Vælg en side

Fanatec QR2 er endelig tilgængelig!

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec er en stor spiller i simracing-branchen og har været det i to årtier. Den tyske producent har så meget tyngde, at BMW Racing valgte dem til at udstyre deres konkurrencebiler med rat, og det siger en hel del om Fanatecs ekspertise.

Blandt de forskellige produkter og periferiudstyr, som den tyske producent tilbyder, har vi en Quick Release, som gør det muligt at tilslutte Fanatec-svinghjul til forskellige Fanatec-baser. Denne Quick Release fandtes i 2 versioner: QR1 Lite og QR1, hver med sin egen momentgrænse. Bortset fra at disse to produkter er ret gamle og blegner i sammenligning med konkurrenterne, og en genoplivning er på høje tid.

I slutningen af 2022 viste Fanatec os en prototype af sin nye QR, kaldet QR2. Åh ja, de ville ikke give den et mærkeligt navn, og de smukkeste ting er ofte de mest enkle. Vi måtte vente næsten et år, efter at QR2-prototypen dukkede op, for endelig at se den endelige version, eller rettere de endelige versioner, og den er fantastisk. Denne nye QR lover at løse alle de problemer, der findes i QR1/QR1 Lite, og har også et nyt trick i ærmet.

De nye Fanatec QR’er

Fanatec QR2

Som med Fanatecs første Quick Releases fås QR2’erne i flere versioner – 3 for at være præcis. Så vi har QR2 Lite, der er rettet mod mindre budgetter, og CSL-serien. Et trin over har vi QR2, som er perfekt til spirende ryttere og periferiudstyr i ClubSport-serien, men som også er kompatibel med CSL- og Podium-serierne. Og endelig har vi QR2 Pro, som er kompatibel med periferiudstyr fra CSL-, ClubSport- og Podium-serierne, med hovedvægten på sidstnævnte, og som er FIA-kompatibel, hvilket betyder, at den kan bruges i en racerbil.

QR2 Lite

qr2 lite

Fanatecs budgetvenlige løsning med hensyn til Quick Release er, ikke overraskende, QR2 Lite. Denne Quick Release bruger kulfiberforstærket komposit til sin struktur, hvilket er en forskønnet måde at sige, at den er lavet af plastik.

Formen på QR2 Lite sammenlignet med QR1 Lite har ikke ændret sig så meget. Der er stadig skruehuller på rattet, og du skal også trække i cirklen/skruen for at fjerne rattet fra basen. Men monteringssystemet til basen er anderledes med QR2. Sig goddag til et helt nyt rektangulært system med kroge på siderne.

QR2

QR2 erstatter QR1 og er bygget i aluminium. Designmæssigt er det præcis det samme som QR2 Lite, for den eneste forskel mellem disse to Quick Releases er det anvendte materiale.

QR2 Pro

Dette er Fanatecs topmodel inden for Quick Release, hvad angår materialer, design og kompatibilitet. QR2 Pro er lavet af en blok aluminium, der er bearbejdet til perfektion ved hjælp af CNC-maskiner, i modsætning til QR2, der er lavet af slebet aluminium. Designmæssigt er det det samme som QR2, bare med mere guld.

Denne metode til fremstilling af QR2 Pro er afgørende, da denne Quick Release er FIA-godkendt og derfor kan bruges i racerbiler. Så du kan køre simracing i løbet af ugen med denne QR2 Pro og tage den med til en track-day i din bil i weekenden.

QR2 Base-Side

Nye QR’er betyder uundgåeligt nye Base-Sides, eller den synlige del af drivakslen, hvis du foretrækker det. Da QR2 er gået fra et rundt monteringssystem med kugler til et mere rektangulært monteringssystem, er det vigtigt at ændre Base-Side, så denne QR kan fastgøres til Fanatec-baser.

Den tyske producent er kommet med to nye aluminiumsbaser, som erstatter de cirkulære, der allerede findes på Fanatec-baser. Så vi har en med Type-C-tilslutning, som er lavet af sort støbt aluminium, og en med Type-M-tilslutning, som er lavet af sølvfarvet CNC-bearbejdet aluminium.

Type-C er kompatibel med CSL DD-baser (5 og 8 nm, og også GT DD), og Type-M er kompatibel med Podium-baser (DD1 og DD2). Uanset hvilken QR2 du vælger, vil den være kompatibel med Fanatecs to nye Base-Sides.

Priser for den nye QR2

Priserne på Fanatecs nye QR2’ere er mere eller mindre de samme som for QR1’erne. QR2 Lite koster 59,95 euro, QR2 99,95 euro og QR2 Pro 199,95 euro. For Base-Side koster Type-C 69,95 € og Type-M 149,95 €.

Der er selvfølgelig også bundter til forskellige kombinationer af QR2 og Base-Side, med priser fra €110 til €300. I skrivende stund er det kun QR2’erne, der er tilgængelige på Fanatecs hjemmeside. Base-Side-serien er i øjeblikket udsolgt, og det samme gælder bundterne.

Min mening om de nye QR2’ere

For at være ærlig nød jeg virkelig de nye QR2’ere, især gameplayet, som nu er næsten ikke-eksisterende. Det nye Base-Side-design betyder, at de slet ikke bevæger sig, når du kører, selv ikke aggressivt. Det tager ikke lang tid at montere disse nye QR’er (hjul- eller bundside), og det er ret nemt at gøre.

For mig at se er det fremragende QR’er, der er Fanatecs omdømme værdige. Jeg anbefaler dem som en pakke, hvor du kan tjene omkring €10 på din investering.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar