Vælg en side

De bedste rat til pc

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

For enhver gamer eller videospilfan er det vigtigt at have en oplevelse, der er så tæt på den ægte vare som muligt. Især når det gælder simulerede racerspil, for lad os se det i øjnene, selv det bedste pc-tastatur kan ikke slå præcisionen fra et dedikeret racerhjul, især i de mere simuleringsbaserede titler, som ofte er næsten uspillelige på en standard gamepad.

Det kan være forvirrende at vælge den rigtige model for dig, med så mange forskellige funktioner og prisklasser at vælge imellem. Derfor vil vi i denne artikel fortælle dig alt, hvad du skal vide for at træffe det rigtige valg og købe det bedste PC-rat. Først fortæller vi dig, hvad du skal være opmærksom på, når du køber, og derefter præsenterer vi vores udvalg af de bedste pc-rat i forskellige prisklasser.

Et overblik over de bedste pc-rat

 

Ting, du skal overveje, når du køber et pc-rat

Hvis du vil have en virkelig realistisk spiloplevelse, foreslår vi, at du holder digfølgende anbefalinger for øje,når du vælger dit pc-rat.

Kraftens tilbagevenden

Det er et af de vigtigste aspekter ved et pc-rat, men det er ikke alle modeller, der er udstyret med et. Med force feedback kan du mærke alle bump på vejen, se, når din bil mister grebet i svingene, og studere hver eneste del af banen for at optimere din konkurrencedygtige kørsel. Force feedback er det element, der giver dig den mest realistiske og fordybende spiloplevelse.

Størrelsen på rattet

Der er stor forskel på størrelsen af de billigste fjerbolde på markedet og dem i mellemklassen. De mest basale fjerbolde er generelt mindre, hvilket på lang sigt vil påvirke både dit spil og din kropslige komfort.

Hvis du har budgettet, anbefaler vi, at du vælger et rat med dimensioner, der svarer til et rigtigt rat. Hvis du vil nyde dine yndlingsspil fuldt ud, skal du sørge for, at rattets diameter er mindst 27 cm.

Rotationsvinklen

Kan du lide at glide ind i sving og komme ud af dem med det fulde udbytte af motorens acceleration? Rattets rotationsvinkel kan hjælpe dig med at barbere flere tiendedele af hver omgang. PC-svinghjul kan omfatte rotationsvinkler fra 180 til 1080 grader. For at få den mest realistiske oplevelse anbefaler vi et rat med en rotationsvinkel på 900 grader eller mere, så du kan dreje rattet mere end to gange og klemme dig gennem de mest utilgængelige huller for at overhale dine rivaler.

Materialerne

Adrenalinen, der genereres under løbet, kan forårsage bump eller skader på dit rat i spil, der kræver mere aggressiv kørsel.

Det er hovedårsagen til, at du bør vælge et PC-hjul af slidstærke materialer som aluminium eller rustfrit stål.

For større komfort, ergonomi og realisme er det ideelle valg et læderindpakket rat. Du bør så vidt muligt undgå plastkomponenter, selv om der ganske vist findes et stigende antal PC-rat i plast af høj kvalitet, som er meget stærke og holdbare.

Kompatibilitet

Det er vigtigt at se på rattets kompatibilitet med pc’en, men også med de spil, du vil bruge. Se på enhedens tekniske specifikationer for at sikre dig, at den er kompatibel med de videospil, du bruger, eller om du kan tilslutte den til din PlayStation- eller Xbox-konsol såvel som din pc.

Prisen

Det er vigtigt at finde ud af, hvad dit maksimale budget for dit rat vil være, så du ved, hvilket udvalg af modeller du skal vælge. Afhængigt af dine behov og de funktioner, du leder efter, er det ikke nødvendigvis nødvendigt at købe den dyreste model af rat.

De bedste billige pc-rat (entry-level)

Her har vi udvalgt tre af vores foretrukne pc-rat iindgangskategorien.

Hori Racing Wheel Apex

hori racerhjul apex

Hori Apex-rattet har længe været en af de billigste modeller på markedet. Det er også et af de bedste til prisen, da det er officielt licenseret af Sony.

Den største fordel ved denne model er, at den er trådløs, hvilket er meget praktisk, hvis du helt vil glemme alt om kabler, eller hvis du ikke har et fast sted til pc-spil. Efter hvert spil kan du lægge den væk, uden at kablerne bliver viklet ind i hinanden.

Med hensyn til batterilevetid er den i stand til at give op til 15 timers spil på hver opladning. Der er en anden version med kabel, hvis du ikke vil bekymre dig om batteriet.

Den har vibrationer med TouchSense-teknologi, som giver dig en meget realistisk fornemmelse, når du kører. Dens rotationsvinkel spænder fra 180 til 270°.

Hori Apex-rattet har også en pedalenhed med to pedaler og nedfældbare fodstøtter, så det optager så lidt plads som muligt, når det ikke er i brug.

Rattet har alle de knapper, du finder på PlayStation, plus paddles til at styre gearskift. Hjulet har en gummibelægning for ekstra greb og en diameter på 28 cm.

Det er vigtigt at huske på, at rattets fastgørelsessystem kombinerer sugekopper og klemmer, så det har den størst mulige stabilitet, og du kun skal koncentrere dig om at køre.

Sidst, men ikke mindst, er den kompatibel med pc’er samt PlayStation 3- og 4-konsoller.

Fordele

 • Værdi for pengene.
 • Smukt design.
 • Godt fastgørelsessystem.

Ulemper

 • Letvægtskranksæt.
 • Fungerer kun på Windows 7, 8 og 8.1.

Thrustmaster T150 – TMX Pro

THRUSTMASTER T150 TMX

Thrustmaster T150 – TMX Force Feedback er nok det bedste begynderrat, du kan finde på markedet i dag.

TMX er designet til at være kompatibel med Xbox One og PC, mens T150 er tilgængelig til PlayStation 4, PlayStation 3 og PC.

Det er en model, der er perfekt til begyndere, men også meget velegnet til mere regelmæssige spillere.

Thrustmaster TMX-T150-rattet er 28 cm i diameter, har et drejeområde på 270° til 900° og har store sekventielle paddles helt i metal.

Denne model er udstyret med en børsteløs motor med en bred vifte af effektindstillinger. Den har også et unikt remskivesystem, der kanaliserer motorlyden og samtidig giver en jævn fornemmelse.

Den har også et bredt pedalsæt med to pedaler, hvor vinklen på hver pedal kan justeres i tre forskellige vinkler.

Thrustmaster TMX-T150 er lige så overbevisende på pc som på konsol, og den lover at levere utrolige fornemmelser under racerløb og lange spilsessioner.

Fordele

 • Prisen.
 • Hans stærke comeback.
 • Rattet er meget realistisk.

Ulemper

 • Hjulet kan ikke afmonteres
 • Motoren er lidt støjende

Logitech G29 – G920

LOGITECH G29 G920

Logitech Driving Force G290-G29 er uden tvivl en fremragende model og meget populær blandt begyndere.

Den er lavet af anodiseret aluminium og har gearvælgere og en pedalenhed, der er både robust og komfortabel, hvilket giver en mere komplet simuleringsoplevelse. Den bruger også et simpelt gearsystem, der ikke indeholder nogen form for remme for at forenkle brugen af den.

Logitech G920-G29 har force feedback med to motorer og et spiralformet gearsystem, der giver en jævn og lydløs styring og den mest realistiske køreoplevelse. Det giver dig mulighed for at mærke dækkene i hvert sving og simulere vibrationernes effekt på en meget realistisk måde, så du kan reagere med præcision.

Desuden er dens rotationsvinkel 900 grader, og den har et 14-knaps panel, der optimerer dens funktion specifikt til PlayStation i tilfældet med G29 og til Xbox i tilfældet med G920.

Logitech G920-G29 er fortsat den model, vi mener giver mest værdi for pengene, med funktioner, der garanterer en meget realistisk køreoplevelse.

Fordele

 • God værdi for pengene.
 • Fantastisk design og ergonomi.
 • Meget gode pedaler medfølger.

Ulemper

 • God værdi for pengene.
 • Fantastisk design og ergonomi.
 • Meget gode pedaler medfølger.

De bedste PC-rat i mellemklassen

Her præsenterer vi tre modeller, som vi mener er de bedste PC-rat i mellemklassen.

Fanatec Formula V2.5

fanatec clubsport formula v 2 5

ClubSport Formula V2. 5-rattet har en diameter på 27 cm og er beklædt med en 5 mm kulfiberplade. Den har to justerbare magnetiske metalpadler til gearskift.

Den har også to vibrationsmotorer indbygget i håndtagene, som kan styres via hjulopsætningsmenuen (SHO) eller i spillet via Fanatec SDK, samt et OLED-display, en omdrejningstæller med 9 centrale LED’ er til telemetri og to LED-bjælker.

Fanatec Formula V2.5-rattet har QuickRelease-systemet og er selvfølgelig kompatibelt med pc’en, men også med PlayStation 5 og PlayStation 4. Fanatec tilbyder en næsten identisk version, Formula V2.5x, til Xbox-kompatibilitet.

Denne ratmodel fra Fanatecs ClubSport-serie giver masser af muligheder for tilpasning og er lavet af materialer af høj kvalitet, der kan holde til et helt liv med racersimulationer. Selv om det måske er lidt for meget for unge begyndere, synes vi, at Fanatecs Formula V2. 5 er et virkelig fremragende hjul, der giver en utrolig spillefornemmelse.

Og hvis du er en ægte F1-fan, er Fanatec ClubSport Formula V2. 5-rattet lige noget for dig, så tøv ikke længere!

Fordele

 • Dens rotationsvinkel er ubegrænset.
 • Dens OLED-skærm.

Ulemper

 • Det kan være lidt svært for begyndere at få styr på.

Logitech G923

logitech g923

Logitech G923 Trueforce er Logitechs nyeste rat med større kompatibilitet end tidligere modeller og et nyt feedbacksystem, der giver større troværdighed og realisme i simuleringen.

Logitech G923-rattet har en diameter på 28 cm og er lavet af poleret metal beklædt med læder. Det har to roterende stålpadler bag på rattet til gearskift.

Logitech G923 har en rotationsvinkel på 900°, hvilket svarer til to en halv omdrejning, og det giver dig større kontrol over køretøjet.

Dette rat har Trueforce, den næste generation af force feedback-systemet. Dette nye tvungne feedbacksystem forbedrer feedbackfrekvensen og forbindes direkte til spillets fysik- og simuleringsmotorer for at forbedre troværdigheden og øge niveauet af realisme i simuleringen sammenlignet med tidligere generationer.

Den har closed-loop motorstyring, som takket være ny firmware gør motorens drejningsmoment mere præcist. På den måde justerer motoren spændingen mere præcist, så den passer til fysikken i videospillet, hvilket garanterer millimeterpræcision.

Logitech G923-rattet har et pedalsystem med tre pedaler, som omfatter et gasspjæld, en kobling og en bremse med et progressivt fjedersystem, der giver en mere realistisk racerfornemmelse. Højden og afstanden mellem metalpladerne kan justeres.

Denne model har også en dobbeltkobling, der programmeres direkte fra rattet takket være Launch Control-funktionen, der er tilgængelig med kompatible spil.

Dette rat har også en integreret LED-indikator. Den er tilgængelig direkte fra vores udsigtspunkt, så vi hurtigt kan se, hvornår vi har nået det rigtige omdrejningspunkt og bruge gearskiftet mere effektivt.

Logitech G923-rattet har et ergonomisk design med tilgængelige betjeningselementer. Uanset hvilken spilplatform du bruger den på, har du alle de kontroller, du har brug for, let tilgængelige på et rat, der er lille som sine forgængere, men føles godt. Den har en drejevælger til finjustering af alle indstillinger og justeringer.

Fordele

 • Udstyret med avanceret teknologi.
 • Fremstillet af materialer i topkvalitet.
 • Med et 3-pedalers kranksæt med forbedret bremsesystem.

Ulemper

 • TrueForce er ikke kompatibel med alle spil.
 • Ingen gearstang medfølger.

Thrustmaster T300RS GT

thrustmaster-t300rs-gt-avis

Thrustmaster T300RS GT-rattet har et aftageligt 28 cm hjul med en justerbar rotationsvinkel fra 270° til 1080°.

Den har præcis og kraftfuld force feedback, især takket være den børsteløse motor og det dobbelte rem-system. Fornemmelserne under løbet er utroligt realistiske.

Med hensyn til konstruktion og design er der næsten intet at klage over: Rattet er hovedsageligt lavet af sort metal, og finishen er virkelig ren.

Thrustmaster T300RS GT-rattet er ekstremt alsidigt og kan bruges til rally, GT eller endda F1-racing.

Den har også den fordel, at den er udstyret med H.E.A.R.T. (Halleffect Accurate Technology) og et hurtigt og nemt ratskiftesystem.

Ud over at være PC-kompatibel har denne model også den fordel, at den er PlayStation-licenseret, så den er kompatibel med PlayStation 4 og fungerer med PlayStation 5-spil.

Med Thrustmaster T300RS GT får du det bedste rat i sin kategori til en meget rimelig pris.

Fordele

 • Utrolig responsiv og kraftfuld force feedback.
 • Kvalitetskonstruktion og -materialer.
 • Smukt design og finish.

Ulemper

 • Håndbremsen betjenes med en knap.
 • Motoren bliver lidt varmere.

De bedste high-end PC-rat

Til de mere erfarne blandt jer har vi udvalgt tre af de bedste PC-rat, som alle er ægte perler.

Thrustmaster T-GT 2

THRUSTMASTER T GT 2

Thrustmaster T-GT II er specielt designet til elskere af Gran Turismo-sagaen og gør alt for at gøre det til et af de mest realistiske Sim-racerhjul til dato.

Produktet er blevet fremstillet under hensyntagen til alle de data, der er indsamlet fra de bedste eSports-spillere, der deltager i GT World Series.

Den er designet og inspireret af bilindustrien og indeholder innovative teknologier som T-Turbo Power, T-LIN, T-40VE, T-M.C.E og T-DFB, der giver unikke, realistiske fornemmelser i køresimulatorer.

Den nye generation af Brushless II-motoren leverer endnu hurtigere ydelse og endnu mere spænding, så du kan mærke hver en kurve og hver en kant på banen.

Hjulets kraftfeedback er i realtid uden døde zoner. Resultatet er uovertruffen køreeffektivitet.

Kvaliteten af de anvendte materialer og ‘AEC-Q’-kvalificeringsteknologier sikrer stor robusthed og holdbarhed for de mest krævende spillere, der ønsker at nyde meget lange sessioner eller konkurrencer.

Kranksættet er T3PA GT II, med en mere præcis og længerevarende bremsefjeder end T3PAGT.

Rattet er beklædt med læder og er af meget høj kvalitet, så det ser ud, som om du bruger et professionelt rat fra en rigtig bil. Som alle Thrustmaster-rater rattetudskifteligt, så du kan skifte det, når du vil.

Kort sagt, dette PC-kompatible rat er enestående oget af de bedste i vores guide.

Fordele

 • Inkluderer T-DFB-teknologi.
 • Kraftfuld, præcis force feedback.

Ulemper

 • Pedalerne kunne være lavet helt af metal, selvom de er af høj kvalitet.

Thrustmaster TS-PC Racer

thrustmaster ts pc racer

Thrustmaster TS-PC RACER har alt, hvad der skal til for at blive det bedste rat til pc’en og giver en ideel køreoplevelse til F1-spil takket være rattets stil.

Denne model er et Proto-rat med metalbase og to brede, ruskindsbeklædte greb for ekstra komfort under lange spilsessioner. Den har også 2 sekventielle paddles i metal og poleret børstet aluminium.

Thrustmaster TS-PC RACER er kendetegnet ved sin børsteløse motor i industrikvalitet (40 watt FFB) og 2ᵉ generation, dens rotation på op til 1080 grader og brugen af H.E.A.R.T (HallEffect AccuRate Technology), som giver 16-bit opløsning.

Denne model har også en ekstern TURBO-strømforsyning, der leverer maksimale effektspidser til svinghjulet, samt et patenteret MCE-kølesystem (Motor Cooling Embedded) til indbygget køling.

Rattet er robust og velbygget og tilbyder et højt niveau af komfort og ergonomi for en utrolig realistisk raceroplevelse.

Hvis du har råd til denne lille juvel inden for Sim-racing, så tøv ikke med at købe Thrustmaster TS-PC RACER-rattet– du vil ikke blive skuffet.

Fordele

 • Kraftfuld, fleksibel og responsiv force feedback.
 • Høj fremstillingskvalitet.
 • Top komfort og ergonomi.

Ulemper

 • Sælges uden kranksæt.
 • Kun kompatibel med Windows.

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Fanatec Podium Racing Wheel F1

Podium Racing Wheel F1 er inspireret af Formel 1-hjul og skabt i samarbejde med Sony. Det har en diameter på 27 cm og er lavet af metal og kulfiber. Den har to roterende aluminiumspaddles af F1-typen med fiberforstærkning bagpå.

Fanatec Podium Racing Wheel F1 har et Direct Drive-motoriseret force feedback-system , der er både kraftfuldt og præcist. Dens rotationsvinkel spænder fra 90° til 1080°.

Fanatec Podium Racing Wheel F1 har 11 knapper med ultra-pålidelige kontakter, to vippekontakter, to 12-vejs multi-positionskontakter med roterende enkoderfunktionalitet og et analogt joystick til at se sig omkring i cockpittet eller kortlægge med en hvilken som helst anden akse.

Ergonomien i denne model er fremragende og tilbyder et stort antal realtidsindstillinger, der også kan styres direkte fra rattet, såsom en 2,7-tommers OLED-skærm til feedback i spillet.

Dette rat er naturligvis kompatibelt med pc’en, men også med PlayStation 4, PlayStation 5 og potentielt Xbox One og Xbox Series, afhængigt af den Fanatec-ratbase, du bruger til spillet.

Efter vores mening er Fanatec Podium Racing Wheel F1 langt vores foretrukne ratmodel, og vi mener, at det er det bedste med hensyn til ydeevne på markedet i dag.

Fordele

 • Højeffektiv motor og force feedback.
 • Bred kompatibilitet.

Ulemper

 • Den høje pris.

Kort fortalt / Konklusion

Det er vigtigt, at du vælger et hjul, som du kan se dig selv lege med i mange år, ikke bare et par måneder. Vurder, hvad du vil have de næste par år, og vælg den bedste PC-ratmodel til dig.

At købe en mellemklasse- eller topmodel er helt sikkert den mest logiske løsning for øvede spillere. Og hvis du er ekspert i simracing, vil vi råde dig til at vælge et rat i topklasse.

Vi håber, at du har fundet denne artikel nyttig, og at denne guide til de bedste PC-rat vil hjælpe dig med at vælge den model, der passer bedst til din smag og dit budget.

gt dd pro

Fanatec Ready2race-pakke

Den bedste pc-simulationsracerpakke i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar