Fanatec Clubsport GT Cockpit
Fordele
- Fremragende byggekvalitet
- En konkurrencedygtig pris
- Solid og robust
- Fås i to farver
Ulemper
- Valgfrit tilbehør tilgængeligt
Vores bedømmelse: 9,7/10
Fanatec har været i vælten i de seneste år, primært på grund af manglende likviditet. Den tyske producent af periferiudstyr til sim-racing er verdensberømt og populær, men dens økonomi led på grund af meget begrænsede lagre. Hvis man ikke har penge til at betale fabrikkerne, har man heller ikke noget udstyr at sælge, og så er der ingen penge i kassen.
Men heldigvis for mærket, og i øvrigt for os virtuelle racere, kom Corsair til undsætning ved at købe Fanatec. Faktisk slettede den amerikanske spilgigant en stor del af Fanatecs gæld, mens de afviklede aktiviteterne i Endor AG, det selskab, som Fanatec opererede under. Det amerikanske brand ønsker dog ikke at blande sig for meget i Fanatecs aktiviteter under konceptet ‘lette hænder’.
Efter for nylig at have lanceret et cockpit, CSL Cockpit, har Fanatec netop løftet sløret for endnu et, der fuldender ClubSport-serien. Det er GT Cockpit, og vi vil se, hvad det er værd.
Chassisets vigtigste og tekniske egenskaber
- Rørformet stålkonstruktion med en diameter på 50 mm
- Typiske GT-, F1- og rallykørepositioner afhængigt af skovlindstillingerne
- Gennemgående rør til usynlig kabelføring
- Kompatibel med hele Fanatecs økosystem, såvel som med andre mærker
- Der findes flere beslag til gearstang, håndbremse, skærm, pc osv.
- Værktøjsfri justering af karret, kranksættet og bundstøtterne
- Chassiset leveres helt adskilt, men er nemt at installere
- Fås i sort og hvid, ligesom badekarret fra Fanatec.
Design
Jeg må sige, at stort set alle Fanatec-produkter er visuelt fantastiske, undtagen måske dem, der er ved at være gamle. GT Cockpit er ingen undtagelse, for det er mildest talt et storslået chassis.
Mange mærker er gået over til aluminiumsprofiler på grund af styrke og frem for alt en høj grad af tilpasning. Fanatec er gået over til rør med GT Cockpit, som er direkte inspireret af motorsport.
Det helt sorte eller helt hvide ydre med et par diskrete gule accenter giver det et betagende smukt udseende. GT Cockpit er et minimalistisk chassis, der er perfekt til alle sim-racing-opsætninger.
Men de, der har et skarpt øje, vil allerede have bemærket en lighed med Corsair Cockpit, der blev annonceret for et par måneder siden. Og for at sige det enkelt, så er Corsair og Fanatec de samme, bare med et andet våbenskjold. Da Corsair opkøbte Fanatec i september, men næsten havde afsluttet udviklingen af sit cockpit, gav det mening at integrere GT Cockpit i Fanatecs katalog, da dette mærke er specialiseret i sim-racing.
Skræddersyet samling
Som med stort set alle løsninger, der sælges på markedet, leveres GT Cockpit helt adskilt i sin kasse. Det er nemt at samle, og der følger en detaljeret vejledning med i PDF-format. I kassen finder du rør, værktøj og hardware til montering sammen med en QR-kode til at downloade vejledningen.
Du skal bruge plads i din stue eller dit soveværelse, helst der, hvor du har tænkt dig at placere dit setup, da GT Cockpit er lidt tungt, når det er samlet. Du skal også bruge en bærbar computer, smartphone eller tablet til at følge monteringsvejledningen. Men bare rolig, det er i bund og grund nemt, også selv om du ikke er så god til at gøre det selv.
Fremstilling og efterbehandling
Strukturen er lavet af stålrør med en diameter på 50 mm, hvilket gør den robust og bøjningsfri. GT Cockpits byggekvalitet er fremragende og overgås ikke af Fanatecs standarder.
Uanset om det er delene, lakken, beslagene eller et hvilket som helst andet element i dette cockpit, så er alt perfekt. Når du tager de dele, der udgør dette chassis, i hånden, mærker du allerede vægten, men også kvaliteten. Man må sige, at Fanatecs standarder er høje, selv om mærket tilbyder et “billigt” sortiment til nybegyndere inden for sim-racing.
Men GT Cockpit er en del af ClubSport-serien, som henvender sig til erfarne kørere. Derfor er finishen på dette chassis perfekt, og jeg må indrømme, at vi heller ikke ville have forventet mindre.
Justering af chassis
Fanatecs tilgang til opsætning af dette chassis er værktøjsfri; det betyder, at du kan justere skuffen og dens glidere samt de forskellige understøtninger (base, pedaler, skærm, tastatur, gearskifte osv.) uden værktøj. Det er praktisk, intuitivt og meget værdsat, især hvis du bruger din opsætning til forskellige motorsportsbegivenheder (GT, F1 osv.).
Du kan justere krankboksens hældning og dens afstand til dine fødder, bundpladen til Fanatec eller andre modeller og dens afstand til dig. Det samme gælder for sædet og skærmen. Alt på GT Cockpit kan justeres, uden undtagelse. Og det er også normalt, for Fanatec kaster sig ud i et segment, hvor konkurrencen er hård fra Next Level Racing, Simlab og PlaySeat.
Fornemmelser under leg
Da GT Cockpit er et rørformet chassis, har det en fremragende stivhed i fuldt løb, selv hvis du installerer en base, der udvikler mere end 20 nm drejningsmoment. Hele strukturen bevæger sig ikke, hvilket tyder på fremragende arbejde fra Corsair/Fanatecs ingeniører. Ja, jeg gentager mig selv, men GT Cockpit blev oprindeligt udviklet af Corsair for så at ende i Fanatecs katalog, da det er det mærke, der har specialiseret sig i sim-racing.
De forskellige justeringer af GT Cockpit-beslagene er værktøjsfrie, så du behøver ikke noget værktøj til at udføre dem. Det betyder, at du kan tilpasse GT Cockpit til dine perifere enheder i farten, selv hvis du skifter dit racerudstyr midt i et løb.
Det skålsæde, som Fanatec tilbyder (til 340 €), kan konfigureres til GT- og F1-positioner. OK, så det er ikke på samme niveau som et chassis, der er specielt designet til formelbiler, men det er tæt på.
Et andet interessant punkt at nævne er vibrationer. Hvis du har et kranksæt med haptisk feedback til ABS, vil du inden for rimelighedens grænser mærke vibrationer, der forplanter sig fra dine fødder til hele stellet. Og ved du hvad? ClubSport-pedalerne V3 og V3 Inverted er udstyret med vibratorer til ABS og hjullås, hvilket er meget praktisk. Under alle omstændigheder handler Fanatec om et enkelt økosystem, og det er lige så godt, for mærket tilbyder stort set alt det perifere udstyr og tilbehør, der er nødvendigt for at opnå dette.
Kompatibilitet
For alle detaljer om GT Cockpits kompatibilitet med periferiudstyr til sim-racing, besøg venligst den pågældende produktside. Men for at gøre en lang historie kort: Hele Fanatecs sortiment er understøttet, ligesom størstedelen af Logitech og Thrustmaster, og også de fleste af Fanatecs andre konkurrenter, når det gælder Direct Drive-baser, pedaler og andet tilbehør som håndbremser, gearskiftere, skærme osv.
Det samme gælder de skålformede sæder fra Fanatec eller en anden producent, så længe du har de tilhørende rutsjebaner.
Værdi for pengene
Som med GT Cockpits andre konkurrenter sælges det uden udstyr og koster €914,95. Det er ærlig talt ikke så ringe endda, især ikke hvis man sammenligner med Simlab GT1 Pro eller P1X, som i øvrigt er dyrere med skærmstativ.
Jeg synes, at GT Cockpit giver rigtig god værdi for pengene, især med de unikke detaljer, som jeg ikke kan finde hos konkurrenterne, f.eks. styringskablet, der er integreret direkte i chassisrørene. Det er praktisk og giver et meget rent anlæg set udefra.
Min dom
GT Cockpit var en stor overraskelse for mig, da det blev udgivet under Fanatec-navnet. Jeg havde forventet at se et dedikeret simracing-katalog fra Corsair ved siden af Fanatecs, men det lader ikke til at være tilfældet.
Dette chassis er smukt, robust, meget gennemtænkt i sit design og ikke for dyrt, især ikke i forhold til tilbehøret. Hvis du er på udkig efter et flot, moderne, solidt og prisvenligt cockpit, er Fanatecs GT Cockpit den perfekte kandidat. Jeg går ind for det.
0 kommentarer