Vælg en side

Asetek La Prima-pakke : Test og anmeldelse

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Asetek La Prma Bundle

Fordele

  • Fremragende byggekvalitet
  • 12 nm drejningsmoment til basen
  • Load Cell-kranksæt baseret på den teknologi, der bruges på Forté

Ulemper

  • Bremsepedalen er ret svær at bruge
  • Pedaler i næsten lodret position

Vores bedømmelse: 9,4/10

Den offensive Asetek sim-racing-offensiv er begyndt med periferiudstyr opdelt i 3 serier: Prima til enheder på indgangsniveau, Forte til mellemklassen og Invicta for ultra-premium. De første 2 serier leveres komplet med rat, pedaler og sokkel. For den ultra-premium Invicta er det bare et kædestag og et hydraulisk kranksæt med Forte-rattet. Men rygtet siger, at Asetek er ved at forberede et Invicta-hjul til at fuldende sit topmodelprogram.

Man må sige, at det danske mærke har ramt hårdt med sine produkter, selv om det mangler erfaring på området. Men Asetek har et væld af viden om den industrielle verden og frem for alt en god portion kontanter på hånden. Når du ikke ved noget om et emne, henvender du dig til de bedste for at få adgang til deres ekspertise. Og gæt, hvem der har underskrevet en partnerskabsaftale med Asetek om at udveksle teknologier, software og andre godbidder? Simucube ! Eller rettere virksomheden Granite Device som ejer Simucube, og det er derfor, Asetek hurtigt dukkede op som en værdig konkurrent i den øverste ende af markedet.

I det følgende vil jeg præsentere dig for mærkets ‘billige’ pakke, La Prima. Det omfatter en Direct Drive-base, et rat i GT/F1-stil og selvfølgelig et Load Cell-kranksæt.

 

Bundtets vigtigste og tekniske egenskaber

  • Direct Drive-base med 12 nm drejningsmoment og Kill Switch-knap
  • Load Cell-kranksæt til op til 180 kg tryk
  • Kranksæt og kædestag er fremstillet af førsteklasses aluminium
  • Kompositrat og frontplade i aluminium
  • 12 knapper, 2 kontakter, 3 enkodere på forsiden og 2 andre nær tommelfingrene
  • RevLED på toppen af frontpanelet
  • Pakken er kun kompatibel med pc

 

Design

De, der allerede har set Aseteks perifere enheder, vil straks genkende mærkets stilistiske kode. Rattet er stort set identisk med rattet i Forte-serien med undtagelse af de anvendte materialer. Resultatet er et hjul med håndtag, der ikke er fastgjort til stellet, og en frontplade i børstet aluminium. Det er meget smukt, må jeg sige, og racerlooket forstærkes af et par orange elementer.

La Prima-kranksættet er mere eller mindre det samme som Forte eller Invicta, i hvert fald hvad angår design. Pedalerne er fantastiske og ser ud, som om de kommer fra en Hyper Car. Sort dominerer denne periferi, med et par lyse orange elementer, som er meget smukke. Som på andre pedalboards er pedalerne på La Prima peripheral lodrette, hvilket ikke ligefrem er ideelt af ergonomiske årsager, undtagen på et chassis af F1-typen.

Lad os slutte af med La Prima-basen. Sidstnævnte er identisk i design med de to andre Asetek-modeller, bare mindre, og det er normalt, fordi den er mindre kraftfuld. Kabinettet har en smuk “Gun Metal”-farve med masser af finner til at køle motoren.

Pakke Asetek La Prima 2

Skræddersyet samling

Der er to måder at montere La Prima-basen på. Du har mulighed for standardfronten, enten på et chassis, der tager højde for dette, eller via den support, der sælges af mærket. Og du har muligheden for bundmontering, som gør det muligt at montere denne base på stort set alle cockpits på markedet. Installationen er nem: bare et par skruer, og så er du færdig. Hvis du vælger den frontmonterede løsning, må jeg advare dig om, at frontdækslet er lavet af plastik, og du vil højst sandsynligt have et mellemrum mellem det og beslaget. Bare rolig, det er rent kosmetisk.

Hvad angår kranksættet, så er monteringen den samme: på et chassis og intet andet. Jeg ville ikke engang sige en ratstøtte, for de 180 kg tryk vil være ret hårde at tage. Man skal bruge skruer for at få det hele på plads, og det er ret standard. Og hvis du vælger koblingspedalen, bliver den monteret lige ved siden af bremsepedalen.

Og til sidst rattet. La Prima-hjulet bruger mere eller mindre den samme Simucube QR, som gør det muligt at sætte rattet på basen, hvilket sikrer en solid, bøjningsfri pasform.

 

Fremstilling og efterbehandling

Asetek har ikke lagt skjul på, at der er tale om en low-end pakke. Jeg må sige, at det kun er rattet, der er “low-end” med sin kompositstruktur af kulfiberforstærket plast og en frontplade af børstet aluminium. Finishen er i topkvalitet, ligesom resten af mærkets produkter. Jeg har ikke så meget at sige om rattet, bortset fra at knapperne af og til sætter sig fast.

I mellemtiden bruger kranksættet aluminium til alle sine dele, og bearbejdningen udføres med CNC-maskiner. Det er bare perfekt, på alle måder. Dette apparat er så tæt på et stykke guldsmedearbejde, som man kan komme, så godt er det lavet.

La Prima-basen er også af aluminium, men med plastikdæksler foran og bagpå. Finishen er perfekt til aluminium, men en anelse ringere til plast. Det er bare en visuel ting; dækslerne flugter ikke perfekt med kabinettet, men resten er fint.

 

Få styr på pakken

La Prima-rattet er 29 cm i diameter, ligesom Forte, og hvad angår formen, er de stort set identiske. Hjulets form er åben i bunden, hvilket giver en meget god ergonomi på håndtagene. Desuden er de ret store sammenlignet med konkurrenterne, hvilket gør dem lettere at holde.

De forskellige knapper og andre betjeningselementer på dette rat er meget velplacerede, meget tæt på fingrene. Du har ingen problemer med at bruge knapperne midt i et løb, uanset hvilken titel du har foran dig. Det samme gælder for de 2 bagerste padler, som ligger perfekt i hænderne.

Med La Prime-kranksættet er det mere eller mindre den samme historie som med storebrødrene: Justeringsmulighederne er begrænsede, og pedalerne er næsten lodrette, hvilket ikke ligefrem er ideelt til lange sim-racing-sessioner. Du vil hurtigt mærke smerter i fødderne efter mere end en times løb, eller endnu mindre for nogle løbere. De eneste spillere, der vil finde dette pedalboard ergonomisk, er dem med et typisk F1-chassis.

Bundt Asetek La Prima

Fornemmelser under leg

Basen

Aseteks ‘budgetvenlige’ basismodel udvikler 12 nm drejningsmoment, og følelsen er virkelig fremragende. Man må sige, at det danske mærke arbejder sammen med de bedste i segmentet, nemlig Simucube. Kraften er fremragende moduleret, fra de letteste effekter til de stærkeste, jeg kunne mærke midt i en løbetur. Desuden er underlaget ultra-responsivt på banen, uanset om det drejer sig om ændringer i støtte, bane, bump, uregelmæssigheder i vejen eller næsten alt andet. I bund og grund er det en mindre kraftfuld Forte, men du vil opleve, at den i visse situationer bliver lidt tung, fordi Prima kun udvikler et drejningsmoment på 12 nm, især med et rat, der er ret tungt.

Rattet

Hvad angår La Prima-rattet, giver dets komposit- og aluminiumsstruktur det en vægt, der ikke er så begrænset, men du mærker det ikke så meget med bunden af pakken. Fornemmelsen er rigtig god, og alle detaljer er fanget, hvilket i øvrigt i høj grad skyldes basen. Men dette hjul egner sig især godt til Formel- og GT-titler. Personligt ville jeg ikke bruge den i langdistanceløb, fordi de to bagerste padler ikke gør det meget.

Pedalerne

Lad os slutte af med La Primas pedalboard. Som standard har du 2 pedaler, men der findes et “Clutch”-kit, som giver dig mulighed for at tilføje en koblingspedal. Gaspedalen er let som en fjer og koblet til en 16-bit Hall-sensor. Resultatet: Så snart du rører let ved den, synker den ind. Nogle vil kunne lide det, andre vil ikke. Det er en subjektiv præference, og det vil jeg ikke gå ind i.

Bremsepedalen er lavet af Load Cell, som er taget fra storesøsteren Forte. På menuen: en ret standard to-trins LC, der kan modstå op til 180 kg tryk. Hardwaren er bare ultra robust og rykker sig slet ikke under kraftig opbremsning. Hvad angår følelsen, så er den blandet, ligesom på Forte-kranksættet. Den første etage er meget kort, og lige derefter er det, som om man forsøger at skubbe en 45 tons tung kampesten. De 2th LC-gulvet bevæger sig ikke, men er meget hårdt for foden. På den anden side er det fantastiske ved at bruge racerbiler som inspiration til dine produkter, at inputtene er perfekt afbalancerede.

 

Kompatibilitet

La Prima-pakken adskiller sig ikke fra Aseteks nuværende sortiment og er derfor kun kompatibel med pc’er. Hvad angår sim-racing-titler, vil du ikke have nogen problemer med dem på iRacing, AC, ACC, rFactor, F1 og alle de andre. Aseteks periferiudstyr er øjeblikkeligt genkendeligt og fungerer perfekt sammen med enhver racerspiltitel på markedet.

Bundt Asetek La Prima

Værdi for pengene

På Aseteks hjemmeside sælges denne La Prima-pakke for 1.480 euro inkl. moms, hvilket er en ret høj pris at betale for en 12 nm DD-base og et plastikrat. I komposit, beklager.

Byggekvaliteten er helt i orden, og stjernen i pakken er La Prima-basen og dens sublime force feedback. Men det er stadig elitære produkter, som kun vil blive brugt af en håndfuld mennesker.

Min dom

På denne pakke er der den meget smukke, den smukke og den gennemsnitlige. Skønhed er grundlaget. Der er ingen tvivl om det. Feedbacken og fornemmelserne tager dig direkte til racerbanen. Det er forbløffende, hvordan en så lille base (målt på effekt) kan give så stor indlevelse på banen. Jeg tøver ikke med at anbefale La Prima-basen.

Skønhed er rattet. De valgte materialer er tvivlsomme, men det hele er godt lavet, ergonomisk og meget nyttigt på banen. Og mediet er pedalerne. Ganske vist er LC bemærkelsesværdig for sin bremsepræcision, men gashåndtaget er lettere end en joystickudløser, pedalerne er lodrette, så det er ikke særlig ergonomisk i det lange løb, og bremsen er ultrahård (ligesom Forte-kranksættet i øvrigt), når du kommer op på anden sal i LC.

For mig at se skiller pedalerne sig ud på denne pakke. Hvis du har råd til Aseteks periferiudstyr, så køb basen og rattet, og få dig en Fanatec eller Simagicsom i øvrigt vil koste dig stort set det samme.

Pakke Asetek La Prima 2

Bundt Asetek La Prima

En fremragende pakke til realistiske fornemmelser

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ESFordele Flere fuldt tilpasselige kontroller Førsteklasses finish og materialer Fremragende ergonomi Ulemper Kun...

Moza FSR: Test og anmeldelse

Moza FSR: Test og anmeldelse

Moza FSRFordele 4,3-tommers skærm Finish i kulfiber Talrige ordrer Ulemper Lidt høj pris og vægt Ikke kompatibel med...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar