Vælg en side

Logitech-rat: Fokus på det billigste Sim-racing-mærke

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Af alt det tilbehør, du skal bruge for at komme i gang med SimRacing, er rattet hjørnestenen i den professionelle oplevelse. Som med enhver bil er dette et af de vigtigste stykker udstyr til en ægte køresimulationsoplevelse.

Logitech, som oprindeligt ikke blev spået en fremtid på markedet for simracing, er endelig blevet et af de mest anerkendte mærker, især takket være deres udvalg af produkter, som sælges til priser, der er tilgængelige for alle.

I denne artikel tager vi et kig på Logitech-rat , så du kan beslutte, hvilket der er det rigtige for dig. Du kan læse om mærkets historie, hvad der gør Logitech så berømt, og vi fortæller dig alt, hvad du behøver at vide for at vælge det rigtige Sim-racing-rat.

Logitech-rat til under 250 euro

Her præsenterer vi Logitechs mest prisvenlige rat, da de er i indgangskategorien og kan købes for mindre end 250 euro.

Logitech G29

logitech g29

Logitech G29-rattet er ideelt til Sim-racing-begyndere eller øvede takket være dets gode værdi for pengene, som tilbyder nogle af de grundlæggende funktioner i et Sim-racing-rat til en overkommelig pris.

Den har force feedback og er lavet af kvalitetsmaterialer, så du kan spille den i arkaden eller med en simulator.

Den er kompatibel med alle de store platforme undtagen Xbox og visse pc-spil, hvor du skal vælge Logitech G920.

Her er de vigtigste funktioner i G29-rattet:

Den er lavet af kvalitetsmaterialer, der garanterer holdbarhed. Rattet og pedalakslens lejer er lavet af rustfrit stål, og det samme er gearvælgerne, som ud over at være mere holdbare og pålidelige giver os en mere realistisk oplevelse end dem, der er lavet af plastik. G29-rattet er beklædt med håndsyet læder, hvilket giver det en mere realistisk og luksuriøs fornemmelse.

Logitech G29-rattet får gode anmeldelser og karakterer af sine købere. Selvom det ikke er et hjul af særlig høj kvalitet til avancerede simracere, er det et hjul med meget gode anmeldelser i betragtning af dets rækkevidde og pris.

Den giver en rotation på op til 900°, dvs. op til to og en halv omdrejning, hvilket giver større præcision i banen. Rattet er designet med anti-rollback-hardware, herunder kuglelejer i ratstammen, ogen Hall-effekt-styringssensor til at spore hjulets bevægelse.

Denne model harrealistisk kraftfeedback fra to motorer og et spiralformet gearsystem, der giver en jævn og støjsvag styring og den mest realistiske køreoplevelse, så du kan simulere bilens styre- og hjulbevægelser.

Det er et lille, ergonomisk rat med lettilgængelige knapper. Du har alle knapper og kontroller inden for rækkevidde af din hånd og dine fingre, lille i størrelse, men ergonomisk nok til at give en meget realistisk følelse.

Logitech G29-rattet har en halvautomatisk gearkasse via paddles på rattet. De er lavet af stål med et virkelig realistisk touch. Det giver os mulighed for at foretage en sportslig ændring.

Hvis vi for eksempel er på udkig efter en sekventiel eller H-formet gearstang, skal vi bruge kompatibelt tilbehør, som vi kan bruge, fordi denne model inkluderer en koblingsstang.

Logitech G29-rattet leveres med et uafhængigt pedalbræt med 3 ped aler: speeder-, koblings- og bremsepedalerne med stållejer og automatisk kalibrering. Bremsepedalen er ikke-lineær, hvilket sikrer større realisme under spillet. Kranksættet er også udstyret med en skridsikker måtte.

Denne model er kompatibel med PlayStation 5, PlayStation 4 og PC samt alle næstegenerationsspil på disse platforme.

Efter vores mening giver Logitech G29-rattet den bedste værdi for pengene på markedet.

Fordele

 • Fremstillet af kvalitetsmaterialer.
 • Udstyret med force feedback.
 • Udstyret med et stabilt, skridsikkert 3-pedalers kranksæt.

Ulemper

 • Force feedback er en smule ubalanceret
 • Der er en død zone i midten

Logitech G920

logitech g920 anmeldelse

Logitech G920-rattet er Xbox-versionen af G29, som vi lige har fortalt dig om. De tekniske og produktionsmæssige specifikationer er derfor stort set de samme.

G920-rattet adskiller sig kun fra G29 med hensyn til æstetik, med variationer i farve og i knapperne, som er specifikke for Xbox.

Logitech G920 har 13 knapper, der kan tilpasses, herunder LB og RB, View, Options og Xbox, samt LSB og RSB.

Ligesom G29 har denne model et rotationsområde på op til 900° og er designet med anti-rollback-udstyr, herunder kuglelejer i ratstammen ogen Hall-effekt-styringssensor. Den har ogsåforce feedback med to motorer og et spiralformet gearsystem.

Så du kan nyde alle de funktioner i G29, som vi har set før, men på din Xbox, fordi den er kompatibel medXbox Series X|S, Xbox One, men også PC og Mac, samt alle næste generations spil på disse platforme.

Det er et ideelt rat til øvede simracere eller begyndere, der gerne vil have styr på simracing-verdenen.

Fordele

 • Meget god ergonomi.
 • Fremstillet af kvalitetsmaterialer.
 • Udstyret med force feedback og 3-pedalspedaler.

Ulemper

 • Force feedback er en smule ubalanceret.
 • Der er en død zone i midten.

Logitech-rat mellem €250 og €500

Faktisk taler vi her om et enkelt rat, da Logitech ikke har udviklet flere modeller i denne prisklasse. Så her er Logitech G923, det eneste Logitech-rat, der i øjeblikket sælges for mere end 250 euro .

Logitech G923 Trueforce

logitech g923

Logitech G923 Trueforce er det nye Logitech-rat til den nye generation af rat, med større kompatibilitet end tidligere modeller og et nyt feedbacksystem, der giver større troværdighed og realisme i simuleringen.

Logitech G923-rattet har en diameter på 28 cm og er lavet af poleret metal beklædt med læder. Det har to roterende stålpadler bag på rattet til gearskift.

Logitech G923-hjulet kan drejes op til 900°, svarende til to en halv omdrejning, hvilket giver dig større kontrol over køretøjet.

Dette rat har Trueforce, den næste generation af force feedback-systemet. Dette nye tvungne feedbacksystem forbedrer feedbackfrekvensen og forbindes direkte til spillets fysik- og simuleringsmotorer for at forbedre troværdigheden og øge niveauet af realisme i simuleringen sammenlignet med tidligere generationer.

Den har closed-loop motorstyring, som takket være ny firmware gør motorens drejningsmoment mere præcist. På den måde justerer motoren spændingen mere præcist, så den passer til fysikken i videospillet, hvilket garanterer millimeterpræcision.

Logitech G923-rattet har et pedalsystem med tre pedaler, som omfatter et gasspjæld, en kobling og en bremse med et progressivt fjedersystem, der giver en mere realistisk racerfornemmelse. Højden og afstanden mellem metalpladerne kan justeres.

Denne model har også en dobbeltkobling, der programmeres direkte fra rattet takket være Launch Control-funktionen, der er tilgængelig med kompatible spil.

Dette rat har også en integreret LED-indikator. Den er tilgængelig direkte fra vores udsigtspunkt, så vi hurtigt kan se, hvornår vi har nået det rigtige omdrejningspunkt og bruge gearskiftet mere effektivt.

Logitech G923-rattet har et ergonomisk design med tilgængelige betjeningselementer. Uanset hvilken spilplatform du bruger den på, har du alle de kontroller, du har brug for, let tilgængelige på et rat, der er lille som sine forgængere, men føles godt. Den har en drejevælger til finjustering af alle indstillinger og justeringer.

Logitech G923-rattet er kompatibelt med PlayStation 4, PlayStation 5 og Xbox samt PC og Mac.

Denne model kan i høj grad tilpasses på en pc ved hjælp af G Hub-simuleringssoftware. Logitech har udviklet pc-software, der giver dig mulighed for at tilpasse rattets indstillinger, følsomhed og det nye Trueforce-system fuldt ud.

Fordele

 • Udstyret med avanceret teknologi.
 • Fremstillet af materialer i topkvalitet.
 • Med et 3-pedalers kranksæt med forbedret bremsesystem.

Ulemper

 • Feedback-motorisering en smule rykvis.

Hvilket Logitech-rat skal jeg købe?

Nu hvor vi har præsenteret dig for de forskellige Logitech-ratmodeller, er det vigtigste at vælge dit rat. Som du nok kan forestille dig, afhænger det først og fremmest af din personlige smag og dit budget . Til en start i simracing-verdenen er G29- og G920-styrene perfekte, da de passer til mere eller mindre alle former for racing og sælges til en meget overkommelig pris.

Logitechs økosystem

Logitech tilbyder ikke meget tilbehør til sim-racing i modsætning til mærker som Thrustmaster eller Fanatec. Du skal også være opmærksom på, at hjulene på Logitech-rat ikke kan udskiftes. Du kan altid pille ved noget, men det er på egen risiko, og du mister producentens garanti. For at fuldende dit Logitech sim-racing-sæt kan du tilføje rattet og pedalerne med den eneste gearstang, som mærket tilbyder: Logitech Driving Force-gearstangen.

Logitech Driving Force-gearstang

logitech-g-driving-force-shifter

Dette er gearstangen, som Logitech har afsløret sammen med G29- og G920-hjulene. Det er også kompatibelt med Logitech G923-rattet, både PlayStation- og Xbox-versionerne.

Det er en af de billigste gearskiftere på markedet, og vi har fundet ud af, at den fungerer rigtig godt. Desuden kan du ændre og tilpasse det med Mods for at gøre det endnu bedre.

Logitech PS2- og PS3-rat

Til de nostalgiske præsenterer vi de bedste Logitech-rat, der er kompatible med gamle konsoller.

Logitech G25 Racing Wheel

logitech G25

Logitech G25 var et af de første Logitech-rat, der tog simulation af racerløb alvorligt. Faktisk er mange virtuelle piloter startet med det.

Dette rat vejer 3 kg og har en diameter på 28 cm. Desuden kan rotationsvinklen variere fra 200° til 900°, præcis som i en rigtig bil. Det håndsyede metal- og læderbetræk er langt mere realistisk og behageligt end den klassiske kombination af plastik og gummi. Gearskiftehåndtagene er godt fordelt og er ikke i vejen. De er meget følsomme, lette og nemme at bruge.

Denne model er udstyret med et kraftfuldt, lydløst og smidigtforce feedback-system med to motorer.

Logitech G25-rattet har et 3-pedalers aluminiumskranksæt med en vægt på 3,250 kg, som er af meget høj kvalitet og også meget stabilt. Den relativt høje vægt skyldes de større og længere dimensioner, som passer bedre til store fødder, og det større antal metaldele.

Den store fordel ved Logitech G25 er, at den indeholder en gearkasse. Det er en fjernbetjening med mulighed for sekventiel eller manuel H-speed, med seks hastigheder og bakgear.

Hvad angår monteringssystemet, er Logitech G25-rattet udstyret med skruekroge, der sikrer, at komponenterne hænger sikkert på bordet.

Det udkom i midten af 2006 til PlayStation 2 og PlayStation 3 og er også kompatibelt med Windows 7.

Fordele

 • Kraftfuld, flydende force feedback.
 • Udstyret med pedaler og gearstang.
 • Fremstillet af kvalitetsmaterialer.

Ulemper

 • Begrænset kompatibilitet med nuværende platforme.

Logitech G27 Racing Wheel

logitech G27

Logitech G27 Racing Wheel er efterfølgeren til G25 og overgår det selvfølgelig med hensyn til kvalitet og funktionalitet. Den var så succesfuld, at den blev benchmark i verden af små Sim-racing-biler, så snart den udkom.

Med en vægt på 3 kg og en diameter på 28 cm er Logitech G27-rattet et seriøst stykke udstyr. Hvis vi dertil lægger et læderetui for ekstra komfort, giver det os en idé om det greb, som denne Logitech-model tilbyder.

Logitech G27 Racing Wheel har en kraftfuld force feedback-mekanisme med to motorer, der jævnt og præcist simulerer tab af vejgreb, bilens vægt og vejens ujævnheder, samt et enestående spiralformet gearsystem , der stort set eliminerer støj.

Denne model har også en gearskifteindikator/tachometer , så du ved, hvornår du skal skifte gear for at få den optimale drejningsmomenteffekt (kun til spil, der understøtter det).

Logitech G27-rattet er udstyret medet 3-pedalers kranksæt , der vejer 3 kg og tilbyder en “accelerator-bremse-palle”-trippel. Disse pedaler er alle lavet af metal for maksimal realisme og soliditet. Hvis der skulle findes en fejl ved dette kranksæt, ville det være afstanden mellem koblingen og bremsen. Linjen er tynd på de store fødder, og det kan forhindre os i at være mere præcise, når vi træder på speederen eller bremsen. Men hele pakken har et godt greb, er stabil, og der er ingen risiko for at skride under løb.

Denne model har også den fordel, at den sælges med gearstang, hvilket giver dig en virkelig komplet pakke. Gearkassen er H-formet og har 6 hastigheder, og bakgearet aktiveres med et tryk på en knap.

For at montere G27-rattet på et skrivebord tilbyder Logitech et klassisk monteringssystem, der ligner andre Logitech-hjul. Den består af to plastikstøtter, der placeres under skrivebordet. Desuden er der to forankringspunkter under rattet. For at bruge dem skal du skære et hul i bordet eller have et passende cockpit.

Denne model er kompatibel med PlayStation 2 og PlayStation 3 samt pc.

Selv om G27-rattet ikke længere er så aktuelt på grund af dets begrænsede kompatibilitet med de nyeste spilplatforme, er det en model, der kan glæde retrogamere, som ønsker at nyde de fornemmelser af nydelse, som ældre spil giver.

Fordele

 • Kraftfuld, flydende force feedback.
 • Udstyret med pedaler og gearstang.
 • Udstyret med speedometer/gearskifteindikatorer

Ulemper

 • Begrænset kompatibilitet på grund af dens alder

Logitech-brandets historie

Frøene til Logitech blev sået i 1976 på Stanford University, hvor den schweiziske studerende Daniel Borel og italienske Pierluigi Zappacosta læste til deres master i software- og computerteknik.

Den 2. oktober 1981 gik Borel og Zappacosta sammen med Giacomo Marini om at stifte Logitech S.A., som åbnede sit første kontor i den schweiziske by Apples i udkanten af Lausanne.

Fra da af og frem til 2000’erne revolutionerede Logitech-mærket hardwareverdenen med sine mange modeller af mus, tastatur, kamera og webcam, efter først at have fokuseret på software.

I begyndelsen af 2000’erne satsede Logitech stort på gaming-enheder med lanceringen af Logitech GT Force-rat til PlayStation 2, hvilket markerede udviklingen af et komplet sortiment af joysticks og tilbehør til spilkonsoller og pc’er.

Denne produktserie var så succesfuld, at den skabte sin egen identitet inden for virksomheden, kendt som Logitech G, og placerede den i spidsen for tastaturer, mus og tilbehør til spil og e-sport.

Selv i dag er Logitechs G-serie af rat blandt de mest populære på markedet for simracing.

Hvorfor købe et Logitech-rat?

Du undrer dig måske over, hvorfor anmeldere og gamere anbefaler Logitech frem for andre konkurrerende mærker. Det skyldes ganske enkelt, at Logitech varen af de første producenter til at distribuere rat til overkommelige priser med funktioner, der giver køreglæde i topklasse.

Logitech har i flere år haft et ry i Sim-racing-verdenen som den producent, der tilbyder de billigste produkter på markedet . Og på trods af de uovertrufne priser sparer mærket ikke på kvaliteten af sine ratmodeller, da du f.eks. kan finde dem udstyret med meget kraftig force feedback.

Denne virksomhed tilbyder gamingprodukter under Logitech G-serien, som distribuerer alt fra mus til hovedtelefoner. At købe et Logitech G-rat er en garanti for kvalitet med hensyn til ydeevne og materialernes holdbarhed.

Hvordan vælger jeg mit Logitech-rat?

Når du er på udkig efter et simracing-rat, uanset hvilket mærke du vælger, er der et par ting , du skal huske på, når du træffer din beslutning.

Først og fremmest er det vigtigt at definere dit budget. Afhængigt af den pris, du vil investere i dit rat, kan du gå efter modeller fra den ene eller den anden serie. Logitech-rat er meget overkommelige sammenlignet med andre mærker, selv i den øverste ende af sortimentet, så deres priser bør ikke sprænge banken.

Dernæst skal du vide mere eller mindre, hvor længe du har tænkt dig at lege med dit rat. Der er ingen grund til at investere en masse penge i et rat, hvis du kun vil bruge det en gang imellem. Hvis du tror, at du kun kommer til at bruge det lidt, er det måske bedre at overveje at købe et begynderrat eller slet ikke noget rat.

For at finde ud af, hvilken type rat der passer bedst til dig, skal du overveje, hvilken form for ræs du kan lide at spille. Hvis du er en stor GT-fan, er det faktisk bedre at have en hjulmodel, der er tilpasset dine behov. Det samme gælder, hvis du foretrækker Formel 1 eller rally. Nogle modeller af fjerbolde egner sig bedre til bestemte former for løb, så overvej det, før du køber noget.

Endelig er det meget vigtigt at kontrollere, at den fjerbold, du har valgt, er kompatibel med den platform, du bruger til at spille på. Ikke alle ratmodeller fungerer på alle platforme: Nogle er udelukkende kompatible med PlayStation-konsoller, mens andre er kompatible med Xbox-konsoller eller PC. Tjek, at dit rat er kompatibelt med din konsol eller pc, så du undgår ubehagelige overraskelser, når du ankommer.

Kort fortalt – konklusion

Som vi har set i denne artikel, tilbyder Logitech Sim-racing-hjul, der er blevet et must-have takket være deres pris, især for mindre erfarne spillere.

På trods af den lave pris tilbyder Logitechs rat en lang række fordele, og der er ikke sparet på kvaliteten af de materialer, der bruges i deres produkter.

Logitechs økosystem er måske ikke så omfattende som konkurrenternes, men det har ikke forhindret mærket i at bevare sit gode ry på markedet for simracing.
Vi håber, at denne guide har besvaret alle de spørgsmål, du måtte have om Logitech og deres rat. Hvis du er på udkig efter en ny model, har denne artikel alle de oplysninger, du har brug for, så du kan træffe den rigtige beslutning.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar