Det er ingen overraskelse, at gaming-brandet Corsair har kastet sig over sim-racing. Denne disciplin har virkelig taget fart i de senere år, og det ser ud til, at alle kaster sig ud i det.
For nogen tid siden hørte vi, at Corsair ville tilbyde en hel række perifere enheder til sim-racing. Det er klart, at for sådan en gigant i spilbranchen (med over 30 års erfaring i spillet, forresten) er det ikke rigtig en mulighed at starte fra bunden, og det er der flere grunde til. Det bedste, du kan gøre, er at indgå et partnerskab med et mærke, der er til stede i sim-racing-industrien, så du kan drage fordel af dets knowhow og frem for alt dets teknologier. Asetek SimSport har gjort dette med Simucube, og det har fungeret ret godt, må jeg sige.
Corsair har valgt en lidt anden tilgang og forsøger at opkøbe Endor AG, virksomheden bag Fanatec . Gå ikke i panik, for aftalen er ikke afsluttet endnu, men den er tæt på. Corsair kan derfor drage fordel af Fanatecs ekspertise inden for sim-racing til sine egne produkter og omvendt, når det gælder gaming-hardwareoplevelsen.
Kort sagt, det er ikke det, vi taler om i dag. Da vi har hørt, at Corsair vil gå ind i sim-racing, er der ikke noget bedre sted end Computex til at afsløre prototyperne, vel? Jeg må indrømme, at vi har fået en halv omgang. Ærlig talt havde jeg forventet at se prototyper af baser, pedaler eller endda rat, men Corsair viste publikum mærkets første cockpit: Sim Rig.
Jeg ved ikke med dig, men jeg synes, tilgangen er atypisk. Men det er på den anden side også forståeligt. Mens vi venter på, at Fanatecs overtagelse bliver afsluttet, er det bedste, vi kan gøre – og det er stadig min mening – at tilbyde et chassis, der kan rumme de mange perifere enheder til sim-racing, der findes på markedet, og som med tiden også vil rumme Corsairs produkter.
Hvad er Corsair Sim Rig?
Corsairs kabinet er stadig på prototypestadiet, men på et ret avanceret stadie ud fra det, jeg har set, og også fordi mærket viste det til offentligheden på Computex 2024. Strukturen er rørformet med noget, der ser ud til at være stål, hvilket er en garanti for stivhed i opstillingerne.
Designet er minimalistisk, og jeg elsker det. Sort dominerer cockpittet (med en mulig hvid version), med et par fluorescerende gule accenter på visse elementer. Men bare rolig, det går ubemærket hen.
Støtten til basen er en plade, der kan rumme praktisk talt alle de eksterne enheder, der findes på markedet, men hovedvægten er lagt på Fanatec-produkter. Jeg siger, at det er et nik til den fremtidige overtagelse. Pladen giver dig mulighed for at justere højden og dybden på basen uden værktøj ved hjælp af skinner. Det samme gælder i øvrigt for pedalerne.
Til sædet har Corsair udviklet et meget attraktivt og minimalistisk skålsæde. Den er helt sort med mærkets logo på bagsiden og forstærkninger på siderne. Dette sæde er monteret på slæder, så det kan tilpasses enhver rytter. Desuden er kørestillingen hybrid: Du har den ret almindelige GT-position for segmentet, og du har også F1-positionen. Andre cockpitproducenter tilbyder dette på nogle af deres produkter, og det er for at appellere til så mange racerkørere som muligt, da det ikke er ualmindeligt at se en gamer, der elsker F1 og GT.
På højre side har vi en støtte til gearstang og/eller håndbremse, som er fantastisk godt placeret. Tæt på dig kan du skifte gear eller låse baghjulene med uovertruffen lethed.
Et andet punkt, der er værd at nævne, er stivhed. Corsair Sim Rig er i stand til at understøtte ultrabrede buede skærme uden det mindste problem takket være en støtte, der skrues direkte på chassisets struktur. Implementeringen af denne støtte er virkelig god og langt den bedste, jeg har set i cockpits på markedet. Den er ren og stilfuld, og man kan næsten ikke se den bageste struktur, der understøtter skærmen. Du kan også have en tripe screen-opsætning med sideforstærkninger.
Der findes også andet tilbehør til Sim Rig. Vi må bare vente lidt på flere oplysninger, herunder en udgivelsesdato. Bare rolig, Sim Rig er planlagt til 2024.
0 kommentarer