Vælg en side

Fanatec-svinghjul: Den ultimative guide til at vælge det rigtige svinghjul

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec er en af de mest populære producenter af tilbehør til videospil i dag. Med et varieret udvalg af produkter er de, der er rettet mod SimRacing-verdenen , i øjeblikket de mest kendte, fordi de er synonyme med kvalitet. Fanatec har endda taget realismen til det ekstreme, især takket være deres mange partnerskaber med store mærker i bilindustrien.

I dag tilbyder vi dig en komplet guide til Fanatec-rat, så du kan opdage mærkets flagskibsprodukter og finde ud af, hvordan du vælger den model, der passer til dig. I denne artikel fortæller vi dig alt, hvad du har brug for at vide om markedslederen inden for simracing-produkter,

 

De forskellige Fanatec-serier

Vi kan opdele Fanatecs produkter i tre forskellige kategorier: CSL-serien, ClubSport-serien og Podium-serien.

CSL-serien repræsenterer mærkets entry-level-muligheder, men det er værd at bemærke, at denne samling af produkter repræsenterer et betydeligt fremskridt i forhold til entry-level-tilbuddene fra konkurrenter som Logitech og Thrustmaster. ClubSport-serien består af deres mellemklasseudstyr, som er en betydelig og nyttig opgradering af CSL-serien i enhver henseende, og endelig er der Podium-serien, som består af Fanatecs topklasseudstyr.

CSL-serien

CSL-serien er et fantastisk valg for begyndere , fordi den ikke giver afkald på meget, når det gælder funktionalitet. Selvfølgelig er det uundgåeligt at skære ned, f.eks. på feedbackkraftens styrke og visse materialevalg. Det betyder dog ikke, at produkterne i CSL-serien er billige. Mærket har fokuseret påbalancen mellem ydeevne og reducerede omkostninger uden at ofre de væsentlige elementer, der bidrager til Fanatecs realismefaktor.

CSL-baser

Her er to CSL-fjerboldbaser fra Fanatec, indgangsmodeller, der ikke sparer på kvaliteten.

Fanatec CSL Elite hjulbase V1.1

CSL Elite Wheel Base V1.1 CSL Elite-hjulbase V1.1 er Fanatecs mest prisvenlige hjulbase.

Det distribueres under officiel Sony-licens og er kompatibelt med PlayStation 4 og 5, Xbox og PC. Det er et naturligt valg til titler som Assetto Corsa, Gran Turismo Sport og Project Cars 2.

Basen kan fastgøres til en lang række af producentens rat. Det har et rotationsområde på 1080°, en servomotor kombineret med en rem til hurtig returnering, muligheden for at skifte rattet på farten takket være QuickRelease-systemet og en analog støtte til håndbremsen.

Hvis du ønsker at fastgøre basen til et bord, følger der klemmer med i købet, så du kan udføre en hurtigere og mere sikker installation.

 

Fordele

 • Dette er en af producentens mest populære modeller.
 • Den indeholder DirectSensor- og ClubSport-teknologi.

Ulemper

 • Den er ikke kompatibel med visse topklasse-rat.

⚠️ Denne model fremstilles ikke længere

Fanatec CSL DD-basen

La Fanatec CSL DD er en ægte revolution på sim-racing-markedet, der giver dig adgang til magien i Direkte drev i en basismodel på indgangsniveau.

Den leverer et maksimalt drejningsmoment på 8 Nm (5 Nm med standardstrømforsyningen på 90 W), så den kan levere en ensartet, lineær ydelse.

Denne model omfatter også den første industrimotor med en motoraksel i kulfiberkomposit, en berøringsfri hall-positionssensor med høj opløsning og en hurtigudløser i aluminium i bilkvalitet. CSL DD’s styreområde er derfor uendeligt.

Basen er udstyret med QuickRelease-systemet og er naturligvis kompatibel med hele Fanatecs økosystem.

Det fungerer på både PC og Xbox og har endda en knap, der lader dig vælge den platform, du vil spille på.

Med Fanatec CSL DD tilbyder producenten det allerbedste inden for avanceret teknologi til en virkelig fornuftig pris.

Fordele

 • Direkte drev til prisen for et enkelt bælte
 • Induktionsmotoren og fraværet af en ventilator sikrer høj pålidelighed.

Ulemper

 • Den har en plastikfinish.
 • Den er ikke kompatibel med PlayStation.

CSL-skyttelhaner

Her præsenterer vi vores udvalg af de bedste fjerbolde fra Fanatecs CSL-serie .

Fanatec CSL Elite McLaren GT3 V2
FANATEC csl elite mclaren GT3 V2 anmeldelse

Dette rat er en kopi i fuld størrelse af McLaren 650S GT3-rattet og er officielt licenseret af McLaren. For at læse vores fulde anmeldelse af dette rat, klik her.

Hjulet er 30 cm i diameter, har formstøbte gummigreb og to analoge aluminiumspaddles.

Denne model har også en OLED-skærm, en LED-indikator for Xbox-tilstand og QuickRelease-systemet.

Det er officielt licenseret til Xbox One og Xbox Series X|S, men er også kompatibelt med Windows-, PlayStation 4- og PlayStation 5-platforme (afhængigt af den anvendte base).

Fordele

 • Meget god værdi for pengene
 • Finish og design i topkvalitet.

Ulemper

 • Hurtig frigørelse i plast
Fanatec CSL Elite racerhjul F1

Den markedsføres under en officiel F1-licens og er en begrænset udgave med professionelle funktioner. Frontpladen skiller sig ud ved at være beklædt med kulfiber, et materiale, der også er brugt på gearskifterne. Det har udskiftelige knapper, og dets design er en tro kopi af et professionelt F1-rat.

Håndtagene er dækket af læder med svedpunkter, så du kan bruge den komfortabelt i timevis. Takket være ClubSport-teknologien har den QuickRelease-systemet , som betyder, at du kan skifte fælgen på få sekunder, selv når du kører ræs.

Fanatec CSL Elite Racing Wheel F1 er kompatibelt med PlayStation 4, 4 Pro og PlayStation 5. Du kan også tilslutte den til din pc og en Xbox-konsol.

Fordele

 • 1080° rotationsvinkel.
 • Den har et OLED-display med konfigurerbare telemetri-funktioner.

Ulemper

 • Prisen er ret høj.

⚠️ Denne model fremstilles ikke længere

ClubSport-serien

I mellemkategorien i Fanatec-kollektionen tilbyder ClubSport-serien mere kraft og realisme end CSL-serien og er det perfekte valg for dem, der gerne vil bruge lidt mere, men ikke er helt klar til at gå ind på Direct Drive-markedet endnu.

Grundlæggende om ClubSport

I mellemklassen finder vi den eneste ClubSport-base , der i øjeblikket markedsføres af Fanatec.

ClubSport DD+ basen

Sådan skal det være. ClubSport DD+ er en basismodel med et konstant drejningsmoment på 15 nm og er også den seneste tilføjelse til den tyske sim-racing-gigants katalog.

Designet af DD+ er meget lig designet af dens mindre søskende, CSL DD: cylindrisk med en sort krop med Fanatec-logoet i hvidt. Som mærkets seneste base er den baseret på QR2, som med tiden vil erstatte QR1 i hele Fanatecs sortiment.

Følelsesmæssigt er den en af de bedste, der findes i øjeblikket, kun overgået af langt kraftigere baser. Feedback er fremragende med effekter, der er både lette og tunge, enestående respons og idiotsikker varmestyring. DD+ markerer Fanatecs tilbagevenden til tronen, selv i standardversionen (DD) med 12 nm drejningsmoment.

Med hensyn til kompatibilitet understøtter DD+ hele det nuværende Fanatec-økosystem, og det samme gælder for rat, forudsat at du har den rigtige QR, i dette tilfælde 2. Prismæssigt kan DD+ ombyttes til 999,95 euro på mærkets hjemmeside med en leveringstid på mellem 4 og 7 dage.

Fordele

 • 15 nm konstant drejningsmoment
 • Førsteklasses metalkonstruktion
 • Kompatibel med hele Fanatecs økosystem
 • QR2 Base Side standard

Ulemper

 • Kompatibel på papiret med PC og Playstation
 • En pris, der kan være høj i visse situationer

ClubSport fjerbolde

I Fanatecs ClubSport-kategori har vi adgang til nogle forbløffende realistiske mellemklassehjul. Vi vil præsentere dig for vores to foretrukne ClubSport-fjerbolde.

Fanatec Clubsport BMW GT2 V2
fanatec-clubsport-bmw-gté

Dette rat er den officielt licenserede BMW-version af det originale rat, der findes på BMW-racerbilen af samme navn.

Rattet og håndtagene er beklædt med ægte italiensk Alcantara , og der er to justerbare magnetiske gearskiftepaler i aluminium.

Denne model har også et LED-display til at vise telemetrifunktioner (afhængigt af spillet) og RevLEDs til at vise motorhastighed (også afhængigt af spillet).

Rattet ClubSport BMW GT2 V2 rattet fra Fanatec er kompatibelt med PlayStation 4, PlayStation 5 og PC.

Den er udstyret med QuickRelease-systemet og er kompatibel med alt tilbehør i Fanatecs økosystem.

Fordele

 • Materialer af høj kvalitet
 • Tilbyder meget moderne og nyttige funktioner

Ulemper

 • Ikke kompatibel med Xbox One eller Xbox Series X.
Fanatec Formula V2.5
fanatec clubsport formula v 2 5

Rattet ClubSport Formula V2.5 rattet har en diameter på 27 cm og er beklædt med en 5 mm kulfiberplade. Den har to justerbare magnetiske metalpadler til gearskift.

Den har også to vibrationsmotorer indbygget i håndtagene, som kan styres via hjulopsætningsmenuen (SHO) eller i spillet via Fanatec SDK, samt et OLED-display, en omdrejningstæller med 9 centrale LED’ er til telemetri og to LED-bjælker.

Fanatec Formula V2. 5-rattet er kompatibelt med PC, PlayStation 4 og PlayStation 5. Fanatec tilbyder en næsten identisk version, Formula V2.5X, til Xbox-kompatibilitet. Begge versioner er udstyret med QuickRelease-systemet.

Fordele

 • Dens rotationsvinkel er ubegrænset.
 • Dens OLED-skærm.

Ulemper

 • Svær at få styr på for begyndere.

Podium-serien

Vi har selvfølgelig gemt det bedste til sidst med Podium-serien, som er Fanatecs topmodel. Produkterne i denne kategori er nogle af de bedste, du kan købe til Sim-racing.

Fanatecs Podium-produkter er designet til Direct Drive-markedet og udgør en vigtig del af sættet. Materialevalget og byggekvaliteten her er naturligvis bedre end i CSL- og ClubSport-serierne.

Podiumsbaser

Med Podium-serien har vi crème de la crème af Fanatec-produkter. Den har mærkets to mest bemærkelsesværdige ratbaser .

Fanatec Podium DD1-basen

Den Fanatec Podium DD1 er kompatibel med alle mærkets shuttlecocks, så du kan spille på både PC og Xbox. Hele dens funktion er baseret på Direct Drive-teknologi, den nye generation af feedback, der perfekt efterligner professionel kørsel.

For at opnå dette er den udstyret med en outrunner-motor til direkte transmission. Dette har en direkte indflydelse på det ubegrænsede rotationsspektrum (selvom du også kan justere det, som du ønsker).

Funktionerne omfatter en 2,7-tommers OLED-skærm, ultra-lav latenstid og flere tilslutningsporte. Du kan tilføje eksterne enheder, udskiftelige aluminiumsdæksler, Plug and Play-forbindelse og et justerbart vibrationssystem.

Selvom prisen er lidt høj, er det den mest overkommelige base i Fanatecs Podium-serie.

Fordele

 • Drejningsmomentet når op på 20 Nm (som i de fleste rigtige racerbiler).

Ulemper

 • Dens kølesystem bruger kun blæsere.
Fanatec Podium DD2 base

Den Fanatec Podium DD2 er en variant af den tidligere model, der ændrer lidt på motorens interne system for at bringe den tættere på virkelighedens kørsel.

Den er kompatibel med alle producentens perifere enheder og har et automatisk nedlukningssystem, der aktiveres i en nødsituation. For eksempel på grund af overdreven overophedning.

Ovenstående er suppleret med et fjernstartssystem for ekstra bekvemmelighed. Modellen har universelle fastgørelsespunkter og er fremstillet udelukkende af børstet aluminium.

Ligesom Fanatecs Podium DD1-model fungerer Podium DD2-basen perfekt på pc og også på Xbox One.

Fordele

 • Den har en gummistøddæmper til at ændre rattet ved fuld fart.

Ulemper

 • Den er ikke kompatibel med PlayStation.

Podium-hjul

Som nævnt ovenfor er rattene i Podium-serien eksklusive topmodeller, ofte med officielle licenser. Her præsenterer vi de bedst sælgende og mest populære modeller på markedet i dag.

Fanatec Podium Racing Wheel F1
Fanatec Podium Racing Wheel F1

Dette rat distribueres under en officiel F1- og PlayStation-licens og er kompatibelt med PlayStation 4, PlayStation 5 PC, Xbox One og Xbox Series X og S.

Den tilbyder en rotationsgrad, der kan indstilles mellem 90° og 1080°, og har justerbar ABS-vibration . Det er bygget af en kombination af aluminium og kulfiber, og rattets kant måler 27 cm, hvilket gør det kompakt og stabilt under kørslen.

Fanatec Podium Racing Wheel F1 har et direkte drevet motoriseret force feedback-system og to roterende vinger af F1-typen. Den har også et hastigheds- og omdrejningsindikationssystem og et OLED-display.

Fordele

 • Højeffektiv motor og force feedback.
 • Bred kompatibilitet.

Ulemper

 • Den høje pris.
Fanatec Podium-rat til Porsche 911 GT3

Denne model er fremstillet under officiel Porsche-licens, som gengiver design, vægt og ratstørrelse fra Porsche 991 GT3 R.

Det er kompatibelt med pc, mens det fungerer med visse PlayStation-titler. Rattet er lavet af aluminium og kulfiber, måler 32 cm, er beklædt med glat Premium-læder og har flere actionknapper.

Den har en 2,7-tommers OLED-skærm og 2 grupper af LED-strimler til telemetri.

Fanatecs Podium-rat til Porsche 911 GT3 er også udstyret med to magnetiske greb og Hall-sensorer, som kan konfigureres i fire tilstande: kobling, håndbremse, bremse og aksel, der kan tildeles. De vil give dig en mere realistisk og naturlig køreoplevelse.

Fordele

 • Den vejer næsten 2 kg, hvilket giver en mere realistisk fornemmelse.
 • Materialer af høj kvalitet

Ulemper

 • Ikke kompatibel med Xbox

Fanatec-brandets historie

Fanatec blev grundlagt i 1997 af den tyske CEO Thomas Jackermeier og voksede ud af Thomas’ passion for simulationsspil. Det firma, han grundlagde, hed oprindeligt “Endor”, men produkterne blev aldrig markedsført udelukkende under dette navn, men under Fanatec-brandet.

Som ivrig simulationsspiller bemærkede Thomas, at der manglede noget i hans spil på grund af manglen på avanceret, præcis hardware i 1990’erne. Da han besluttede sig for at forlade sin cykelgrossistvirksomhed, gjorde han hurtigt sin passion for simulation til en profession og bragte realistiske inputenheder på markedet med fokus på ydeevne, realisme og sjov.

I starten producerede Fanatec et udvalg af pc-produkter, men med tiden begyndte virksomheden at fremstille rat til køresimulatorer.

Siden da har Fanatec udvidet sit produktsortiment og bygget videre på sine tætte relationer med konsol- og andre hardwareproducenter, spiludviklere og bilproducenter.

Efter børsnoteringen i 2006 blev virksomheden omstruktureret og nyorienteret. Siden da har Fanatec-brandet fokuseret udelukkende på Sim-racing-markederne og tilbyder nu en række produkter til dette markedssegment, herunder rat, pedaler, gearhåndtag og meget mere.

Hvad gør Fanatec så succesfuld?

Nøglen til Fanatecs succes ligger i mærkets innovative og banebrydende tilgang til produktionen af sim-racing-produkter. Virksomheden har gjort et fantastisk stykke arbejde gennem hele udviklingen, så de kan tilbyde funktioner, som kunderne virkelig sætter pris på, såsom nem konfiguration og brug, enkle kontroller og indstillinger og lang produktlevetid.

Et vigtigt punkt at bemærke om Fanatec er, at mange af deres medarbejdere, inklusive deres CEO, er aktivt involveret i simulationsracingmiljøet, hvilket betyder, at de har praktisk erfaring og lytter omhyggeligt til forbrugernes feedback.

Mærket skylder også sin succes til sine mange partnerskaber med førende simracing-mærker og store bilproducenter. Fra BMW og McLaren til Polyphony Digital (Gran Turismo-udviklingsstudiet) og Porsche – alle disse samarbejder har resulteret i produkter af høj kvalitet, som Sim-racing-spillere har sat stor pris på.

Lad os med det i tankerne se nærmere på Fanatecs økosystem som helhed og derefter gå videre til mærkets tre produktserier.

Fanatecs økosystem

Før vi taler om Fanatec-rat, er det vigtigt at sige et par ord om Fanatecs økosystem , som adskiller sig en smule fra konkurrenternes på markedet.

Mens mærker som Logitech og Thrustmaster har en tendens til at tilbyde komplette sæt med rat, base og pedaler, har Fanatec valgt at opdele sine produkter efter kategori og sælge dem enkeltvis. Dette valg giver gamere mulighed for at vælge den konfiguration, der er bedst for dem, med fuld frihed, da alle produkterne i Fanatecs økosystem er kompatible med hinanden.

Det skal dog bemærkes, at Fanatec-baser kun er kompatible med Fanatec-rat .

Hvad angår kompatibilitet med forskellige spilplatforme, opnås PlayStation-kompatibilitet på tværs af Fanatec-sortimentet gennem selve hjulets base, mens Xbox-kompatibilitet opnås gennem det hjul, du bruger.

Så hvis du ser “Xbox Ready”, betyder det, at du skal bruge et Xbox-kompatibelt hjul, hvis du vil spille på den platform.

Og når du ser “PS Ready”, betyder det, at du skal bruge et rat med en PlayStation-kompatibel ratbase, for at det kan fungere på PlayStation 4 og/eller PlayStation 5.

Som allerede nævnt er Fanatec usædvanligt stærke, når det gælder økosystemer. Virksomheden bruger et universelt quick release-system til alle sine produkter i ClubSport-serien og opefter, så fjerbolde og baser kan bruges i flæng.

Det betyder, at hvis du opgraderer fra en kit-del til avancerede produkter, kan du i stedet for at smide alt dit gamle udstyr ud og investere i en helt ny platform blot udskifte den del, du har brug for at opgradere.

Hvordan vælger jeg mit Fanatec-rat?

Der er flere ting, du skal overveje, når du vælger dit Fanatec-rat, men det første og vigtigste er den platform, du har tænkt dig at bruge det på.

Som du så i vores analyse, er Fanatecs hjul og baser kompatible med visse platforme, så du skal sørge for, at den model, du vil købe, passer til det udstyr, du har derhjemme. De mest almindelige er PC-rat, PlayStation-rat og Xbox-rat.

For at hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, inviterer vi dig til at se vores Fanatec-ratranglister for de forskellige platforme:

Den anden ting, man skal overveje, er produktsortimentet. Hvis du køber et rat eller en base i topklassen, kan du være sikker på, at du i fremtiden vil kunne tilføje periferiudstyr af mærket, hvilket måske ikke er muligt, hvis du køber en indgangs- eller mellemklassemodel. I disse tilfælde vil du være begrænset til denne ene linje.

Endelig må du aldrig miste dit budget af syne. Ideelt set bør du sætte en grænse for, hvor mange penge du er parat til at investere, så du ikke bruger mere, end du har råd til.

Kort fortalt – konklusion

Hvis du stadig var i tvivl om kvaliteten af Fanatecs fjerbolde, burde denne artikel have åbnet dine øjne, og vi håber, at den også har hjulpet dig med at finde ud af, hvilken model der er den rigtige for dig.

Uanset dit budget eller dit niveau inden for Sim-racing, kan du finde noget, der passer til dig, i de forskellige serier, som Fanatec tilbyder. Og hvis du har råd, kan vi kun anbefale, at du går efter deres Direct Drive-modeller, som tilbyder det allerbedste, når det gælder kraft og realisme.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar