Vælg en side

Asetek Invicta bundle: Test og anmeldelse

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Asetek Invicta-pakke

Fordele

  • Fordybende kraftfeedback med 27 nm af basen
  • Hydraulisk kranksæt med et tryk på op til 100 bar
  • Rat med kulfiberfinish og åbne håndtag

Ulemper

  • Bremsepedalen er meget svær at bruge
  • Rattet i denne pakke er baseret på rattet i Forte-serien.

Vores bedømmelse: 9,6/10

Asetek er gået ind i sim-racing-kapløbet, og mærket ønsker at konkurrere med segmentgiganter som f.eks. Simagic, Fanatec og endda Simucube. Det skal siges, at dette firma, der hovedsageligt arbejder med vandkøling, har stor erfaring inden for CPU- og/eller GPU-køling. Faktisk dominerer dette mærke segmentet med sine CPU- og GPU-blokpatenter, sine kølelegemer og også sine pumper.

Stort set alle AIO-vandkølingsproducenter, som f.eks. Corsair, NZXT, Be Quiet og mange flere, bruger Aseteks patenter og design. Og det siger meget om brandets evner. Ikke desto mindre er sim-racing lidt mere kompliceret end vandkøling, tror jeg, og Asetek ønsker stadig at få en del af markedet.

Det danske mærke har i øjeblikket 3 serier af periferiudstyr til sim-racing: Prima, Forte og Invictafor henholdsvis entry, mid-range og top-of-the-range. Hver serie har en Direct Drive-base, pedaler og rat. Endelig tilbyder Asetek i øjeblikket 2 rat, men efter hvad jeg har kunnet finde på nettet, siges det, at mærket er ved at udvikle et Invicta-rat. I det følgende vil jeg præsentere dig for de ultra-premium-enheder, som det danske mærke tilbyder.

Bundtets vigtigste og tekniske egenskaber

  • Direct Drive-base udvikler 27 nm drejningsmoment
  • Forte-rattet med en diameter på 29 cm og åbne håndtag
  • Hydraulisk kranksæt med THORP-teknologi til tryk på op til 100 bar
  • 22-bit enkoder baseret på
  • 12 knapper, 6 drejekontakter, 2 kontakter og 3 enkodere på frontpladen til rattet
  • QR på bagsiden af rattet identisk med den på Simucube
  • Kranksættet fås i en S-version og et ‘Clutch’-kit til en ekstra koblingspedal

Design

Så design. Jeg begynder med den i bunden. Invictas design er stort set identisk med Fortes, bare større, hvilket er forventeligt i betragtning af de 27 nm drejningsmoment, den producerer. Karosseriet er lavet udelukkende af aluminium med finner over det hele for at hjælpe med at køle motoren. På forsiden indeholder dækslet QR, der er identisk med Simucubes, med en slotinstallation.

Hvad angår rattet, er det det samme som i Forte-serien, for Asetek har endnu ikke udgivet et til Invicta, men de arbejder på det. Designet er flot med kulfiber på forsiden, alle betjeningselementer på siderne og store, åbne håndtag.

Lad os slutte af med pedalerne, som er den anden del af modstanden. Overordnet set er Invicta-kranksættet inspireret af Forte med smukke aluminiumspedaler, en superfin plade og lysende orange detaljer på visse dele. Det er bare smukt, og som jeg nævnte i testen af Forte-pakken, fås dette Invicta-kranksæt i en Pagani Huayra R-version!

GT DD PRO

Skræddersyet samling

Invicta-basen tilbyder en bred vifte af monteringsmuligheder, enten nedefra eller forfra. De fleste kabinetter tager højde for fastgørelserne på denne base, men prøv at finde et, der er ultra solidt, da den lille juvel har et drejningsmoment på 27 nm. Hvis du vælger frontmontering, skal du have et beslag, der gør det muligt, eller bore huller direkte i dit chassis med en afstand på 8,7 cm.

Invicta-kranksættet er også monteret på et stel, og det er et meget stift et af slagsen. Det hydrauliske system på denne enhed kan håndtere op til 100 bars tryk, og det er bare enormt. Du kan montere kranksættets hovedplade direkte på chassiset uden de store problemer.

Og endelig passer Forte-rattet direkte ind i QR, som ligner Simucube QR meget. Og for at være ærlig er det stort set det samme, fordi de to virksomheder så at sige arbejder sammen. I virkeligheden er det mere en licens til at bruge Simucubes planer, design, software og en masse andre gode ting. Under alle omstændigheder passer rattet lige ind i åbningen og bliver der, varmt og behageligt.

 

Fremstilling og efterbehandling

Invicta-kranksættet og -kædestagen er fremstillet af førsteklasses aluminium, og pedalerne er CNC-bearbejdede. Det er ultra-premium, fantastisk veludført og uden nogen som helst produktionsfejl. Det eneste lidt negative punkt ved basen er brugen af plastik til nogle af dækslerne, især de forreste og bageste. Det ser ikke så godt ud, må jeg sige, selv om det kun er cacher. Så…

Rattet er baseret på en kompositstruktur. Med andre ord: Det er plastik forstærket med kulfiber. Det er smukt at se på, især bagsiden af Forte-rattet, det føles solidt i dine hænder, men det ser billigt ud for et rat, der koster en arm og et ben. Ikke desto mindre er finishen helt i top med en enhed, der er omhyggeligt udformet hele vejen igennem, måske med undtagelse af et par kontroller, der klistrer lidt i brug.

 

Få styr på pakken

Jeg synes, at grebet på Forte-rattet er virkelig godt. Rattet er åbent i bunden, hvilket betyder, at grebene ikke møder frontpladen, og det hjælper i høj grad på rattets overordnede ergonomi. Desuden er grebenes diameter ret stor i forhold til konkurrenternes ret tynde rat, hvilket gør dem lettere at gribe fat i og mere ergonomiske.

Alle knapper er velplacerede, og det samme er de bageste padler. De eneste problemer med dette rat er et par knapper, der er svære at bruge, og det faktum, at rattet kun har 2 paddles bagpå, begrænser dets brug i mange sim-racing-discipliner.

Hvad angår Invicta-kranksættet, er det stort set det samme som på Forte: Pedalerne er næsten i 90°, hvilket ikke ligefrem er behageligt i det lange løb, medmindre du har en F1-agtig kørestilling med benene løftet. Pedalindstillingerne kommer heller ikke rigtig til deres ret, og vi ender med en enhed, der ikke vil behage alle med hensyn til ergonomi.

Fornemmelser under leg

Basen

Først og fremmest skal du bruge lidt tid på Asetek-softwaren for at få basen indstillet korrekt, hvad enten det drejer sig om kraft, rotationsvinkel, FFB osv. Lad os ikke glemme, at den udvikler et drejningsmoment på 27 nm; den er kraftfuld, og denne base kan nemt skade dig, endda meget slemt.

Asetek Invicta 3-pakke

Når du først har fundet dine effektindstillinger, er det en ren fornøjelse at bruge Invicta-basen i sim-racing. Du kan mærke hver eneste detalje, som spillets fysikmotor frembringer, og det hele bliver formidlet til perfektion bag rattet, uanset om det er lette og meget lette detaljer, store og meget store detaljer, subtile detaljer og alt derimellem. Det er en ren fornøjelse at bruge denne base i sim-racing, og at have 27 nm drejningsmoment, som du sandsynligvis ikke vil bruge 100 % af, betyder, at du kan fjerne clipping fra din virtuelle racers liv, og det er uvurderligt i mine øjne.

 

Rattet

Lad os gå videre til Asetek Forte-rattet. Den rektangulære form gør den nem at bruge på alle Formula- og GT/endurance-titler. For mig er den helt perfekt, især fordi håndtagene er åbne i bunden og store i forhold til konkurrenterne.

Asetek Invicta 4-pakke

Rattet er tungt (ca. 1,4 kg), selv med en ren kompositstruktur af kulfiber og forstærket plast. Du vil dog slet ikke mærke dens vægt i sving, da basismodellen leverer et maksimalt drejningsmoment på 27 nm. Dette er også tilfældet med Forte-basismodellen, som udvikler 18 nm drejningsmoment, så der er ingen påvirkning fra hjulets ret tunge vægt.

Men det faktum, at der kun er 2 paddles bagpå, vil begrænse brugen af den, uanset om det er i F1 eller GT. Du får ikke Launch Control, kobling og alt det andet med dette rat, og det er virkelig en skam. Desuden er nogle af betjeningselementerne, især kontakterne, svære at bruge og hænger nogle gange fast undervejs. Jeg ved ikke, om det er et problem med tolerancer eller dårligt bearbejdede dele.

 

Pedalerne

Lad os slutte af med Invicta-pedalboardet og dets THORP-teknologi. Hvad angår speederen, er det en ret enkel pedal, der har en tendens til at være glat. Fornemmelserne er lineære med kun lidt modstand fra mekanismen. Samtidig er det en speederpedal, og vi vil bare gerne have, at den er pålidelig, præcis og responsiv. Invicta-kranksættet er uden det mindste problem.

Asetek Invicta 4-pakke

Koblingspedalen er enkel, men mere kompliceret end speederpedalen. Koblingen bruger et standard totrinssystem, som man også finder i konkurrenterne. Den fungerer rigtig godt, den er pålidelig takket være Hall-sensoren, og den er ret fleksibel, samtidig med at den giver en del modstandsjustering. Jeg kunne virkelig godt lide denne pedal, men den sælges separat og koster næsten lige så meget som et Load Cell-pedalboard af høj kvalitet.

Og bremsen er et hydraulisk system med et tryk på ikke mindre end 100 bar. THORP er også et totrinssystem, hvor det første trin er ret let og har en kort slaglængde, men giver en vis opbremsning. Tænk på det som at flytte bremseklodserne tættere på skiverne i en bil. Og når du når det andet trin, det hydrauliske system, vil pedalbevægelsen komme til et virtuelt stop, og jo mere tryk du lægger på bremsen, jo mere kraft vil bilen lægge i bremsesystemet, hvilket får køretøjet til at miste en enorm mængde hastighed. Jeg siger det nu: Det er en ultra-realistisk følelse, især hvis du har kørt nogle rigtige racersessioner.

 

Kompatibilitet

Naturligvis er Invicta-pakken kun kompatibel med pc/Windows-platformen i øjeblikket, men producenten planlægger modeller til konsoller. Hvad angår sim-racing-titler, har jeg været i stand til at teste AC, ACC, rFactor, iRacing, F1 2022 og et væld af andre racerspil, der både er sim-arcade og simulation, og jeg har ikke bemærket nogen problemer.

Værdi for pengene

Det kommer til at gøre ondt. Den komplette pakke koster næsten 3.100 euro på Aseteks hjemmeside i lagerkonfigurationer, dvs. uden koblingspedal (over 300 euro) eller model S-kranksæt (60 euro ekstra) og uden bundbeslag (mellem 75 og 160 euro). Værdi for pengene er efter min mening ret god, men kompositrattet er en stor ulempe.

 

Min dom

Jeg kan kun anbefale denne pakke til professionelle eller erfarne sim-racing-kørere, og især dem med en sund bankkonto. Basen er en ren fornøjelse, og det samme er kranksættet, men du har brug for et F1-stel for at få mest muligt ud af det på grund af pedalernes lodrette position.

I modsætning til Forte-pakken vil jeg anbefale dig at tage hele Invicta uden den mindste tøven, hvis du har midlerne (økonomiske og tekniske). Alt ved denne pakke er perfekt, undtagen måske materialerne i rattet, men i betragtning af de fornemmelser, du får, glemmer du det meget hurtigt.

Asetek Invicta 3-pakke

Asetek Invicta-pakke

En enestående pakke til erfarne piloter.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ESFordele Flere fuldt tilpasselige kontroller Førsteklasses finish og materialer Fremragende ergonomi Ulemper Kun...

Moza FSR: Test og anmeldelse

Moza FSR: Test og anmeldelse

Moza FSRFordele 4,3-tommers skærm Finish i kulfiber Talrige ordrer Ulemper Lidt høj pris og vægt Ikke kompatibel med...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar