Rennsport Cockpit V2
Fordele
- Rørformet struktur med unikt design
- Robust og nem at samle
- Kan konfigureres direkte fra Fanatec
Ulemper
- Rimelig høj pris sammenlignet med, hvad Fanatec tilbyder nu om dage
- Begrænsede justeringer af kørestillingen
Vores vurdering: 8,9/10
Cockpitmarkedet er meget konkurrencepræget med aktører, der har eksisteret i over 20 år, såsom PlaySeat. I sim-racing er der et bestemt mønster for mærker: De specialiserer sig typisk i ét segment og bliver der for at opbygge et verdensomspændende omdømme. Det gælder for stort set alle producenter, men der er nogle få undtagelser fra reglen.
Simlab for eksempel. Oprindeligt specialiserede denne producent sig i design og fremstilling af aluminiumsprofilchassiser. I sim-racing-verdenen er det ikke længere nødvendigt at skabe et omdømme for Simlab, fordi denne producent er i racernes bevidsthed, så snart emnet chassis kommer på tale. Men for at trives på et marked, især hvis du ikke har mange produkter i dit katalog, er du nødt til at diversificere dine tilbud. Derfor købte Simlab Grid Engineering for noget tid siden for at kunne tilbyde et sim-racing-sortiment.
Fanatec er også et godt bud på sim-racing, denne gang med et virkelig omfattende katalog af periferiudstyr til simulering, der dækker både entry-level, mid-range og top-of-the-range. Men denne tyske producent ønskede at tilføje endnu en streng til sin bue ved at tilbyde cockpits. Fanatecs nuværende sortiment omfatter Rennsport V2, et rørformet chassis designet til fans af sim-racing. I lang tid var det det eneste cockpit, Fanatec tilbød, og i det følgende vil vi se, hvordan det klarer sig i forhold til sine blodbrødre.
Chassisets vigtigste og tekniske egenskaber
- Mål 115x54x54 cm
- 30 kg vægt
- Fuld rørformet metalstruktur
- Kompatibel med alt Fanatec-periferiudstyr samt udstyr fra andre mærker
- Understøtter konfiguration med tre skærme
- Støtte til gearskifte/håndbremse
- Sobert design, helt i sort
Design
Lad os starte med designet af Rennsport V2. Hvis vi viste den til dig uden nogen oplysninger om modellen eller mærket, ville det være svært at se, at det var et Fanatec-produkt.
Rennsport V2 er en del af ClubSport-serien og har et diskret, helt sort ydre. Den sorte rørramme er helt kurvet med bueformede rør foran, der dykker ned mod støtten. Ser det godt ud? Helt ærligt, det ligner ikke et Fanatec-cockpit, især ikke når man sammenligner Rennsport V2 med det tyske mærkes seneste udgivelser.
Designet er absolut behersket med sort net mellem metalrørene. Det giver den en vis personlighed uden at give den et betagende udseende.
Skræddersyet samling
Det er ikke overraskende, at Rennsport V2 leveres helt adskilt med rør og alle komponenter samt en samlevejledning. Det er ret nemt at gøre, da det er et Fanatec-produkt, og vejledningen er detaljeret og let at læse, men også fordi Rennsport V2 er et rørformet chassis.
Hvis du dykker ned i Fanatecs katalog, finder du en række beslag, der passer til chassiset. Uanset din konfiguration tilbyder Fanatec et ret omfattende katalog af tilbehør, herunder en monitorholder (enkelt eller tredobbelt), en gearskifterholder, en højttalerholder og en spandholder.
Fremstilling og efterbehandling
Hele strukturen i Rennsport V2 er baseret på metalrør med standarddiameter. Med hensyn til soliditet er vi godt hjulpet, selv om dette cockpit begynder at vise sin alder. Så længe du ikke bruger det sammen med en Podium DD2 eller en tilsvarende base, er Rennsport V2 stabil i absolutte termer.
Hvad angår finishen, er jeg ikke så vild med nettet mellem rørene, selv om det er meget veludført, må jeg sige. Det ser lidt billigt ud og afspejler ikke rigtig Fanatecs pris. Men den overordnede finish på kabinettet er fremragende og fortjener mærkets standarder. Du finder ingen skarpe kanter, dårligt udførte dele eller defekter generelt.
Justering af chassis
Bortset fra krankboksen og kranksættet kan du ikke justere de andre dele af Rennsport V2 ret meget. Krankboksen kan justeres i hældning, og pedalarmen kan kun justeres i afstand. Sammenlignet med nyere cockpits blegner Fanatecs første i denne henseende. Men man er nødt til at se tingene i sammenhæng: Det var det tyske mærkes første chassis, der blev udgivet for flere år siden, så …
Men for sin tid tilbød Rennsport V2 stadig anstændige indstillinger, der passede til de fleste sim-racing-kørere. Det er bare ikke så godt i dag at tilbyde vinkeljustering på pedalerne og afstandsjustering på spanden.
Fornemmelser under leg
Rennsport V2 er et cockpit, der kom på markedet for flere år siden. For sin tid var designet ret godt, selv om jeg ikke er fan af nettet på siderne mellem rørene.
Med hensyn til følelsen er Rennsport V2’s rørformede struktur solid og giver ikke megen racerbevægelse. Det er rigtigt, at du kan installere en ny Direct Drive-base fra Fanatec, men personligt ville jeg ikke vælge f.eks. en Podium DD2.
Efter min mening er Rennsport V2 perfekt til kørere, der er nye inden for sim-racing, med kædestag, der udvikler sig mindre end 10 nm, Load Cell-kranksæt, der vejer mindre end 90 kg, og en god lille spand. Og hvis du bruger periferiudstyr fra CSL-serien, vil det passe perfekt til Rennsport V2 og give stor stabilitet, når du kører.
Men Rennsport V2 er ikke uden fejl, og den største er indstillingerne. Basisdækket er fast, og bundkonsollens dæk kan justeres i hældning. Hvad angår bagagebæreren, er den også begrænset, selv om Sparcos muligheder virkelig er fantastiske.
Kompatibilitet
Hvis du ruller helt ned til bunden af Rennsport V2-beskrivelsessiden, vil du opdage, at dette cockpit er kompatibelt med hele Fanatecs sortiment, hvad angår Direct Drive-baser, pedalboards og andet sim-racing-tilbehør, der sælges af det tyske mærke. Logitech G25 og G27 er også på listen, og det samme er Thrustmasters T500RS.
Og det stopper ikke der, for der er andre monteringer, der er kompatible med Rennsport V2, f.eks. en til skærme (1 eller 3), en til en højttaler, en til et gearskifte osv. På dette punkt, som er kompatibilitet, er Rennsport V2 en fornøjelse at bruge, og den er ikke kun begrænset til et chassis med bare ben.
Værdi for pengene
Med en pris på 999 euro er Rennsport V2 måske nok et gammelt chassis, men prisen har ikke ændret sig med tiden. I dag giver det ikke den bedste værdi for pengene, selv når man sammenligner med konkurrenterne fra Fanatec, såsom CSL Cockpit, som er nyere, men mindre stabilt i absolutte tal med sin store underbygning, eller endda ClubSport GT Cockpit, som er klart bedre end Rennsport V2, og frem for alt billigere.
Min dom
Så her er min dom over Rennsport V2. Det er et chassis med et ret atypisk design, rørformet og meget nøgternt. Med hensyn til tilpasningsevne er vi begrænset til Fanatec-tilbehør, men Rennsport V2 understøtter periferiudstyr til sim-racing fra andre mærker, hvilket egentlig er ret godt.
Dets største fejl er efter min mening prisen, som ikke har ændret sig med tiden, især fordi Fanatec siden har udvidet sit katalog med CSL Cockpit og ClubSport GT Cockpit, som begge er billigere end Rennsport V2. Hvis du kan finde et til omkring 500 euro eller endnu mindre, er dette cockpit værd at overveje. Selv om det stadig sælges for næsten 1.000 euro, tilbyder Fanatec i øjeblikket mere moderne muligheder i sit katalog, og frem for alt koster de mindre.
0 kommentarer