Vælg en side
Moza R9

Moza R9: Test og anmeldelse

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza R9

Fordele

 • God værdi for pengene
 • Fremragende byggekvalitet
 • Nem, stabil montering
 • Maksimalt drejningsmoment på 9 nm
 • Fordybende kraftfeedback

Ulemper

 • Ret begrænset kompatibilitet: kun med pc’er

Vores bedømmelse: 9,7/10

Periferiudstyr til simracing er kommet langt i de senere år, især siden demokratiseringen af Direkte drev ikke for dyrt. Det plejede at koste en formue at få en base som denne. Men i dag kan du få en af de bedste på markedet for mindre end 400 euro.

Demokratiseringen af sådanne produkter betyder også, at der dukker nye konkurrenter op, som vil have en del af markedet for simracing. På mindre end 10 år har vi set brands som f.eks. Simagic, Sim-Lab eller endda Moza Racinger kommet til at konkurrere med store sim-racing-spillere såsom Fanatec, Thrustmaster og Simucube. Tja, for Simucube er stadig en af de bedste i verden, hvis ikke den bedste, når det gælder innovation, teknologi og knowhow.

Apropos Moza Racingtilbyder den kinesiske producent et ret omfattende udvalg af periferiudstyr til simracing og er især ude efter en konkurrent: Fanatec. I dag skal vi se på en af deres baser i mellemklassen, nemlig R9.

 

Basens vigtigste og tekniske egenskaber

 • Direct Drive-base med maksimalt drejningsmoment på 9 nm
 • Konstruktion i aluminium
 • Kun kompatibel med pc’er
 • Ubegrænset maksimal styrevinkel
 • Kompakt størrelse på 240 x 157 x 124 mm
 • Vægt: 6,8 kg

 

Design

Så den R9 er designet med inspiration fra Moza Racings anden basismodel i bunden af serien, nemlig R5. Den er ret kompakt, i aluminium og helt i sort med et par logoer hist og her i hvidt. Helt ærligt er det en succes for mig, og det er kun forventeligt, når man tænker på, at Moza Racing har hentet en stor del af sin inspiration fra Fanatec for sine baser(CSL DD). Dette punkt generer mig slet ikke, for hvis man kopierer de bedste, er det, fordi man gerne vil være som dem, hvis ikke bedre.

Drivakslen er sort og har en større diameter end konkurrenternes, og en intern QR fungerer rigtig godt i processen. Generelt kan jeg virkelig godt lide designet af R9 og den vil passe perfekt til enhver opsætning.

Moza R9

Skræddersyet samling

Montering af R9 monteres nedefra ved hjælp af 4 skruespor. Hvis du har et cockpit, kan du montere denne base direkte på dens støtte for at få mest muligt ud af den. For dem uden cockpit er R9 kan monteres på et bord eller skrivebord ved hjælp af en base, der skrues fast på undersiden af basen, og et klembeslag.

Montering af R9 er meget nem at lave, uanset om du gør det på et chassis eller på et bord, og den bevæger sig ikke en muskel, især hvis du vælger et cockpit. Til borde/skriveborde skal du bare sørge for at bruge ret robuste møbler, der kan modstå drejningsmomentet fra basen samt enhedens vægt, da den vejer omkring 6,8 kg uden tilbehør.

 

Fremstilling og efterbehandling

Til fremstilling og efterbehandling, Moza Racing gjorde ikke tingene halvt og udviklede en base af en aluminiumslegering af flykvalitet. For mig at se er den simpelthen fantastisk, meget velkonstrueret.

Finishen er omhyggelig, og alle dele passer sammen med millimeters præcision. Jeg bemærkede ingen grater eller produktionsfejl på hele den ydre skal. Det er perfekt, det er ordet, hvilket er imponerende, når det kommer fra en virksomhed med kun få års erfaring i spillet.

Hvad mere er, så er R9 bruger et passivt kølesystem, der omdanner hele kabinettet til en slags stor radiator. Der er ingen ventilator indeni, hvilket eliminerer en ekstra bevægelig del og derfor reducerer sandsynligheden for nedbrud. Det er et smart design.

 

Få styr på basen

Det første, du vil mærke, når du tager R9 i hånden er dens vægt: bæstet vejer næsten 7 kg på vægten! Det placerer den praktisk talt i samme klasse som en CSL DD med sin strømforsyningsenhed fra Fanatec.

Helt ærligt, du kommer ikke til at manipulere en base så meget, for du tager den ud af æsken, sætter den på din opstilling, og det er det. Men operationen er mere eller mindre let at gøre, og du skal bare være opmærksom på dimensionerne på R9fordi den er ret lille.

Men det, jeg synes er fremragende sammenlignet med Fanatec, er forbindelsen mellem rattet og basen. På den tyske producents produkter, i det mindste dem, der konkurrerer med R9, har du en fysisk forbindelse med stifter. Og de bliver let beskadiget, hvis man ikke er forsigtig.

Med R9Alt foregår trådløst, hvilket giver dig ro i sindet og et produkt, der er meget nemt at bruge hver dag. Så du tager dit Moza-rat og sætter det direkte på drivakslen uden at tænke for meget over det, og det elsker jeg.

Moza R9

Fornemmelser under leg

Det er tid til at komme ned til det grundlæggende: Hvad gør R9 som fornemmelser? Det enkle svar på dette spørgsmål er: den R9 leverer en fremragende spiloplevelse, uanset hvilken titel du spiller.

Hvad angår force feedback, er den ekstremt velafbalanceret, selv hvis du reducerer motorkraften (9 nm maksimalt drejningsmoment). Så snart du begynder at rode med de maksimale effektindstillinger, kan du typisk tydeligt se motorernes svagheder. Men med den R9Det er slet ikke tilfældet. Du vil få de samme fornemmelser, men fortyndet, mindre intense, mindre aggressive.

Selv om basen er relativt lille, er kraften der. Når drejningsmomentet er på sit højeste, kan du mærke stort set alt, hvad bilen i din simulator gør, lige fra tab af vejgreb til ændringer i banen, vibratorer og kollisioner. Jeg siger næsten det hele, for der er nogle få slør her og der i de fornemmelser, som denne base formidler. Den er kraftig, ja, men ikke så tynd som en 8 nm CSL DD, og det er helt normalt. Fanatec har mange års erfaring med spillet (over 20 år), mens Moza Racing kun har eksisteret i et par år, og deres teams har stadig lang vej igen, før de kan konkurrere med de store navne inden for simracing.

Efter min mening er grundlaget der, med en fremragende motor, der kører fra R9Det eneste, der er tilbage nu, er at finjustere softwaren, så den bliver helt rigtig. Derudover har du Moza Racings in-house software (Pit Hus), som giver dig mulighed for at foretage en række indstillinger på denne base.

 

Kompatibilitet

Som med stort set alt andet i segmentet er R9 er kun kompatibel med produkter fra den kinesiske producent. Med andre ord, hvis du planlægger at dykke ned i Moza Racings verden, er du nødt til at købe alle mærkets simracing-produkter, især baser og rat. For god ordens skyld: Det er det, Fanatec, Logitech, Thrustmaster, Simucube og stort set alle de andre gør.

Når det gælder platforme, er R9er, ligesom hele Moza Racing-serien, kun kompatibel med pc’er. Det er virkelig en skam, især fordi mærkets største konkurrent (Fanatec) tilbyder produkter, der fungerer på alle platforme (pc og konsoller).

Moza R9

Værdi for pengene

Moza koster omkring €480 i detailhandlen. R9 giver fremragende værdi for pengene for et produkt af denne type. Det store plus ved denne basismodel er dens 9 nm drejningsmoment, som ikke findes hos de største konkurrenter på samme prisniveau.

Byggekvaliteten er fremragende, ydeevnen er god (bortset fra et par problemer med kørselsdetaljer), og prisen er ret attraktiv, især når man tænker på, at en CSL DD 8nm, som helt ærligt er R9’s største konkurrent, koster næsten 500 euro under normale omstændigheder og 450 euro på specialtilbud.

 

Min dom

For at være ærlig nød jeg virkelig min tid på Moza R9Det er en fantastisk oplevelse, hvad enten det drejer sig om, hvordan det føles at køre, den feedback, jeg får fra den, eller de fornemmelser, jeg får fra mine simracing-sessioner. Ville jeg anbefale denne base? Absolut, især hvis du kun spiller på pc, og du ikke er bange for at bevæge dig ind i et nyt økosystem, for lad os se det i øjnene: Moza Racing har kun et par års erfaring i spillet. Hvis du er konsolbruger, vil jeg råde dig til at vente lidt, da Moza planlægger at tilbyde kompatible produkter til Playstation og Xbox.

moza racing r9 direkte drev

Moza R9

En fremragende base med god værdi for pengene

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza R5: Test og anmeldelse

Moza R5: Test og anmeldelse

Moza R5Avantages Base Direct Drive développant 5.5 nm Caisson entièrement en aluminium Format compact Très bonnes...

Moza R12: Test og meninger

Moza R12: Test og meninger

Moza R12Avantages Excellente qualité de fabrication Très bonne sensation de conduite Software complet Plus à l’aise...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar