Vælg en side

Den bedste opsætning til simracing med direkte drev

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Direct Drive-teknologien er det ultimative inden for racersimulering. Den forbinder rattet direkte med motoren og giver en uovertruffen reaktionsevne. Direct Drive forbedrer følelsen af force feedback og gør den mere realistisk.

Generelt er Direct Drive-svinghjul dyre på grund af deres store motorer og komplekse konstruktion. Men Fanatec har ændret spillet fuldstændigt med den nye, meget prisvenlige CSL DD med direkte drev.(Læs vores anmeldelse af CSL DD)

I denne Simracing Setup Guide vil jeg vise dig, hvad jeg synes er den bedste komplette Direct Drive racersimulationsopsætning. Denne opsætning indeholder alt, hvad du skal bruge til racersimulering, inklusive rat, pedaler og cockpit.

 

Den hardware, der bruges i denne Simracing-opsætning

Lad os gå direkte til de produkter, der udgør dette simracing-setup med direkte drev.

ImageProduitFeaturesPrix
LA MEILLEURE BASE
Fanatec Podium DD2

Fanatec Podium DD2

Voir le prix
LE MEILLEUR VOLANT
Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300

Voir le prix
LE MEILLEUR PÉDALIER
Fanatec ClubSport V3 Pedals

Fanatec ClubSport V3 Pedals

Voir le prix
LE MEILLEUR CHASSIS
SimLab P1-X

SimLab P1-X

Voir le prix
LE MEILLEUR SIÈGE
SPARCO R100

SPARCO R100

Voir le prix

 

Den allerførste beslutning, du skal træffe, er, hvilken base du skal vælge.

Der er to muligheder her:

Selvom CSL DD er en bemærkelsesværdig base, ville jeg personligt vælge den anden mulighed. For at få den ultimative Direct Drive-oplevelse er det bedst at bruge den mest solide base.

Jeg vil gennemgå de forskellige produktmuligheder nedenfor, når jeg ser nærmere på hver del af denne racersimulation, da der ikke er nogen enkelt bedste rute til denne konstruktion. Men her er min ultimative anbefaling. Hvis jeg skulle bygge et racersimuleringsanlæg med direkte drev, ville jeg vælge nedenstående muligheder.

Hvorfor vælge denne Setup Simracing Direct Drive?

De fleste Simracere starter deres eventyr med et beskedent remdrevet eller gearet racerhjul, som Logitech G923 eller Thrustmaster TMX.

Personligt startede jeg med et gammelt Logitech-rat, som jeg havde tapet fast til et skrivebord. Og det var nok til at udløse min kærlighed til racersimulationer.

Derefter forbedrede jeg min opsætning ved at købe en bedre støtte, derefter et komplet cockpit, mens jeg opgraderede mit racerhjul til et mere kraftfuldt Fanatec-hjul.

Jeg kom langsomt til det punkt, hvor jeg ville have det bedste racersimuleringsudstyr, jeg havde råd til, og det kom i form af Fanatec Podium DD2 kombineret med et SimLab P1-X cockpit.

Det er den rejse, som mange simulationspiloter vil følge. For at opleve den bedste force feedback har du virkelig brug for et kraftfuldt Direct Drive-rat. Og for at kunne understøtte et Direct Drive-rat har du brug for et solidt cockpit, som regel i form af en ekstruderet aluminiumsplatform.

Hvis du ønsker at skabe den ultimative racersimuleringsopsætning eller forbedre din nuværende opsætning, er denne guide noget for dig. Her er en af de bedste racersimuleringskonfigurationer på markedet.

 

fanatec dd2

Den bedste og mest kraftfulde simracingbase, der findes i dag, er Fantec Podium DD2.

Podium DD1 vs DD2

Selv om DD1 er billigere, har den ikke så meget drejningsmoment som DD2. Desuden er den i øjeblikket udsolgt.

Podium DD2 har et drejningsmoment på op til 25 Nm, sammenlignet med 20 Nm for DD1. Hvis du nogensinde har spillet med DD2 på fuld kraft, ved du, hvor hård den er. Det er derfor, vi inkluderer det i denne opsætning.

 

Hvad med SimuCube-baser?

SimuCube-baser er et fremragende alternativ til Fanatecs Podium-serie. Der er tre akselafstande til salg i øjeblikket;

  • Sport med et drejningsmoment på 17 Nm
  • Pro’en, der producerer et drejningsmoment på 25 Nm
  • The Ultimate, som har et drejningsmoment på 32 Nm.

Sport- og Pro-modellerne er relativt sammenlignelige med DD1 og DD2, og de er lidt billigere.

Fanatec har dog et bredt udvalg af svinghjul og periferiudstyr, der er kompatibelt med deres baser, mens du med en SimuCube-base er nødt til at finde svinghjul fra andre producenter. Personligt kan jeg godt lide bekvemmeligheden ved at købe udstyr fra det samme mærke for at drage fordel af kompatibilitet.

For det andet er DD2 kompatibel med Xbox-konsoller, hvis du er en konsol-racersimulator. I øjeblikket er ingen SimuCube-base kompatibel med hjemmekonsoller.

 

Hvilken er den bedste Direct Drive-base, der er kompatibel med Playstation?

Da DD2-basen ikke er kompatibel med en Playstation, må Playstation-brugere ty tilPodium Racing Wheel F1 (eller Gran Turismo DD Pro til mindre budgetter).

r300 v2 fanatec

Det er meget vigtigt at montere et rat på basen af DD2 Direct Drive. Du skal vælge et rat, der kan håndtere kraften fra det direkte drev, og som er komfortabelt til lange racersessioner.

Podium R300-rattet opfylder alle disse krav. Den har en bred vifte af funktioner og et design og en finish af høj kvalitet. Og den kan bruges i en lang række racerdiscipliner.

Du får Podium Advanced Paddle Module inkluderet i denne pakke, som er Fanatecs mest avancerede paddle shifter-modul.

Der er i alt seks paletter af høj kvalitet, som giver dig masser af tilpasningsmuligheder. Selve padlerne har en magnetisk mekanisme, der efterligner en rigtig racerbil. Takket være berøringsfri Hall-effekt-sensorer vil du ikke opleve nogen forringelse af ydeevnen over tid.

R300 leveres også med ClubSport Button Cluster Pack, som tilføjer ekstra knapper til racerbrug, og Podium Hub.

Podium Hub er kernen i denne racersimuleringskonfiguration og fungerer som en hurtigkobling mellem basen og rattet. Alle produkterne i Podium-serien, men især Podium Hub, er af ekstremt høj byggekvalitet. Den bruger materialer i bilkvalitet for optimal ydeevne og holdbarhed og er bredt kompatibel med de fleste produkter i Fanatecs sortiment.

 

Alternativt rat til bilister, der foretrækker åbne rat

Hvis du er en simulationskører, der foretrækker at køre i åbne biler, kan du også overveje Fanatecs Formula V2.5-rat. Formula V2.5 eller V2.5X er et af de bedste Formula-hjul, jeg nogensinde har spillet med. Den er ekstremt alsidig, ser godt ud og er en fornøjelse at køre med, samtidig med at den tilbyder et væld af konfigurationsmuligheder.

Dens dimensioner er lidt mindre end R300’s, med en bredde på kun 270 mm, sammenlignet med 300 mm for R300. Rattet er derfor lettere og mere smidigt end nogle af de større cirkulære rat.

avis-fanatec-clubsport-pedaler

Valget af pedaler til denne direct drive-simuleringskonfiguration afhænger af to ting. Ønsker du kompatibilitet med hjemmekonsoller, og ønsker du at blive i Fanatecs økosystem?

Hvis svaret på et af disse spørgsmål er ja, så er ClubSport V3-pedalerne langt det bedste valg. ClubSport V3 er de bedste pedaler, Fanatec har at byde på. De er spækket med teknologi og sigter mod at gengive virkelighedens biler så tæt som muligt.

Det er et sæt pedaler, der ser godt ud, med en aluminiumskonstruktion helt i metal og et strejf af rød overalt. Både forfra og fra siden er disse pedaler fantastiske.

Bag pedalerne finder du en enorm mængde teknologi. Der er en 90 kg belastningscelle designet til at gengive en bremsepedal fra den virkelige verden. Pedalerne bruger magnetisk teknologi og berøringsfri sensorer på speeder og kobling.

Der er masser af justeringsmuligheder med udskiftelige pedaler, pedalplacering, der kan tilpasses, og justerbart bremsetryk. ClubSport V3-pedalerne er så kraftfulde, som de kan blive.

Cockpittet: SimLab P1-X

simlab p1x

For virkelig at kunne understøtte en kraftfuld Direct Drive-base som Podium DD2 har du brug for et racersimuleringscockpit, der kan håndtere de genererede kræfter. Et racercockpit i økonomi- eller mellemklassen kan have svært ved at klare en Podium Series Direct Drive-base og kan bøje, når drejningsmomentet stiger.

Det betyder, at du måske skal kigge efter et mere robust simuleringssæde. Den bedste løsning ville være en platform i ekstruderet aluminium. Denne form for simuleringsplatform bruger tykke stykker ekstruderet aluminium til at bygge et chassis.

SimLab P1-X: vores mening

 

SimLab er kendt for at producere nogle af de bedste 8020 aluminiumssimulatorer på markedet og er endda den officielle e-sportsleverandør til Mercedes AMG F1-teamet.

P1-X racersimuleringscockpittet er toppen af SimLabs produktsortiment. Dette er et simulationscockpit, der er designet til at modstå de mest ekstreme kræfter. Den understøtter næsten alle Direct Drive-rat uden problemer.

Alle dele af dette chassis kan justeres, lige fra pedalens afstand og vinkel til rattets monteringsposition. Det er en simulator, du aldrig skal udskifte. P1-X har et standardbeslag på siden, så du kan montere tilbehør og ekstra periferiudstyr som f.eks. joysticks.

SPARCO R100

For at fuldende denne direkte drevne racersimuleringskonfiguration har vi valgt et racersæde. SimLab P1-X leveres ikke med et sæde som standard, så du kan vælge det sæde, du ønsker. P1-X er bredt kompatibel med de fleste racersimulationssæder og nogle rigtige racersæder fra mærker som Sparco.

Sædet, jeg valgte til denne opsætning, er Sparco R100.

Det, der virkelig overbeviste mig om dette sæde, var den komfort, det giver under lange simulerede løbssessioner. Efter at have tilbragt timevis i Sparco R100 kan jeg uden problemer sige, at det er et af de mest komfortable racersimulationssæder, der findes.

Dette sæde er designet til at være et rigtigt racersæde til simulationskørere, og det indeholder endda et system til at tilføje en 4-punkts racersele, hvis du ønsker det.

 

Hvordan fungerer denne simracing-opsætning med direkte drev?

Nu, hvor alle produkterne er blevet præsenteret i flere detaljer, kan vi se på ydeevnen for denne simuleringskonfiguration med direkte drev.

Takket være kvaliteten af SimLabs design og fremstilling er chassiset relativt let at samle. Samlingen tager lidt tid, men sådan er det med alle samlinger af ekstruderet aluminium. Der er forborede monteringshuller til Fanatec DD2 og pedalerne, hvilket gør monteringen nem.

Under løbssimuleringerne bliver kvaliteten af hvert produkt virkelig fremhævet af denne simuleringsplatform. Under Fanatec DD2’s maksimale belastning bøjer P1-X-chassiset ikke det mindste.

Der er heller ingen mærkbar fleksibilitet i pedalpladen. Og når du trykker hårdt på bremsen, bevæger sædet sig heller ikke. Et almindeligt problem med nogle tilbagelænede racersæder er, at ryglænet ofte bevæger sig under kraftige opbremsninger. Men det vil ikke være et problem her.

Alt i alt er dette en racersimuleringsopsætning, der vil holde i mange år. Når denne opsætning er samlet, behøver du ikke at udskifte eller opgradere nogen dele i flere år. Og til prisen, omkring 3.000 euro, er det svært at finde et simuleringssetup med direkte drev, der er så godt som dette.

ImageProduitFeaturesPrix
LA MEILLEURE BASE
Fanatec Podium DD2

Fanatec Podium DD2

Voir le prix
LE MEILLEUR VOLANT
Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300 V2

Fanatec Podium R300

Voir le prix
LE MEILLEUR PÉDALIER
Fanatec ClubSport V3 Pedals

Fanatec ClubSport V3 Pedals

Voir le prix
LE MEILLEUR CHASSIS
SimLab P1-X

SimLab P1-X

Voir le prix
LE MEILLEUR SIÈGE
SPARCO R100

SPARCO R100

Voir le prix
Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar