Vælg en side

De 5 bedste Direct Drive-rat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Et Direct Drive-rat er en af de bedste investeringer , en spirende simulationsracer kan foretage, da de er de mest avancerede og realistiske racerrat på markedet. Men det er ikke nemt at vælge et DD-rat, når man ikke ved, hvor man skal starte.

I løbet af de sidste par år har vi haft fornøjelsen af at opdage og teste nogle af de bedste modeller af Direct Drive-fjerbolde, så i denne artikel vil vi fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om denne type fjerbolde.

Vi forklarer, hvad et Direct Drive-rat er, og hvilke fordele det har, giver dig nogle råd om, hvordan du vælger dit DD-rat og præsenterer selvfølgelig vores udvalg af de 5 bedste Direct Drive-rat.

 

Et overblik over de bedste Direct Drive-hjul

#1: Fanatec GT DD PRO

⭐ Score: 9,9/10

fanatec gt dd pro

PS5, PS4 & PC

✅ En fremragende Direct Drive-pakke

“Vi elsker det for dets uovertrufne tilbud og kvalitet i topklasse.”

#2: Fanatec Forza Motorsport-pakke

⭐ Score: 9,9/10

thrustmaster tgt2 anmeldelse

Xbox Series, Xbox One & PC

✅ Den bedste Direct Drive-pakke på Xbox

“Vi elsker den for dens byggekvalitet og pris”

#3: MOZA R21

⭐ Score: 9,5/10

thrustmaster tgt2 anmeldelse

PC

✅ Proffernes foretrukne Direct Drive-base

“Vi elsker den for dens byggekvalitet og detaljerne i dens force feedback”

De 5 bedste Direct Drive-hjul på markedet

Vi har udvalgt de 5 bedste Direct Drive-rat på markedet i dag, rangeret fra billigst til dyrest.

Fanatec GT DD PRO

gt dd pro

BundleInspireret af GT-rat og specielt designet til simuleringsentusiaster har Fanatec GT DD Pro en diameter på 28 cm og er dækket af syntetisk læder, hvilket gør det nemt at gribe. Den har alle knapperne fra en PlayStation-controller og mere til, med fem funky kontakter (4+1), en LED-stribe, der indikerer omdrejningstal, og en OLED-skærm, der viser gearforhold og andre oplysninger.

Fanatec GT DD Pro har et Direct Drive force feedback-system, der garanterer enestående præcision og kraft, så du kan fordybe dig helt i løbet.

Rattet har også to magnetiske plastikpaddles, Standard Tuning-menuen, som gør det lettere for nybegyndere at få styr på rattet uden behov for komplekse konfigurationer, og QuickRelease-systemet.

Pakken indeholder også et CSL-kranksæt med to pedaler helt i metal for optimal styrke.

Dette rat er kompatibelt med PlayStation 4, PlayStation 5, PC og potentielt også Xbox One og Xbox Series, afhængigt af hvilket Fanatec-rat du bruger til gaming.

Hvis du har en Xbox, anbefaler vi, at du går direkte efter Forza Motorport-pakken, som har stort set de samme funktioner.

Fanatec GT DD Pro (og Fanatec Forza Motorsport Bundle) er en juvel i rækken af direkte drevne rat, der afspejler mærkets ekspertise og ekspertise på dagens marked.

Fordele

 • Højeffektiv motor og force feedback.
 • Den tilbyder bred kompatibilitet.
 • Finishen og ergonomien er fremragende.

Ulemper

 • Prisen for ekstraudstyr er fortsat høj.

 

MOZA R21

moza r21

MOZA R21 er måske det ultimative inden for Direct Drive-racerhjul. Selvom denne model er tilgængelig for amatører, bruges den hovedsageligt af professionelle F1-, sportsvogns- og touringcar-hold.

Basismodellen har et drejningsmoment på 21 Nm, hvilket er langt over gennemsnittet. MOZA R21-hjulets force feedback-opløsning er enestående, og de detaljer, du vil opleve, når du bruger det, er ulig noget, et gear- eller remdrevet hjul kan give.

Det er en selvfølge med Direct Drive-rat, men MOZA R21 leverer også flere detaljer end sine Direct Drive-kolleger takket være den højtydende motor.

Rotationsvinklen er ubegrænset, hvilket er en stor fordel i forhold til andre Direct Drive- og remdrevne svinghjul.

Basen er kun kun kompatibel med pc-konfigurationer konfigurationer og er bestemt beregnet til mere avancerede simuleringsdrivere.

På grund af kvaliteten af konstruktionen og detaljerne i den force feedback, du kan mærke, er MOZA R21 virkelig det værd, hvis du har budgettet til det. Det henvender sig til dem, der har stor erfaring med racersimulationer, og tilbyder en høj grad af realisme.

Fordele

 • Force feedback er meget detaljeret.
 • Den har masser af drejningsmoment.
 • Den er ret let.

Ulemper

 • Prisen er meget høj.
 • Den er kun kompatibel med pc’en.

Le Fanatec Podium DD2

fanatec dd2

Fanatec er et af de største mærker inden for Sim-racing-udstyr og er kendt for sine racerhjul. Deres flagskib inden for Direct Drive-baserede racerhjul, Fanatec Podium DD2, har bestemt sin egen plads på markedet for racerhjul med direkte drev.

Fanatec hævder et maksimalt drejningsmoment på 25 Nm og ikke mindre end 20 Nm, når motoren kører, hvilket giver en enestående styrke og detaljerigdom takket være force feedback.

Ud over sine køreegenskaber har Fanatec Podium DD2 et væld af nyttige funktioner. I lighed med andre Fanatec-produkter har den et alsidigt OLED-display, der viser oplysninger om ratjustering, force feedback-data, hjultemperatur, motordata og meget mere.

Den er også kompatibel med alle tidligere og fremtidige Fanatec-produkter, og i modsætning til mange DD-modeller er Podium DD2 også kompatibel med Xbox Series X/S og Xbox One-konsollerne samt pc‘en.

Fanatec Podium DD2 giver god værdi for pengene, selv som den dyreste model i Podium-serien. Dens enestående kvalitet har gjort den utrolig populær som en Direct Drive-mulighed.

Fordele

 • Basen er udstyret med en gummistøddæmper, som gør det muligt at skifte rat ved fuld fart.
 • Den har et utroligt drejningsmoment.
 • Den har et smukt design

Ulemper

 • Den er ikke kompatibel med PlayStation.
 • Det er en smule dyrt.

Simucube 2 Pro

simucube 2 pro

Mærket Simucube er højt respekteret blandt Sim-racing-spillere og var en af de første til at gå ind på markedet for Direct Drive. “Pro”-versionen er den anden model i den nyeste Simucube 2-serie.

Simucube 2 Pro har en Direct Drive-motor med et maksimalt drejningsmoment på 25 Nm, hvilket betyder utrolig force feedback med øget følelse og reaktionsevne. Simucube har også arbejdet hårdt på at reducere momentbølger, cogging og korn. Disse anstrengelser har bestemt givet pote, da Pro 2 er særdeles flydende.

Denne model er fremstillet af materialer af høj kvalitet og har en anodiseret metalfinish. Den har et quick-release-system samt en trådløs ratfunktion, som gør det muligt for brugeren at tilslutte et rat til basen uden ledninger.

Simucube 2 Pro er en meget raffineret og konkurrencedygtig løsning på Direct Drive-markedet, og den er derfor meget populær blandt seriøse simulationsracere.

Fordele

 • Den har et utroligt drejningsmoment.
 • Fremragende design.
 • Den er udstyret med et QuickRelease-system.

Ulemper

 • Den er kun kompatibel med pc’en.
 • Ret tung.

SimXperience AccuForce Pro V2

AccuForce Pro V2-styresystem

SimXperience AccuForce Pro V2 er et af de mest prisvenlige Direct Drive-rat på markedet i dag.

I modsætning til mange konkurrerende Direct Drive-svinghjul bruger AccuForce Pro V2 ikke en børsteløs servomotor, men i stedet en hybrid stepmotor med et drejningsmoment på 13 Nm. Som et resultat er kvaliteten af force feedback lidt mindre poleret end nogle af de mere avancerede muligheder, men det forbliver meget flydende og formidler stadig fremragende niveauer af detaljer.

Selvom det er en billig løsning, har AccuForce Pro V2 en nyttig funktion, som mange dyrere rat ikke har. I modsætning til mange Direct Drive-modeller, som skal indstilles til hvert spil eller hver bil hver gang, understøttes AccuForce Pro V2 af SimXperience Sim Commander 4-software, som gør det nemt at skifte mellem ratindstillinger til specifikke spil og biler.

Afhængigt af det valgte ekstraudstyr leveresAccuForce Pro V2 med etAlcantara-indpakket rat med justerbare kulfiber-paddles og en knapboks med 12 knapper ud over AccuForce-hornknappen i midten af rattet.

Vi synes, at SimXperience AccuForce Pro V2 Direct Drive-rattet er en meget økonomisk og overbevisende løsning.

Fordele

 • Den er billigere end mange andre modeller.
 • Den har en meget bred rotationsvinkel.
 • Det giver mange muligheder for tilpasning.

Ulemper

 • Den er mindre kraftfuld end de andre modeller på vores liste.
 • Den er kun kompatibel med pc’er.
 • Den er ret tung.

Hvad er et Direct Drive-rat?

Et Direct Drive-svinghjul, også kendt som et direkte drevet svinghjul, er et svinghjul, hvor motoren er direkte forbundet med hjulakslen. Det giver enmeget jævnere og stærkere kraftfeedback end de fleste kommercielt tilgængelige simracinghjul, som bruger et system af remme eller gear til at forbinde motoren og hjulakslen.

 

Fordelene ved Direct Drive-rattet

Den største fordel ved et Direct Drive-rat er det niveau af fordybelse, det giver sammenlignet med gearede eller remdrevne rat, da de giver en meget mere præcis simulering af styrefornemmelsen. Selvom et DD-rat ikke nødvendigvis gør brugeren til en hurtigere chauffør, vil det gøre dem mere konsekvente.

På grund af det niveau af feedback, som disse modeller tilbyder, vil føreren meget lettere kunne registrere understyring, overstyring og andre køreegenskaber. Da bilens opførsel er mere forudsigelig, vil førerne lettere kunne undgå fejl, så de bliver hurtigere på lang sigt.

Med stor kraft følger stort ansvar, og producenterne af DD-svinghjul har været nødt til at tage højde for den betydelige belastning, som disse svinghjulsbaser udsættes for, når de monteres med en servomotor med direkte drev. Det måske mest velkomne resultat af denne udvikling er, at mange komponenter, der traditionelt er lavet af billig plast eller metal, er blevet erstattet af avanceret keramik og mere holdbare metaller.

Hvad skal jeg kigge efter i et Direct Drive-rat?

Hvis du er ny i Direct Drive-verdenen, undrer du dig måske over, hvad du skal være opmærksom på, når du køber et rat med direkte drev. Nedenfor har vi listet de faktorer, vi mener, er de vigtigste at overveje, når man vælger et Direct Drive-system:

Maksimalt drejningsmoment

Vi henviser her til det maksimale drejningsmoment, som servomotoren i et DD-svinghjul kan producere på et givet tidspunkt. Da direkte drevne svinghjul udelukkende er afhængige af deres motorer for realistisk kraftfeedback, jo højere drejningsmoment, jo større feedback kan der genereres. Hvis du planlægger at tage særligt skarpe sving, vil du have den kraftigste kraftfeedback, du kan få, og derfor det højest mulige maksimale drejningsmoment.

Rotationsvinklen

Det er et aspekt af rattet, som ofte bliver overset. Som en generel regel tilbyder de fleste gearede og remdrevne svinghjul op til 900° rotation, hvilket generelt er tilstrækkeligt. Men nogle simulationsspil som f.eks. lastbilsimulatorer kan kræve højere rotationsgrader, og mange DD-hjul tilbyder meget mere.

Tilpasningsevne

Direct Drive-rat er som sportsvogne: De er utrolige maskiner, men køreoplevelsen kræver tilvænning. Når du begynder at lege med et DD-rat, synes du måske, at drejningsmomentet er for stort og ubehageligt. Så det er en god idé at vælge en model, der giver dig mulighed for at justere drejningsmomentet, så det passer til dine behov.

Kompatibilitet

Du skal absolut vælge et Direct Drive-rat, der er kompatibelt med dit foretrukne system og spil. De fleste rat understøtter pc-spil, men kun nogle kan bruges på konsoller. Så vær forsigtig, før du køber noget.

Du skal også kontrollere, at den base, du vælger, er kompatibel med det rat, du vælger.

Vægt

En anden vigtig faktor at overveje er vægten. Som en generel regel vejer de kraftigste Sim-racing racerhjul mere, da kraftige servomotorer har tendens til at være tunge. Den egentlige grund til, at vægten er vigtig, er dog, at du skal overveje, hvordan du vil montere rattet i din racerbil.

Materialerne

Som ethvert andet rat bør du vælge et Direct Drive-rat, der er fremstillet af materialer af høj kvalitet som stål og læder. Det er en stor investering, så det er vigtigt, at dit rat ikke kun er stærkt, men også solidt, komfortabelt og flot.

Prisen

Det første, mange tænker på, når de køber et Sim-racing-produkt, er prisen. Men det bør aldrig være den afgørende faktor for dit udstyr, for du ønsker absolut at prioritere kvalitet. Priserne varierer dog meget mellem mærker og typer af udstyr. Især Direct Drive-rat kan variere fra flere hundrede euro til flere tusinde.

Kort fortalt – konklusion

Vores udvalg af de bedste Direct Drive fjerbolde indeholder muligheder for alle typer af spillere, uanset om du foretrækker konsoller eller har et begrænset budget.

Hvis du vil have den bedste raceroplevelse og force feedback, anbefaler vi Fanatec DD2, MOZA R21 og Fanatec GT DD PRO som førstevalg. Hvis du aldrig har prøvet et Direct Drive-rat før, anbefaler vi, at du prøver SimXperience AccuForce Pro V2.

Hvis du er en erfaren simulationsracer, er det værd at investere i et Direct Drive-rat. Den ultra-realistiske raceroplevelse, som rattet, der er direkte forbundet med motoren, giver, er absolut prisen værd.
Men hvis du er nybegynder, anbefaler vi, at du starter med et Sim-racing racerhjul, der er billigere og nemmere at lære, før du kaster dig ud i en Direct Drive-konfiguration!

gt dd pro

Fanatec GT DD Pro

Det bedste Direct Drive-rat i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar