Vælg en side

Fanatec GT DD Extreme: Test og anmeldelse

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec Gran Turismo DD Extreme

Fordele

 • Konstant drejningsmoment på 15 nm
 • Kompatibel med PS5, PC og potentielt Xbox
 • Fordybende kraftfeedback og følelse
 • En meget bedre finish end sin forgænger (GT DD Pro)

Ulemper

 • Et rat med gennemsnitlig ergonomi, endda middelmådig i nogle tilfælde
 • QR2 Lite leveret fra lager, men høj ydeevne alligevel

Fanatec har besluttet sig for at komme op på hesten igen og erobre andre mærker på deres egen hjemmebane. Den tyske gigant giver os en scene i MCU-stil, hvor Thanos beslutter sig for at tage Infinity Gauntlet og gøre arbejdet selv.

Fanatec har været med i spillet om periferiudstyr til simracing i nogen tid nu, med et sortiment, der dækker både den nedre og øvre ende af segmentet. Bortset fra, at konkurrenterne i et stykke tid har bemærket dette hul hos Fanatec og har taget initiativ til at udfylde det. Så vi ender med Simagic og Moza Racing-baser, der laver mere end 15 nm drejningsmoment, og Fanatec havde intet at tilbyde sine kunder på dette område, bortset fra en CSL DD 8 nm eller Podium DD1 med 20 nm. Det er både lidt og meget for ryttere, der leder efter et sweet spot på 15-17 nm drejningsmoment.

Med udgivelsen af ClubSport DD og DD+, der udvikler henholdsvis 13 og 15 nm konstant drejningsmoment, havde Fanatec ramt plet. Nogle har sagt, at disse baser er mindre kraftfulde end konkurrenternes, men der er ingen tvivl om, at det tyske mærkes særlige sauce er til stede i deres opskrift. I dag udgiver Fanatec Gran Turismo DD Extreme, et nyt bundle udviklet i samarbejde med Polyphony Digital til fans af den legendariske Playstation-racersaga: Gran Turismo. I det følgende vil jeg præsentere dig for denne pakke, diskutere dens styrker og svagheder og give dig min mening om den.

Bundtets vigtigste og tekniske egenskaber

 • Basen udvikler 15 nm konstant drejningsmoment
 • Specifikt Gran Turismo-rat med en diameter på 30 cm
 • Kompatibel med PS5, PS4, PC og potentielt Xbox (med et par ændringer)
 • 4 paddles bagpå
 • Rat med fuldt afrundet vegansk læder (kunstlæder)
 • Ret stor skærm på rattets frontplade (2,7 tommer)
 • Kompatibel med hele Fanatecs økosystem
 • Nogle knapper er baggrundsbelyste

Design

Designet på GT DD Extreme er, i det mindste i bunden, identisk med ClubSport DD+, da denne pakke bruger den samme periferi. Og ClubSport DD+ ligner meget CSL DD Pro. Som resultat har vi en meget specifik form på basen, lidt som et X, med kun få forskelle i dimensionerne.

DD+ er større og længere end DD Pro, inklusive QR. Den sorte kjole passer fantastisk godt til denne base, og det samme gør rattet. Designet af hjulet er baseret på GT DD Pro, men er kvalitativt bedre. Desværre er det stadig plastik, men denne gang er det plastik af bedre kvalitet.

Alt i alt er denne GT DD Extreme sober, smuk og vil passe perfekt til ethvert setup, undtagen måske en hvid PS5.

GT DD PRO

Skræddersyet samling

Basen kan monteres fra bunden eller fra siderne ved hjælp af de “møtrikker”, der følger med i emballagen. ClubSport DD+ er en basismodel i mellemklassen, så den skulle monteres på chassiset på flere forskellige måder. Glem også alt om at montere denne base på møbler, selv om Fanatec tilbyder en klemme til næsten 100 euro. 15 nm er meget for et kontor.

Selvom der er fastgørelsespunkter på forsiden af basen, er disse ikke beregnet til at fastgøre denne enhed forfra, men tjener som forankringspunkter til fremtidigt Fanatec-tilbehør.

Det er meget nemt at montere basen på et cockpit, som det plejer at være med Fanatec, og alle skruer og bolte følger med i pakken. Hvad angår rattet, har vi QR2 Lite Wheel Side i standardkonfiguration, hvilket er overraskende, må jeg sige, især til den pris, som pakken sælges til. Ikke desto mindre kan jeg forsikre dig om, at denne komposit QR kan håndtere de 15 nm drejningsmoment fra motoren, så der er ikke noget problem med siden.

Fremstilling og efterbehandling

Til ClubSport DD+ er det trykstøbt aluminium, som er bearbejdet på CNC-maskiner. Finishen er helt i top i alle henseender, som vi er vant til at se på Fanatec-baser. Basen er perfekt fra alle vinkler, uden pletter eller grater. Alle dele, især dækslerne, sidder perfekt på plads.

Rattet er stadig lavet af kompositplast, men finishen er bedre end på GT DD Pro. Det nye rat giver indtryk af en opgradering, selv om Fanatec sikkert ønskede at bruge mere eksklusive materialer, men deres samarbejdspartner må have protesteret.

Hjulet består af flere dele, som passer rigtig godt sammen. Bagpå kan du se nogle huller, men de er ikke så slemme. Samlet set er denne pakke godt lavet.

Få styr på pakken

Dette nye Gran Turismo-specifikke rat er 30 cm i diameter, sammenlignet med 28 cm for GT DD Pro. Rattet er helt rundt og større, hvilket gør det lettere at gribe om, præcis som rattet i en rigtig bil. Det imiterede læder er af god kvalitet og giver et bedre greb end det gummi, der blev brugt før.

Betjeningen omfatter 11 knapper, 4 paddles (2 magnetiske og 2 analoge), funky kontakter og retningspinde. Så går det ud over ergonomien. Tæt på dine fingre har du kun en del af kontrollerne, hovedsageligt de funky kontakter, og disse er virkelig slørede og ikke særlig nyttige, når du kører. De knapper, der er nemme at bruge og nyttige, er væk fra dine fingre.

På den anden side er de 4 paddles bagpå nemme at gribe fat i, hvilket er en god ting. Desuden er de lavet af anodiseret aluminium, som er meget mere eksklusivt end plastik. Alt i alt har det nye rat et bedre greb end det gamle, men placeringen af knapperne lader meget tilbage at ønske.

GT DD PRO

Fornemmelser under leg

DD Extreme er en kraftfuld base, der tilbyder et konstant drejningsmoment på 15 nm, hvilket man ikke kan sige om konkurrenterne fra Moza Racing eller Simagic. Motorens force feedback er ultrapræcis, hvilket næppe er overraskende i betragtning af Fanatecs omfattende erfaring i branchen.

Når basen er korrekt indstillet, er detaljerne realistiske uden sløring, forstyrrelser eller noget andet. Det er sindssygt, især på titler som Assetto Corsa eller Gran Turismo på PS5, selvom DD Extreme helt klart vil være mere hjemme på PC.

Apropos denne platform, så giver ClubSport DD+ basen alt, hvad den har i rFactor eller iRacing, og giver dig den størst mulige køreglæde, klart bedre end en Moza R16, en Simagic Alpha, og virkelig, virkelig tæt på en DD1-podiet som udvikler sig 5 nm mere max.

Kompatibilitet

På papiret er GT DD Extreme-pakken kompatibel med PC og Playstation (4 og 5), hvilket kun er forventeligt, da det har Gran Turismo i sit navn. Du kan dog potentielt bruge basen på Xbox, forudsat at du har et rat, der er kompatibelt med Microsofts konsol, og også den nye QR2. Men jeg må fortælle dig, at denne kompatibilitet nogle gange kan være lunefuld, afhængigt af simracing-titlerne. Men i de store bør det fungere med fortyndet feedback på grund af den software, der styrer grænsefladen.

GT DD PRO

Værdi for pengene

Prisen for denne pakke er 1.300 euro på Fanatecs hjemmeside, og den er tilgængelig fra 29. februar 2024. Tja, prisen er lidt høj, og det tyske mærke har tydeligvis rettet sig mod en meget specifik målgruppe af løbere. Desuden skal du bruge et pedalboard for at nyde det. Men samtidig kan GT DD Extreme ikke hamle op med konkurrenterne, når det gælder følelsen, og det giver efter min mening rigtig god værdi for pengene.

Min dom

Hvad mere kan man sige om den nye GT DD Extreme? Så køb den dog! Dette bundt er et af de bedste i sit segment, og potentielt det bedste i henhold til visse kriterier.

Fanatec har virkelig slået til med sin nye ClubSport DD+ base, og det viser, at de er fast besluttet på at genvinde tronen. Hvis du er til Playstation og PC, anbefaler jeg denne pakke, for du finder ikke noget bedre på konsollerne. Desuden kan du bruge det på Xbox, selvfølgelig med et kompatibelt rat, men med lidt udvandet feedback sammenlignet med PS5 og især pc’en.

gt dd extreme

Fanatec Gran Turism DD Extreme

Et fremragende, komplet, højtydende rat

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ESAvantages Plusieurs commandes entièrement paramétrables Finition et matériaux prémiums Excellente ergonomie...

Moza FSR: Test og anmeldelse

Moza FSR: Test og anmeldelse

Moza FSRFordele 4,3-tommers skærm Finish i kulfiber Talrige ordrer Ulemper Lidt høj pris og vægt Ikke kompatibel med...

Moza KS : Test og anmeldelse

Moza KS : Test og anmeldelse

Moza KSAvantages Volant prémium pour la Formula Structure en métal 4 palettes à l’arrière magnétiques Inconvénients...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar