Vælg en side

De 5 bedste racersimulationsspil i 2024

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

I mange år har sim-racing vundet indpas som en disciplin i sig selv og er blevet en integreret del af de store navne inden for motorsport. I dag bruger mange kørere og teams simracing-opsætninger til træningsformål. Denne praksis er almindelig i andre sportsgrene, så jeg kan ikke se, hvorfor sim-racing skulle være en undtagelse.

Løbssimulering betyder ofte, at man skal konfigurere de mest avancerede perifere enheder. Spillere som f.eks. Fanatec og Simucube satser på den realisme og fordybelse, som deres periferiudstyr til simracing giver, og det er det, der gør forskellen for racerkørere og professionelle simracere.

Men udstyr og periferiudstyr er kun en del af simracing-ligningen, og den simu, du kører på, er lige så vigtig. Racerkørere træner ikke på Need For Speed, før de kører ræs, de træner på en simulator, der er navnet værdigt, og som perfekt gengiver racerbilers opførsel.

Naturligvis har ikke alle ryttere de samme behov. Nogle vil bare have det sjovt og fordrive tiden, mens andre er ude på at erobre podiepladser og omgangstider. Vi har også kørere, der bare ønsker at forbedre sig og træne, før de kører rigtige løb.

I det følgende vil jeg introducere dig til de forskellige bilsportssimulationer, der findes på markedet. Jeg vil gennemgå et par titler efter simu-type og fortælle dig, hvem de passer bedst til.

De forskellige typer af racersimulation

Før vi går i dybden, er det vigtigt at se på nogle af de elementer, der kendetegner simracing, nemlig simuleringstyperne. Der er i øjeblikket 3 hovedkategorier af motorsportssimulationer. Der er racerspil i arkadestil, titler halvvejs mellem arkade og simulation (semi-arkade) og rene simulationer.

Disse tre hovedkategorier findes af den simple grund, at ikke alle sim-racere og løbere er ens og derfor har specifikke behov. Som jeg sagde tidligere, er nogle kørere bare på udkig efter lidt sjov, for at slappe af i simracing, mens andre ønsker at smadre tiderne så realistisk som muligt.

Som et resultat har vi en række forskellige kategorier af racersimulationer, der alle har til formål at tilfredsstille bilisternes behov. Jeg vil fortælle dig mere om hver kategori nedenfor, med et par eksempler.

Titler i arkadestil

I denne kategori har vi titler, der er for alle, tilgængelige for den brede offentlighed, hvad enten det er på konsoller eller pc. Målet med disse titler er at underholde dig, at give dig en dosis sjov, mens du spiller, uden at være superrealistisk. OK, du har en vis grad af realisme, men den er generelt ret lav, lige nok til at føle hastigheden, ujævnhederne og så videre.

Disse omfatter licenser som Need For Speed, Forza Horizon, Grid, Burnout osv. I disse titler har man typisk racerbiler, Super Cars og Hyper Cars, som kan opgraderes med kits, tuning osv. for at udvikle flere hestekræfter, bedre vejgreb og så videre. Titler som Forza Horizon tilføjer et tuningslag til køretøjer for at tilpasse dem til baner/spor.

Som jeg sagde tidligere, er disse titler rettet mod den gennemsnitlige gamer, der bare vil have det sjovt i en bil og køre ræs i en åben verden eller på en bane. Med hensyn til realisme er det ikke særlig avanceret: I de fleste af disse spil er skadeshåndtering ikke-eksisterende, og indstillingerne er der hovedsageligt for at forbedre visse bilstatistikker.

Disse titler er designet til at blive spillet med en controller, men at have et sim-racing setup tilføjer stadig sin egen dosis af realisme, især på konsoller. Hvis du er fan af sim-racing, bør denne kategori af spil/titler slet ikke interessere dig. I værste fald kan du bruge lidt tid der bare for at slå tiden ihjel, slappe af eller have det sjovt sammen. Helt ærligt, vi startede alle med titler som NFS, og for mange var det nøglen til de efterfølgende simulationskategorier.

Semi-arkade-titler

Her begynder vi at komme til sagens kerne med semi-arkadetitlerne. For helt at forstå denne type simulation er det vigtigt at huske, at spil i denne kategori er en mellemting mellem arkadespil og simulationsspil. Målet er at give køreren (simraceren) en langt mere fordybende oplevelse takket være racerbiler, indstillinger, bedre fysik for baner, kredsløb og biler, skadesstyring, dækstyring og nogle gange brændstofstyring, uden at gøre spillet for svært for nybegyndere at få styr på.

I disse titler kan bilerne styres med et joystick, men det anbefales på det kraftigste at have en sim-racing-opsætning med base + rat og pedaler for at få mest muligt ud af spillene og deres realisme. Disse omfatter licenser som F1, Gran Turismo, Forza Motorsport og Project Cars. Ikke alle disse spil er ægte simulationer, men de kommer meget tæt på, især hvis du har en sim-racing-opsætning med højtydende periferiudstyr.

Som med mange andre videospil kan semi-arkade-titler findes på en række forskellige platforme. Nogle er eksklusive til Sony-konsoller, andre til Microsoft, og vi har også titler på tværs af platforme.

Formel 1-sagaen (fra et hvilket som helst år)

Som navnet antyder, er denne titel udelukkende dedikeret til formelbiler, motorsportens højdepunkt. Titlen er udviklet af EA og er tilgængelig på stort set alle platforme: Xbox, Playstation og PC.

Dette spil udkommer hvert år med en ny version af F1-sæsonen. I bund og grund er Formula One ikke et simulationsspil, men et semi-arkadespil, fordi kørslen her bestemt er realistisk, men enkel nok til, at alle kan spille uden for mange problemer. Dette spil understøtter simracing-opsætninger såvel som controllere.

Der er også en høj grad af realisme med kvalifikationssessioner, træningskørsler, GP’er og al den øvrige F1-action. For mig at se er Formula One en fremragende sim-racing-titel for fans af sporten.

Forza Motorsport-sagaen

Forza Motorsport er også en sim-arkade-titel direkte fra Microsoft-studierne. Denne gang er titlen kun kompatibel med Xbox og PC.

Forza Motorsport er altså en semi-arkadevariant af Forza Horizon. Teknisk set er de to titler baseret på det samme fundament (grafikmotor osv.), men i Motorsport har vi damage management, meget avanceret grafik, hundredvis af biler, legendariske baner osv.

Forza Motorsport er måske ikke en ren simulationstitel, men det er stadig en af de bedste simulationsracere i verden. Det er nemt at få styr på og kompatibelt med controllere og simracing-opsætninger. Fanatec har også officielt licenserede Forza Motorsport-rat. For mig at se er det stadig en fremragende titel til amatør- eller semi-professionel simracing.

Gran Turismo-sagaen

Gran Turismo lancerede mere eller mindre simracing på den første Playstation af samme navn, og den får os stadig til at drømme mere end 25 år efter, at den udkom på Sonys konsol. Som du nok kan gætte, er denne titel eksklusiv til Playstation, fordi den japanske spilkonsolproducent ikke bryder sig om at blande sig med andre, selvom dette er begyndt at ændre sig i nogen tid nu på pc.

Ligesom Forza Motorsport er Gran Turismo slet ikke en racersimulation, men en semi-arkadetitel. Målet er at appellere til alle ved at tilbyde et spil, der er tilgængeligt og frem for alt kan styres af en bred vifte af racerkørere, uanset om de bruger et simracing-setup eller et joystick.

Ikke desto mindre har Sonys titel stadig skadeshåndtering, smuk grafik, karrierestyring og meget mere. Det er ret omfattende, ligesom titlerne i dette simracing-segment, og de ser stort set ens ud, hvis du spørger mig.

Ligesom med Forza har Fanatec i samarbejde med Sony udgivet en pakke, der er specielt designet til Gran Turismo-fans: GT DD Pro. GT DD Pro . Du får et specifikt Gran Turismo-rat, en 5 eller 8 nm CSL DD-base og en pedalenhed, alt sammen for 700/850 euro. For at være ærlig er rattet meget simpelt og plastikagtigt, langt fra Fanatecs standarder i denne prisklasse. Basen er dog den bedste i segmentet, og det kan man tilgive den.

Sagaen om Project Cars

Denne titel, eller rettere denne saga, kommer meget tæt på ren simulation. Til dato er der kun udkommet tre titler på konsoller og pc, og der går rygter om, at en fjerde er under udvikling. Hvad mig angår, er Project Cars 2 er det spil, der kommer tættest på simulering, med skader, brændstof- og dækstyring, pitstop, der skal tages højde for, dag- og natcyklus, vejret, der skifter midt i et løb, bremsetemperaturer, der skal overvåges nøje for at undgå at æde din egen Bremsefade osv. Det er stadig en komplet titel for simracing-professionelle, uden at gå ind i ren simulation.

Desuden giver Project Cars 2 mulighed for komplet tuning af bilen, lige fra dæktryk og affjedring til motormapping. Det er et paradis for racerbilsentusiaster, og en titel, jeg varmt vil anbefale til simracere.

Simulationstitler

Nu er det tid til de rigtige sim-racing-krigere, de rene og simple simulationstitler. I de andre kategorier så vi, at der var multiplatform-titler. Her er det praktisk talt alt sammen på pc. Hvorfor er det sådan? Af den simple grund, at de fleste af de mest avancerede simracing-periferienheder, der kan give dig ultrarealistiske fornemmelser, kun fungerer på pc’er. Og det er derfor.

iRacing

iRacing anses af mange racerkørere for at være sim-racing-spillet, og mange rigtige racerkørere er enige. iRacing er ikke som alle andre titler, hvor du bare køber det, og så er det det. Konceptet i dette spil er anderledes: Du betaler et abonnementsgebyr, og du får indhold, som du kan få gennem mikrotransaktioner.

Helt ærligt er det et dyrt forslag, da du bliver nødt til at betale den fulde pris for at få mest muligt ud af denne titel. Men når du er kommet forbi den store regning, er iRacing et sandt benchmark inden for simracing, og for praktisk talt alle.

I denne titel har du et væld af meget avancerede indstillinger, nogle gange endda for avancerede, du har masser af biler i alle kategorier, officielle licenser til 24-timers Le Mans, IndyCar og Nascar, og så videre. Det er virkelig en komplet simracing-titel for professionelle racerkørere, og frem for alt en af de mest populære i verden. Du skal dog have et vist niveau af kørefærdigheder for at nyde det, ellers vil du finde dig selv bagerst i feltet i et stykke tid.

Asseto Corsa

Asseto Corsa anses af mange for at være simulationstitlen til konsoller og pc. Dette spil er omkring 10 år gammelt (udgivet i 2014) og er ældet ret dårligt på konsoller, men slet ikke på pc. Som med Skyrim og The Witcher 3 ligger Asseto Corsas styrke i det utrolige fællesskab.

Med hensyn til grafikken holder pc-versionen stadig stand takket være mods, men det samme kan ikke siges om konsolversionen. Køreoplevelsen er meget realistisk og giver dig indtrykket af at sidde i en rigtig racerbil, især hvis dit simracing-setup er af god kvalitet.

Med hensyn til indstillinger er der masser at vælge imellem. Du kan justere stort set alt efter dine præferencer, og på alle biler. Det er på niveau mediRacing, når det gælder tilpasning af køretøjer, i enhver henseende.

Asseto Corsa har fingeren på pulsen inden for motorsport med en bred vifte af biler og baner, der er lige så legendariske som hinanden. Og da spillet snart kan fejre sit 10-års jubilæum, kan det fås til en meget lav pris på Steam.

Asseto Corsa Competizione

Asseto Corsa Competizione er den samme opskrift som grundspillet, Asseto Corsa, men til GT3- og GT4-konkurrencer. Hvis du er fan af motorsport og det setup, der følger med, kan jeg varmt anbefale Asseto Corsa Competizione.

På denne titel er alt officielt licenseret: kørere, teams, baner, biler, sponsorer, absolut alt. Og det samme gælder følelsen og fornemmelserne: Alt er ultra-realistisk ned til mindste detalje. Spirende kørere vil helt sikkert finde noget, der falder i deres smag hos Asseto Corsa Competizione. Den eneste ulempe er den platform, den er tilgængelig på. I øjeblikket er dette spil kun tilgængeligt på pc, og det synes jeg er en god ting, for denne slags titler er kun 100% brugbare på pc’er med meget premium sim-racing periferiudstyr. Men en konsolversion er i øjeblikket under udvikling og skulle blive udgivet en dag.

Hvilken en skal jeg vælge?

At vælge en simracing-titel er som at vælge hardware og periferiudstyr: Du skal vælge det, der passer bedst til dig. Det er rigtigt, at jeg bruger meget tid på rene simulationer som Asseto Corsa og iRacing, men jeg kan også godt lide at slappe af på en Forza fra tid til anden. Dit valg skal på ingen måde påvirkes af mine præferencer, for når alt kommer til alt, er det dig, der skal køre racerbilerne på de legendariske baner.

Det, jeg kan råde dig til, er at vælge en titel baseret på din opsætning. Hvis du har en stille type konfiguration, f.eks. en Logitech G29 eller G923 ville det bedste valg være en semi-arkade-titel, hvis du er fan af sim-racing, af den simple grund, at disse perifere enheder ikke giver dig ret mange fornemmelser.

På den anden side, hvis du har en opsætning med et Load Cell-pedalboard og Direct Drive-base, og du er fan af sim-racing, er det bedst at gå efter en ren simuleringstitel. Men under alle omstændigheder skal du vælge en titel, som du kan lide, og hvor du vil have det sjovest.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar