Vælg en side

Fanatec ClubSport Racing Wheel F1: Test og anmeldelse

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

ClubSport Racing Wheel F1

Fordele

 • Rattet i F1-stil
 • Fremragende finish og byggekvalitet
 • DD-base med 15 nm konstant drejningsmoment

Ulemper

 • Fås kun i 2-palle-version i lagerkonfiguration
 • Kun teknisk kompatibel med pc og Playstation

Vores bedømmelse: 9,8/10

Fanatec er uden tvivl et af de mest kendte mærker inden for sim-racing, og årsagen er ganske enkel: Med over tyve år i branchen og et omfattende og mangfoldigt produktkatalog er den tyske gigant Go-To for racerkørere, der ønsker at komme i gang med virtuel bilsport.

Mærket har mange fans over hele verden, herunder nybegyndere, amatører og professionelle virtuelle piloter. Det må siges, at Fanatec-kataloget henvender sig til alle typer ryttere, uanset om de er konkurrencedygtige eller erfarne, og til alle budgetter. Det er nemt at finde kvalitetsprodukter, der ikke koster så meget, men Fanatecs katalog indeholder periferiudstyr, der vil koste dig en arm og et ben.

Blandt de pakker, der tilbydes af det tyske mærke, har vi ClubSport Racerhjul F1 som repræsenterer en næsten komplet pakke med en Direct Drive-base, der leverer 15 nm konstant drejningsmoment, og et kulfiberrat i Formula- og GT-stil. Med et design, der i høj grad er inspireret af motorsport – og med rette, da dette rat er officielt licenseret til F1 – vil denne pakke være et must-have for single-seater-purister på Playstation/PC. I det følgende vil jeg præsentere dig for dette produkt, opremse dets styrker og svagheder og give dig min mening om det.

 

Bundtets vigtigste og tekniske egenskaber

 • Kulfiberrat med en diameter på 27 cm
 • Officielt rat med F1-licens
 • ClubSport DD+ base med 15 nm konstant drejningsmoment
 • PC- og Playstation-kompatibeltrat
 • Aluminium QR2 bagpå
 • Lille LED-skærm på en tomme med RevLED
 • Smedet kulfiberfinish i blå
 • 11 knapper, 2 drejekontakter, 3 enkodere, 1 joystick og 1 FunkySwitch
 • 2520° rotationsvinkel, med elektronisk kontrol
 • Håndtag i førsteklasses læder
 • 2 magnetiske padler bagpå

 

Design

Lad os starte med designet af denne helt nye F1-pakke fra Fanatec. Rattet er mere eller mindre det samme som ClubSport Formula V2.5, bortset fra de anvendte materialer og knapperne. I stedet for klistermærker og et prangende overordnet design, der kombinerer rød og kulfiber, er ClubSport F1-rattet mere nøgternt. Frontpladen er lavet af smedet kulfiber med blå detaljer, og klistermærkerne er nu hvide. Det er meget smukt, meget mere minimalistisk nu.

Basismodellen er ClubSport DD+, helt i sort, med en blå stribe bagpå. Denne enhed er enkel og minder meget om CSL DD, som faktisk er inspireret af den.

 

clubsport racing F1 billede 2

Skræddersyet samling

Rattet er monteret med det helt nye QR2 i aluminium, som med tiden vil erstatte QR1 på alle Fanatecs baser og rat. Det er meget nemt at montere: Enten trækker man i ringen, sætter svinghjulet i og er opmærksom på forbindelsesstifterne, og så slipper man ringen, når hjulet sidder fast, eller også springer man over at trække i ringen først og tvinger svinghjulet lidt på plads.

Hvad angår basen, spytter den et konstant drejningsmoment på 15 nm ud, så den skal installeres på et chassis eller i det mindste en robust ratstøtte. Fanatec hævder selvfølgelig, at DD+ er kompatibel med Fastspændingsborde af mærket, men jeg ville slet ikke bruge denne fikseringsmetode, hvis jeg var dig. Motorens kraft er nok til at beskadige møblerne, ligesom den i de fleste tilfælde forårsager bøjning og ustabilitet.

 

Fremstilling og efterbehandling

Til DD+ bruger Fanatec aluminium til basishuset med køleribber til motoren og elektronikken. Der er i øvrigt ingen blæser inde i basen, så der er ingen parasitær støj. Finishen er perfekt, og alle dele ligger på linje uden huller eller mellemrum.

Selvom rattet er baseret på en tidligere Fanatec-model, har mærket opgraderet finishen til denne nye pakke. Derfor er der brugt 5 mm smedet kulfiber til frontpladen og en aluminiumsstruktur på bagsiden (bagpladen). Finishen på alle rattets elementer er eksemplarisk, fra knapperne og klistermærkerne til lædergrebene og QR2: alt er pletfrit.

 

Få styr på pakken

F1-rattet har en diameter på 27 cm, hvilket er lidt småt. Ikke desto mindre gør den lidt mindre størrelse den nem at holde, især hvad angår ergonomi. Alle betjeningselementer, uanset om det er knapper, kontakter, encodere eller padler, er pænt arrangeret på rattet, hvilket gør dem nemme at bruge i fuld race-tilstand. Dine hænder vil aldrig forlade håndtagene på dette hjul, og du vil kunne nå alle knapperne på det. Den eneste ulempe er pallerne. Der er 2 af dem bagpå, hvilket kan straffe nogle kørere, der ønsker at have Launch Control, koblingen på rattet osv. Fanatec tilbyder selvfølgelig et Podium-pallemodul, men det koster omkring 180 euro. Er det værd at købe? Det afhænger af dine behov og dit budget.

clubsport racing F1 billede 3

Fornemmelser under leg

Først og fremmest er ClubSport DD+ en ny basismodel, som blev lanceret for et par måneder siden. Selv om dette produkt teknisk set er nyt, må vi ikke nedgøre den erfaring, Fanatec har opnået gennem mere eller mindre 20 års eksistens.

Denne base udvikler 15 nm konstant drejningsmoment, noget man ikke ofte finder på konkurrenternes perifere enheder, men det er meget bedre end spidseffekt. Hvad angår feedback, er den ganske enkelt fremragende, men kun når du har taget dig tid til at konfigurere basen korrekt med hensyn til alle dens parametre. ClubSport DD+ er ikke en Plug & Play-base, som CSL DD mere eller mindre er.

Du vil mærke alle de informationer, som bilen sender, både de lette og tunge detaljer, og alt sammen med fremragende feedback. Og med et drejningsmoment på 15 nm kan du vinke farvel til klipning med stort set alle de rat, Fanatec har at tilbyde, selv de tungeste.

F1-rattet levede op til mine forventninger og var frem for alt værdigt til at blive koblet sammen med ClubSport DD+. Selv om den er mere til de kraftige flyvere end til de lette, vil du slet ikke mærke de ekstra gram, for basen er kraftig nok til det.

 

Kompatibilitet

Denne pakke er kompatibel med alt periferiudstyr og andet tilbehør, der i øjeblikket fås fra Fanatec, herunder kranksæt, beslag, skiftere, håndbremser, rat med QR2 Wheel Site og så videre. Stort set hele kataloget er med uden det mindste problem.

Hvad angår sim-racing-titler, kunne jeg afprøve det på AC, ACC og rFactor, og alle tre fungerede perfekt med det. Og endelig platformene: På papiret har du PC- og Playstation-kompatibilitet, men teknisk set kan du køre basen på Xbox, forudsat at du har et rat, der er kompatibelt med den konsol. På den anden side vil du opleve et par hikke her og der, afhængigt af titlen det meste af tiden.

 

klubsport racing F1 billede 1

Værdi for pengene

Denne pakke er prissat til næsten 1.300 euro på Fanatecs hjemmeside. Det er bestemt dyrt, men samtidig er der ikke rigtig nogen konkurrenter til ClubSport DD+, i hvert fald ikke på konsollerne. Byggekvaliteten er til at få øje på, med førsteklasses materialer til rattet (smedet kulfiber) og en base, der bare er fantastisk at føle på. Jeg vil sige, at ClubSport Racing Wheel F1 giver meget god værdi for pengene.

 

Min dom

Fanatec har slået til igen med denne helt nye F1-pakke til pc og Playstation. Med sit minimalistiske design, fremragende force feedback og upåklagelige finish er dette bundt i mine øjne en rigtig banger. Den eneste store ulempe er, at rattet kun har to padler bagpå, hvilket begrænser brugen af det i GT- eller langdistanceracing. Men på den anden side er rattet en del af ClubSport-serien, og du har mulighed for at opgradere pedalerne med et modul, der tilbyder 6 af dem. Den er ikke billig med en pris på næsten 200 euro, men ydeevnen er uvurderlig.

gt dd pro

ClubSport Racing Wheel F1

Det bedste F1-rat i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ESAvantages Plusieurs commandes entièrement paramétrables Finition et matériaux prémiums Excellente ergonomie...

Moza FSR: Test og anmeldelse

Moza FSR: Test og anmeldelse

Moza FSRFordele 4,3-tommers skærm Finish i kulfiber Talrige ordrer Ulemper Lidt høj pris og vægt Ikke kompatibel med...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar