Vælg en side

Asetek Forte Bundle: Test og anmeldelse

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Asetek Forte-pakke

Fordele

 • Enestående byggekvalitet
 • Komplet kontrol og styring med software
 • Ultrafavnende force feedback

Ulemper

 • Ingen justering af basen fra rattet
 • Et kranksæt, der kan være ubehageligt under lange sim-racing-sessioner
 • Kun 2 paller
 • Ingen skærm på rattet

Vores bedømmelse: 9,4/10

Aficionados af brugerdefinerede pc’er vil helt sikkert være bekendt med mærket Asetekprimært dem, der drejer sig om vandkøling. Denne producent er mere eller mindre legendarisk inden for radiatorer, pumper og alle flydende kølesystemer til CPU’er og GPU’er.

Virksomheden har adskillige patenter, som bruges af CoolerMaster, Corsair, NZXT samt andre mærker i vandkølingssegmentet. Jeg går ud fra, at du er klar over, at det er dyrt at udvikle et vandkølingssystem til en CPU (blok), og det er bedre at bruge et patent for at minimere omkostningerne. Det er mere rentabelt at betale udbytte til en tredjepartsvirksomhed end at bruge flere millioner euro på én gang på produktudvikling.

Kort sagt er Asetek en stor spiller i pc-branchen, og mere specifikt i vandkølingssegmentet. Bortset fra at chefen for firmaet er motorsportsfan, og det er hans søn også. Derfor er Asetek trådt til for at hjælpe bil- og simulationsentusiaster over hele verden ved at tilbyde førsteklasses periferiudstyr til simulering af racerløb. I det følgende vil jeg introducere dig til Stærk som repræsenterer midten af Aseteks sortiment og består af en base, et rat og pedaler. Du kan selvfølgelig også købe hvert produkt for sig, hvis du ønsker det.

 

Bundtets vigtigste og tekniske egenskaber

 • Direct Drive-base udvikler 18 nm drejningsmoment
 • 22-bit enkoder baseret på
 • Kulfiberrat i F1/GT-stil med en diameter på 29 cm
 • Kranksæt med 2 Load Cell-pedaler og en bremsepedal, der kan modstå et tryk på op til 180 kg
 • Konstrueret af førsteklasses materialer, herunder kulfiber og aluminium
 • 12 knapper, 6 drejekontakter, 2 kontakter og 3 enkodere på frontpladen til rattet
 • QR på bagsiden identisk med den på Simucube

 

Design

Lad os starte med designet af rattet i denne pakke. Hjulet er et typisk F1/GT, åbent i bunden. Det betyder, at håndtagene ikke slutter sig til strukturen, hvilket hjælper på rattets overordnede ergonomi, som vi vil se nedenfor. Kulfiberen foran giver rattet et unikt design, der minder meget om konkurrenternes, og det hele er pyntet med et par orange elementer, der tenderer lidt mod gult. Der er ingen skærm på frontpladen, og til den pris, denne enhed sælges til, ville det ærlig talt have været det mindste, vi kunne have gjort.

Basen er et stort stykke metal. Dyret er 30 cm langt med en højde på 13 cm for at indkapsle motoren, som producerer ikke mindre end 18 nm drejningsmoment. Designet er enkelt med et metalkabinet klemt inde mellem plastikpaneler. Overalt på Forte-basen er der lameller til at aflede den varme, der genereres af motoren, og formen er ret standard, vil jeg sige. Asetek har valgt at gå efter enkelhed frem for ekstravagance som Moza, men design er jo et subjektivt element.

Lad os slutte af med bundtets pedalboard. Denne periferi er helt sikkert stærkt inspireret af dem, der findes i Pagani eller Koenigsegg, med et betagende design. Pedalerne er alle i sort med lyse orange accenter til Load Cell-systemerne. Jeg synes stadig, den er smuk, men jeg synes, der er lidt for meget logo på hovedpladen.

Asetek Forte-pakke

Skræddersyet samling

Forte-rattet bruger en QR, der er identisk med Simucubes, så rattet glider på plads og bevæger sig slet ikke bagefter. Foden kan fastgøres forfra eller nedefra. Du skal bruge et chassis, der understøtter Aseteks frontmonteringssystem, eller du kan købe det beslag, der sælges af Asetek. Sørg for at lave din research, for mærket er ret nyt på sim-racing-scenen.

Vær opmærksom på, at basens fastgørelsesåbninger vil lide lidt under lange sim-racing-sessioner, så du får et lille mellemrum på grund af den anvendte plast. Det er rent æstetisk og går på ingen måde ud over strukturen.

Pedalboardet er designet til at blive installeret på et køkkenchassis. Denne lille juvel kan modstå ikke mindre end 180 kg tryk på bremsepedalen, og det er meget. Alle perifere enheder i denne Forte-pakke er designet til nemt at kunne monteres på et moderne, robust chassis.

 

Fremstilling og efterbehandling

Nu er historien lidt blandet. Kranksættet er 100 % aluminium af meget høj kvalitet med en næsten eksemplarisk finish. Jeg siger næsten, for der er et par stykker med let fremspringende kanter, men så vidt jeg forstår, var det Aseteks hensigt, måske for at give det et industrielt look. Ikke desto mindre er den førsteklasses med hensyn til byggekvalitet og finish.

Basen er af aluminium, men front- og bagdækslerne er af plast. Den overordnede finish er meget god, selvom det forreste fastgørelsessystem trækker kraftigt i coverets plastik og efterlader et lille hul, der er rent æstetisk.

Lad os slutte af med rattet. Forte har en fremragende finish, og der er lagt særlig vægt på detaljerne i alle rattets komponenter. Kulfiberen forstærker rattets premium-look, og vi forventer intet mindre af et rat, der koster mere end en Fanatec-pakke. Men det er komposit: plastik forstærket med kulfiber.

 

Få styr på pakken

Forte-rattet har en diameter på 29 cm, hvilket er gennemsnitligt for kategorien. Ergonomien er virkelig gennemtænkt med alle betjeningselementer tæt på fingrene. Det samme gælder de 2 paddles bagpå, som er nemme at bruge, når man kører ræs. Nogle enkodere og kontakter viste sig dog at være ret svære at bruge, og jeg ved ikke, om det er et justeringsproblem eller grater i deres konstruktion.

Med hensyn til kranksættet kan du justere indstillingerne på de to pedaler, men jeg synes, det var ret ubehageligt under lange sim-racing-sessioner. De to pedaler er næsten lodrette, og det er slet ikke en naturlig position for fødderne, undtagen måske på et F1-chassis med løftede ben.

Asetek Forte-pakke

Fornemmelser under leg

Basen

Hvad angår basen, er den bare fremragende, så længe du har taget dig tid til at konfigurere den korrekt ved hjælp af Asetek-softwaren. Motoren er ikke kun kraftfuld med et drejningsmoment på 18 nm, den er også i stand til at frembringe svage og meget svage effekter samt stærke og meget stærke effekter på stort set samme tid.

Basen er meget dynamisk, når det gælder om at overføre kraftfeedback, og den tilpasser sig perfekt til din kørestil, selv hvis du foretrækker en mere detaljeret fornemmelse eller den rette mængde kraft direkte i hænderne. Desuden er varmestyringen helt perfekt, selv efter flere timers brug. Denne Asetek-base falder ikke i effekt efter et stykke tid, og det er ren lykke.

Rattet

Jeg skifter til Forte-rattet. Så snart du begynder at dreje på hjulet, vil du opdage, at det er ret tungt (over 1,3 kg på vægten), især hvis du allerede har prøvet kulfiberhjulene fra for eksempel Fanatec. Ikke desto mindre giver dette hjul sammen med Asetek-basen os en meget god dosis in-game-følelse. Førerpositionen er ret standard for kategorien med 09:15, og knapperne er let tilgængelige, selv om nogle er lidt hårde efter min smag.

På den anden side er et stort plus i forhold til konkurrenterne fra Fanatec diameteren på håndtagene på Asetek Forte-rattet: De er meget større, hvilket giver en meget mere behagelig køreoplevelse. Du får et meget bedre greb om rattet, hvilket forbedrer både dine omgangstider og ergonomien.

Pedalerne

Lad os slutte af med Aseteks pedalboard. Naturligvis kan begge pedaler justeres med hensyn til følelse, slaglængde, modstand, endestoppets position og alt det andet. Det er en førsteklasses enhed, lad os ikke glemme det, selvom det er ubehageligt i længden på grund af pedalernes lodrette position.

Med hensyn til følelsen viste speederen sig at være fremragende efter en del brug. Når endestoppet er indstillet, er gashåndtaget meget lineært, præcist og behageligt at bruge på trods af pedalens lodrette position, som kan være ubehagelig i længden. Bremsen er derimod en helt anden historie, og jeg havde ærlig talt forventet noget ekstraordinært i betragtning af prisen.

Vejecellen er en standard to-trins enhed med en forspændingszone (1.th gulv). Der er mulighed for justeringer på begge etager, men jeg fandt ikke rigtig, hvad jeg ledte efter. Det første trin føltes for blødt på trods af de mange timer, der blev brugt på at pille ved fjederen og softwaren/sensoren. Det var en håbløs sag og endnu en skuffelse.

Elastomeren var ikke bedre. Den kan udskiftes, men “stop”-zonen kommer for hurtigt, og du vil snart finde dig selv i at forsøge at køre din fod ind i en betonvæg. Der er softwareindstillinger for bremseinterpolation, men det vil forvrænge dine reflekser med andre Load Cell-kranksæt, hvis du har mere end ét.

 

Kompatibilitet

Det siger sig selv, at Aseteks 3 Forte-periferiudstyr kun er kompatibelt med pc-platformen af den simple grund, at mærket er nyt på markedet, og der vil gå et stykke tid, før Sony og Microsoft give det chips til sine produkter. Men producenten har klart tilkendegivet, at den har til hensigt at tilbyde konsolkompatible perifere enheder.

Hvad angår sim-racing-titler, er de stort set alle kompatible med Forte-serien, ligesom det er tilfældet med andre produkter fra producenten af periferiudstyr til sim-racing.

GT DD PRO

Værdi for pengene

Så jeg advarer dig, regningen bliver høj. Forte-basismodellen koster næsten €1060, rattet koster næsten €660, og pedalerne fås for næsten €560 og over €600 for S-versionen.

Alt i alt kommer du til at betale mellem €2020 og €2070 for denne pakke fra Asetek, hvilket gør den meget dyr efter min mening, især fordi værdien for pengene ikke virker til dens fordel, med en masse plastik brugt på f.eks. rattet.

 

Min dom

Så min dom over denne mellemklassepakke fra Asetek. Jeg kunne virkelig godt lide rattet, dets ergonomi og greb. Jeg kunne virkelig godt lide basen, som er suverænt bedre end konkurrenterne (Fanatec DD1 og Moza R21), selv om den på papiret er mindre kraftfuld end de andre. Det er bare det, at force feedbacken er dynamisk, meget kommunikativ, finkornet og har masser af slagkraft. Feedbacken er bare bedre end den fra Fanatec- og Moza-baserne, det er alt.

Men Forte-kranksættet kommer ikke i nærheden af den pris, og hvis jeg var dig, ville jeg springe over. Min anbefaling er at tage basen og rattet, selv om sidstnævnte ikke ligefrem er premium med en masse plastik, og at falde tilbage på en ClubSport V3 standard eller Inverteret.

gt dd pro

Asetek Forte-pakke

Meget medrivende pakke, enestående kvalitet.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ES Fordele Flere fuldt tilpasselige kontroller Førsteklasses finish og materialer Fremragende ergonomi Ulemper...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar