Vælg en side

Hvilket Fanatec-hjul skal jeg vælge? Min top 7 i 2024

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec har været en stor spiller inden for simracing i over 20 år. Det må siges, at den tyske producent af periferiudstyr til simracing berører praktisk talt alt inden for den disciplin, vi alle elsker. Kædestag, kranksæt, gearskiftere, håndbremser, nav og rat – det er både et paradis for erfarne cykelryttere og en tæt skov for begyndere.

Bare tag et kig på Fanatecs katalog over shuttlecocks, eller hjul, for at få en idé om omfanget af deres produkter: over 40 shuttlecocks er tilgængelige for racerkørere i alle kategorier. For mig at se er det bare enormt, og det er meget nemt at fare vild i dette hav af periferiudstyr.

Da Fanatec har stor erfaring på området, er kataloget stort, så det kan tilfredsstille alle rytteres behov. Selv om vi alle elsker den samme disciplin, nemlig simracing, er vi ikke alle ens. Nogle foretrækker rally, andre drifting og nogle F1. Og hver disciplin har sine egne fjerbolde. I det følgende vil jeg præsentere dig for de forskellige Fanatec-rat, inddelt i kategorier.

Rat i CSL-serien

CSL Elite WRC

csl elite wrc fanatec

CSL Elite WRC er et Fanatec-indgangshjul, der er perfekt til stort set alle ryttere, der leder efter et standard, rundt hjul. Med en diameter på 30 cm har dette rat samme størrelse som et rigtigt rat, hvilket gør det meget realistisk at bruge.

Strukturen er udført i børstet aluminium med stor effekt, med alcantara hele vejen rundt og orange syninger. I midten har du WRC-logoet og et dækspor lige under det. For mig at se er den meget smuk, ret sober, selv om paletterne er store og stærkt orange. Dette rat er ideelt til begyndere inden for simracing og koster 199,95 euro. Du kan bruge den til stort set alt inden for simracing, undtagen måske Formula, GT3 osv. Hvis du kombinerer CSL Elite WRC med CSL DD 5nm, vil det være en fremragende opsætning til sim-arcade-titler. Hvis du planlægger at opgradere til en kraftigere base (8 nm), bør du overveje at vælge metal QR.

CSL Elite McLaren GT3 V2

FANATEC csl elite mclaren GT3 V2 anmeldelse

Endnu en tilføjelse til CSL-serien er CSL Elite McLaren GT3 V2 et rat, der er specielt designet til GT3- og Formula-fans i almindelighed. Så dette rat er en officiel kopi af det, som McLaren bruger i GT3-kategorien, komplet med knapper, kontakter, paddles og alt det andet.

Med hensyn til diameter er CSL Elite McLaren GT3 V2 30 cm lang, men i en ret rektangulær form. Rammen er lavet af kulfiber, og håndtagene er lavet af gummi for at give dine hænder ekstra greb. Designet er rigtig godt, og det samme er ergonomien. De orange accenter er ikke for påtrængende, som vi så det på det første rat (WRC), bortset fra 2 små paddles bagpå.

Med hensyn til ergonomi har du alt lige ved hånden. Der er også 4 paddles bagpå, hvoraf de 2 er magnetiske. Efter min mening er det det bedste GT3-rat i sin kategori og til prisen (199,95 €). Den eneste fejl, jeg kan finde ved den, er dens QR1 Lite ; hvis du vil have en god base (8 nm), foreslår jeg, at du skifter til QR1 i metal.

Pendulskiverne i ClubSport-serien

ClubSport 320 til Xbox

fanatec clubsport 320

Hvis du er fan af runde fjerbolde, er ClubSport 320 det ideelle valg i Fanatecs mellemklassesortiment. Hjulet er 32 cm i diameter, hvilket er lidt stort efter min smag. Men man vænner sig hurtigt til det. Strukturen er i børstet aluminium og er virkelig, virkelig smuk. Hele vejen rundt har vi læder med et hvidt bånd øverst. Rattet er meget minimalistisk med logoet i midten, og det er det hele.

Bag den er ClubSport Universal hub til Xbox, som har knapperne til Microsofts controllere, 2 store paddles og en lille skærm lige over. Designmæssigt skulle man tro, at man sad bag rattet i en Audi R8. Dette nav er bare smukt, helt i sort og tilføjer et stort plus til hjulets design.

Hvad QR angår, har du metal QR1, så du kan tilslutte dette svinghjul til praktisk talt alle Fanatec-baser, hvad enten det er 8 nm eller 20 nm. Det giver dig mulighed for at spille en bred vifte af sim-racing-titler, både sim-arcade og simu. Prisen er 399,95 euro på specialtilbud eller 499,9 euro uden specialtilbud. Nogle vil måske sige, at det er dyrt, men tro mig, det er det ikke, hvis du sammenligner dette rat med dem i Podium-serien.

ClubSport Forza Motorsport V2

fanatec forza

ClubSport Forza Motorsport V2 er et rat med flad bund, der måler 33 cm i diameter. Ved første øjekast ser det måske stort ud, men hjulet er let at håndtere. Strukturen er i aluminium med læder hele vejen rundt og et hvidt bånd øverst. Designet er både vellykket og nøgternt: Bortset fra logoerne og den hvide skærm er alt på dette rat sort.

Bag den er ClubSport Universal-hubben med alle de knapper, du har brug for til simracing, og 2 store paletter. Dette nav kan afmonteres, hvis du ønsker det, og det er også meget førsteklasses. På navet sidder Fanatecs QR1 af metal, som kan modstå drejningsmomentet fra den tyske producents kraftige baser.

Forza Motorsport V2 koster 399,95 euro på tilbud, og 100 euro mere, når den ikke er på tilbud. Prisen passer perfekt til Fanatecs produktkatalog i mellemklassen, og dette hjul er ideelt til fans af flere discipliner.

ClubSport Formula V2.5

Dette rat, Formula V2.5, har til formål at tilfredsstille fans af Formula-lignende racerløb i sim-racing. Dens kulstofstruktur betyder, at den vejer ganske lette 1,7 kg på vægten. Hjulet er 27 cm i diameter og har en ret rektangulær form, som man kender det fra F1-biler og lignende.

Rattet har et væld af knapper, kontakter og andre betjeningselementer, som alle kan konfigureres til at give dig den perfekte opsætning. Håndtagene er i alcantara, men der fås også en læderversion. Det overordnede design af Formula V2.5 er ret behersket med røde accenter omkring betjeningselementerne, en lille skærm i midten og en RevLED. Dette rat leveres også med QR1- og 2-paddles som standard. Prisen er 399,95 euro, ligesom de andre ClubSport-fjerbolde, der er udstillet.

Rat i Podium-serien

Podium Porsche 911 GT3 R

fanatec porsche 911

Det er topklasse på alle måder. Porsche 911 GT3 R er en officiel kopi af 911 GT3-rattet, og det er bare smukt. Hjulet er 32 cm i diameter med en flad bund og er lavet af aluminium med læder hele vejen rundt. Men hjertet i dette rat er navet.

Bag den finder du Fanatecs Podium Endurance-modul med alt, hvad du har brug for til GT3-racing: masser af knapper, 2 kontakter, 6 paddles (hvoraf 2 er magnetiske), en RevLED og en stor skærm, der viser vigtige køretøjsdata. Det er en meget komplet, meget førsteklasses opsætning.

Dette rat er storslået og perfekt til fans af GT og mange andre motorsportsdiscipliner. Prisen er en smule høj: Forvent at betale €650 på specialtilbud og €730 uden specialtilbud. Men på den anden side, hvis du køber Fanatecs Podium-serie , har du en ret sund bankkonto.

Podium BMW M4 GT3

fanatec m4

Dette rat, M4 GT3, er det bedste, Fanatec har at tilbyde, og også det dyreste. Dette rat er udviklet og designet i samarbejde med BMW til GT3-sæsonen 2022, og det er taget direkte fra racerløb og bragt ind i cockpittet i vores stuer.

Dens 8-lags kulfiberstruktur vejer kun 1,7 kg. Hjulet er lige under 31 cm i diameter og har en meget karakteristisk form. Rattet har alle de GT3-knapper, som BMW bruger, og et lille display. Bagpå er der to kulfiberpadler og en guldfarvet QR1. Dette rat er fantastisk, og det er også meget dyrt: €1500. Det ser meget eksklusivt ud, men det er bare perfekt.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar