Vælg en side
Trak Racer TR120

Trak Racer TR120: Test og anmeldelse

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Trak Racer TR120

Fordele

  • Fremragende byggekvalitet
  • Brug af profileret aluminium til konstruktionen
  • Chassis, der kan tilpasses i høj grad

Ulemper

  • Alle medier kan tilpasses og er underlagt et gebyr.

Vores bedømmelse: 9,7/10

I dag er der forskellige aktører inden for simracing, især når det gælder periferiudstyr og chassis. De store navne i spillet er virksomheder, der har eksisteret i mere end 20 år, som f.eks. Fanatec, Logitech, Thrustmaster og listen fortsætter. Det skal siges, at sim-racing er en sektor, der er meget afhængig af den erfaring, som producenterne har, og jo mere erfaring du har, jo mere vægt har du i spillet.

På chassismarkedet er det præcis det samme: Mange års erfaring betyder, at du kan drage fordel af teknologier, innovationer og fremstillingsmetoder til cockpittet, som kan få dig til at skille dig ud fra mængden. De største aktører på cockpitmarkedet omfatter Playseat, Next Level Racing, Trak Racer og andre mærker med lige så meget erfaring som dem, jeg lige har nævnt. Professionelle racerkørere vil fortælle dig, at det bedste nok er PlayseatOg de kan have ret. Men udfordrere som Trak Racer kom ind i konkurrencen for omkring 15 år siden og har produceret kvalitetsprodukter lige siden.

Trak Racer-kataloget omfatter TR120 et cockpit i mellemklassen, der i høj grad kan tilpasses. I det følgende vil jeg præsentere dig for dette chassis, tale om dets styrker og svagheder og give dig min mening om det.

 

Cockpittets vigtigste og tekniske egenskaber

  • 120 mm x 40 mm profileret aluminiumsramme
  • Cockpittet kan i høj grad tilpasses med hensyn til tilbehør og monteringspunkter til kædestag, kranksæt, skærme og gearskiftere.
  • Dimensioner: 660 mm bred, 1133 mm høj og 1445 mm lang
  • Monteringssæt og alle skruer og bolte følger med TR120.
  • Kompatibel med et stort antal Direct Drive-baser på markedet

 

Design

Designet af TR120 er ikke så unik, da den indeholder alt det, der i dag er tilgængeligt i cockpits i mellemklassen. I praksis er det meget firkantet, nøgternt og ganske vellykket, hvad mig angår.

Den sorte farve dominerer TR120med røde striber hist og her samt brandets logoer. Den er diskret, elegant og frem for alt anvendelig til alle formål. Det strømlinede aluminiumskabinet giver den karakter, samtidig med at det giver stor stivhed og et design, der ikke skiller sig ud fra mængden. Dybest set er TR120 ligner meget andre chassiser på markedet, men det er alligevel et flot et af slagsen.

Trak Racer TR120

Fremstilling og efterbehandling

Trak Racer brugte 120 x 40 mm profileret aluminium til hele konstruktionen af TR120hvilket giver den både stivhed og en god base til at absorbere drejningsmomentet og kræfterne fra de forskellige avancerede simracing-periferienheder.

Eftersmagen er ganske enkelt eksemplarisk. Ser du, profileret aluminium er firkanter af aluminium, som du skærer i former, med samlinger til at binde dem sammen. Trak Racer har gjort et fremragende stykke arbejde med disse samlinger ved at bruge dele, der er skåret ned til millimeteren, hvilket styrker den overordnede kvalitet af dette cockpit. Når det gælder byggekvalitet og finish, er Trak Racers mangeårige erfaring tydelig at se på TR120.

Jeg har ikke bemærket nogen produktionsfejl på dette cockpit, hverken den matsorte maling, støtterne, som alle kan justeres efter ønske, eller sædeskinnen. Sidstnævnte er identisk med dem, der findes i biler.

 

Brug af cockpittet

I betragtning af størrelsen, formen og standardkørestillingen på TR120Cockpittet er tydeligvis rettet mod GT-konkurrencer eller endda “almindelig” kørsel. I bund og grund er det et chassis til enhver simracing-racer, men et chassis, der passer perfekt til entusiaster af formelbiler.

Den TR120 kan rumme kørere i motorsportens fornemste disciplin takket være en række understøtninger i ekstraudstyrskataloget, herunder en understøtning til omvendte kranksæt og en kranksætplade, der kan vippes i forskellige vinkler.

Selvom TR120 ikke er designet med F1 i tankerne, kan du tilpasse dette cockpit til stort set enhver motorsport. Det eneste, du skal gøre, er at stikke hånden i lommen og tilføje de forskellige dele, der findes i Trak Racer-kataloget, og det er chassisets største fejl.

Hvad angår periferiudstyr til simracing, er jeg glad for at kunne sige, at TR120 er i stand til at rumme stort set alt, hvad der findes på markedet, hvad enten det drejer sig om kædestag (Fanatec, Simagic osv.), pedaler, gearskiftere/håndbremser eller endda skærme med de rette beslag. Desuden kan du vælge mellem en række beslag, selvfølgelig afhængigt af periferiudstyret, for at imødekomme så mange ryttere som muligt og frem for alt deres kørestil. På dette punkt er det bare perfekt, og det er det, der adskiller Trak Racer fra de andre cockpitmærker på markedet.

Trak Racer TR120

Fornemmelse i spil

Jeg vil nu gerne tale om, hvordan TR120 fra Trak Racer. For et mellemklasseprodukt, der primært henvender sig til semiprofessionelle kunder, er TR120 er et godt cockpit, solidt, stift og ret konkurrencedygtigt i pris.

Hvad følelsen angår, er jeg glad for at kunne sige, at dette chassis leverer masser af den, selv hvis du har en topklasseopsætning. Det skal siges, at det profilerede aluminium giver den en stiv og stabil base, uden bevægelse om nogen akse. Le TR120 har en række kørestillinger, som alle kan indstilles trinløst, hvad enten det drejer sig om understellet, kranksættet eller gearskifteren/håndbremsen (ekstraudstyr).

Til basen har du 5 støttemuligheder, der kan rumme flere forskellige perifere enheder, hvilket giver dig en bred vifte af produkter. Chassiset er i øvrigt meget solidt og kan sagtens klare de kraftigste baser som f.eks. DD2-podiet af Fanatec. Hvad angår pedalerne, har du 3 (gratis) støttemuligheder, hvoraf den ene er omvendt. Desværre skal du betale for alle brugerdefinerede funktioner. Det betyder, at TR120 leveres i en standardkonfiguration, og hvis du vil have en bestemt (f.eks. afhængigt af dine perifere enheder), skal du grave dybt i lommen, bortset fra pedalboard-supporten, som er gratis.

Hvad angår sæderne, er der en skinne i bunden, så du kan justere afstanden mellem dig og rattet. Le TR120 inkluderer ikke glidere, der gør det muligt at lægge skålsædet tilbage, så du er begrænset til en valgt sædetype. Desuden er nogle af producentens modeller ikke særlig robuste (den GT-stil for eksempel), som vil efterlade en lille eftersmag på et cockpit, der nemt kan koste 1.000 euro, inklusive sæde.

 

Kompatibilitet

Da TR120 fås med en række monteringsmuligheder, så den er kompatibel med alt simracing-periferiudstyr på markedet, fra kædestag og pedaler til gearskiftere og håndbremser. Den er virkelig omfattende, og du kan nemt finde det, du leder efter.

For sæderne er det mere eller mindre det samme: Skinnen er standard og passer til flere typer skålsæder, hvad enten de er fra Trak Racer eller andre mærker.

Trak Racer TR120

Værdi for pengene

Den grundlæggende TR120 koster 639 euro, hvilket ikke er særlig dyrt, når man tænker på byggekvaliteten, sansen for detaljer og muligheden for at tilpasse den. Med en pris på næsten €640 vil jeg sige, at du får ret meget for pengene, men vær advaret! Regningen bliver hurtigt høj, hvis du vælger at købe flere støtter, som kan koste en arm og et ben (op til €480).

 

Min dom

Trak Racer har slået hårdt til med TR120 i den grundlæggende version. Prisen er konkurrencedygtig, endda aggressiv, byggekvaliteten er eksemplarisk, og mulighederne for tilpasning er stort set ubegrænsede.

Til 639 € for standardversionen eller 659 € for et specifikt basisstativ er det svært at finde noget bedre på markedet med hensyn til stivhed, fleksibilitet og byggekvalitet. Selvfølgelig skal du købe skålsædet alene, men der er en række billige muligheder, der giver dig et chassis, der koster lige under 1.000 euro. Personligt støtter jeg TR120 til professionelle og semi-professionelle ryttere.

 

Trak Racer TR120

Trak Racer TR120

Robust, meget justerbar enhed

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar