Vælg en side

Fanatec CSL Cockpit : Test og meninger

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec CSL Cockpit

Fordele

 • Modulært og robust design
 • Kompatibel med alle Fanatec-produkter
 • Kan klare momentet fra en DD2 Podium

Ulemper

 • Sæde og andre støtter sælges separat
 • Udviklet til kun at være kompatibel med Fanatec-periferiudstyr

Vores bedømmelse: 9,7/10

Siden virksomheden blev grundlagt, har Fanatec altid været til stede i sim-racing-segmentet. Med over 20 års erfaring i branchen anses Fanatec af mange virtuelle racerkørere for at være markedslederen, der tilbyder højkvalitets, højtydende, realistisk og relativt prisvenlig periferiudstyr til sim-racing.

Fanatecs sortiment omfatter Direct Drive-baser, rat, pedaler og meget andet tilbehør og periferiudstyr til sim-racing. For mig at se er det en komplet pakke til dem, der er på udkig efter et setup, fordi du finder alt, hvad du har brug for til at købe ind, og oven i købet i henhold til dit niveau og budget.

Fanatec har rørt ved stort set alt inden for sim-racing, undtagen cockpittene. Det skal siges, at konkurrencen er lidt hård i dette segment, især med mærker som PlaySeat og Next Level Racing, hvoraf førstnævnte har været med i spillet siden slutningen af 90’erne. Men Fanatec er fast besluttet på at erobre en del af cockpitmarkedet, og offensiven er begyndt med CSL Cockpit. Det er et simpelt rørformet chassis, som ikke er alt for dyrt, og jeg vil præsentere det for dig nedenfor.

Cockpittets vigtigste og tekniske egenskaber

 • Rørformet aluminiumsstruktur med stålforstærkninger og tandhjul
 • Understøtter alle nyere perifere enheder til sim-racing, der findes i Fanatecs katalog
 • Chassis med GT-, Rally- og Nascar-kørepositioner. Kan også konfigureres til karting
 • Vinkel- og dybdejusterbar krankboks
 • Fodstøtten kan justeres mellem 0 og 30°.
 • Justerbar sædestøtte med mulighed for
 • Understøttelse af skærme på op til 34″ i bredden og 49″ ultrawide

Design

Lad os starte med designet af CSL Cockpit. Den er meget minimalistisk med sin rørformede aluminiumsstruktur og stålforstærkninger. Chassiset er overvejende sort med et par Fanatec-logoer i hvidt og to lodrette rør (skærmstøtte og bund) i gult.

GT DD PRO

Bortset fra det er det et nøgternt, minimalistisk chassis. Og selv hvis du vælger CSL Cockpit Seat, det sæde, som Fanatec har specialdesignet til sit cockpit, vil designet altid være nøgternt, da dette skålsæde er helt sort med gule syninger. Personligt synes jeg, at CSL Cockpit ligner et stativ mere end et chassis, men det er smukt alligevel.

Samling af cockpit

Som du kan forestille dig, vil et sim-racing-cockpit være i stykker, når det bliver leveret. Vi taler stadig om et ret omfangsrigt produkt, selv om CSL Cockpit er ret kompakt for sin kategori.

Du får alle delene til chassiset plus tilbehøret (beslag), hvis du valgte det, da du bestilte, godt pakket ind med en installationsvejledning, eller monteringsvejledning, skulle jeg sige, og alt det værktøj, du skal bruge for at fuldføre operationen.

CSL Cockpit er hurtigt at samle, primært fordi der ikke er mange dele, og også fordi cockpittet er ret kompakt i størrelse. Hvis du vælger beslagene til gearskifter og skærm, er de også hurtige at montere.

GT DD PRO

Skræddersyet samling

Når den er samlet, kan du installere en lang række perifere enheder til sim-racing, især dem fra Fanatec. CSL Cockpit understøtter alle 6 af mærkets baser, fra CSL DD til Podium DD1 og DD2, for ikke at glemme ClubSport DD. Baserne er meget nemme at installere med åbninger og fastgørelsespunkter på basestøtten. Basernes vinkel varierer fra 0° til 30°, afhængigt af apparatet (CSL’er giver den bredeste vinkel, mens Podiums er begrænset af deres størrelse).

Til kranksæt er der en justerbar plade til alle versioner af CSL- og ClubSport-pedaler. Sædet er monteret på en slags støtte, der er fast, men lige så justerbar.

Fremstilling og efterbehandling

Den rørformede ramme er lavet af aluminium med stålforstærkninger og tandhjul. Derfor er det meget solidt, og Fanatec hævder, at CSL Cockpit kan håndtere 25 nm drejningsmoment fra en Podium DD2, hvilket er helt enormt for sådan et lille, tyndt chassis.

Hvad angår finishen, er lakeringen på alle dele af CSL Cockpit simpelthen perfekt. Uanset om det er rør, støtter eller forstærkninger, er alt pletfrit, uden fejl eller grater. Dette cockpit er en værdig tilføjelse til Fanatecs sortiment, og det er tydeligt, at producentens ekspertise endnu en gang er blevet udnyttet til perfektion.

GT DD PRO

Fornemmelser under leg

Lad os se på, hvordan cockpittet føles i spillet. Til at begynde med er stivheden der, selv om du har en kraftig base som Podium DD1 eller DD2. På en ClubSport DD+ bemærkede eller følte jeg for eksempel slet ikke noget flex i chassiset. Det er solidt, ligesom andre mærker med produkter, der nogle gange er meget dyrere.

Kørestillingen er typisk GT med sædet på jorden. Desuden er chassiset ret åbent, så det er nemt at komme ind og ud. Men manglen på et glidestykke under sædet gør det besværligt at justere mellem løbene. Du er nødt til at tage nøglerne ud for at ændre kørestillingen, og det vil straffe dig endnu mere, hvis I er to, der bruger dette chassis. Men så er dette produkt en del af CSL-serien og er heller ikke for dyrt. Så…

Lad os gå videre til de mindre mangler ved CSL Cockpit med dets unikke understøttelse af Fanatecs periferiudstyr til sim-racing. Ja, især det grundlæggende. De, der har et skarpt øje, vil have bemærket, at støtten til basen indeholder de karakteristiske sidebeslag fra Fanatecs nye DD-baser. Og det er tilfældet: Hvis du har en base fra et andet mærke, kan du springe den over, for CSL Cockpit kan ikke håndtere den, medmindre du er en handyman. Det samme gælder gearstangsholderen, som er tynd og mærkeligt nok perfekt til Fanatecs håndbremse og gearstang.

Lad os slutte af med bundbeslaget. Den understøtter alle Fanatec-kranksæt, fra CSL til ClubSport, men jeg kunne stadig mærke en vis bøjning under kraftig opbremsning. På den anden side er du ikke begrænset til Fanatec-kranksæt, hvilket er en god ting for ryttere med et stramt budget.

 

Kompatibilitet

Dette chassis er udviklet med Fanatec-udstyr i tankerne og er derfor kompatibelt med hele det nuværende sortiment fra den tyske producent. Til pedalboards kan du installere dem fra andre mærker, såsom Thrustmaster og andre. Det gælder til dels også for gearskiftere og/eller håndbremser.

Det er dog kun Fanatec-produkter, der kan installeres på basisstøtten, og kun moderne produkter med sidemonteringssystemer. På den ene side er det godt, fordi det sikrer kompatibilitet med brandets økosystem. Men på den anden side er det Apple-opskriften, der gælder: at bygge mure omkring brugerne.

 

GT DD PRO

Værdi for pengene

CSL Cockpit sælges for 400 euro på Fanatecs hjemmeside i en barebone-konfiguration. Du får kun chassiset uden beslagene. CSL Cockpitsædet koster 100 euro, gearskifte- og håndbremsestøtten 40 euro og monitorstøtten 120 euro. Hvis du vælger hele pakken, vil CSL Cockpit koste dig 660 euro, hvilket ikke er helt dårligt, når man tænker på, at det er robust nok til at klare momentet fra en Podium DD2.

 

Min dom

Fanatecs første strejftog ind i ukendt chassis-territorium var ret tilfredsstillende med det nye CSL Cockpit. Dette chassis har ganske vist sine fejl, især en krankboks, der har en tendens til at bøje lidt under kraftig opbremsning, og begrænset kompatibilitet med andre mærker af periferiudstyr. Men helt ærligt, hvad forventer du af en producent af periferiudstyr til sim-racing, når de udvikler et cockpit? Gøre det kompatibelt med alle andre konkurrenters produkter? Det er ikke særlig forretningsvenligt, og Fanatec ønsker at sælge.

For mig at se er valget hurtigt truffet: Hvis du sætter et Fanatec-setup op, er CSL Cockpit en god mulighed, især hvis du har tænkt dig at blive inden for det tyske mærkes økosystem. Hvis du har en blanding af periferiudstyr til sim-racing baseret på noget andet end en Fanatec, skal du gå videre, for CSL Cockpit passer slet ikke til dig.

Fanatec csl cockpit featured img

Fanatec CSL Cockpit

Et fremragende cockpit i 2024

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar