Vælg en side

De bedste dashboards til simracing

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sim-racing-fans ved godt, at hver opsætning er mere eller mindre unik. Årsagen er ganske enkel: Ikke alle løbere er ens, og deres behov er forskellige. Men du må være enig i, at det essentielle i enhver opsætning vil være til stede hos alle ryttere, og her taler jeg selvfølgelig om kædestag, rat og kranksæt.

Det er vigtigt at vide, at når en rytters niveau stiger, bliver hans setup mere komplet med mange perifere enheder. Det enkleste eksempel er opsætningen af en rallyfan: Denne kører vil starte med en standardopsætning og så på et tidspunkt tilføje en håndbremse. Og det er det samme for drift-fans: Det starter med en grundlæggende konfiguration, rat og 2-pedalers kranksæt, og slutter med håndbremse, gearskifter og 3-pedalers kranksæt.

Det, jeg mener, er, at det er kørernes behov, der dikterer deres opsætning. En rytter, der kun kører Formula eller GT, har ikke brug for et 3-pedals kranksæt, en gearskifter eller en håndbremse af den simple grund, at oplevelsen vil blive forvrænget. Du har ikke en gearskifter i F1, eller endda 3 pedaler. I hvert fald ikke i flere år.

Der er et andet punkt, hvor konfigurationerne adskiller sig fra hinanden: dashboards. Nogle mennesker foretrækker at have det på deres setup, andre gør ikke. Hvis du falder i den første kategori, vil jeg introducere dig til de bedste dashboards, der findes på markedet.

Er det virkelig nyttigt at have et dashboard?

Nogle løbere sværger til de oplysninger, der vises på deres instrumentbræt, hvilket giver dem mulighed for at spare dyrebar tid ved at samle et væld af oplysninger om løbet lige for øjnene af dem. Og andre ryttere synes ikke, at det er så nyttigt. Disse perifere enheder tilbydes dog af en række store spillere inden for simracing, f.eks. Moza Racing , NSH Grid Engineering og mange andre.

Om et instrumentbræt er nyttigt eller ej, afhænger af dine præferencer: Hvis du vil betjene en skærm med vigtige telemetridata for køretøjet samt andre løbsoplysninger, er et instrumentbræt afgørende for din opsætning.

De bedste dashboards på markedet

NSH’s displayenhed til løb

nsh race display enhed

Vi starter med et produkt, der er udviklet af NSH Racing, Race Display Unit. Den franske producent er kendt for sit fokus på at skræddersy opsætninger til simracing. Hvis du har råd til det, kan du kontakte NSH, så laver vi en specifik rig til dig, der passer til dine behov. Men det er ikke det eneste, mærket gør, og det er ved at udvikle sit eget periferiudstyr til simracing, herunder et instrumentbræt og et LED-kit.

På instrumentbrættet er det Race Display Unit. Den har en 4-tommers diagonal skærm med en opløsning på 480×800 pixels. Dette dashboard, der kun er til pc, er kompatibelt med stort set alle simulatorspil på markedet. For mig at se giver det mening, ellers ville der ikke være nogen grund til at have et instrumentbræt, hvis det ikke virker på Asseto Corsa, for eksempel. Dahsboardet er udført i kulfiber, og monteringssystemet er ret godt, kompatibelt med opsætninger fra mærker som Simucube, Fanatec og så videre, med alle beslag, skruer og så videre.

Den information, der vises, er virkelig omfattende og kan også tilpasses. Du har det indkoblede gear, omdrejningstallet, tiden, den aktuelle omgang og en hel række andre oplysninger. Det er en sand fornøjelse at have alt dette på en skærm foran sig. Dette instrumentbræt fra NSH koster mellem €49 og €219, hvis du køber det komplette sæt med LED og skærm. For mig at se er det en god periferienhed til erfarne chauffører.

Moza Racing CM HD

moza dashboard

Moza Racing er ganske vist en relativt ung spiller i simracing-verdenen, men producenten har alligevel formået at gøre sig bemærket ved at tilbyde førsteklasses og fordybende periferiudstyr af høj kvalitet.

Et af produkterne i den kinesiske producents katalog er CM HD, et 5-tommers diagonalt instrumentbræt. Skærmen er i farver med en opløsning på 800×480 pixels og en opdateringshastighed på 60 Hz, hvilket placerer den lige over NSH-stregen. Dens design er ret nøgternt med en lidt mat finish, men kanterne er virkelig store, synes jeg.

Selve skærmen er virkelig smuk med 7 forskellige grænseflader, som giver dig mulighed for at tilpasse skærmen, som det passer dig. Du har en omdrejningstæller, gear, omgang, hastighed, tid og masser af andre nyttige oplysninger til simracing.

Kompatibilitetsmæssigt er CM HD designet til at fungere med R5- og R9-kædestag, hvilket begrænser dens anvendelse i sim-racing, da det maksimale drejningsmoment, der genereres af disse to kædestag, ikke er enormt. I praksis placerer det den i mellemklassen, og kun få professionelle ryttere befinder sig i dette segment.

CM HD gør dog op for dette på prisen, som er omkring €160 eksklusive moms. Æsken indeholder skærmen og alt, hvad du skal bruge for at montere den på din opsætning. Den er virkelig komplet og ikke så dyr. Det eneste negative ved dette instrumentbræt er manglen på lysdioder, hvilket er lidt en skam.

DDU5 fra Grid Engineering

gitter ddu5

Endnu en sværvægter inden for simracing tilbyder os et dashboard, og denne gang kommer det fra Grid Engineering, som har været under Sim-Lab-paraplyen i nogen tid. DDU5 er et 5-tommers diagonalt instrumentbræt med farveskærm og en opløsning på 854×480 pixels. Finishen er fremragende med et kabinet helt i aluminium. Så snart du tager den op, ved du, at det er et førsteklasses produkt.

Til montering leveres DDU5 med et beslag, der kan monteres på de fleste simracing-opsætninger. Det er værd at bemærke, at Grid og Sim-Lab er store navne inden for simracing, og du vil ikke have mange problemer med dem, når du reparerer eller bruger dem. Apropos brug, så er DDU5 kompatibel med de fleste eksisterende løsninger, herunder SimHub, JRT og Z1, ligesom NSH-dashboardet.

På displayet har du data som hastighed, omdrejningstal, omgang, tid, dæktryk og en lang række andre oplysninger, som du kan trække ud af simulatoren og få vist lige foran dig. Jeg synes, det er meget omfattende, og det kan man forvente af et produkt, der koster næsten 400 euro. En anden god ting ved DDU5 er, at den har 20 justerbare lysdioder på drejeknappen. Der er 10 i toppen, 5 på hver side, og de kan indstilles med RaceDirector-softwaren. Det giver dig også mulighed for at konfigurere skærmvisningen. Som jeg sagde, er det en ret komplet løsning.

Hvad angår kompatibilitet med databaserne, har du dem fra Fanatec , Simucube og Simagic . Bemærk venligst, at for databaserne fra de to sidste mærker skal du kontakte Grid, så specifik support til databasen kan sendes til dig med dashboardet.

Hvilken en skal jeg vælge?

Igen vælges en sådan sim-racing periferiudstyr i henhold til førerens behov. Det er vigtigt at huske, at ikke alle ryttere er ens, og det er deres opsætninger heller ikke, og derfor skal et instrumentbræt vælges ud fra visse kriterier.

Ikke desto mindre er jeg enig i, at en sådan enhed skal have et minimum af følgende.

  • Skærmstørrelse. I øjeblikket er dashboards på markedet omkring 4 og 5 tommer diagonalt med en opløsning på 800×400 pixels. Nogle ryttere vil have en lille skærm, f.eks. på grund af pladsmangel i opsætningen, mens andre vil gå efter de større. Husk på, at jo større skærmen er, jo dyrere bliver den.
  • Økosystemet. Du skal være opmærksom på, at nogle dashoards kun er kompatible med produkter fra samme producent, som det er tilfældet med Moza Racing. Det betyder, at hvis du for eksempel har en Fanatec-opsætning, kan du ikke bruge Moza Racing-instrumentbrættet, da de to mærker konkurrerer i de samme segmenter.
  • Understøttelse af interface. Igen tager nogle dashboards ikke højde for de mest populære interfaces til sim-racing, såsom JRT eller Z1.
  • Lysdioder. Ikke alle instrumentbrætter har justerbare lysdioder eller lysdioder i det hele taget. Hvis du har brug for denne type skærm i din opsætning, er det bedst at gå efter mærker som NSH, der tilbyder et komplet LED-sæt og instrumentbræt, eller Grid, for eksempel.
Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar