Vælg en side

Thrustmaster rat : Hvilken en skal jeg vælge? Den ultimative guide

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sim-racing-fans ved, at man har brug for et kvalitetsrat for at klare sig godt på banen. Blandt produkterne på markedet er Thrustmaster-rat særlig populære, især hos dem, der håber at få professionelt udstyr til en lavere pris. År efter år producerer de konkurrencedygtigt udstyr til alle slags platforme og bringer innovation og sjov til alle gamere!

For at du kan få en bedre idé om, hvad dette ikoniske mærke har at byde på, har vi sammensat denne komplette guide til dig. I denne artikel fortæller vi dig alt, hvad du behøver at vide om Thrustmaster, mærkets historie, hvad der har skabt dets omdømme, og hvordan du vælger et Thrustmaster-rat. Vi introducerer dig også til producentens forskellige ratserier og præsenterer et udvalg af de bedste rat i hver serie.

 

De forskellige serier af Thrustmaster-rat

Når du ønsker at købe et rat eller et andet Thrustmaster-produkt, er det vigtigt at bemærke, at mærket opdeler alt, hvad der har med simulationsracing at gøre, i tre hovedserier. Husk, at der er andre rat og racerudstyr, der står alene og ikke rigtig passer ind i disse produktserier, når du søger på deres hjemmesider.

Den måde, Thrustmaster-rat adskilles på, tager ikke kun højde for prisen, men lægger også særlig vægt på de specifikke licenser, de har købt og arbejdet på sammen med andre virksomheder.

Den første serie af produkter er langt den bredeste og mest varierede og omfatter deres hovedserie af produkter designet til brug med PlayStation- og Xbox-konsollerne. Det omtales generelt som“hovedsortimentet” på grund af antallet af produkter, der er inkluderet. Fordi de hovedsageligt er udviklet af Thrustmaster, vil du opdage, at de materialer, der bruges til disse rat, gør dem mere overkommelige.

Nogle af de virkelige stjerner i deres simracing-sortiment er i denne kategori, herunder deres berømte add-ons som T3PA Pro-pedalboardet eller T-GT-simulationsracerhjulet, som mange YouTubere bruger.

Og så er der Sparco-serien af produkter, der er designet til rallysimulering. Som du nok kan gætte, er det Sparco, der har givet licens til fremstillingen af disse produkter. Hjulene i denne serie kan bruges på en række forskellige beslag og støtter, hvilket gør det til en fleksibel serie med et mellemhøjt til højt prispunkt.

Endelig har vi en af de mest kendte Thrustmaster-produktserier, Ferrari-serien! Som navnet antyder, fokuserer modellerne i denne serie på Ferrari-design og er blevet udviklet i samarbejde med den ikoniske bilproducent selv. Priser og konsoller/understøttelse varierer betydeligt fra område til område, hvilket gør dette til et fremragende udvalg af produkter til næsten enhver Sim-racing-gamer.

Det vigtigste Thrustmaster-sortiment

En del af det, der gør denne producent så attraktiv for simulationsryttere, er dens overholdelse af anstændige priser, som folk har råd til. Selvfølgelig kan nogle af deres produkter være dyrere end andre, men i det store hele tilbydes ratmodellerne i hovedsortimentet ofte til en overkommelig pris, så alle kan prøve dem.

T150 – TMX Force Feedback

THRUSTMASTER T150 TMX

T150 Force Feedback-rattet og TMX Force Feedback er en del af den samme produktionslinje, de er bare kompatible med forskellige platforme.

Den første distribueres under en officiel Sony-licens til PlayStation 3, 4 og 5. Den anden er distribueret under en officiel Microsoft-licens til Xbox One og Xbox Series X og S. Begge ratmodeller kan bruges på pc.

Med hensyn til design er stilen på rattet, basen og pedalerne nøjagtig den samme. Begge modeller er udstyret på samme måde med et blandet system af gear og remme, en 12-bit optisk aflæsning, et alsidigt monteringssystem, der kan tilpasses alle overflader, og et mål på 28 cm, der kan tilpasses enhver form for løb.

Blandt forskellene er den vigtigste, at T150 tillader et konfigurerbart rotationsområde mellem 270° og 1080°, mens TMX kun kan indstilles mellem 270° og 900°. Det omfatter i alt 12 actionknapper plus et retningsfelt, hvilket svarer til 13 knapper og et D-pad i PlayStation-modellen.

Både T150 og TMX Force Feedback har et bredt pedalbræt med to pedaler, hvor hver pedal kan justeres i tre vinkler.

Fordele

 • Meget god tilbagevenden af styrke.
 • Meget overkommelig pris.

Ulemper

 • Pedalerne er lidt lette.

Thrustmaster T300 RS

thrustmaster t300 rs

Thrustmaster T300 RS-rattet har en diameter på 28 cm og et perfekt cirkulært design. De 3 midterste eger er lavet af børstet metal for at give større kørestabilitet.

Som en officielt licenseret Sony-model har du klassiske PlayStation-knapper som PS, Share og Option lige ved hånden.

Størstedelen af strukturen er lavet af forstærket stål, og den centrale ring er helt dækket af struktureret gummi, der giver et godt greb.

Pedalerne og gearvælgerne er også dækket af metal, hvilket giver et ekstra strejf af stabilitet.

På trods af alt dette er den sporty stil der stadig, med fremragende finish og en metalstruktur. Det er utvivlsomt det, der har gjort den så populær blandt simracere.

Hjulbasen drives af en børsteløs motor i industriel stil med et FFB-system med høj præcision. Mekanismen indeholder H.E.A.R.T-teknologi, som bruger magnetiske sensorer til at garantere maksimal holdbarhed. Rotationsvinklen kan justeres mellem 270° og 1080°, og behandlingen er 16-bit.

Quick Release-mekanismen betyder, at du kan bruge basen sammen med andre modeller fra mærket.

Thrustmaster T300 RS-rattet er kompatibelt med PC og PlayStation-konsoller takket være den officielle Sony-licens.

Fordele

 • Fremragende tilbagevenden af styrke
 • Støjsvag motor

Ulemper

 • De medfølgende pedaler kunne være bedre.

Thrustmaster T-GT 2

THRUSTMASTER T GT 2

Rattet Thrustmaster T-GT 2 er designet af og til maksimal nydelse af Gran Turismo og Playstation. Det er et rat i topklasse, som har al den avancerede Thrustmaster-teknologi, der findes i andre modeller, og det er også blevet optimeret til fuld nydelse af videospillet Gran Turismo.

Det aftagelige hjul har en diameter på 28 cm og er beklædt med læder. Den har en rotationsvinkel på 1080 grader, hvilket giver en alsidig tur.

Forbedringerne ligger primært i realismen, takket være force feedback og en række integrerede teknologier som T-TURBO (større følsomhed over for bevægelser og større reaktionsevne), T-MCE-teknologi (større præcision og bedre ratteffekter) ogTFOC-algoritmen (optimal banekontrol).

Pakken indeholder et 3-pedals kranksæt af høj kvalitet (T3PGT) som supplement til rattet.

Thrustmaster T-GT 2 er kompatibel med pc og PlayStation 3, 4 og 5 samt med Thrustmasters økosystem.

Fordele

 • Inkluderer T-DFB-teknologi.
 • Kraftfuld, præcis force feedback.

Ulemper

 • En lidt høj pris

Sparco-serien fra Thrustmaster

Sparco-serien af licenserede produkter fremstillet af Thrustmaster er specialiseret i rallyspecifikt simracing-udstyr. Der er selvfølgelig ikke så mange produkter i denne serie, som du finder i hovedsortimentet, men der er nogle racerhjul, der er værd at kende til!

TM Konkurrencehjul SPARCO P310

thrustmaster sparco p310

Det er udviklet i samarbejde med Sparco og er en kopi i skala 1:1 af rattet i Sparco P310. Den er beklædt med sort ruskind og måler præcis 31 cm.

Rattet har et unikt ovalt design med semi-flad styling og en robust frontplade med sekventielle padlerbeklædt med børstet aluminium. Resultatet er et realistisk, luksuriøst look.

Den har en rotationsvinkel på 1080 grader og et force feedback-system af høj kvalitet takket være en børsteløs servomotor på 40 watt , som du kan bruge til lange kørsler takket være Motor Cooling Embedded-systemet.

TM Competition Wheel SPARCO P310 er kompatibel med PlayStation, Xbox One og PC. De medfølgende kontakter er 9 actionknapper, 2 joysticks på 13 centimeter, en D-pad med intern pusher og 2 joysticks. Selvom den kan bruges til alle typer ræs, anbefales modellen til GT-titler.

Fordele

 • Kraftfuld, responsiv force feedback.
 • Meget god byggekvalitet.

Ulemper

 • Intet system til hurtig udskiftning af hjul.

Sparco Rally Wheel R383 Add-On

Sparco Rally Wheel R383 Add-On

Det er et rat, som også er designet i samarbejde med Sparco-brandet, og som hylder Sparco R383 i en designskala på 1:1. Selvom det er let at tilpasse til enhver form for racerløb, er det i praksis bedst egnet til GT- og rallyspil.

Selve hjulet er dækket af et blødt, smidigt ruskind, der giver et fremragende greb uden det ubehag, som andre grebsmaterialer giver.

Den robuste frontplade i sort børstet metal og knapområdet i carbon-stil giver en engagerende oplevelse i Sparco- og rallybilernes verden og sikrer maksimal fordybelse.

På kontrolbasen finder du 9 handlingsknapper, en retningsplade og en touchkontakt med en levetid på 500.000 aktiveringer.

Sparco Rally Wheel R383 Add-On er kompatibel med alle spilplatforme (PC, Xbox og PlayStation) samt med hele Thrustmasters økosystem.

Fordele

 • Smukt design
 • Bred kompatibilitet

Ulemper

 • Joysticket er lidt for følsomt.

Thrustmaster-serien af Ferrari-licenserede rat

Sidst, men ikke mindst, har vi en af de mest emblematiske serier i Thrustmasters arsenal: Ferrari-licenserede rat! Hvad kunne være sejere end at spille med et skinnende Ferrari-symbol i midten af dit rat? Den ikoniske sorte hingst symboliserer mere end bare skønhed, for kvaliteten af disse racerhjul er virkelig imponerende.

TS-PC Racer Ferrari 488 Challenge

TS-PC Racer Ferrari 488 Challenge

TS-PC Racer Ferrari 488 Challenge-rattet, der distribueres under officiel Ferrari-licens, er en kopi af Ferrari 488 Challenge i skala 9:10. Modellen er kun kompatibel med Windows 7, 8 og 10.

Rattet er 32 cm i diameter, beklædt medalcantara og udstyret med to gearskiftepaler.

Basen indeholder i alt 15 LED-lys til at katalogisere din bils omdrejningstal. Det suppleres af 2 retningsbestemte tastaturer, 2 drejeknapper, 8 handlingsknapper og i alt 25 konfigurerbare funktioner.

Denne model har al teknologien fra Thrustmasters topklasse-rat, herunder Thrustmaster TS-PC servobase med en rotationsvinkel på 270º-1080º, et kraftfuldt force feedback-system med 40 watts effekt, en ekstern Turbo-strømforsyning og et indbygget kølesystem .

Fordele

 • Kraftfuld, responsiv force feedback.
 • Meget god ergonomi.

Ulemper

 • Det er lidt dyrt.

Thrustmaster Ferrari 599XX EVO

Thrustmaster Ferrari 599XX EVO

Dette Thrustmaster-rat er en kopi i skala 8/10 af rattet i 599XX EVO og er fremstillet under officiel Ferrari-licens. Det er kompatibelt med alle Thrustmaster-baser, der accepterer aftagelige modeller, og ratdækslet er håndsyet og lavet af alcantara.

Rattets struktur er identisk med fuld bilstandard, hvilket giver det et helt nyt niveau afautenticitet og realisme. Dette rat har funktioner som polyuretanstøbning for en fleksibel fornemmelse og utrolig komfort, kombineret med en indvendig ‘bøjle’ af stål.

Den berøringsfølsomme kontakt i rattet er blevet brugt mere end 10.000.000 gange, vejer 1,2 kg og har en diameter på 30 cm. Materialerne, der er brugt i fremstillingen af produktet, giver dig indtrykket af at stå foran et rigtigt racerbilsrat.

Du kan bruge Thrustmaster Ferrari 599XX EVO på pc, PS4 og Xbox og nemt parre den med en ratbase takket være QuickRelease-systemet.

Fordele

 • Utrolig Alcantara-tekstur
 • Bred kompatibilitet

Ulemper

 • Finishen er ikke helt i top

Historien om Thrustmaster-mærket

Thrustmaster-mærket blev grundlagt i USA i 1990 og begyndte med en kombination af ingeniører og piloter fra det amerikanske luftvåben, flåden og NASA. Takket være sin teknologiske knowhow begyndte Thrustmaster at udvikle flysimulationsprodukter og designe spil, headsets og controllere. Virksomhedens hovedmål var og er at udvikle periferiudstyr, der giver ekstremt præcist gameplay og en komplet oplevelse med optimal realisme på flere platforme.

Siden starten er virksomhedens produkter blevet brugt af både videospilsentusiaster og mere afslappede gamere. I det markedssegment, det betjener, er Thrustmaster-mærket svært at slå, når det gælder realisme og indlevelse i udstyret.

Hvorfor købe et Thrustmaster-rat?

Det, der adskiller Thrustmaster-produkterne, er, at de sælges til en meget overkommelig pris for køberne. Det har bragt brandet tættere på mange spillere, der er nye i Sim-racing-verdenen. Du behøver ikke at investere for meget for at få en kvalitetsoplevelse.

Siden begyndelsen af 1990’erne, hvor virksomheden blev grundlagt, har den arbejdet med brands som Sony, Ferrari, Sparco og Nintendo om at fremstille produkter til spilkonsoller. Derfor er det en virksomhed med en prestige, som deles med de mest synlige brands på den kommercielle scene.

Selvom deres produkter også kan bruges af erfarne spillere, anses de for at være det bedste mærke til nybegyndere. Takket være de materialer, der bruges i fremstillingen af de bedste modeller, har du en købsgaranti med en levetid på flere år.

De definerende aspekter ved Thrustmasters simracing-hjul kan opsummeres i deres overordnede mantra om, hvordan man tilgår branchen som helhed. De ønsker altid at indgyde det samme niveau af omhu og begejstring i alle deres produkter, og det er tydeligt at se i alle deres rat-serier.

Passion, innovation og kvalitet er mærkets tre nøgleord.

Det er denne passion for at skabe løsninger og varierede opfindelser, der virkelig adskiller dem fra andre producenter i sektoren. Hvordan kan folk blive begejstrede for det, du sælger, hvis du ikke selv er begejstret for det? Det er deres filosofi om denne faktor og mere til.

Når det gælderinnovation, ønsker Thrustmaster aldrig at være et skridt bagud. Siden de blev grundlagt, har de erhvervet licenser fra førsteklasses institutioner og forbedret uddannelsen af deres medarbejdere, så de hele tiden kan levere det nyeste og bedste spiludstyr. Hvert produkt, de udgiver, er ikke kun godt lavet i sig selv, det bliver også mere og mere innovativt.

Den sidste del af Thrustmasters mantra er altid at bruge de bedste materialer, der findes på markedet, til at fremstille deres kvalitetsudstyr. Selv produkter, der er designet til dem med et mere beskedent budget, er altid gennemtænkte og designet med det allerbedste for øje, så de tilbyder spillerne robuste og holdbare produkter.

Hvordan vælger jeg et Thrustmaster-rat?

I betragtning af at prisen ikke er en væsentlig faktor, når det gælder Thrustmaster-rat sammenlignet med andre producenter, afhænger valget af din særlige smag. Først og fremmest skal du tænke over, hvilken type spil du kan lide at spille. Endelig skal rattets stil være kompatibel med designet af din installation eller dit cockpit.

Hvis du for eksempel elsker F1-racerløb, bør du kigge efter en model, der helt eller delvist efterligner designet på rat til formelbiler. Hvis du kan lide at køre rally, anbefaler vi, at du køber en version med et hjul med rund omkreds.

En anden faktor er brugen, da nogle produkter hovedsageligt er lavet af plast. På trods af kvalitetsgarantien skal du huske, at de ikke er den bedste løsning, hvis du planlægger at bruge dem dagligt i et par timer. Hvis du vælger modeller med metal- eller aluminiumsbeklædning, kan du være sikker på, at de vil reagere med stor fasthed.

Thrustmaster-økosystemet

Lad os tale kort om deres økosystem.

Det giver dig mulighed for at tilslutte stort set alle mærkets perifere komponenter som pedaler, gearstænger, håndbremser osv. via en pc med en enkelt USB-forbindelse.

Det har indlysende fordele. Først og fremmest kan du indstille bremsekraften med et enkelt program. For det andet reducerer det antallet af nødvendige fysiske USB-forbindelser, hvilket er meget vigtigt af flere årsager.

Med nutidens hardware er det nemt at overbelaste din pc’s USB-porte og forårsage tilfældige afbrydelser. Nogle ældre simracingspil fungerer heller ikke godt med flere inputenheder tilsluttet, og det kan være et stort problem at få dem til at fungere. Med Thrustmasters økosystem kan du nemt forbinde dine dele og få et mere gnidningsfrit gameplay.

En anden af de specifikke egenskaber ved Thrustmaster-produkter, som ikke er inkluderet i deres mantra “Passion, Innovation og Kvalitet”, og som du finder i alle deres produktserier, er, at Thrustmaster-økosystemet giver garanti for, at alle de ratbaser, de designer, fungerer med alle Thrustmaster-produkter.

Det betyder, at du kan blande og matche tilbehør fra mærkets forskellige serier uden at skulle bekymre dig om kompatibilitetsproblemer.

Hvilket Thrustmaster-rat skal jeg købe?

Nu, hvor vi har talt om de forskellige serier og modeller af Trustmaster-rat, kommer det vigtigste spørgsmål: Hvilket rat skal du købe?

Det hele afhænger af, hvilken type simulationsracer du er, og hvilke typer spil du spiller oftest.

For eksempel vil rallyentusiasterne blandt jer gøre klogt i at købe TM Competition P310 for dets ergonomiske ovale form, der passer perfekt til denne stil, mens F1-simulationsentusiasterne blandt jer vil gøre klogt i at købe Ferrari F1-rattet.

De, der kan lide at spille lidt af alle former for racing, bør henvende sig til Thrustmaster T150 eller TMX Force Feedback modellerne, som kan tilpasses til den konsol, man vælger.

Hvis du er GT-fan og har råd til det, kan vi kun anbefale Thrustmaster T-GT2 hvis kvalitet og teknologi er utrolig, og hvis force feedback langt overgår alle andre Thrustmaster-produkter.

Som vi nævnte tidligere, er det din personlige smag og dit budget , der afgør, hvilket Thrustmaster-rat du skal købe.

Kort fortalt – konklusion

Som vi så i denne artikel, er Thrustmaster-produkter et must på Sim-racing-markedet, især deres rat.

Thrustmaster er især værdsat for sine overkommelige priser og kvalitetsmodeller, der er fordelt på tre serier, hvor du helt sikkert kan finde et rat, der passer til dig.

Hvis du overvejer at købe et Thrustmaster-rat, håber vi, at vores omfattende guide har besvaret alle dine spørgsmål, og at du nu har en klarere idé om, hvilken model der er den rigtige for dig.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar