Vælg en side

Moza HBP Handbrake: Test og meninger

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza HBP Håndbremse

Fordele

 • Meget god byggekvalitet
 • Meget justerbar periferi
 • En konkurrencedygtig pris

Ulemper

 • Kun kompatibel med pc
 • Ingen mulighed for sidemontering

Vores bedømmelse: 9,3/10

Den offensive Moza Racing er ikke ved at være fortid på markedet for simracing, og jo længere tid der går, jo mere bekræftes det. Efter de mange baser Direkte drev der er blevet introduceret i de senere år, er det nu Moza’s tur til at introducere andre perifere enheder. Vi blev forkælet med rat i aluminium, kulfiber og begge materialer, en Xbox-base på indgangsniveau, instrumentbræt, pedaler, gearstang og håndbremse.

Det er tydeligt, at Moza ønsker at indtage sim-racing-segmentet. Den kinesiske producent af periferiudstyr til simracing er ude på at erobre markedsandele, primært fra Fanatec og Simagic . Det skal siges, at disse to mærker er meget populære i den virtuelle racerverden, og hvis du formår at konkurrere med dem, er du sikker på at vinde stort.

Mozas katalog, som i øvrigt er ret omfattende, magert, men omfattende, inkluderer HBP som er en håndbremse. Denne periferi er et must-have for fans af rally og drifting, men bliver ofte overset af almindelige sim-racing-fans. Kan dette nye produkt konkurrere med håndbremser fra andre mærker? Det er det, vi vil finde ud af.

 

Håndbremsens vigtigste og tekniske egenskaber

 • Hele strukturen i aluminium fra luftfartsindustrien
 • Kun kompatibel med pc
 • Meget justerbart håndtag
 • Justerbar fjedermodstand
 • Mulighed for bundmontering
 • 16-bit positionssensor

 

Design

Så snart du tager denne enhed ud af æsken, springer dens design dig i øjnene. Det er mørkt, smukt og med masser af vinkler. Den ligner en sportsvogn eller endda en Super Car fra det italienske tyremærke.

Moza har gjort det, som andre ikke har formået med designet af sin BPH: undgå det kasseformede look. Her er den kantet, ret høj og, efter min meget subjektive mening, smuk. Denne håndbremse passer perfekt ind i mærkets stylingkode, især R16- og R21-fødderne, som har det samme vinklede design.

GT DD PRO

Skræddersyet samling

Det første problem med HBP er dens monteringsmuligheder. Dette problem med begrænsede fastgørelses- og monteringsmuligheder er iboende i Moza Racing, og vi ser det på mange andre perifere enheder, især deres HGP gearstang .

HBP’en kan kun fastgøres til kabinettet nedefra ved hjælp af 6 slots. Det vil ganske vist passe til de fleste cockpits på markedet, især fra kendte sim-racing-mærker, men det begrænser brugen af håndbremsen til en flad position. Det betyder, at hvis chassiset ikke har et sidestativ til håndbremsen, er du nødt til at vælge mellem håndbremsen og gearstangen på din bil. Og for en rallyfan er det et svært valg.

Ikke desto mindre er det meget nemt at installere HBP’en, da fastgørelseshullerne passer perfekt med monteringshullerne på de fleste chassis. Moza sælger også en møbelklemme med denne håndbremse for omkring 30 euro ekstra, som gør det muligt at montere HBP på et skrivebord, bord eller stort set ethvert andet møbel.

 

Fremstilling og efterbehandling

Som med hele Moza-serien bruger HBP aluminium fra rumfartsindustrien som grundmateriale. Ikke alene er den flot og ret let, den er også meget førsteklasses, hvilket styrker enhedens overordnede kvalitet.

Finishen er helt i top i alle henseender. Uanset om det er hylsteret, fjedrene (der er 2 i alt), skruerne, håndtaget eller palen, er alt perfekt og meget førsteklasses. Det er rigtigt, at der er en smule plastik i pakken, og det findes kun på kabinettet til USB/RJ-forbindelserne og elektronikken, og Moza har integreret det ret genialt i HBP’ens hovedkabinet og selvfølgelig malet det i samme farve. Resultat: Det går ubemærket hen, så længe du ikke rører ved det.

 

Håndtering af håndbremsen

Denne håndbremse ligger rigtig godt i hånden, især på grund af de mange justeringsmuligheder. Håndtaget kan placeres mere eller mindre, som du ønsker det, ud over hældningen på den øverste del.

Der er i alt 2 fjedre i æsken, samt 2 elastomerer, for at gøre modstanden mere justerbar. Vi ser på dette punkt i næste afsnit. For at vende tilbage til grebet er der bare problemet med fastgørelserne, som kan afskrække nogle ryttere, især dem med et ret smalt chassis. Men det er nemt at rette op på ved at justere vinklen på pinden, så der er ingen grund til at bekymre sig om det.

GT DD PRO

Fornemmelser under leg

Når først Moza HBP-håndbremsen er installeret på et setup, er den en perfekt lille simracing-periferiudstyr. Fornemmelsen i spillet er meget god til de fleste anvendelser, især rally og drifting. Den magnetiske 16-bit pick-up giver virkelig en fremragende afspilning af dine input, men håndbremsen har en tendens til at være lineær snarere end progressiv, som vi er vant til fra konkurrenterne.

Så snart du trækker i håndtaget, har du et Load Cell-lignende system (fjeder og gummi) ud over sensoren til aflæsning af data. Du har to gummier for enden af slaglængden: en bagpå og en foran, når du slipper bremsen midt i et sving, så den ikke æder sig ind i frontpladen.

Æsken indeholder 2 fjedre, der kan skiftes på ingen tid. Desuden tilbyder HBP et stort udvalg af justeringsmuligheder, som burde tilfredsstille de fleste ryttere, undtagen dem med en specifik bag- eller sidemontering. Faktisk har HBP kun et fastgørelsessystem i bunden, hvilket begrænser brugen af den. Men et stort antal ryttere vil stadig finde denne håndbremse nyttig og meget behagelig at bruge, som jeg må indrømme, at det var tilfældet for mig.

 

Kompatibilitet

Som sædvanlig hos Moza er HBP’en kun kompatibel med pc’er, uanset om du har en Moza-base eller ej. Hvis du f.eks. har en R9, kan du bruge RJ12-stikket på håndbremsen. Hvis du har en Fanatec, Thrustmaster eller et andet mærke, kobles HBP’en til pc’en via et USB-kabel.

Hvad angår simracing-titler, er stort set alle dem, der findes på computeren, kompatible med Mozas håndbremse, så det er ikke noget problem.

GT DD PRO

Værdi for pengene

HBP kan købes for 119 euro hos Mozas autoriserede distributør i Frankrig, og jeg synes, at denne sim-racing-enhed giver ret meget for pengene. Ganske vist ligger den lidt under konkurrenterne med hensyn til progressiv følelse, monteringsmuligheder og kompatibilitet med forskellige platforme, men samtidig sælges HBP til en lavere pris. Desuden er byggekvaliteten helt i top, hvilket stadig bør få vægtskålen til at tippe i den rigtige retning.

 

Min dom

Helt ærligt synes jeg, at HBP er et godt produkt fra Moza Racing, som er af meget god kvalitet, pålideligt og velbygget, og som har en god ydeevne til simracing. Hvis du leder efter en billig håndbremse, der er perfekt til pc-titler, er HBP noget for dig.

Men produktet efterlader en eftersmag af forhastet udvikling og markedsføring. Kvaliteten er der ganske vist, 16-bit-sensoren er efter min mening en smule overkill, og produktets pasform er bare fremragende. Og samtidig har vi ingen monteringsmuligheder bagpå eller på siden, og jeg taler ikke om håndbremsens ret lineære fornemmelse. Det forekommer mig, at HBP blev lanceret i sidste øjeblik for at vise konkurrenterne, at Moza havde en håndbremse i sit sortiment. Jo, den er god, men producenten kunne helt klart gøre det bedre, i hvert fald ud fra hvad jeg har set af deres andre produkter.

gt dd pro

Moza HBP Håndbremse

Generelt en meget god håndbremse

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar