Vælg en side

Hvad er det bedste rat til Gran Turismo 7 (PS5)?

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

For mange sim-racere er Gran Turismo er det, der gjorde det muligt for dem at tage deres første skridt i denne disciplin. Siden lanceringen af den første PlaystationHver generation har vi fået et nyt Gran Turismo.

I årenes løb er spillet blevet meget bedre, både hvad angår grafik og gameplay. Det skal siges, at på konsoller og til sim-arcade er der meget lidt konkurrence til Gran Turismo, især på konsoller fra Sony. Sagaen er ventet med spænding af fans ved hver udgivelse, og det efterfølgende salg er ofte fremragende, hvilket indikerer, at Gran Turismo-racere efter mere end 20 års eksistens stadig er betaget af spillet.

Til stor glæde for fans af simracing er der naturligvis et væld af periferiudstyr til rådighed, så du kan få det fulde udbytte af racerbilerne og den fordybelse, som GT på PlayStation tilbyder. I dag tager vi et kig på de bedste rat, der er kompatible med PS5 og Gran Turismo 7.

#1: Fanatec GT DD PRO

⭐ Score: 9,9/10

fanatec gt dd pro

✅ Den bedste værdi for pengene

“Vi elsker den for dens uovertrufne tilbud og kvalitet i topklasse.”

#2: Fanatec GT DD Extreme

⭐ Score: 9,5/10

thrustmaster tgt2 anmeldelse

✅ Ultimativ GT-indlevelse

“Vi elsker dens 15 Nm drejningsmoment og ultrarealistiske racerfornemmelse.”

#3: Thrustmaster T248

⭐ Score: 8.8/10

thrustmaster-t248-avis

✅ En fremragende pakke til begyndere

“Vi elsker hans livlige, præcise returnering af kraft”.

1. Fanatec Gran Turismo DD Pro (5 og 8 nm)

fanatec gt dd pro

Efter vores mening er det bedste rat til Gran Turismo Fanatec GT DD Proden officielt licenserede GT-pakke fra den tyske producent af periferiudstyr til simracing, Fanatec. Her udarbejdede Sony specifikationerne, og Fanatec var ansvarlig for at udvikle og fremstille rattet.

Grundlaget for dette bundt er CSL DD med 5 eller 8 nm drejningsmoment, afhængigt af hvilken version du vælger. For at sige det enkelt: Den er lysår foran de to andre pakker, jeg lige har præsenteret, på alle måder. Det maksimale drejningsmoment er 5 eller 8 nm, og force feedback er kraftfuld, præcis, fordybende og meget kommunikativ. I GT7 kan du mærke alt, hvad den bil, du kører, gør, ned til mindste detalje.

Hvad angår rattet, er det et hak under, hvad vi er vant til at se med Fanatec. Ergonomien er god, men byggekvaliteten lader lidt tilbage at ønske. Strukturen er udelukkende lavet af plastik, hvilket ser billigt ud på en pakke, der koster lidt penge. Du har en lille OLED-skærm og en RevLED lige over den, knapper, der er let tilgængelige, uden at dine hænder forlader rattet, et ret nøgternt design, der kombinerer sort og sølv (selvom alt er plastik), 2 små paddles på bagsiden og QR1 Lite. Faktisk vil jeg råde dig til at vælge 5nm-versionen, hvis du vil beholde denne plast-QR, ellers skift til metalversionen til 8nm-versionen.

Pedalerne er standard CSL-pedaler, så du får 2 pedaler og fjedre til modstand. Den er OK ved normal brug, bedre end de to andre, og du kan også opgradere den med et kit. Belastningscelle.

Med hensyn til pris er Fanatec Gran Turismo DD Pro kan byttes til 700 € for 5nm-versionen og 800€ for 8 nm-versionen.

Fordele

 • Ekstremt præcis kraftfeedback takket være Direct Drive-motoren
 • Lydløs takket være fraværet af en ventilator på basen
 • Fuldt konfigurerbar med en bred vifte af tilpasningsmuligheder
 • Brugervenligt hvidt OLED-display til adgang til indstillingsmenu og telemetri
 • Kvalitetskranksæt inkluderet i pakken, med en stor platform til at støtte dine fødder
 • Bred kompatibilitet (PC, PlayStation 3, 4, 5 og Xbox One/Series X&S)

Ulemper

 • Ofte udsolgt og svær at få fat i!

2. Fanatec GT DD Extreme

fanatec gt dd pro

Det er på tide, at Fanatec gør noget for at vinde sine fans og sin andel af simracing-markedet tilbage. I lang tid var mærket fraværende i mellemklassen af Direct Drive-baser, dem, der udvikler mellem 12 og 16 nm drejningsmoment. For mange racerkørere repræsenterer disse 12 og 16 nm drejningsmoment sweet spot for simracing: Ikke for kraftigt til at rive armen af dig i tilfælde af en ulykke på banen, men nok i maven til at sige god damn til clipping. Og det er af denne grund, at mange mærker inden for simracing har satset stort på dette segment, som i øvrigt er meget værdsat af erfarne racere.

Så denne nye GT DD Extreme bruger en Direct Drive ClubSport DD+ base, der udvikler 15 nm konstant drejningsmoment. Nogle vil måske spørge, hvad et konstant par er? Det er ganske enkelt: Basen kan opretholde sin fulde effekt i stort set al den tid, den er i brug. Med andre ord, hvis du presser den til det maksimale, vil den altid udvikle 15 nm drejningsmoment, hvilket man ikke kan sige om konkurrenterne, som ofte har baser med spidseffekt (maks. i en kort periode).

Pakken indeholder også et nyt Gran Turismo-rat med et lidt anderledes design end det, det erstatter, samt førsteklasses materialer. Hvis du er interesseret i at købe en, kan du finde den på Fanatecs hjemmeside til 1.300 euro i øjeblikket. Bemærk, at du kun får basen og rattet i denne pakke, så du bliver også nødt til at købe et pedalboard for at fuldende enhver simracing-opsætning med respekt for sig selv.

Fordele

 • Højt konstant drejningsmoment på 15 Nm for en fordybende køreoplevelse
 • Ny Direct Drive ClubSport DD+ base giver god værdi for pengene
 • Gran Turismo premium-rat med kvalitetsmaterialer

Ulemper

 • Rimelig høj pris
 • Tung og klodset
 • Pedaler medfølger ikke

3. Thrustmaster Т-248

thrustmaster-t248-avis

Den Thrustmaster Т-248 er et meget nyt rat, eller snarere en pakke, der kun er udgivet til Next-Gen-konsollerne, nemlig PS5 og Xbox Series X/S. Le T-248 har et hjul på 28 cm i diameter med en plastikstruktur.

Med hensyn til force feedback bruger T-248 en bælte- og tandhjulsdrevet Burshless-motor, hvilket placerer den et sted mellem Thrustmasters T-150 og T-300. Med hensyn til fornemmelsen er det et skridt op i forhold til Logitech G92/G923 (som vi kigger på næste gang), da Thrustmaster har mestret denne force feedback-teknologi ganske godt. Du har et drejningsmoment på lidt over 4 nm, og det er også fint.

T-248’s design er nøgternt med et sort rat, et par røde accenter og et rødt bånd øverst. Der er også en ret stor skærm til rækkevidden, som viser nogle telemetridata. Ergonomien er god på T-248, og knapperne er let tilgængelige, når du har travlt med at flyve. Paddlerne er dog lidt mindre end dem på Logitech-modellerne. Men jeg har ikke tænkt mig at klage for meget over det.

Det er en anden historie for pedalboardet, da det er T3PM med 3 pedaler. Denne aluminiumsenhed er robust nok til de hårdeste af os. Æsken indeholder 2 bremsefjedre: en blød og en hårdere, som giver dig en meget bedre fornemmelse end Logitechs kranksæt.

Nu går vi videre til præmien. T-248 koster omkring €300 på tilbud og €350 uden for tilbud. Hvis du gerne vil have en god fornemmelse af Gran Turismo 7 og et højt niveau af indlevelse (uden at betale prisen for et Direct Drive), ville jeg vælge T-248.

Fordele

 • Bemærkelsesværdigt præcis og afmålt kraftfeedback
 • Valg mellem tre forskellige typer force feedback
 • Alsidige, effektive pedaler med et udvalg af bremsetryk
 • Integreret kontrolskærm
 • Komfortabelt, præcist greb
 • Meget attraktiv læderfinish
 • Meget kompatibel med PS4-, PS5- og pc-konsoller Hurtig og nem installation

Ulemper

 • Paller er særligt støjende
 • Hjulet er ikke aftageligt eller udskifteligt
 • Designet appellerer måske ikke til alle
 • Relativ høj pris
 • I tilfælde af nedbrud er du nødt til at geninvestere i et komplet rat.

4. Logitech G Pro-hjul + racerpedaler

fanatec gt dd pro

Vi fortsætter med en ny perifer enhed, og den første i serien for Logitechden G Pro. Hvad er G Pro? Det er Logitechs svar på Fanatec og Co., når det gælder det grundlæggende. Direkte drev og BelastningscellePedaler.

Designet på dette rat er helt perfekt: nøgternt med aluminium, læder, sort og et par blå accenter. Jeg synes simpelthen, det er fantastisk, og det overrasker mig ikke, for Logitech har altid været gode til at lave smukke perifere enheder. Finishen på rattet, pedalerne og soklen er fremragende.

Apropos base, så er den her Direkte drev med et maksimalt drejningsmoment på 11 nm. Den er mere end perfekt til simracing i Gran Turismo 7, og du kommer bestemt ikke til at presse den for hårdt. Fornemmelserne er der, og det samme er realismen. Forcefeedbacken er præcis, stabil og overrasker dig ikke. Men den TrueForce gør lidt for meget efter min smag, med en masse indgreb på vibrationsniveauet. Nogle kan lide det, andre kan ikke, inklusive mig selv.

Pedalerne er lavet af Belastningscellesom også er den første af sin slags, og som giver en fremragende bremsefornemmelse. Bremsepedalen er hård og kommunikerende, og de to andre kan justeres med fjedersæt. I sig selv er det et veludført og frem for alt veludviklet produkt, som kan konkurrere med de store navne i branchen.

Lad os gå videre til prisen. Så det er dyrt, skal jeg sige dig med det samme: rattet + basen kan udskiftes til 1100 €og pedaler 390 €til en samlet pris på næsten 1500 €. Det er stadig mange penge, men det er også premium. Så…

Fordele

 • Direkte drevteknologi: Giver realistisk kraftfeedback.
 • Trueforce: Præcist, fordybende force feedback-system.
 • Sobert design: Det skal siges, at den er meget stilfuld og ser godt ud.
 • 11 Nm drejningsmoment: utrolige kørefornemmelser.

Ulemper

 • Støj under brug: Kan forstyrre nogle spillere.
 • Designet kan være for enkelt: mangler karakter for nogle.
 • Knaplayout på PlayStation: uintuitiv placering.
 • Manglende mulighed for at justere pedalvinklen
 • Høj pris: Kan være uden for rækkevidde for mange spillere.

5. Logitech G29/G923

logitech g923

Logitech er en stor spiller inden for simracing, både i de tidlige dage og i dag. Det må siges, at det schweiziske firma ved en ting eller to om gaming, med tastaturer og mus, som af mange anses for at være blandt de bedste i verden.

Så, den Logitech G29 er en indgangspakke fra Logitech, som er kompatibel med Sonys konsoller, nemlig PS4 og PS5. Denne pakke indeholder en base med geardrevet motor, et fladbundet svinghjul med en diameter på 28 cm og et pedalboard. På papiret er motorens force feedback-teknologi ret gammeldags, men den fungerer ganske godt.

Fornemmelsen er god, når man tænker på, at basismodellen har et drejningsmoment på mindre end 4 nm. Det er ikke meget, men det er godt nok til en racerkører, der bare vil tilføje et godt lag af fordybelse til sine Gran Turismo 7-spil. På rattet finder du en RevLED, 2 store paddles og flere knapper, alt sammen inden for rækkevidde. Fordi rattet er ret lille, er ergonomien fremragende: Alle betjeningselementer er inden for rækkevidde.

Hvad pedalerne angår, kan de klare sig et stykke tid. Du skal ikke forvente at få nogle store fornemmelser ud af det, for det får du ikke. Det er bare en fjeder på pedalerne med endestop, det er alt.

For G923er det bare en opgradering fra G29 med bedre software og en mere raffineret implementering af TrueForceLogitechs fordybende teknologi. Nu går vi videre til præmien. G29 koster omkring 290 euro, og G923 omkring 320 euro. Det er stadig godt nok til begyndere og kørere, der ikke har meget tid at investere i simracing.

Fordele

 • Æstetisk kvalitet
 • Fremragende håndtering
 • Meget god byggekvalitet
 • Kvalitetspedaler medfølger
 • Bred kompatibilitet

Ulemper

 • Returnering af kraft lidt for brat
 • Upraktisk pedalkabel

Bedste rat til Gran Turismo i 2024

Afslutningsvis vil dit valg af rat til Gran Turismo 7 på PS5 primært afhænge af dit budget og den spiloplevelse, du leder efter.

For begyndere eller dem, der vil i gang med simracing uden at investere en masse penge, er Logitech G29/G923 eller Thrustmaster T-248-rat solide valg.

Men for dem, der leder efter den ultimative fordybelse og er parate til at investere lidt mere, er Fanatec Gran Turismo DD Pro i øjeblikket den bedste løsning.

gt dd pro

Fanatec GT DD PRO

Det bedste rat til Gran Turismo 7

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar