 • Høj fremstillingskvalitet
 • Komfort og ergonomi i top

Ulemper

 • Sælges uden kranksæt
 • Kun kompatibel med Windows

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Det siger sig selv, at det sidste og bedste produkt på denne liste over de bedste Sim-racing-hjul er i en klasse for sig! Fanatec tilbyder det første Direct Drive-system til PlayStation 4, og de gør det med stil.

Inspireret af Formel 1-hjul og skabt i samarbejde med Sony. Podium Racing Wheel F1 har en diameter på 27 cm og er lavet af metal og kulfiber. Den har to roterende aluminiumspaddles af F1-typen med fiberforstærkning bagpå.

Fanatec Podium Racing Wheel F1 har et Direct Drive-motoriseret force feedback-system, der er både kraftfuldt og præcist. Dens rotationsvinkel spænder fra 90° til 1080°.

Ergonomien i denne model er fremragende og tilbyder et stort antal realtidsindstillinger, der også kan styres direkte fra rattet, såsom en 2,7-tommers OLED-skærm til feedback i spillet.

Dette rat er kompatibelt med PC, PlayStation 4, PlayStation 5 og potentielt også Xbox One og Xbox Series, afhængigt af hvilken Fanatec ratbase du bruger til gaming.

Efter vores mening er Fanatec Podium Racing Wheel F1 en ægte perle og det bedste med hensyn til ydeevne på markedet i dag.

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fordele

 • Rat med direkte drev
 • Den bedste force feedback, der findes
 • Fremragende finish og ergonomi

Ulemper

 • Dens pris
 • Svært at forstå for begyndere

Kort fortalt – konklusion

Efter vores mening er det bedste simracinghjul, der findes i dag, Podium Racing Wheel F1, som er udstyret med Direct Drive-teknologi. Så ja, den er meget dyr, da det er en topmodel, men det er bestemt værd at spare op i et stykke tid for at få råd til den. I samme kategori er Thrustmaster TS-PC RACER et andet rat i topkvalitet, som virkelig imponerede os.

For dem med et lidt strammere budget er mellemklassehjulene Thrustmaster T300RS og Fanatec CSL Elite Racing Wheels et rigtig godt kompromis. Du vil ikke blive skuffet over deres funktionalitet og de utrolige fornemmelser, de giver.

Men hvis du er på udkig efter et effektivt og billigt rat, anbefaler vi Logitech G920-G29 eller Thrustmaster T150-TMX. Med disse modeller får vi god ydeevne til en meget mere overkommelig pris.

Vi håber, at du har fundet denne artikel og vores anmeldelse nyttige, og at denne guide til de bedste simracing-hjul vil hjælpe dig med at vælge den model, der passer bedst til din smag og dit budget.

gt dd pro

Fanatec Ready2Race-pakke

Det bedste Sim Racing-rat i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar