Vælg en side

Simlab: Fokus på simracernes foretrukne cockpitmærke i 2024

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Der findes en hel del mærker inden for simracing, og der er kommet nogle nye til i de senere år. De ældste spillere i segmentet er virksomheder, der blev grundlagt for mere end 20 år siden. Jeg taler selvfølgelig om Logitech , Thrustmaster , Fanatec og Playseat for blot at nævne nogle få. Hvis du er fan af simracing eller gaming i almindelighed, har du sikkert hørt om et af disse firmaer. For nogle er de de bedste i verden, med periferiudstyr til enhver rytter.

Der er også unge virksomheder, som har revolutioneret segmentet. Nogle eksempler kunne være Simagic, Asetek eller Simlab. Disse mærker er måske unge, men deres produkter er hurtigt blevet uundværlige i simracing-verdenen, både hvad angår periferiudstyr og cockpit/chassis.

I dag vil jeg se nærmere på et mærke, som du sikkert ikke kender: Simlab. Virksomheden er en af de få, der både laver periferiudstyr og cockpits til simracing og leverer til officielle motorsportsteams. Jeg vil fortælle dig om mærket, dets flagskibsprodukter og give dig min mening om dem.

Historien om Simlab

Det hele startede for et par år siden, da firmaets chef, en vis Richard Schouteren, ikke kunne finde nogen topmoderne simracing-cockpits efter hans smag uden at betale en formue. Som jeg ofte siger, koster førsteklasses periferiudstyr til simracing en arm og et ben, eller endda to, hvis du handler hos producenter, der specialiserer sig i det allermest avancerede.

For Richard Schouteren var det utænkeligt, at han ville gå på bekostning af sin virtuelle racerpassion. I 2015 kastede Simlabs nuværende chef sig ud i simracing-eventyret ved at grundlægge virksomheden, som specialiserer sig i avancerede, men ret “overkommelige” simracing-cockpits og periferiudstyr.

I dag er producenten den officielle partner for Mercedes-AMG Petronas Esports , og det siger meget om kvaliteten af Simlabs produkter og deres engagement i racerkørere over hele verden. Selv om mærket flyver under radaren for almindelige sim-racere, kender de professionelle i sporten det meget godt og sværger til dets produkter.

Simlab-produkter

I dag fremstiller Simlab både cockpits og andre produkter til simracing. Den hollandske producents sortiment omfatter i øjeblikket cockpits/chassiser, sæder, støtter til Skærme og tv SkiftereSortimentet omfatter beslag til stort set alle perifere enheder til simracing fra spillets største mærker, instrumentbrætter, handsker, et komplet udvalg af tilbehør og en bred vifte af tilbehør. Gitter til periferiudstyr til simracing (sælges på en anden hjemmeside, men er en del af Simlab) og en lang række andet tilbehør til simracing.

Den hollandske virksomhed startede med cockpits og har nu specialiseret sig i disse produkter. Resten af tilbehøret/periferiudstyret er frugten af virksomhedens diversificering med det formål at nå ud til et bredere publikum af sim-racere.

Hvad angår cockpits og chassis, tilbyder producenten i øjeblikket 4, med mere eller mindre rimelige priser og vægt på tilpasning. For eksempel vil de fleste chassisproducenter tilbyde dig det komplette cockpit, inklusive struktur, understøtninger, sæde osv. Simlab gør tingene anderledes, for eksempel ved kun at tilbydeWS-Pro Wheel Stand. Det giver dig en solid struktur, som du kan montere din Direct Drive-base og dit pedalboard på, mens du stadig kan bruge din gamingstol, hvis dit budget er begrænset eller udelukkende bruges på kvalitetsudstyr til simracing. Jeg kan godt lide det, og man kan se, at virksomheden har sim-raceurs i tankerne.

Simlab cockpits

Som jeg lige har sagt, tilbyder mærket i øjeblikket 4 produkter og en base- og kranksætstøtte, der kan tilpasses. Du vil måske sige, at det ikke er meget, især når du sammenligner Simlab med Playseat og dets 43 chassis af alle typer. På den ene side har du ret; Simlabs katalog er virkelig begrænset. Men på den anden side er den hollandske producent kun 8 år gammel, og det er ikke meget i forhold til Playseats mere end 20 års erfaring.

Ikke desto mindre tilbyder Simlab os kvalitetsprodukter, der er meget solide og designet til at opfylde kravene fra de mest krævende ryttere. Selvom Simlab kun tilbyder 5 cockpits, er de mere end nok til professionelle racerkørere og fans af simracing.

Simlab GT1 EVO

simlab gt1 evo

Den GT1 EVO repræsenterer Simlabs cockpit-serie på indgangsniveau. Faktisk er det et chassis og ikke et cockpit, for GT1 EVO leveres ikke med sædet, og du skal købe det separat enten fra Simlab eller fra konkurrenterne.

Chassiset er lavet af aluminiumsprofiler, hvilket gør det relativt stærkt og let, da bæstet vejer over 50 kg uden sædet. Aluminiumsprofilen giver en stiv struktur, som jeg lige har sagt, men den kan også opgraderes: Det giver dig mulighed for at tilpasse chassiset til stort set enhver simracing-opsætning, hvilket er fantastisk for mig.

Basestøtten er designet til at tage en Fanatec DD2 og dens 25 nm drejningsmoment, hvilket betyder, at den er super solid. Det er værd at bemærke, at en stor del af sim-racerne er baseret på 8 til 15 nm, så GT1 EVO er kompatibel med alle opsætninger på markedet, uanset hvilken base der bruges. Det skal du ikke bekymre dig om.

Designet er smukt, meget nøgternt, og jeg elsker det. Beslaget til pedalboardet er forboret, så det passer til stort set alt periferiudstyr på markedet, i hvert fald det fra kendte mærker. Basestøtten er også forboret, men du er nødt til at købe adaptere til hver base for at fastgøre dem til støtten.

Til prisen for GT1 EVO kan du forvente at betale 449 euro for dette chassis, selvfølgelig uden sæde eller løbere. Du kan købe sædet fra Simlab eller en anden producent af spande, men glem ikke de tilhørende rutsjebaner.

Alt i alt repræsenterer GT1 EVO en god base for simracing til en rimelig pris, selv om prisskiltet påstår noget andet. Det er dog vigtigt at huske, at Simlab er et premiummærke, så…

P1-X Sim Racing Cockpit

simlab p1x

Vi går nu videre til produktet lige over GT1 EVO, P1-X. Så ligesom sin lillebror er P1-X meget mere et chassis end et cockpit, forstået på den måde, at den stadig leveres uden sæde eller rutsjebaner.

Den samme struktur er brugt, med aluminiumsprofiler for styrke, fleksibilitet og tilpasning. Her har vi igen strukturer, der giver støtte til kranksættet (boret på forhånd), støtte til kædestag/styrhjul og støtte til gearstang og/eller gearskifter.

Den største forskel mellem P1-X og GT1-EVO er bundstøtten, som kan konfigureres, når kabinettet købes. Du kan enten vælge et “fladt” beslag, der passer til en bred vifte af baser, i hvert fald dem med bundmontering, eller du kan vælge et beslag specielt til Fanatec-baser eller et standardbeslag med frontmontering. I den henseende er det allerede mere fleksibelt, fordi du har masser at vælge imellem i stedet for at skulle købe kabinettet og derefter gå til afsnittet “tilbehør” på webstedet for at finde det, du leder efter.

For en gangs skyld kommer P1-X uden sæde eller løbere. Så du bliver nødt til at købe dem separat for at køre simracing. Helt ærligt, på GT1-EVO er det fint, men på P1-X er det lidt af en pille at sluge, især da dette chassis koster €830. Denne pris er efter min mening uberettiget, især fordi P1-X ikke er andet end en designmæssig forbedring af GT1-EVO, som blev solgt til næsten den dobbelte pris og uden sæde.

X1-PRO Sim Racing Cockpit

simlab x1 pro

Dette er Simlabs topmodel X1-PRO. For mig er dette mærkets rigtige cockpit, da det leveres med et Sparco-skålsæde og rutsjebaner plus andre godbidder i kassen.

Dette cockpit er revolutionerende, som jeg ser det. Konstruktionen er også lavet af profileret aluminium, men er meget mere robust end sine to brødre. Gulvet er modulopbygget og kan tilpasses til dine præferencer for simracing og kørsel. Foran dig har du et monitorstativ, et pedalboardstativ og et base-/styrhjulsstativ. På siden er der monteringspunkter til en gearstang og/eller et gearskiftebeslag, men sidstnævnte sælges separat. Det er lidt en skam på et cockpit, der koster næsten 1.800 euro, men i det mindste får du det sæde, der følger med.

Apropos skålsædet, så kommer det fra Sparco og er simpelthen sublimt. Ud over at være komfortable giver gliderne dig mulighed for at indtage en perfekt kørestilling, uanset din størrelse. Designmæssigt dominerer sort cockpittet med kun få hvide logoer. Det er storslået, og jeg elsker det.

Kørestillingen er typisk GT, som i alle Simlab-chassiser. Jeg ville have foretrukket at kunne vælge kørestilling som nogle af konkurrenterne, men hey, GT er godt nok.

For mig at se er X1-PRO et fremragende cockpit, meget veludført og meget førsteklasses. Prisen er måske lidt høj, men til gengæld får du et kvalitetsprodukt med fremragende funktioner. Jeg er helt med på den, hvis du har råd til det, selvfølgelig.

RaceX Pro

simlab racex pro

Den sidste på listen, RaceX Pro , er et chassis, der kan konfigureres med eller uden sæde. Den første store ændring i forhold til de andre er strukturen. I stedet for aluminiumsprofiler har vi en rørformet aluminiumsstruktur, som er en af de smukkeste i verden.

Designet er meget attraktivt, med sort over hele RaceX Pro og et par orange accenter her og der. Du har justerbar base/rat- og pedalmontering, der kan rumme en bred vifte af perifere enheder til simracing. Da Simlab er et premiummærke, er RaceX Pro understøtter de mest kraftfulde Direct Drive-databaser på markedet (Fanatec DD2, Simucube 2etc.). På dette punkt skal du bare huske at tage beslagene til hver base, da de sælges separat igen … Dette er ved at blive et tilbagevendende mønster hos Simlab.

Når det gælder sædet, kan du vælge mellem chassiset alene til 700 euro og cockpittet med et skålsæde til 1.000 euro. Uanset hvilken løsning du vælger, er begge chassiser solide og vil forblive stabile under dine simracing-sessioner.

Fordelen ved RaceX Pro i forhold til sine brødre er, at den ser godt ud og vil se mere stilfuld ud i din stue/soveværelse. Simlabs andre modeller er bestemt mere tilpasningsdygtige og kan tilpasses dine præferencer, men de vil efter min mening ikke se lige så godt ud i en stue som RaceX Pro.

Udvalget af Grid-periferiudstyr

Simlab har gjort århundredets kup ved at opkøbe Grid Engineering, en producent af førsteklasses periferiudstyr til simracing. Grid kører nu under Simlab og har et betydeligt R&D-budget til sine produkter, hvilket vil gøre det muligt at tilbyde endnu mere periferiudstyr til simracing.

Grid-ratudvalget omfatter i øjeblikket 2 indgange: GRID MPX og GRID MPX og Porsche 911 RSR . Grid MPX er et kulfiberrat i Formula-stil med et væld af betjeningselementer og uovertruffen ergonomi. Med en udsalgspris på 1.200 euro er det betydeligt dyrere end konkurrenterne, men det er samtidig et enestående rat.

Hvad angår Porsche 911 RSR, er det et meget mere GT/endurance-agtigt rat under officiel Porsche-licens, med en enorm skærm og et væld af kontrolelementer/knapper. Det er et udsøgt rat, surrealistisk, ud over det sædvanlige, på grænsen til det perfekte. Nej, det er bare perfekt. Den eneste ulempe er prisen. Med en udsalgspris på næsten 2.500 euro kan jeg forsikre dig om, at den kun vil finde aftagere blandt verdens elite af sim-racerkørere, og kun dem med et ubegrænset budget.

Simlab tilbehør

Hvis du har bemærket det, er der mange dele, beslag og tilbehør, der ikke følger med Simlabs chassis og cockpits. Årsagen er, at ikke alle simracing-opsætninger er ens, og rytternes behov er forskellige fra person til person.

Nogle vil kun køre GT-sessioner, mens andre kun vil køre rallyetaper. Så det bedste, man kan gøre, er at tilbyde barebones-chassiser, med andre ord basiskabinetter, og en bred vifte af tilbehør, som giver dig mulighed for at tilpasse kabinettet. På den ene side er det en fremragende måde at tilfredsstille alle sim-opdrætteres behov på, og på den anden side er det en fantastisk måde at tjene flere penge på ved at levere mindre basisudstyr.

Den lange liste over tilbehør på Simlabs hjemmeside omfatter gearstangs-/håndbremsebeslag, en helt ny gearstang i Push-Pull-konfiguration til rallykørere, beslag til monitorer og skærme, handsker, skruer, møtrikker og et væld af hardware til montering af det forskellige udstyr, der tilbydes, instrumentbrætter, skålsæder fra 360 euro osv. Med hensyn til tilbehør har Simlab et omfattende katalog af produkter og periferiudstyr, der vil glæde enhver sim-racer, det er helt sikkert.

Hvorfor er Simlab så populært?

Mærket er populært af den simple grund, at det udvikler og fremstiller fremragende cockpits, der både passer til ryttere i hele verden og kan tilpasses på ingen tid takket være et omfattende katalog af tilbehør.

Med opkøbet af Grid Engineering ønsker Simlab desuden at udvide sit produktkatalog yderligere ved at tilbyde ultra-high-end, elitært sim-racing periferiudstyr (især rat).

Simlab er stadig et sikkert valg, uanset om du ønsker at købe et cockpit, et chassis eller andet tilbehør, der er tilgængeligt fra lager. Mærkets chassis giver ret god værdi for pengene, selvom jeg gerne havde set, at der var sæder på visse modeller (jeg taler om dig, P1-X), som stadig er ret dyre. Ikke desto mindre er det stadig et godt mærke, som du kan stole på, når du sætter en sim-racing-opsætning op.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

De bedste Fanatec-pakker

De bedste Fanatec-pakker

Sim-raceurs verden over har stået over for det samme problem: Hvad skal man købe for at komme i gang med at shoppe?...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar