Simagic M10
Fordele
- 10 nm drejningsmoment Direct Drive-base
- Fremragende byggekvalitet
- Førsteklasses materialer
Ulemper
- Force feedback for hurtigt som standard
- Kun kompatibel med pc
Vores bedømmelse: 9,4/10
De store navne inden for simracing er mærker med årtiers erfaring, som f.eks. Fanatec, Thrustmaster, Logitechsamt andre, der har tilbudt fantastiske produkter i kortere tid (Simucube for eksempel). Det er ubestrideligt, at det er vigtigt for et brand at have erfaring inden for et segment, især når det gælder produktkvalitet. Men i sim-racing kræver det nogle gange ekspertise og mod at udvikle og lancere nye teknologier for at appellere til kørerne, men også for at innovere i sektoren.
Det enkleste eksempel på en virksomhed, der har formået at forny sig, er helt sikkert Simagicden kinesiske producent af periferiudstyr til simracing. Mærket blev lanceret i 2018 og er allerede et af de førende navne inden for simracing takket være en række produkter, herunder deres allerførste base: Simagic M10. Selvfølgelig fulgte andre baser efter, den ene mere succesfuld end den anden, men M10 har spillet en stor rolle i Simagics succes i de senere år.
I det følgende vil jeg præsentere dig for M10 og fortælle dig om dens styrker og svagheder, hvad den tilbyder i form af følelse og give dig min mening om den.
Basens vigtigste og tekniske egenskaber
- Base Direct Drive med et maksimalt drejningsmoment på 10 nm
- Konstruktion helt i metal
- Kun kompatibel med pc
- Trefaset motor
- 1000 Hz opdateringshastighed til kommunikation med simracing-titler og 40000 Hz til force feedback
Design
I øjeblikket på markedet er Direct Drive baser et meget ens design, uanset mærke – ja, med undtagelse af Logitech og deres G Wheel Pro. Hvad resten angår, er det typisk en metal/aluminium-kasse af ret reduceret størrelse til dem, der ikke er for kraftige, med bemærkelsesværdige forskelle kun i drivakslen.
For den M10Basen har en god størrelse med et CNC-aluminiumskabinet og kulfiberdæksler. Det er nøgternt, jævnt, med en enkelt farve, der dominerer periferien (matgrå) og et par logoer her og der. Alt i alt synes jeg, at det ser rigtig godt ud, og denne base vil passe perfekt til enhver simracing-opsætning.

Skræddersyet montering
Montering af M10 er ret let at gøre, men det tager stadig lidt tid, især hvis du ikke har et cockpit. Selvfølgelig kan du montere denne base på et bord, men jeg vil råde dig til at tage et cockpit, da momentet på 10 nm helt sikkert vil beskadige dine møbler, især de svagere af slagsen.
Ellers er der fastgørelsespunkter nedenunder til al montering og installation. Desuden er brugervejledningen meget præcis, hvilket er sjældent for en kinesisk producent. Hvis du er vant til at skifte simracing-opsætning, kan montering af M10 Det tager ikke lang tid. Hvis ikke, må du bare væbne dig med tålmodighed.
Fremstilling og efterbehandling
På dette punkt har jeg virkelig intet at sige. La M10 er Simagics første base, men producenten har udført et mesterstykke ved at tilbyde et ekstremt veludført produkt med en byggekvalitet, der ville få simracingmærker med over 10 års erfaring til at blegne i sammenligning.
Det skal siges, at virksomheden består af racerentusiaster, så det er kun naturligt, at de producerer et så veludført produkt. Karosseriet er af aluminium, dækslerne er af kulfiber, og lakken er matgrå, vil jeg tro. Den er smuk, og byggekvaliteten er simpelthen enestående for et første produkt. Typisk laves de første perifere enheder i farten, men det er slet ikke tilfældet med M10.
Efter at have inspiceret basen grundigt, bemærkede jeg ingen grater, dårligt bearbejdede dele eller andre produktionsfejl. Det er bare perfekt.
Få styr på basen
La M10 er en god størrelse base, må jeg indrømme. Nogle siger, at den er ret stor i forhold til motorens kraft (10 nm). For mig at se er det en god størrelse, på linje med det, der i øjeblikket er på markedet, uanset om det er af Simagic eller andre mærker som f.eks. Moza Racing.
Med hensyn til vægt er den lidt tung, som stort set alle andre Direkte drev . På den M10Du kan fastgøre et rat ved hjælp af den interne QR, og forbindelsen er trådløs. Jeg er ikke imod den slags tilslutningsmuligheder, men hvis du ikke kan lide det, er der altid en kablet (USB) forbindelse på bagsiden. Endnu en gang viser det, at virksomheden brænder for motorsport og tilbyder dig flere muligheder på rattet. Hvad mere er, den M10 er kompatibel med flere af mærkets hjul, hvilket giver dig et bredt udvalg af periferiudstyr til simracing, der passer til dine racerpræferencer.

Fornemmelser under leg
Lad os nu vende os mod fornemmelsen i spillet af M10. Jeg har prøvet det på en række titler, fra sim-arcade til ren og skær simu, og denne base er simpelthen enestående. Fornemmelserne i spillet er til stede på alle niveauer, og hvad angår force-feedback, kan den være hårdtslående og komme ind i dine hænder eller meget blid, når du beder den pænt om det.
Motoren på denne base styres via 3 processorer, hvilket giver den en ret lineær kraft og i øvrigt også drejningsmoment. Fornemmelserne er ultra-realistiske, uanset om det drejer sig om ændringer i greb, vibratorer, overgangen til grus eller stød; du vil føle alt i mindste detalje. Ærligt talt er det vildt at få så meget feedback fra en producent, der kun har et par års erfaring i gamet, og fra en base, der kun udvikler 10 nm moment!
I øvrigt vil jeg råde dig til at skrue ned for basestyrken i spillet, for som standard er motoren lidt for kommunikativ efter min smag. Altså, ikke kommunikativ i ordets forstand, men snarere for hurtig. Den kan rykke for hurtigt, og det er lidt irriterende, når man kører ræs. Det er selvfølgelig ikke noget at kimse af, men det adskiller sig fra, hvad konkurrenterne gør, som f.eks. Fanatec for eksempel.
Men den M10 basen er dog stadig fremragende til simracing, både for de fornemmelser, den giver, og for den fordybelse, du føler under løbet.
Kompatibilitet
Som med mange andre producenter af premium sim-racing periferiudstyr, med undtagelse af Fanatecer M10 er kun kompatibel med pc’er, hvilket jeg synes er en skam. Jeg går ind for simracing på pc’en af den simple grund, at de bedste simulationer findes på denne platform, men jeg er også nødt til at tænke på konsolracere, der gerne vil have det sjovt og forbedre deres færdigheder i titler som Gran Turismo eller Forza Motorsport. På konsoller er der ingen reel konkurrence før midten, da vi kun har Fanatec tilbyder kvalitetsprodukter til Playstation og Xbox.
Når det gælder titler, er M10 fungere perfekt med alle de tilgængelige sim-racing-spil, fraAsseto Corsa à Dirttil Forza Motorsport. På dette punkt har du intet at frygte.

Værdi for pengene
Til en pris på €650, er M10 er stadig en ret dyr enhed. Premium og kvalitet, ja, men alligevel dyrt. Ikke desto mindre får man ret meget for pengene, simpelthen fordi materialerne er førsteklasses, detaljegraden er presset til det yderste, og spilfornemmelserne er meget gode, endda fremragende, hvis man bruger lidt tid på at finjustere basen.
Min dom
Til den første Direct Drive-base, Simagic har slået hårdt til med M10. Det er stadig lidt dyrt efter min smag, men det giver stadig fremragende spilfornemmelser og force feedback, der er både kraftfuld og flydende, ud over andre funktioner som trådløs forbindelse til rattet.
Så vidt jeg ved, er M10 er en base, som jeg sagtens kan anbefale til racerkørere, der kun kører simracing på pc. Hvis du er den slags person, skal du købe M10 uden den mindste tvivl. Men hvis du løber på flere platforme (pc og konsoller), foreslår jeg, at du kigger et andet sted hen, for eksempel hos Fanatec, som tilbyder kvalitetsbaser, der er kompatible med pc’er, Xboxe og Playstations.
0 kommentarer