Vælg en side

Hvad er den bedste quick release?

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

At være simracing-fan betyder en række ting: at have en komplet opsætning inklusive periferiudstyr, der nogle gange er på forkant med teknologien, og at have en passion for biler. Det er rigtigt, at det andet punkt er gyldigt for mange mennesker, især mænd. Men det første er typisk for sim-raceurs.

Som du sikkert kan forestille dig, er der mange spillere i simracing-verdenen, mærker, der har været med i spillet i over 20 år. Denne erfaring gør dem i stand til at producere produkter og periferiudstyr, der er specifikke for disciplinen, uanset om de er gode eller dårlige. Og lad mig ikke begynde at tale om økosystemer, for hvert brand har sit eget syn på tingene.

At være chauffør betyder altid at være god til noget. Men for at blive god til én disciplin, er man nødt til at prøve flere for at finde ud af, hvad man virkelig kan lide. For simracing er det præcis det samme: Enhver god racerkører har sine præferencer, når det gælder motorløb, og ofte den opsætning, der følger med. Bortset fra, at simracing-opsætningerne i de fleste tilfælde ikke ændrer sig så meget på papiret, bortset fra én ting: rattet. Selvfølgelig er der discipliner, der gør fuld brug af specifikke perifere enheder såsom en håndbremse, men det er begrænset til drifting og rally.

Derfor har enhver god sim-racer flere rat, eller hjul, om man vil, så man kan køre i forskellige discipliner. Du har F1, GT3, Formula, Nascar, Drift, rally, you name it. Bortset fra at det er en god ting at have flere rat. Det er bedre at udnytte dem. Og for at udnytte dem har du brug for en Quick Release. I det følgende vil jeg give dig et overblik over de QR-mærker, der findes på markedet, med deres styrker og svagheder.

Fanatec QR

Vi starter med et mærke, der har været med i spillet om periferiudstyr til simracing i over 20 år, Fanatec. Den tyske producent ved alt om simracing-produkter og har udviklet QR’er gennem hele sin eksistens. De nyeste modeller er QR1 og QR1 Lite.

QR1 er en model, der kan udstyres med Fanatecs mellemklasse- og topklasse-rat. Det er lavet af metal med en ring, som du skal trække mod dig for at fastgøre rattet til basen, og det tager ikke mere end 20 sekunder, hvis du er meget opmærksom på forbindelsesstifterne. Hvis du undersøger QR1, vil du finde 5 stålkugler, der netop er der for at gøre det muligt at fastgøre QR til basen, uden at der er nogen bevægelse eller slør i midten.

Efter at have brugt flere Fanatec-rat med denne Quick Release, må jeg sige, at jeg ikke rigtig havde nogen problemer med den. Men QR1 har fået et par revisioner i årenes løb, og det er derfor, de nyeste fungerer så godt. Denne Quick Release fastgøres til rattet med skruer, og det hele bevæger sig ikke, og den har heller ikke noget slør i midten, hvilket man ikke kan sige om QR1 Lite.

Hvad angår QR1 Lite, så er det en “budgetvenlig” quick release, der bruges på indgangsrat (en stor del af CSL-sortimentet). Denne QR er lavet udelukkende af plastik med en ring, der kan drejes om på siden for at holde den på plads. I praksis er der et par graders slør i midten, uanset hvilken base du har. Dette er meget mere udtalt, hvis du har en base på 8 nm eller mere. Men hvis du går efter 8 nm-basen, vil du ikke vælge QR1 Lite, som bare er der for at fungere som en gateway til Fanatecs økosystem.

Thrustmaster QR

Thrustmaster har også været en stor spiller i simracing-industrien i over 20 år, og producenten har adskillige perifere enheder i sit sortiment. Thrustmaster har tydeligvis en QR, der gør det muligt at skifte hjul ganske langsomt på producentens baser. Princippet med Quick Release i sim-racing er at skifte rattet hurtigt uden at skulle bruge værktøj, som det er tilfældet på en racerbil. Bortset fra at du med Thrustmaster skal finde skruetrækkeren frem hver gang, du skal skifte hjul.

Sådan fungerer det: Du sætter rattet på QR og trækker plastikringen ind mod rattet. Juster skruegevindet, og stram helt til med hånden. Når dette er gjort, tager du skruen og tager skruetrækkeren ud for at spænde alt ordentligt. Operationen er lang og lidt kedelig, men i det mindste bevæger den sig ikke så meget.

Simucube QR

Simucube er et meget eksklusivt mærke inden for periferiudstyr til simracing, især Direct Drive-baser. Og hvor der er en præmie, er der ofte en unik, skudsikker løsning. Og det er tilfældet med Simucubes QR.

I modsætning til andre mærker i Quick Release-spillet har Simucube taget en anden tilgang til sit produkt. Mekanismen går ud på at sætte en metaldel af QR’en ind i en åbning eller skinne af en slags og indsætte en sikkerhedsnål for at sikre, at hele mekanismen ikke bevæger sig en muskel.

I praksis er denne mekanisme helt sikkert unik, men den er også meget genial og meget solid. Rattet vil slet ikke bevæge sig, uanset hvilken kraft force feedbacken udøver. Men ikke alt er perfekt, og nogle ryttere har en tendens til at tabe sikkerhedsnålen. For mit vedkommende havde jeg ikke dette problem, og efter min mening skyldtes det manglende koncentration fra chaufførernes side.

Simagic QR

Simagic er en relativt ung spiller inden for simracing, men har ikke desto mindre formået at revolutionere disciplinen med innovative, højtydende produkter. Som du ved, henter simracing meget af sin inspiration fra motorsport, og Simagic gjorde det samme, da de udviklede deres QR: de hentede inspiration fra de rat, der bruges i konkurrencer.

Systemet omfatter en ring til at udløse fastgørelsesmekanismen, som har 10 stålkugler. Indtil videre er det den første, der bruger 10 kugler, sammenlignet med Fanatec og deres 5 kugler. Ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt er Simagics QR meget solid og giver en fastgørelse, der slet ikke kan tilsluttes, uanset hvordan du bruger dit rat. Den bliver siddende, uanset om du har en 8 nm eller 25 nm base. For mig at se er det en fremragende QR, pålidelig og frem for alt meget solid. Desuden tager ratudskiftningen ikke mere end 10 sekunder at gennemføre.

Moza Racing QR

Kort sagt har Moza Racing kopieret designet af Simagic QR, så vi ender med et produkt, der er ens i design, betjening og frem for alt brug. Det er en fremragende QR, ligesom Simagics, så du vil ikke have nogen problemer med at bruge den, uanset dit setup. For at skifte et hjul er det det samme: træk i ringen, fjern hjulet, sæt et andet på, og det er det. Regn med en varighed på omkring 10 sekunder.

Andre QR’er tilgængelige

På dette punkt har vi to bidrag: Logitech og Thrustmaster. Med sin nye Direct Drive G Pro Racing-base sigter Logitech klart mod at konkurrere med Fanatec og de andre spillere i dette segment. Og for at gøre dette er det schweiziske mærke ved at udvikle et helt nyt økosystem med rat, pedaler og alt det andet. Indtil videre har vi en DD-base, et rat og pedaler samt et QR-system.

Thrustmaster gør det samme med sin T818-base. QR’en er her, men rattet er ikke kommet endnu. Derfor tilbyder producenten en adapter til at forbinde sin nye QR med de gamle rat.

Hvad angår disse to mærker, vil jeg ikke gå for meget i dybden med deres QR, før jeg har dem ved hånden, og det samme gælder rat og baser.

Hvilken en skal jeg vælge?

For at være ærlig er man nogle gange begrænset af den platform og det økosystem, man befinder sig på. Som følge heraf er QR baseret på din base, som vil diktere valget af rat/hjul. Der er dog QR’er, der giver dig mulighed for at blande tingene lidt, så du kan have en base fra et mærke og et rat fra et andet, forudsat at du har kompatibelt periferiudstyr selvfølgelig.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

De bedste Fanatec-pakker

De bedste Fanatec-pakker

Sim-raceurs verden over har stået over for det samme problem: Hvad skal man købe for at komme i gang med at shoppe?...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar