Vælg en side

Moza SR-P: Test og meninger

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza SR-P

Fordele

 • Struktur helt i metal
 • Bremsepedal til vejecelle
 • Fremragende byggekvalitet
 • Justerbare pedaler

Ulemper

 • Ikke kompatibel med konsoller
 • Koblings- og speederpedaler med identisk følelse
 • Vejecelle med kort slaglængde

Vores bedømmelse: 9,5/10

Moza Racing er måske en ny spiller i simracing-industrien, men denne kinesiske producent har ikke desto mindre formået at udvikle og markedsføre et ret bredt udvalg af periferiudstyr til racerløb. Kataloget indeholder en række Direct Drive-baser, som i øvrigt alle er af fremragende kvalitet, samt rat, kranksæt og andet racertilbehør.

Men det marked, som dette kinesiske mærke opererer på, er meget konkurrencepræget med navne, der har været med i spillet i årevis, hvis ikke årtier. For blot at nævne nogle få, har vi Fanatec og Thrustmaster som er de store navne inden for simracing, med kvalitetsprodukter, men helt forskellige målgrupper. Som du kan se, henvender Thrustmaster sig til både amatører og begyndere med et bredt og frem for alt konsolkompatibelt katalog. For Fanatec er historien lidt anderledes: Mens den tyske producent tilbyder konsolkompatible produkter, har den også periferiudstyr i topklasse til racerkørere.

Og hvad med Moza? Den kinesiske producent gør præcis, hvad Fanatec gør. Blandt de produkter, der tilbydes af Moza, har vi pedalbrættet SR-P er mærkets budgetvenlige tilbud inden for Vejecelle. I det følgende vil vi se nærmere på dette pedalboard.

 

Kranksættets vigtigste og tekniske egenskaber

 • Metalkonstruktion med aluminiumspedaler
 • Belastningscelle på bremsepedalen til op til 100 kg kraft
 • Fuldt justerbare pedaler
 • Enheden fås med 2 pedaler i standardkonfiguration, men kan opgraderes til 1 koblingspedal
 • Kun kompatibel med pc via USB-kabel
 • Justerbar via software

 

Design

Hvis du nogensinde har set Moza Racings periferiudstyr, vil du vide, at der er en lighed mellem dem og konkurrenternes, især Fanatecs. Ærligt talt har jeg ikke noget imod det, og jeg synes, at SR-P er et godt produkt.

Metalstellet har en sort pulverlakeret finish. Det er smukt, må jeg indrømme, og kvaliteten er der i dette produkt. Det skal siges, at Moza Racing kun har været med i spillet i et par år, men de har stadig formået at komme med kvalitetsudstyr, der også ser godt ud, og jeg elsker dem.

Lad os se på farverne igen. Stellet er pulverlakeret i sort, men pedalpladerne er lidt grå. Jeg synes, at denne tofarvede farve er smuk, og jeg forestiller mig, at den vil være det samme for dig. Alt i alt er SR-P et fint produkt, der passer perfekt til enhver opsætning.

GT DD PRO

Skræddersyet samling

Du skal være opmærksom på, at SR-P kommer hjem til dig helt adskilt, så du skal selv samle den. Men bare rolig, du behøver ikke en kandidatgrad i bygge- og anlægsteknik for at udføre denne operation: Hver pedal holdes på plads af 4 skruer, så der er ikke noget at bekymre sig om.

Derudover skal du være opmærksom på, at SR-P skal monteres på et chassis og ikke på gulvet. Du har et par gummipuder, men jeg vil råde dig til at glemme alt om at stille dette pedalboard direkte på gulvet eller på et tæppe. Lad os ikke glemme, at dette er et Load Cell-pedalboard, og hvis denne enhed ikke er monteret på en rig, ender riggen sydpå, hvor den bliver solbrændt og efterlader dig blytung.

 

Fremstilling og efterbehandling

Til konstruktionen tilbyder Moza os stål til SR-P og aluminium til pedalerne. Den er smuk, fantastisk godt lavet og med en eksemplarisk finish. Strukturen er lavet af metal for styrke og robusthed. Pedalerne er af aluminium, men alligevel meget solide.

Lakeringen er fejlfri, og konstruktionen er pulverlakeret. Pedalerne er lidt glatte, men lakeringen er af meget god kvalitet. Hvad angår de dele, der udgør dette pedalboard, er alt perfekt, uden den mindste fejl. Man må sige, at Moza Racing har styr på produktionen, og deres produkter er af fremragende kvalitet, på højde med konkurrenterne.

 

Få styr på pedalerne

SR-P er et ret standard pedalboard i dine hænder, og det giver også en masse tilpasningsmuligheder, når det gælder placering af pedaler. Støttepladen har 11 huller, så du kan montere pedalerne mere eller mindre, hvor du vil. Hvis du vil have en meget tæt pedalposition, er det muligt. Desuden kan du få 2 eller 3 pedaler med SR-P, selvfølgelig mod en merpris. Intet er gratis i denne verden, er jeg bange for.

Desuden er selve pedalerne meget justerbare, så du kan placere dem, som du vil, hvilket øger grebet på dette pedalboard betydeligt. Når vi taler om pedaler, skal du vide, at speederen og koblingen, hvis du vælger denne, har mere eller mindre samme modstand, og den er let, næsten som en kontakt. Tændt/slukket.

GT DD PRO

Fornemmelser under leg

Jeg vil nu gå videre til de fornemmelser, som Moza Racing SR-P kan give. Når du er færdig med at konfigurere hardware og software, kan du komme i gang med at arbejde på sporene med dette Load Cell-pedalboard.

Hvad angår speeder og kobling, er der ikke meget at sige om disse to pedaler, da de føles stort set identiske. Gasspjældet er stort, og pedalen er følsom, hvilket giver bedre kontrol over motorhastigheden. For koblingen, hvis du vælger denne, er selvfølgelig næsten identisk med følelsen, hvilket er lidt en skam for mig.

Lad os gå videre til showets stjerne: bremsepedalen og dens Load Cell. På papiret har vi en fjeder og en elastomer, og derfor en to-trins Load Cell, som findes på stort set alle andre kranksæt i segmentet. Den eneste forskel i forhold til konkurrenterne er, at SR-P bruger én sensor til vejecellen og en anden til angrebsvinklen. Det lyder godt, men i virkeligheden er det bare en magnetisk sensor, der er en smule mere kompliceret, mere premium.

Denne vinkelsensor, der er koblet til fjederen, bruges til at registrere lette opbremsninger. Det er godt, med meget få døde zoner. Det er et stort plus, især sammenlignet med andre pedalboards, der har en lille no-effect-zone. Men ikke alt ved SR-P er perfekt, og den begynder at føles som et entry-level produkt, så snart foden når Load Cell-zonen.

Princippet i LC er altså, at jo hårdere du træder på pedalen, jo mere komprimeres elastomeren og bliver hård, så du bedre kan kontrollere bremsningen. Bortset fra at med SR-P bliver pedalen hård, så snart du er på den første del af LC, og hvis ABS’en ikke er aktiveret, begynder hjulene at blokere. I titler, der har ABS som standard, er det ikke et problem, men i racersimulationer (iRacing, ACC osv.), hvor ABS er slået fra i stort set alle konkurrencer, er det frustrerende at skulle kæmpe mod hjulene, hver gang du vil have mere følelse ved at bremse bare lidt hårdere.

 

Kompatibilitet

Som med stort set alle Moza-produkter er SR-P kun kompatibel med pc-platformen, men er ikke begrænset til den kinesiske producents økosystem. Takket være USB-kablet kan du bruge dette pedalboard med enhver sim-racing-konfiguration.

Hvad angår titler, er der ingen reel grænse, så længe de er kompatible med PC.

GT DD PRO

Værdi for pengene

Med en pris på 199 euro giver SR-P god værdi for pengene, hvis du ikke har brug for koblingspedalen, som koster 60 euro. Overfor den har vi Fanatec CSL Pedals LC, som er i 3-pedalskonfiguration, men med en LC, der kræver mindre kraft.

 

Min dom

Min mening om Moza SR-P er blandet: Jeg kan virkelig godt lide finishen på dette pedalboard og dets høje niveau af justerbarhed, såvel som dets kompatibilitet med enhver pc-rig. Vinkelsensoren er god til lette opbremsninger, men Load Cell gav mig lyst til mere, især på baner, hvor der ikke er ABS.

Hvis du er en amatørracer, der vil have det sjovt og forbedre dine evner i titler som Forza Motorsport, vil jeg anbefale Moza SR-P med ABS aktiveret. For ryttere på ACC, iRacing, rFactor og resten er SR-P et budgetvenligt kranksæt, og jeg vil råde dig til at opgradere til Moza-serien.

gt dd pro

Moza SR-P

Meget solidt, budgetvenligt kranksæt

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar