Moza R16
Fordele
- Direct Drive-motor med et drejningsmoment på 16 nm
- Mulighed for frontmontering
- Fremragende kompatibilitet med Moza Racings økosystem
Ulemper
- Næsten ingen
- Nogle Moza-hjul er ikke kompatible med denne base.
Vores bedømmelse: 9,6/10
Kinesisk producent af periferiudstyr til simracing Moza Racing har klart til hensigt at konkurrere med de store navne i spillet, især Fanatec og Simagic. I løbet af to et halvt år har Moza skabt sig et navn og er blevet en fremragende mulighed for løbere, der leder efter pålidelige, højtydende og prisvenlige produkter.
Det er klart, at en producent af periferiudstyr til simracing ikke kommer ret langt, hvis de ikke har et katalog, der er deres navn værdigt. Og heldigvis for Moza Racing er det tilfældet. Denne kinesiske producents sortiment omfatter 6 Direct Drive-baser, herunder en, der er kompatibel med Xbox, 6 rat, 3 pedaler, 2 instrumentbrætter og flere simracing-tilbehør. Jeg må indrømme, at det blegner i sammenligning med Fanatec og deres omkring 20 flyvere, men det er stadig imponerende, når det kommer fra en spiller, der kun har været med i spillet i to og et halvt år.
Og det, der forstærker Moza Racings image, er deres tilstedeværelse i det øverste segment, med 2 baser for at være præcis. Dette er den R16 og R21og de to sidstnævnte har flere mål i sigtekornet, herunder Podium DD2 og ClubSport DD+ af Fanatec. I det følgende vil jeg præsentere dig for R16 og give dig min mening om den.
Basens vigtigste og tekniske egenskaber
- DD-base med 16 nm maksimalt drejningsmoment
- 1000 Hz opdateringshastighed
- Konstruktion af aluminiumslegering
- 18-bit grænseflade
- Trådløs og fysisk forbindelse med rattet via en QR, der i høj grad er inspireret af motorsport.
- Vejer 8,9 kg
Design
Vi ved alle, at Moza Racings baser er meget ens, især de mindre (R3, R5, R9 og R12). Hvad angår R16, er det en helt anden historie. Denne base ligner meget et Supercar-design, med meget kantede træk og tegnede linjer og forskellige lakeringer afhængigt af den version, du har.
Moza har opdateret sine basics, og R16 er nu blevet opgraderet til V2 med en helt sort krop og hvidt logo. Det er virkelig smukt og en dejlig afveksling fra den X-form, der er så typisk for mærkets andre perifere enheder.
Skræddersyet samling
Så til R16 har Moza gjort alt, hvad der står i deres magt, når det gælder montering af basen. Vi har en bundmontering, som på R21 og R16 i V1, men den nye base tillader en frontmontering denne gang, hvilket er perfekt for mange ryttere. Jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at bundbeslaget begrænser denne base til et publikum af ryttere med en meget specifik opsætning. Men heldigvis har den kinesiske producent rettet op på situationen med sin V2, og det er en rigtig god ting.
Stort set alle mærkets rat kan monteres på denne base (undtagen Bluetooth V1’erne), med både trådløs og fysisk forbindelse til periferienhederne. Som jeg sagde om Moza Racings andre baser, segmenterer producenten sit sortiment, især når det gælder rat, og det kan vi tydeligt se med R16, som ikke understøtter alle mærkets hjul. Personligt bryder jeg mig ikke om det, fordi det opdeler din fanskare i dem, der har råd til dine topprodukter og nye modeller, og dem, der ikke har.
Fremstilling og efterbehandling
Da R16 er en topmodel sammen med R21, kan vi glæde os over en konstruktion helt i aluminiumslegering, som er ultrastærk og ikke bare giver stor stivhed, men også total kontrol over motorens og elektronikkens temperatur.
Eftersmagen er simpelthen enestående, det er der ikke noget at sige til. Alle dele bearbejdes til perfektion og samles med den største omhu. Der er ingen fremspringende eller dårligt monterede dele. Det er bare en perfekt base på alle måder.
Hvad lakeringen angår, er V2’eren blank sort med et par gule/grønne streger. Det er smukt og en dejlig afveksling fra de orange dele af V1. Men det er jo alt sammen personlige præferencer, så…
Få styr på basen
En motor med et drejningsmoment på 16 nm er stor og tung. R16 vejer lige under 9 kg og er ret kompakt i størrelsen, hvilket gør den lidt besværlig at håndtere, når den skal installeres. Hvis du samler den nedefra, får du ingen problemer. Men hvis du vælger frontmontering på et chassis, vil jeg råde dig til at tilkalde et ekstra par hænder til at udføre denne operation, fordi basen er dyr, og det vender jeg tilbage til nedenfor.
Fornemmelser under leg
Lad os gå videre til de fornemmelser, som Moza Racing R16-basen vil give dig. Du skal være opmærksom på, at denne base i øjeblikket er i version 2 (V2), med forbedringer kun til softwaren, ikke hardwaren, da sidstnævnte var ret god.
Så hvad tilbyder denne nye software? Udnævnt Force Feedback NextGen 2.0Du får en meget mere detaljeret og frem for alt subtil fornemmelse. Jeg vil hurtigt gennemgå motorens effektfeedback, før jeg går videre til de nye softwaredetaljer.
Så når det gælder ‘standard’ force feedback, er motoren meget præcis og lider ikke af dyk eller uklarhed, når den bruges i sim-racing, selv når du presser den til det yderste. Den vil ganske vist ikke være på samme niveau som en R21 eller en Podium DD2, men R16 er ikke så langt fra, i hvert fald ikke når det gælder følelsen. Motoren leverer sit moment på en lineær måde, med et par ryk fra tid til anden, når du rammer en vibrator eller en hård overflade. Faktisk var det den eneste grå plet på denne base, og det er blevet rettet med R16 V2.
Nu tilbage til Force Feedback NextGen 2.0. Først og fremmest mærkede jeg slet ingen rystelser under mine sessioner, så det betyder, at dette lille problem er blevet løst. Med hensyn til følelsen er jeg glad for at kunne sige, at R16 er meget mere fordybende end før. Det mest indlysende eksempel er den følelse, den giver dig, når du kører i sving på grænsen af dit greb. Du vil mærke små vibrationer i rattet, som indikerer, at hvis du presser bilen hårdere, vil du understyre og/eller miste kontrollen. Og det var der ikke med V1, og jeg elsker det simpelthen.
Kompatibilitet
R16 er kun kompatibel med pc-platformen, og det samme gælder stort set alle Moza Racings baser, bortset fra den lille R3. Hvad angår mærkets andre perifere enheder, vil stort set alle Moza-rat blive understøttet af denne base, undtagen ES, CS V1 og GS V1, og det samme gælder R12 og R9. Det er en segmentering, som jeg ikke bryder mig om, men jeg har hørt, at det er en hardware-ting. Så…
Og når det gælder simracing-titler, har du ACC, AC, iRacing, Forza Motorsport, F1, Snavs og listen fortsætter. Listen er også ret lang og omfattende.
Værdi for pengene
Basen koster 870 euro hos Moza Racings autoriserede distributør i Frankrig, og det er en uovertruffen pris for det, du får. Det maksimale drejningsmoment på 16 nm er mere end nok til næsten 90 % af rytterne, og byggekvaliteten er simpelthen eksemplarisk med et ret unikt design. Efter min mening giver R16 fremragende værdi for pengene.
Det er rigtigt, at Moza Racings økosystem ikke er så udviklet og komplet som for eksempel Fanatecs, men du finder alt, hvad du behøver for at køre simracing med R16.
Min dom
Hvis du leder efter en fremragende Direct Drive-basismotor med et drejningsmoment på over 10 nm, kan du uden tøven vælge R16. Naturligvis har du 16 nm maksimalt drejningsmoment, men det kan nemt sænkes med softwaren (Pit House) for at få det tal, der passer dig bedst.
Denne base er ganske enkelt en brønd af simracing-fornemmelser, fra de fineste til de største, inklusive den mest avancerede fordybelse. Desuden har du ikke meget konkurrence på dette effektniveau, eller til denne pris, for den sags skyld. Den eneste base, der kan overskygge den, er ClubSport DD+ med et drejningsmoment på 15 nm, men den er dyrere (1.000 €).
Hvorom alting er, så har R16 fra Moza Racing mit godkendelsesstempel.
0 kommentarer