Vælg en side

Fanatec ClubSport DD: 2 nye Direct Drive-baser til PS5, PC og XBOX

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

I fjerde kvartal af 2023 har Fanatec, som indtil nu har arbejdet i skyggen, præsenteret to nye Direct Drive-baser for at udfylde et ret stort hul i deres sortiment. Som du sikkert ved, har Fanatec fire baser: 2 til entry-level og 2 til high-end med henholdsvis 5, 8, 20 og 25 nm drejningsmoment. Men en række konkurrenter har draget fordel af denne situation ved at tilbyde mellemliggende baser, der udvikler mellem 10 og 16 nm drejningsmoment.

Fanatec tog sig god tid, før de reagerede på dette. Det skal siges, at der i de sidste par år er dukket en række udfordrere op, som har vist deres værd under Fanatecs næse, og som tilbyder bedre Quick Release med næsten ingen flex og frem for alt kraftigere DD-baser end dem i deres mellemklassekatalog. Den tyske virksomhed led derfor et tab af markedsandele, da den ikke havde nogen produkter at tilbyde kunderne, og det værste var helt sikkert de konstante udsættelser på periferiudstyret.

Men det vil sandsynligvis ændre sig nu, og vi fornemmer, at den tyske gigant er vendt tilbage for at proklamere sin plads blandt markedslederne. Nu, næsten ud af det blå, introducerer Fanatec 2 nye baser: ClubSport DD og ClubSport DD+, blot et par uger efter lanceringen af den nye Quick Release QR2. Vi vil se nærmere på dette.

En ikke helt overbevisende vurdering

Som du ved, har Fanatec siden lanceringen af CSL DD og DD Pro gjort en stor forskel ved at tilbyde en højtydende, pålidelig og frem for alt prisbillig Direct Drive-base til den brede offentlighed. På den måde havde det tyske mærke sat sig selv i rampelyset, og konkurrenterne kiggede nøje på deres produktsortiment. Og gæt, hvad de fandt? et hul i mellemområdet. Som jeg har sagt ofte nok, har Fanatec ingen DD-baser, der udvikler sig mellem 10 og 16 nm i sit sortiment, hvilket kan være problematisk for nogle løbere. Selvfølgelig er sweet spot mellem 8 og 10 nm for de fleste ryttere, men nogle foretrækker at have mere juice. Derfor har mange producenter af simracing udnyttet dette ved at tilbyde baser, der er kraftigere end CSL DD og mindre kraftige end Podium DD.

Thrustmaster har udnyttet situationen ved at udvikle sin første 10 nm DD-base, og det samme har Logitech og deres 11 nm drejningsmoment. Moza Racing har fulgt trop med 2 baser med 12 og 16 nm drejningsmoment. Og i processen er Fanatec blevet slået i ansigtet af et tab af markedsandele.

Arbejde i skyggerne

I et stykke tid har Fanatec arbejdet i skyggen af rampelyset, fast besluttet på at genvinde sin plads og frem for alt sine kunder, der er sultne efter ydeevne og spænding. Bolden begyndte at rulle for et par uger siden med udgivelsen af en helt ny Quick Release beskrevet i 3 varianter: QR2 Lite, QR2 og QR2 Pro, med et nyt Base Side-fastgørelsessystem. Vi vidste, at Fanatec var i gang med noget, eller rettere nye produkter, og vi er slet ikke skuffede.

qr2-classicqr2-liteqr2-pro

Uden nogen lækager har Fanatec arbejdet på 2 nye Direct Drive-baser, der vil udfylde et ret stort hul i deres sortiment. ClubSport DD og DD+ er netop blevet afsløret, og fremtiden ser lys ud for den tyske producent af periferiudstyr til simracing.

ClubSport DD

Den nye ClubSport DD er baseret på samme design som CSL DD, men den er større og dobbelt så tung. Den er kasseformet, nøgtern og enkel, og jeg elsker den helt ærligt. Denne base leveres som standard med Fanatecs nye QR2 og har en motor, der udvikler 12 nm konstant drejningsmoment. Denne kraft er i stigende grad efterspurgt i mellemklasse DD base-segmentet, og Fanatec er stadig lidt bagud.

ClubSport DD er kompatibel med hele Fanatecs økosystem til pc og Xbox. Hvis du spiller PS5, skal du bruge DD+, som er kompatibel med Sonys konsoller. ClubSport DD koster 699,95 euro og kan i øjeblikket forudbestilles på Fanatecs hjemmeside, og den er tilgængelig fra den 7. november 2023.

ClubSport DD+

Samme design som DD, bortset fra at den bageste ramme og ON-knappen er blå. Vi taler om stor kraft her, med 15 nm konstant drejningsmoment, hvilket er perfekt til at undgå klipning ved basen. ClubSport DD+ vil snart kunne forudbestilles, men vi kender endnu ikke udgivelsesdatoen. Forvent at betale €999,95 for denne lille perle, som højst sandsynligt vil blive udgivet med et nyt rat til Gran Turismo.

Min mening om disse nye ClubSport-baser

Ærligt talt har jeg ventet et stykke tid på at se, og især prøve, en Fanatec-base i mellemklassen. Den tyske producents særlige sauce er unik, og kun få konkurrenter kan gøre det samme. I virkeligheden findes der mærker, som kan gøre det samme eller endda bedre, men det er dyrere.

ClubSport DD og DD+ vil helt sikkert glæde mange løbere, der er på udkig efter fremragende produkter, der fungerer godt og er pålidelige. Jeg ser virkelig frem til at teste ClubSport DD, og jeg tror, den bliver meget populær blandt brugerne. Hvad angår DD+, er jeg ikke sikker. 300 euro for kun 3 nm drejningsmoment og Playstation-kompatibilitet lyder ikke af meget, medmindre Fanatec udgiver en ClubSport DD+ Gran Turismo-pakke , før basismodellen kommer i handlen. Under alle omstændigheder vil jeg prøve dem begge, det kan du være sikker på!

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar