P1Sim Mistral
Fordele
- Fås med 2 eller 3 pedaler
- Fremragende feedback på løbet
- Haptisk feedback på speeder og bremse
- Fuldt justerbare pedaler (hardware og software)
Ulemper
- Ikke meget, bortset fra haptisk feedback, der larmer lidt.
Vores bedømmelse: 9,7/10
Der synes ikke at være mangel på mærker og aktører i sim-racing-industrien, især ikke dem, der fokuserer på high-end-markedet. Fra tid til anden dukker der et nyt mærke op, som ønsker at konkurrere med de store navne i branchen. I mainstream-segmentet, det vil sige mærker for alle, bliver projektet sandsynligvis svært at realisere, fordi aktører som f.eks. Fanatec, Simagic og Moza har været med i spillet i nogen tid. Du kan gøre det, hvis du tilbyder konkurrencedygtige priser og frem for alt innovative produkter.
I den øverste ende af markedet kan det godt fungere, da det er et ret lille marked. Det eksempel, jeg kan give dig, er en lille fransk virksomhed , P1SIM, som tilbyder håndlavet periferiudstyr til sim-racing, der er rettet mod premium-segmentet og endnu højere.
Blandt de produkter, der sælges på mærkets hjemmeside, er Mistral-kranksættet. På papiret er det en model med 2 eller 3 pedaler, en HALL-sensor på speederen, en 200 kg Load Cell på bremsen og en kobling, der ser ud som speederen. I det følgende vil jeg introducere dig til dette pedalboard og fortælle dig, hvad det gør på en sim-racing-rig.
Kranksættets vigtigste og tekniske egenskaber
- Konstruktion helt i metal, fra pedalpladen til rammen, inklusive alle modstandssystemer (speeder, bremse og kobling)
- Vejecelle på bremse med 200 kg modstand
- HALL-sensor på speederen
- Alle aspekter af pedalerne kan justeres
- PC- og Simhub-kompatibel via et plug-in
- Fås i en række farver til krankboksens komponenter
- Haptisk feedback på bremse- og speederpedaler
- Individuelle pedaler til en position efter eget valg på et chassis, og mulighed for at installere dem på en plade, der sælges af P1SIM
Design
Mistrals design kan sammenfattes i ét ord: storslået. Jeg synes ofte, og siger det også, at mange sim-racing-produkter er smukke, men Mistral sætter virkelig barren meget højt i forhold til konkurrenterne. Jeg ved ikke, om det er designet eller de farvetilpasningselementer, man kan vælge imellem, men den er virkelig meget smuk. Faktisk tror jeg, at det er det eneste sim-racing-produkt, i hvert fald et pedalboard, hvor man kan vælge mellem flere farver, hvis jeg ikke skal være helt fjollet.
Der tilbydes tre overordnede farver: mat sort hele vejen igennem, blank sort hele vejen igennem og blank sort med meget lyse hvide eller grå pedaler afhængigt af lyset. Den er smuk, men ikke prangende, medmindre man tager de lilla elementer med selvfølgelig. Når du ser den første gang, vil du tro, at det er et produkt, der er taget fra en racerbil, og det er også, hvad virksomheden siger på sin hjemmeside: “Designet af rigtige raceringeniører og udviklet sammen med rigtige kørere”.
Skræddersyet samling
Mistral kan monteres på to forskellige måder: enten direkte på cockpittet eller på bundpladen eller beslaget, hvis du foretrækker det. Pedalerne fastgøres med to skruer, der sættes direkte på stellet eller bundpladen med de skruer og bolte, der følger med Mistral. Alt, hvad du behøver, er værktøj til at udføre arbejdet.
Jeg må dog informere dig om én ting: Fastgørelsen af bundpladen er ikke standard, så den kan tilpasses de løsninger, der allerede findes på markedet, undtagen på aluminiumsprofiler. Hvis du har et rørformet chassis, vil du næsten helt sikkert være nødt til at bore i pladen for at justere skruehullerne. Det er lidt ærgerligt, må jeg sige, men samtidig så P1SIM først dagens lys i 2022, så jeg tænker, at virksomheden nok skal få rettet op på tingene i tide.
Fremstilling og efterbehandling
På dette punkt blev “meget premium” understreget på alle møderne. Til prisen får du metal, metal og intet andet end metal. Byggekvaliteten er langt over, hvad du finder i Mistral-segmentet, og det med en god margin. Alle dele er ifølge mærkets hjemmeside samlet i hånden med stor opmærksomhed på detaljerne.
Uanset om det drejer sig om pedalkomponenternes struktur, lejerne, fjedrene eller skruerne og boltene, så er alt storslået og af meget høj kvalitet. Når man begynder at køre sim-racing for at konkurrere med populære mærker, er det vigtigt at tilbyde et kvalitetsprodukt, og P1SIM og deres Mistral har vundet dagen.
Pedalindstillinger
Da vi har uafhængige pedaler, er justeringerne fremragende på deres placering på chassiset eller bundpladen. Du kan lege med afstanden, som du vil, med hovedet opad, hovedet nedad, symmetrisk, asymmetrisk osv. Og det er bare for at montere dem. Og det er bare for at fastgøre dem.
Når den er på plads, kan du ændre pedalernes hældning, fjedrenes modstand (undtagen for koblingen, som er standard), pedalernes vinkel og alt derimellem. Det er virkelig meget avanceret, og det var det nødt til at være, ellers ville Mistral ikke være i stand til at finde aftagere på et sim-racing-marked, der er befolket af hårde konkurrenter.
Og det er bare den mekaniske del af indstillingerne. Dette kranksæt er Simhub-kompatibelt via et specifikt plugin, der tager konfigurations- og parameteriseringsaspektet endnu længere. Dybest set kan du gøre alt via software, fra kalibrering og pedalkurver til haptisk feedback på bremse og gashåndtag. Som sagt er den komplet, og det skulle den være, for hvorfor ellers tage chancen med et mærke, der stadig er i sin vorden?
Fornemmelser under leg
Lad os gå videre til det emne, der interesserer os mest ved Mistral: følelsen. For at gøre en lang historie kort, så er det et fremragende kranksæt til sim-racing, især når det kommer fra et firma, der lige er kommet på markedet.
Med hensyn til kørekomfort blev jeg fortryllet af Mistral af den simple grund, at dette kranksæt tilbyder en bred vifte af pedaljusteringer. Fra hældning til afstand, for ikke at glemme fjedernes vandring og hårdhed, absolut alt kan justeres, så du kan få et kranksæt, der passer til alle sim-racing-situationer. Uanset om det er GT, F1 eller chill-kørsel, er Mistral perfekt i ethvert cockpit.
Hvad angår bremsepedalen – og lad os slå fast, at det er den vigtigste af dem alle – tilbyder de forskellige elastomerer, der følger med Mistral, hver især et specifikt modstandsniveau. Og sammen med pedalindstillingerne, både hardware og software, vil du hurtigt opdage, at du er tilfreds med en præcis pedal, der giver en realistisk fornemmelse. Mistral er desuden udstyret med haptisk feedback på bremse og gashåndtag, hvilket er fremragende til at få en ekstra dosis realisme, når ABS, traction control eller bare tab af vejgreb griber ind. Helt ærligt, så burde alle high-end kranksæt være udstyret med haptisk feedback, det er en game changer i mine øjne.
Kompatibilitet
Ikke overraskende er Mistral kun kompatibel med pc’er, der kører Windows 10 og 11. For virtuelle drivere, som ikke vil opgive Windows 7, er det måske på tide at opgradere eller risikere at gå glip af en unik oplevelse med dette pedalboard.
Hvad angår sim-racing-titler, er listen lang og omfatter AC, ACC, iRacing, rFactor og mange flere. Den er omfattende, og du bør ikke have nogen problemer med kompatibilitet eller endda registrering, så længe du har en nyere maskine og en opdateret titel.
Som jeg nævnte ovenfor, understøttes Mistral også af Simhub ved at installere det specifikke pedalboard-plugin.
Værdi for pengene
Mistral starter ved €649 i en konfiguration med 2 pedaler og koster €899, hvis du tager den med kobling. Det er selvfølgelig dyrt, men samtidig er det førsteklasses og højtydende. Jeg vil sige, at den giver meget for pengene i forhold til konkurrenterne fra Simagic,Asetek Simsports og andre mærker, især når det gælder følelsen.
Min dom
Mistral er et fremragende kranksæt i topklassen, som har til formål at erobre en del af markedet for sim-racing mod mærker, der er veletablerede i segmentet. Og i betragtning af følelsen, designet og byggekvaliteten af dette kranksæt må jeg sige, at det har alle chancer.
Til pc-gamere vil jeg anbefale den uden den mindste tøven, især hvis du handler for mellem 700 og 900 euro.
0 kommentarer