Vælg en side

Moza FSR: Test og anmeldelse

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza FSR

Fordele

 • 4,3-tommers skærm
 • Finish i kulfiber
 • Talrige ordrer

Ulemper

 • Lidt høj pris og vægt
 • Ikke kompatibel med SimHub

Vores bedømmelse: 9,6/10

Sim-racing er en motorsportsdisciplin, der er vokset betydeligt i de senere år takket være nogle af de største aktører i branchen. Det er klart, at stort set alle gamere, uanset om de spiller på konsoller eller pc’er, kender til mærker som Logitech eller Thrustmaster. Disse to navne alene dominerer mere eller mindre begyndersegmentet inden for simracing takket være produkter af god kvalitet og ofte til en rimelig pris.

Men som med stort set alle produkter på markedet er der spillere i forskellige segmenter: entry-level, mid-range og top-of-the-range. Sådan har det altid været, af den simple grund, at nogle mennesker har råd til at købe dyre produkter, og andre har ikke.

Blandt de mærker, der opererer i premium-segmentet af simu-produkter, er Moza RacingDette er en ung spiller, men en, der har alle intentioner om at konkurrere med de store navne i branchen. I løbet af cirka tre år har dette mærke udviklet og markedsført en hel række periferiudstyr til simracing, herunder baser til Direkte drevrat, pedaler og andet tilbehør. I det følgende vil jeg præsentere dig for producentens topmodel af et rat, nemlig FSR. Jeg vil fortælle dig om styrkerne ved dette rat, dets få svagheder og give dig min mening om det.

 

Rattets vigtigste og tekniske egenskaber

 • Rat i formel-stil med en diameter på 28 cm
 • 4,3-tommers LCD-skærm på frontpladen med 800 x 480 opløsning
 • Perforerede læderhåndtag
 • Frontplade i kulfiber
 • 4 smedede kulfiberklinger
 • Struktur af aluminiumslegering
 • 10 mekaniske knapper med baggrundsbelysning
 • 5 kontakter
 • RevLED på toppen af frontpanelet

 

Design

Lad os starte med udseendet af dette rat: Det er simpelthen sublimt, det er der ikke noget at sige til. Fra den enorme skærm i toppen til de perforerede læderhåndtag og frontpladen i kulfiber er FSR et smukt hjul at se på og holde i hænderne.

Den dominerende farve på dette hjul er sort, og der er kun baggrundsbelyste knapper i forskellige farver samt klistermærker rundt om kontakterne. Det er lidt prangende, men det er storslået. Selv hvis du er mere til at flyve nøgternt, som jeg er, er FSR sublim og vil helt sikkert glæde dig.

GT DD PRO

Skræddersyet samling

Dette er Moza Racings topmodel af et rat, og det er også det dyreste. Til hans montage får vi Mozas QR, som er kendt for at være en af de bedste, sammen med Simagics, som har en slående lighed med den (spoiler: det er mere eller mindre det samme).

FSR kan bruges på stort set alle de baser, Moza tilbyder, fra R5 til R21, men undgår mærkeligt nok R12. For mig giver det ingen mening at tilbyde dette rat med en R5 og ikke gøre det med en R12… Nå, men…

For at montere skal du blot trække ringen på QR, justere rattet på plads, montere og slippe ringen. Enkel, hurtig og meget brugervenlig. Kommunikationen mellem basestationen og rattet er trådløs, så der er ingen grund til at bekymre sig om forbindelsesstifter, som det er tilfældet med Fanatec.

 

Fremstilling og efterbehandling

Moza har brugt tre materialer til dette rat: kulfiber til den 5 mm tykke frontplade, aluminiumslegering til rammen og perforeret læder til grebene. Jeg må indrømme, at jeg gerne ville have haft en kulfiberstruktur, når man tænker på prisen (det vender jeg tilbage til nedenfor), men aluminiumslegeringen er godt lavet, så det er fint.

Byggekvaliteten er fremragende, bortset fra et par mindre fejl her og der, såsom kontakter, der er limet sammen og nogle gange kan løsne sig. OK, det er ikke slemt, og risikoen for, at det sker, er lav, men det kan ske.

Hvad angår resten (struktur, kulfiber og læder), har jeg virkelig intet at sige om FSR. Dette rat er eksemplarisk med hensyn til byggekvalitet og finish.

 

Håndtering af rattet

Grebet på FSR er fremragende. Hjulet er meget ergonomisk, hvilket er forventeligt, da det er baseret på Formula-hjulet. Alle knapperne, bortset fra kontakterne i midten af frontpanelet, er let tilgængelige for dine fingre, selv når du løber.

Bagpå er der 4 smedede kulfiber-paddles, hvoraf 2 kan bruges til Launch Control, koblingen og resten. Sammen med gearskifteknapperne klikker de godt og er nemme at nå.

Desuden giver LCD-skærmen dig masser af information om banen og bilen, hvilket forbedrer ergonomien i FSR betydeligt. Der er også en RevLED på toppen af frontpladen, men den er lidt gammeldags (første generation) sammenlignet med dem på Mozas nyeste hjul.

GT DD PRO

Fornemmelser under leg

Når det er installeret på sin Moza Racing-base, eller en hvilken som helst anden base for den sags skyld, da dette rat kan bruges med andre eksterne enheder end dem fra den kinesiske producent takket være et USB-kabel, er det tid til at køre nogle omgange på simulator.

Til at begynde med er kørestillingen meget god, hvilket ærligt talt er standard for rat i denne kategori. På grund af Moza FSR’s fremragende ergonomi vil det være en sand fornøjelse at bruge den for spirende racerkørere, der holder af GT- eller Formula-konkurrencer. Alt er fantastisk gennemtænkt, så knapper, kontakter og paddles er nemme at nå.

Mozas QR giver en boltforbindelse mellem slagnøglen og drivakslen, hvilket i høj grad forbedrer fornemmelsen af spillet. Men ikke alt er perfekt med dette rat, og to punkter beviser det. For det første er FSR lidt tung på grund af sin aluminiumslegering. For det andet er dette rat endnu ikke kompatibelt med SimHub, hvilket begrænser tilpasningen af skærmen.

Det er rigtigt, at du kan vise masser af data på FSR, men mange af de andre muligheder findes i SimHub, hvilket betyder, at du ikke kan tilpasse FSR i særlig høj grad. Jeg kan kun håbe, at Moza vil rette op på tingene i den nærmeste fremtid.

 

Kompatibilitet

FSR er et hjul, der kun kan køres på en pc, med eller uden Mozas databaser, via en USB-forbindelse. Med hensyn til perifere enheder (baser) fungerer FSR med R5, R9, R16 og R21. Hvis du spørger mig, så drop R5’erne og R9’erne, for dette rat er lidt for tungt til disse baser, og du er sikker på at blive klippet, hvis du presser dem til deres maksimum.

Hvad angår simracing-titler, er listen lang på Mozas hjemmeside, og du vil ikke få mange problemer med dem, måske med undtagelse af Forza Horizon 4 og 5, men det ved vi allerede.

GT DD PRO

Værdi for pengene

Mozas autoriserede distributør i Frankrig sælger FSR for 699 euro inkl. moms, og det lykkedes mig at finde den for omkring 580 euro ekskl. moms på internettet, men i et andet land på det gamle kontinent. For mig at se giver FSR rigtig god værdi for pengene, selv om det har været nødvendigt at give indrømmelser for at sælge den til 700 euro eller endnu mindre.

Det er ganske vist ikke så premium som nogle af konkurrenternes andre hjul, men det er vigtigt at huske, at FSR er aggressivt prissat, men alligevel af meget høj kvalitet.

 

Min dom

Jeg nød virkelig simulationskørslerne med dette hjul. Dens design er helt fantastisk, især med skærmen i midten. Det er bare storslået, og det samme er funktionerne, som er der i overflod. Desuden er dette rat ikke kun kompatibelt med Moza-baser, men også med dem fra andre mærker.

Men billedet er ikke perfekt, og FSR har et par ulemper, især en lidt tung vægt og manglende kompatibilitet med SimHub. Hvis Moza gjorde dette hjul SimHub-kompatibelt, ville det efter min mening blive overvejet af mange flere racerkørere.

Hvad mig angår, vil jeg anbefale den til dem, der ikke er til skærmtilpasning og alt det der. Hvis du bare er på udkig efter et smukt rat, der vil fungere godt med Moza-baser i Formula eller GT, er FSR noget for dig.

gt dd pro

Moza FSR

Et fremragende F1-rat med et meget godt greb.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ESAvantages Plusieurs commandes entièrement paramétrables Finition et matériaux prémiums Excellente ergonomie...

Moza KS : Test og anmeldelse

Moza KS : Test og anmeldelse

Moza KSAvantages Volant prémium pour la Formula Structure en métal 4 palettes à l’arrière magnétiques Inconvénients...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar