Vælg en side

2024 Simagic: de ultimative racersimuleringshjul til ?

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

På det globale simracing-marked findes der mange mærker, som sameksisterer og deler forskellige segmenter. Selvfølgelig har vi producenter, der fokuserer på det ‘budgetvenlige’ segment med periferiudstyr, der er rettet mod den lavere ende af markedet, men hvis ydeevne og fordybelse ikke er i topklasse. Vi har også producenter, der hovedsageligt er pre-mium, men som berører flere segmenter for at tilfredsstille en bredere kundebase.

Hvis du har kørt simracing i et stykke tid, kender du mærker som Fanatec , Simucube , Logitech eller Thrutsmaster og endda Moza Racing . Disse mærker laver bestemt kvalitetsudstyr til simracing, men de fokuserer på forskellige segmenter. Fanatec, for eksempel, er lidt af en altmuligmand med kvalitetsprodukter (især premium). Moza gør det samme. Simucube er en meget avanceret producent, der sigter mod at tilfredsstille professionelle piloter.

Men der er også andre spillere, som flyver under radaren. Moza, for eksempel, er et meget ungt mærke, knap 2 år gammelt. Det er faktisk ikke helt tilfældet, for Moza er en del af virksomheden Gudsen Moza, som blev grundlagt i 2012. Det er også tilfældet for Simagic : en lidet kendt kinesisk producent af førsteklasses periferiudstyr til simracing.

I det følgende vil jeg fortælle dig lidt om Simagic, dets historie, dets produkter, og hvad jeg synes om mærket, som alligevel har nogle gode perifere enheder, og hvorfor det har været under radaren siden dets fødsel.

Historien om Simagic

Simagic-brandet blev startet i 2018 af Barry Lee, som er ingeniør og arbejder i elmotorindustrien. Barrys team bestod også af talentfulde racerkørere, som ikke havde de økonomiske midler til at støtte deres passion. Alle ved, at motorsport er en industri, der bruger masser af penge, og at man enten skal have et medfødt talent for at blive opdaget af teams i en tidlig alder, eller have en velfyldt bankkonto for at træne, forbedre sig og blive markeret.

Bortset fra at de kinesiske kørere, Barry kendte, på det tidspunkt ikke havde de nødvendige midler og ledte efter måder at forbedre deres færdigheder billigt, især gennem sim-racing. Simagics første produkt var en Direct Drive-base, M10. Motorens effekt var 10 nm, som navnet antyder, de anvendte materialer var meget ædle (kulfiber, metal og så videre), og Simagic havde udviklet den første QR, der var direkte inspireret af dem, der bruges i motorsport.

For at fuldende sit produktkatalog var Simagic nødt til at udvikle sit økosystem. Faktisk er mærket en af de få producenter af periferiudstyr til simracing, der tilbyder et komplet katalog af produkter, herunder kædestænger, rat, pedaler, gearskiftere og håndbremser.

Simagic har gjort en storslået entré i simracing-verdenen med produkter, der hurtigt er blevet populære. Kodeordet var “kvalitet”, og jeg må sige, at det ikke har ændret sig siden. Da Simagic har racerkørere på lønningslisten, er det kun naturligt, at producenten fokuserer på at fremstille produkter af høj kvalitet, der opfylder racerkørernes behov.

Simagics målgruppe

Som jeg sagde tidligere, er Simagic et premiummærke, der forsøger at tilfredsstille behovene hos racerkørere, der ønsker at træne i en simulator. Det siges ofte, at “premium” går hånd i hånd med “dyrt”, og i Simagics tilfælde er det relativt. Den kinesiske producents produkter er på ingen måde rettet mod folk med et begrænset budget, men de er stadig billigere end dem, der tilbydes af andre aktører som Simucube.

Simagic er en producent af high-end periferiudstyr. For mærket er indgangs- og mellemklassesegmenterne ikke attraktive, da de er forbeholdt begyndere og amatører inden for sim-racere. Brandet er på udkig efter en portefølje af professionelle kunder, fra rigtige racerkørere til hardcore simracing-fans; kort sagt esports-kørere.

Simagic produktkatalog

Simagic er et af de få mærker, der har et komplet katalog af periferiudstyr til simracing, ligesom Fanatec. Simagics produkter omfatter kædestænger, rat, gearskiftere, håndbremser og andre produkter som f.eks. nav. Det er fantastisk at have et komplet økosystem, men er det det værd? Nå, ja! Simagics produkter er fremragende og langt bedre end konkurrenternes.

Det grundlæggende i Simagic

Simagic Alpha Mini

simagic alpha mini

Simagics Alpha Mini-base repræsenterer producentens basissortiment på indgangsniveau. Den erstatter den allerførste model, der blev markedsført, M10. Denne base er ret smuk og har Fanatecs CSL DD i sigtekornet, 8nm-versionen for at være præcis. Man må sige, at den tyske producent har ændret spillet ved at tilbyde en kraftfuld og kommunikativ DD-base til en lav pris, og derfor har Simagic fulgt trop.

Alpha Mini udvikler 10 nm, ligesom den base, den erstatter. Den koster 525 euro, hvilket er lidt dyrere end en 8 nm CSL DD. For mig at se er det fremragende værdi for pengene. De anvendte materialer er kulfiber og metal for at sikre et kvalitetsprodukt, der har en fremragende finish og er bygget til at holde.

Når det gælder fornemmelser, kan du godt glæde dig. Denne base er ultrakommunikativ, præcis og kraftfuld. Fordybelsen er presset til det yderste, især hvis du vælger det fulde Simagic-økosystem. Det skal siges, at mærket har racerkørere i sine rækker, og dets produkter er klart rettet mod professionelle og semi-professionelle simracerkørere. Jeg tager virkelig hatten af for Alpha Mini.

Simagic Alpha

simagic alpha

Simagics Alpha-base ligger i mellemklassen hos den kinesiske producent og udvikler et drejningsmoment på 15 nm. Der er allerede meget lidt konkurrence i dette segment. Fanatec er fraværende, og Moza er til stede med sin R16. Uanset hvad, så bruger Alpha samme design som mini i en meget kompakt, men overraskende tung kasse. Dyret vejer næsten 8 kg på vægten, og det er kun bunden!

Når det gælder fornemmelsen, er vi fantastisk godt dækket ind. Drejningsmomentet på 15 nm gør denne base til et vidunder til sim-racing, selv om sweet spot ligger mellem 8 og 10 nm for gode fornemmelser. Det fantastiske ved Alpha er de små fornemmelser, de små detaljer, som basismotoren giver, og det er her, forskellen mellem denne base og konkurrenterne bliver lidt mere udtalt.

Jeg må sige, at denne enhed er den bedste i sit effektområde. Du har nok moment, eller i det mindste har du nok margin med hensyn til moment, til at få en fremragende fornemmelse af bilen og være i stand til at kommunikere perfekt med føreren uden at klippe. Men alt dette har en pris. Simagic Alpha kan byttes til den fyrstelige sum af 775 euro uden QR, som skal købes separat. Det er billigt af producenten, især fordi den koster lidt over 60 euro.

Simagic Alpha Ultimate

simagic alpha ultimate

Simagics Big Daddy, Alpha Ultimate. Dette er producentens topmodel, som konkurrerer med Fanatec og Simucube på deres eget område. Alpha Ultimate i nogle få tal: 23 nm drejningsmoment, 14 kg på vægten, 1 ms responstid, 3 CPU’er til databehandling og 40.000 Hz som opdateringshastighed for force feedback. En dinguerie, hvis du spørger mig.

Designet er uændret, som det er på alle Simagic-baser. Det er kun størrelsen, der er forskellig fra den ene base til den anden. Hvad der heller ikke har ændret sig, er det faktum, at QR sælges separat, hvilket stadig ser billigt ud med en basispris på over 950 euro.

Der, hvor det ændrer sig, er i den måde, det føles på. At konkurrere med Fanatec DD2 og Simucube Pro 2, begge med 25 nm drejningsmoment, er ikke nogen ringe bedrift. Men Simagic Alpha Ultimate klarer sig ret godt. Med sin fremragende erfaring inden for DD-baser har Simagic leveret et meget veludført produkt, der lever op til vores forventninger.

Fornemmelserne er meget realistiske, uanset hvilken titel du kigger på. Forcefeedbacken er overraskende kommunikativ og gengiver alt, hvad bilen gør, og alt, hvad den oplever i form af kraft. Helt ærligt, så kan man ikke få nok af at køre simracing med den. Desuden er denne base betydeligt billigere end konkurrenterne, ca. 500 euro mindre end de andre, og det er ikke så lidt.

Simagic rat

Så Simagics rat er ikke så talrige som Fanatecs, og sortimentet er opdelt i to hovedkategorier: Rally/Touring og single-seater/GT. Hver kategori består i øjeblikket af tre rat: GT1 (med R- og D-varianterne), GTS og GTC for førstnævnte, og GT4, FX og FX Pro for sidstnævnte.

Jeg vil vise dig to hjul fra hver kategori, fordi du vil finde ligheder i Simagics sortiment.

Simagic GTS

simagic gts

GTS er et rat i mellemklassen, der erstatter GT1, som det har hentet mange elementer fra. Rattet er 30 cm i diameter, hvilket gør det til den perfekte størrelse til rally, touring og endda GT-racing. Rattet er rundt med en aluminiumsramme og læder- eller alcantarabeklædning. Det er smukt og førsteklasses, især med de røde syninger og det øverste bånd i samme farve.

Med hensyn til funktionalitet har vi 2 joysticks, 7 knapper, 2 carbon paddles og 2 rotationsencodere. Desuden har GTS en RevLED over midten, som er en stor hjælp, når det drejer sig om at kontrollere motorens omdrejningstal.

Alt i alt er dette et fremragende rat til en pris på €374. Den er dyrere end Fanatecs, men det er et godt produkt.

Simagic GTC

simagic gtc

GTC er en meget ny tilføjelse til Simagics produktsortiment. Den er C-formet og 32,5 cm i diameter, hvilket gør den større end GTS. Det er tydeligt, at dette hjul er rettet mod entusiaster og fans af GT-racing. Konstruktionen er lavet af aluminium og med læder eller alcantara som finish.

Med hensyn til funktionalitet er der en hub på bagsiden af rattet med 8 knapper, 2 paddles, 4 drejeknapper, en RevLED og endda mulighed for koblingspaddles. Den er meget veludført, og rattet er meget ergonomisk med knapper, der passer lige under fingrene.

Hvad angår designet, er det fantastisk smukt og meget sobert. Rattet er i børstet aluminium med et valg mellem læder- eller alcantara-finish. Prismæssigt ligger GTC på €365, hvilket er lidt dyrere end GTS, men det er et meget bedre bud for GT-racerentusiaster.

Simagic GT4

simagic gt4

GT4 er et typisk F1- og GT-rat og repræsenterer Simagics entry-level-serie. Hjulet er 30 cm langt, har en rektangulær form og er konstrueret af en kombination af aluminium, kulfiber og silikone. Æstetisk set er GT4 et smukt, underspillet rat. Betjeningselementerne er placeret for enden af rattet, meget tæt på hænderne, hvilket giver en fremragende ergonomi.

Der er 2 magnetiske paddles bagpå, og du kan tilføje Clutch Paddles, hvis du ønsker det (valgfrit, selvfølgelig). Alt i alt er GT4 et rigtig godt rat til dem, der ønsker både en GT- og F1-konfiguration, med en udsalgspris på 390 euro.

Simagic FX Pro

simagic fx pro

Simagic FX Pro er den kinesiske producents F1-rat af en række årsager. Først og fremmest er formen direkte inspireret af rat til formelbiler, med silikonegreb, en kulfiberstruktur, 6 kulfiberpadler, et væld af knapper og kontrolelementer og en stor skærm til telemetri, alt sammen i en meget ergonomisk form til F1.

Dette rat er efter min mening det bedste, mærket har at tilbyde med hensyn til F1-fordybelse, langt bedre end FX , som repræsenterer Simagics første rigtige skridt inden for single-seater-rat. Men alt dette har en pris, og den er temmelig høj. Prisen for FX Pro er 732,5 euro, og det er virkelig dyrt for et F1-rat, men det er det hele værd.

Hvorfor er Simagic ikke særlig populær i Frankrig?

For at sælge produkter, især dem, der er rettet mod et bestemt segment, skal du være i rampelyset, være synlig, og du skal have fremragende produkter. Bortset fra at Simagic har et trumfkort i ærmet, og det er deres produkter, som er klart bedre end de kinesiske konkurrenter som Moza Racing.

Simagics største problem er deres brandimage: Det er stort set ikke-eksisterende, og det er det, der straffer deres produkter, som er usædvanligt gode i deres segment. Simagic ved, hvordan man laver perifere enheder, men ikke hvordan man sælger dem. Eller i det mindste ikke giver sig selv et fremragende image til at sælge dem.

Dertil kommer, at Simagic bruger distributører til at sælge sine perifere enheder over hele verden, og den distributør, der er valgt til at repræsentere Frankrig, har ikke den synlighed, der er nødvendig for at løfte dette brand til dets retmæssige plads. Og det er virkelig en skam at se markedsandele glide Simagic af hænde på grund af problemer, der kan løses med et stort marketing- og PR-fremstød.

Hvad jeg synes om Simagic

For mig at se er Simagic et fremragende alternativ til de store navne inden for simracing, som vi alle har kendt i lang tid. Den kinesiske producents produkter er gennemtænkte, højtydende og frem for alt af en byggekvalitet, der får konkurrenterne til at blegne i sammenligning. Hvis du har råd til at købe Simagics periferiudstyr, hvad enten det er en base, et rat eller en gearskifter, vil jeg råde dig til at gøre det. Du vil slet ikke fortryde det.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar