Vælg en side

Logitech G Pro eller Fanatec GT DD Pro: hvad skal man vælge?

Sim Racing FR

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

For konsolspillere har sim-racing længe været en ret specifik disciplin med spillere, der kan tælles på én hånds fingre. For budgetvenlige løsninger har du Logitech og Thrustmaster med deres entry-level bundles.

Selv om fornemmelserne ikke er i top på en Logitech G923, får du stadig en smule fordybelse. Det er selvfølgelig ikke på niveau med en Direct Drive-base, men det er stadig bedre end løsninger med elastiksnore.

For dem, der ønsker at gå til næste niveau, er der de grundlæggende Direct Drive- og Load Cell-pedalboards. I dette segment, og på konsoller for at være helt præcis, er Fanatec den ubestridte konge, og det har de været i lang tid. Men tingene er måske ved at ændre sig, nærmere bestemt med ankomsten af Logitechs første DD-base: G Pro Racing Wheel. Er Fanatec ved at blive detroniseret af Logitech? Det er det, vi skal finde ud af i det følgende.

Logitech G Pro Racing Wheel vs. Fanatec GT DD Pro: Hvorfor denne kamp?

Ved første øjekast tror man måske, at det ville være bedre at sætte Logitechs pakke op mod en ClubSport DD F1 (eSport eller Racing Wheel), men forskellen i kraft, og frem for alt i kørefornemmelse, er langt større mellem disse to baser. Derfor ser det ud til, at det mest fair match-up er mellem G Pro og et GT DD Pro med 8 nm drejningsmoment.

Hvad angår periferiudstyr til sim-racing, har Logitech en Direct Drive-base og et specifikt rat. Du kan få Load Cell-pedalbrættet, men det er valgfrit. Og hvis du vil købe det, er det bedre at købe hele pakken for at spare penge.

Hos Fanatec er det en anden historie. GT DD Pro-pakken indeholder en CSL DD med eller uden boost-kit, et specifikt Gran Turismo-rat og CSL-pedaler, som ikke er Load Cell, men som nemt kan opgraderes til LC mod et mindre gebyr.

Så en duel mellem G Pro Racing Wheel og GT DD Pro giver meget mere mening, ikke kun ud fra et præstationssynspunkt, fordi de to baser ligger meget tæt på hinanden med hensyn til kraft, men også med hensyn til periferiudstyr, fordi ClubSport DD-pakkerne ikke kommer med et kranksæt.

Økosystemet og produktkataloget

I første runde af duellen tager jeg fat på økosystemet. Her er Fanatec den klare vinder. Fanatec anses for at være det bedste bud på periferiudstyr til sim-racing i mellemklassen/high-end med højtydende, innovative produkter.

Stort set hele Fanatecs sortiment af periferiudstyr til sim-racing er kompatibelt med hinanden, inklusive Direct Drive-baser, rat, pedaler, nav, gearskiftere, håndbremser og meget mere. Alt fungerer med alt fra Fanatec, og det er styrken ved denne producent af periferiudstyr til sim-racing.

Derudover tilbyder Fanatec et bredt katalog af produkter og tilbehør, fra simple padlemoduler til F1-specifikke rat og klistermærker. Det er stort, mere end omfattende og bogstaveligt talt en tilbehørsmesse for dem, der leder efter den perfekte sim-racing-opsætning.

Hos Logitech er historien en helt anden. G Pro Racing Wheel-pakken er helt ny, og frem for alt er det det schweiziske mærkes første forsøg på at komme ind i Direct Drive-verdenen. Det er ret godt lavet, men kataloget er stort set ikke-eksisterende. Der er et rat med Quick Release, en Direct Drive-base og et kranksæt med 3 pedaler. For resten er der ingenting. Mærket vil gerne udvikle sit katalog, og det vil vi også, men der er ikke mere nyt på den front, selv om G Pro snart kan fejre sit første år på markedet.

Pakkens byggekvalitet

Hos Fanatec er vi vant til aluminium, læder og førsteklasses materialer generelt til vores periferiudstyr. Med GT DD Pro er der sket et radikalt kursskifte, som ikke er blevet taget særlig godt imod af sim-racing-miljøet. Rattet i pakken, som i øvrigt er specifikt for Gran Turismo, er lavet af plastik. Resultatet: Det er billigt, det knækker, når man bruger det, og man får ærlig talt ikke lyst til at holde ved det.

Logitechs G Pro er en helt anden historie. Rattet har en frontplade i børstet aluminium med læder hele vejen rundt. Det er meget premium, med fremragende byggekvalitet og en eksemplarisk finish. For et første spring ind i Direct Drive-verdenen tager jeg hatten af for Logitech.

Præstation og fornemmelse ved løb

8nm CSL DD er næsten legendarisk i sin klasse med ultra-realistisk ydeevne i forhold til sin kraft og en meget naturlig racerfornemmelse. Takket være Fanatecs software kan du konfigurere de følelser, som motoren frembringer, som du vil, uanset om det er feedback, power, FFB osv. Det er komplet og frem for alt meget pålideligt.

G Pro’s base er en Logitech-nyhed , og denne udvikler 11 nm konstant drejningsmoment. Det er mere kraftfuldt med hensyn til rå force feedback end CSL DD, og hvis du bruger tid på at konfigurere det, får du bedre ydeevne og mere fordybelse. Men Logitechs Force Feedback-algoritme er der ikke helt endnu, og den har en tendens til at mætte rattet med alt for meget effekt.

Med hensyn til ydeevne og følelse vil jeg sige , at de to baser erniveau, med en lille fordel til Logitechs G Pro og dens 11 nm drejningsmoment.

Tilpasning af pakken

Så det er nat og dag mellem G Pro og GT DD Pro. Selv om Logitechs mål er at konkurrere med Moza Racing og Fanatec med G Pro Racing Wheel, er det et faktum, at den schweiziske producents pakke blegner i forhold til de tilpasningsmuligheder, som andre mærker tilbyder.

På GT DD Pro kan du f.eks. tilføje et Load Cell-sæt til krankboksen eller skifte den ud med en kraftigere. Du kan tage et andet rat fra en af Fanatecs serier og selv tilpasse det med paler, nav og så videre. Det samme gælder for det tyske mærkes gearskifter og håndbremse. Kort sagt: Alle Fanatecs produkter er kompatible med hinanden.

Med G Pro er du kun begrænset til rattet, basen og pedalerne i pakken. Logitech har selvfølgelig lovet andre produkter, som vil gøre pakken komplet og tilbyde et nyt økosystem, men det lader vente på sig.

Platformskompatibilitet

På G Pro har du konsolkompatibilitet (Xbox/PC eller PS/PC) og en version kun til pc. For GT DD Pro vil pakken teknisk set kun fungere på pc og Playstation, men i virkeligheden vil du kunne bruge den på Xbox med nogle få begrænsninger. For Xbox-gamere har du den tilsvarende Ready2Race Forza.

Hos Fanatec er nøglen at have et rat, der er kompatibelt med konsollen i din stue, så alt fungerer mere eller mindre godt, selv om basen på papiret ikke understøttes af din platform.

Samlet pris

Hvis du vælger en komplet pakke med base, rat og pedaler, er prisforskellen mellem G Pro og GT DD Pro enorm. Fra Logitech kan du forvente en pris på omkring 1.500 euro, hvilket helt ærligt er meget dyrt for det, du får. Og Fanatecs GT DD Pro, med Load Cell- og Clutch-sæt til pedalboardet for at sætte det på lige fod med Logitechs pakke, vil sætte dig tilbage omkring €980. Ganske vist er Logitechs rat meget mere attraktivt end Fanatecs, men når det gælder den grundlæggende ydeevne, er forskellen ikke så tydelig, og en nybegynder eller amatør vil have svært ved at se forskel.

Så du kan købe GT DD Pro-pakken med dens pedalboard-sæt, og du kan endda købe et andet, mere eksklusivt rat, og stadig have penge til overs til at købe Gran Turismo, Assetto Corsa eller en hvilken som helst anden sim-racing-titel.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar