Vælg en side

Thrustmaster T500RS-rat: Test og anmeldelse

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Thrustmaster T500RS

Fordele

 • Kraftfuld, responsiv force feedback giver en fremragende kørefornemmelse
 • Stort set identisk opførsel som et rigtigt rat takket være den magnetiske sensor og dens præcision
 • Thrustmaster T3PA Pro kranksæt helt i metal giver fremragende stabilitet og ergonomi til spillet
 • Enestående design og upåklagelig finish
 • Solidt, holdbart rat
 • Rattet kan udskiftes for at opgradere basisversionen.
 • Hurtig og nem at installere

Ulemper

 • Kan være støjende ved pludselige bevægelser eller på grund af motoren og køleventilatoren.
 • Nogle kompatibilitetsproblemer med visse spil eller platforme
 • Ikke umiddelbart tilgængelig for salg på grund af dens alder
 • Relativ høj pris
 • Faste paller kan være utilfredsstillende for dem, der foretrækker F1

Vores bedømmelse: 8,9/10

I en tid, hvor højteknologiske produkter bliver stadig mere innovative, er videospil også innovative og tilbyder brugerne en stadig mere fordybende og realistisk oplevelse.

For Sim-racing-fans kan oplevelsen ikke være rigtig realistisk, medmindre den ledsages af et rat. Mens der er en række store mærker, der skiller sig ud i denne sektor, er Thrustmaster et af dem, Thrustmaster er bedst kendt for sin ekspertise.

Siden lanceringen i 2011 har Thrustmasters T500RS-model længe domineret ratmarkedet. Selv i dag er det stadig et benchmark for mange spillere af racersimulationer. Derfor har vi besluttet os for at teste den for dig og fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om den.

I denne artikel vil vi fortælle dig om denne fjerbolds egenskaber, dens fordele og ulemper, hvilken type spiller den passer bedst til, samt dens pris og hvor du kan købe den.

 

Specifikationer for Thrustmaster T500RS

thrustmaster t500rs

Thrustmaster T500RS er et rat i topklasse, som på trods af sin alder stadig er højt værdsat blandt Sim-racing-spillere.

Her er en liste over funktionerne i denne ratmodel:

 • Udgivelsesdato: 2011
 • Thrustmaster T500RS har et realistisk rat med en diameter på 30 cm, en frontplade i børstet metal og en højde på 17 cm.
 • Den har sekventielle gearskiftepaler i ægte børstet metal, som er fastgjort til basen (de bevæger sig ikke med rattet).
 • Thrustmaster T500RS-rattet har en virkelig realistisk rotationsvinkel. Den har en bred dobbeltremsmekanisme, der giver en jævn og fleksibel drift. Dens rotationsvinkel kan justeres op til 1080°, og den kan foretage op til tre komplette drejninger.
 • Denne model er særligt præcis takket være den nye H.E.A.R.T (HallEffect AccuRate Technology) på ratstyringen. Rattet har en opløsning på 16 bit (65536 værdier for retningen) og en uovertruffen præcision takket være den berøringsfri magnetiske sensor.
 • Thrustmaster T500RS har et force feedback-system med en industrimotor (Moment 150 mNm, 3000rpm, 65W, Ø52). Dens mekanisme er både meget kraftfuld og meget hurtig.
 • Rattet er aftageligt, så det nemt kan udskiftes eller opgraderes med tiden.
 • Thrustmaster T500RS inkluderer et T3PA Pro pedalboard fra samme mærke, som er meget realistisk. Det unikke design giver mulighed for at vælge mellem 2 positioner: “Gulv”-position (F1-type) og “Ophængt”-position (GT-type).
 • Kranksættet er lavet udelukkende af metal for at opnå optimal styrke. Den har 3 fuldt justerbare pedaler (højde og afstand).
 • T3PA Pro, der følger med rattet, har en bremse med forstærket og justerbar modstand samt en fodstøtte af metal.
 • Antal knapper: 12 (10 på rattet, 2 på basen).
 • Tilslutninger: 1 strømforsyning, 1 USB-udgang til konsol, 1 pedalboard-tilslutning til base.
 • Thrustmaster T500RS-rattet er kompatibelt med PC, PS3 og PS4.
 • Dette rat er officielt licenseret til Gran Turismo 6. Det er den ideelle periferi til at få mest muligt ud af dette spil.
 • Vægt: 16 kg (kranksætvægt 7,3 kg)

Til hvilken type person?

Med to positioner, F1 og GT, er Thrustmaster-rattet velegnet til alle typer gamere. Men efter at have testet det, bemærkede vi, at paddles ikke nødvendigvis var de mest velegnede til F1-entusiaster. De er bedre egnet til spillere, der foretrækker GT-tilstand.

Og selvom det er muligt at bruge dette rat til arkadespil som for eksempel GRID 2, er den bedste måde at udnytte dets ydeevne på i racersimulationer med spil som Assetto Corsa eller Project CARS.

Det er et rat, der stadig kan bruges af hele familien, både voksne og børn.

Fordelene

Når Thrustmaster T500RS-rattet fortsat bruges og anbefales blandt Sim-racing-spillere, skyldes det, at det har en række meget gode fordele.

Først og fremmest er det en fremragende tilbagevenden til formen. Effekterne gengives ekstremt godt takket være den kraftfulde, responsive motor. Du kan justere det, som du vil, og med en diameter på 30 cm er dette rat helt sikkert et af de mest realistiske på markedet for en mellemklassemodel.

Dets opførsel er stort set identisk med et rigtigt rat. Takket være den magnetiske sensor er dens præcision fremragende, hvilket resulterer i utrolige kørefornemmelser. Gummiet giver også et rigtig godt greb om rattet, hvilket giver endnu mere realisme.

For det andet tror vi, at det, der gør T500RS så berømt, er dens Thrustmaster T3PA Pro-pedalbræt . Mærket har ikke nøjedes med at inkludere plastikpedaler, men tilbyder os her et ægte professionelt pedalboard helt i metal.

t500rs t3pa

T3PA Pro er meget robust og har to positioner (F1 og GT). Ud over det enestående design tilbyder dette pedalboard fremragende stabilitet og ergonomi, selv når det ikke er fastgjort til en playseat.

Designet på Thrustmaster T500RS er utroligt, og finishen er upåklagelig. Et blik på rattet og du kan se, at dette ikke bare er en gadget, og at vi lige er trådt ind i den store liga med denne model. Dens størrelse og de anvendte materialer giver den et udseende, der er et professionelt racerhjul værdigt.

Thrustmaster T500RS har også den fordel, at det er et solidt rat, der er bygget til at holde. Beviset er, at selv om den blev udgivet for over 10 år siden, bruges den stadig af mange gamere i dag og overgår mange af de nyere modeller.

Det er også et plus, at du kan skifte rattet mellem to legesessioner takket være en lille skrue og en meget enkel mekanisme. Samtidig kan du udvikle din ratbase, som du ønsker det, over tid.

Det er hurtigt og nemt at installere Thrustmaster T500RS. Det eneste, du skal gøre, er at følge den manual, der følger med rattet, til punkt og prikke. Indstillinger og konfiguration er enkle på en pc takket være installationsdriverne. På Playstation 3 tilpasser rattet sig også til alle biler, uden at man skal gå tilbage til indstillingerne hver gang (f.eks. med Gran Turismo 6).

Dens ulemper

Efter at have testet denne ratmodel opdagede vi, at den havde et par negative punkter. For det første er den lidt støjende. Pludselige bevægelser får den til at knirke. Motoren og køleventilatoren larmer også og kan ende med at gå dig på nerverne.

Desuden kan Thrustmaster T500RS på grund af sin alder desværre have nogle kompatibilitetsproblemer. For eksempel på PS4, hvor nogle spil ikke garanteres at fungere korrekt, men især på PS5, som stadig ikke er officielt kompatibel. Hvis du spiller Playstation, kan du se vores rangliste over de bedste ps4-hjul og de bedste ps5-hjul. I betragtning af prisen synes vi, det er en skam, at man ikke kan bruge den til alle sine yndlingsspil.

Det faktum, at dette rat ikke er nyt, udgør et andet problem: dets tilgængelighed til salg. Faktisk er det ikke nemt at finde forhandlere, der stadig har den på lager.

Og efter vores mening kan prisen på denne model ses som en ulempe. Thrustmaster T500RS er ikke den billigste på markedet i dag. Selv om alle dens kvaliteter klart retfærdiggør prisen, skal du stadig have råd til den.

Da vi testede dette rat, bemærkede vi også, at de faste paddles måske ikke behager dem, der foretrækker F1. De har måske brug for lidt tid til at vænne sig til designet.

 

Hvor kan du købe det, og til hvor meget?

Som vi nævnte ovenfor, er Thrustmaster T500RS-rattet ikke en af de nyeste modeller, så det er desværre ikke længere til salg på mærkets officielle hjemmeside, og det er svært at finde det hos andre forhandlere i Frankrig.

Selvom den er opført påAmazon.co.uk’s hjemmeside, er den i øjeblikket udsolgt.

Den koster normalt mellem €400 og €480 fra ny, men du skal stadig kunne finde den.

Der findes en række sider for køb og salg af brugte produkter, hvor du kan finde denne model. Men pas på svindel.

 

Konklusion

På trods af sin alder overskygger Thrustmaster T500RS-rattet stadig de største rat fra konkurrerende mærker og endda nogle af de nyere Thrustmaster-modeller.

Det må siges, at dette rat er en ægte perle. Den giver utroligt realistiske køreoplevelser takket være sin præcise og kraftfulde force feedback. Vi kan anbefale det alene for dets T3PA Pro pedalboard, som er et besøg værd. Selv om det har et par ulemper, er dette rat stadig en rigtig god investering.

Hvis du har mulighed for at købe Thrustmaster T500RS, må du endelig ikke gå glip af det!

thrustmaster t500rs

Thrustmaster T500RS

Et rat, der giver en utrolig realistisk køreoplevelse

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ESAvantages Plusieurs commandes entièrement paramétrables Finition et matériaux prémiums Excellente ergonomie...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar