Vælg en side

Moza RS V2: Test og anmeldelse

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza RS V2

Fordele

 • Struktur i aluminium og kulfiber
 • Læderfinish omkring rattet
 • En diameter på 32 cm
 • Baggrundsbelyste knapper

Ulemper

 • Ingen skærm på rattet

Vores bedømmelse: 9/10

Jo længere tid der går, jo mere forbløffet bliver jeg over den mesterlige præstation, der er udført af Moza Racingden kinesiske producent af periferiudstyr til simracing. Det må siges, at dette “lille” firma i løbet af bare 3 år har tilbudt os omkring 6 baser på et fad af aluminium og kulfiber. Direkte drev6 rat, pedaler, gearstang og et væld af andet racertilbehør.

Selvom det måske ikke lyder af meget, især sammenlignet med den direkte konkurrent FanatecDet er imponerende, for at sige det mildt. Foreslå baser Direkte drev er ikke nogen ringe bedrift, og Moza har mere eller mindre lagt alt i det, og det har givet pote.

Mærkets katalog omfatter et temmelig avanceret rat: RS V2 RS V2. Det er et standard allround-rat, der sigter mod at konkurrere med dem i ClubSport af Fanatecog endda Podium. I det følgende vil jeg præsentere dig for dette hjul og fortælle dig om dets styrker og, efter min mening, dets eneste svaghed.

 

Rattets vigtigste og tekniske egenskaber

 • Helt rundt rat med en diameter på 33 cm
 • Struktur, der kombinerer aluminium og smedet kulfiber
 • 4 magnetiske paddles bagpå
 • 10 mekaniske knapper med baggrundsbelysning
 • RevLED
 • 2 kontakter
 • Kompatibel med alle Moza-baser, fra R5 til R21

 

Design

Dem, der allerede kender Moza Racings katalog, og mere specifikt deres rat, vil med det samme have bemærket, at RS V2 har en slående lighed med CS V2P. I virkeligheden er disse to hjul mere eller mindre ens, i hvert fald fra et strukturelt synspunkt. Designet ændrer sig en smule, men det er ikke åbenlyst.

Der er brugt smedet kulfiber på frontpladen og nu også på bagpladen. Det forbedrer rattets førsteklasses fornemmelse, samtidig med at det giver dig mulighed for at tabe lidt vægt. Rundt om kanterne har vi læder af bedre kvalitet denne gang, med meget flotte syninger, og det kan både ses og mærkes. Øverst på rattet er der et gult bånd med en række baggrundsbelyste knapper og klistermærker i samme farve på frontpladen.

Alt i alt er RS V2 et pænt, nøgternt rat, der passer perfekt til mere eller mindre enhver simracing-opsætning.

GT DD PRO

Skræddersyet samling

Dette rat med Moza Direct Drive-baser kan monteres ved hjælp af mærkets QR. Den er meget solid, nem at bruge og en af de 5 bedste på markedet. Det er nemt at installere RS V2: Du trækker i ringen på QR, justerer rattet, mens du sætter det på plads, og slipper ringen.

RS V2 er kompatibel med alle Moza-baser, men kommunikationen med R5 er kablet, ikke trådløs, så det skal du være opmærksom på. Men det er slet ikke noget problem.

 

Fremstilling og efterbehandling

Moza har brugt aluminium og smedet kulfiber til konstruktionen af RS V2. Selvom designet er baseret på CS, har vi nu en smedet bagplade i kulfiber samt en frontplade. Det ser ikke bare godt ud, det giver også enheden et godt lag stivhed.

Læderet omkring kanterne er af bedre kvalitet denne gang, og det kan både ses og mærkes. Finishen er helt perfekt og uden produktionsfejl. Det skal siges, at Moza har haft tid til at rette op på sine processer og frem for alt sin kvalitetskontrol; deres produkter er klart bedre, hvad angår finish, end deres første versioner.

Med hensyn til byggekvaliteten har jeg ikke så meget at sige: Den er meget velkonstrueret, og materialerne er af god kvalitet.

 

Håndtering af rattet

RS V2 er en premium-version af CS V2P. De to hjul har en diameter på 33 cm og er helt runde. For mig at se er RS V2 et hjul, der er perfekt til alt, undtagen måske Formel 1-løb på topniveau. Men hvis du kun laver formel, er det mere sandsynligt, at du overvejer KS, GS V2P eller den FSR fra Moza.

Uanset hvad er RS V2 meget nem at håndtere med i alt 10 knapper på frontpladen, hvoraf 8 er nemme at nå uden at skulle lave gymnastik med fingre og hænder. Kontakterne og de to andre knapper er dog placeret i midten af rattet, så du er nødt til at tage hænderne af rattet for at betjene dem. Det er ikke verdens undergang, men det er, hvad det er.

Overordnet set har dette rat en god ergonomi, hvilket i høj grad skyldes, at det er helt rundt med en diameter på 33 cm. Hvis du er vant til at køre den ægte vare, vil du ikke føle dig malplaceret med RS V2.

GT DD PRO

Fornemmelser under leg

Så hvad er RS V2 værd på banen? I store træk er det stort set det samme som CS V2P, hvis du altså nogensinde har brugt dette hjul i sim-racing. Da RS V2’s ergonomi er meget god, er dette rat utroligt nemt at få styr på, uanset om du bruger en low-end eller high-end Moza-base.

Men da jeg allerede har prøvet det på en R5, er RS V2 et ret stort rat (33 cm i diameter), og jeg følte til tider en vis klipning, hvilket indikerer, at det 5,5 nm store drejningsmoment ikke kan klare rattets masse. Hvad angår R9 eller R12, er dette rat helt perfekt til dem, hovedsageligt på grund af brugen af kulfiber, som har en slankende effekt på RS V2, ikke meget for at være ærlig, men det er da noget.

RS V2’s betjeningselementer og knapper kan bruges så normalt som muligt, i hvert fald dem, der er tæt på dine fingre. Hvad paddles angår, klikker de 4 lidt hårdt efter min smag i standardkonfiguration, men du har 4 pads til at dæmpe dette. Faktisk bemærkede jeg, at RS V2-padlerne var meget responsive under mine sim-racing-sessioner, i modsætning til dem på rattet. KS af Moza.

 

Kompatibilitet

RS V2 er kompatibel med alle Moza Racing-baser, fra R5 til R21. I forhold til prisen er det klart, at du ikke kommer til at parre den med en R5, men jeg er ikke desto mindre glad for, at Moza gradvist begynder at sætte en stopper for opdelingen af sit sortiment. RS V2 fungerer dog kun på R5 med mærkets Slip-Ring-kommunikationstilstand og er derfor kablet. Det er ikke alvorligt, men det er værd at nævne.

Hvad angår platform og simracing-titler, er RS V2 kun PC-kompatibel, og det er ærlig talt ikke anderledes hos Moza, til stor fortrydelse for konsolracere. Men den kinesiske producent kompenserer for det i simracing-titler med en temmelig lang liste, herunder rFaktor 2, iRacing, ACC og ACog mange flere.

GT DD PRO

Værdi for pengene

RS V2 koster i øjeblikket 469 euro, hvilket jeg synes er en ret god pris, især med et hjul, der er så godt som dette. Det er rigtigt, at man har været nødt til at gå på kompromis for at opnå en aggressiv pris, men der er ikke mange konkurrenter i samme størrelsesorden. Efter min mening giver RS V2 god værdi for pengene i stort set alle henseender.

 

Min dom

Moza Racing er helt klart fast besluttet på at tage kampen op med konkurrenterne, især Fanatec. Udvalget fra den kinesiske producent af periferiudstyr til simracing er godt nok positioneret til at give nye racere, der ønsker at opbygge en komplet opsætning med kvalitetsprodukter, en pause, og RS V2 viser tydeligt dette.

Dette rat er ikke perfekt, det er sandt, men det får 8,5 eller 9/10 i stort set alle kategorier, fra byggekvalitet til betjening til kompatibilitet med alle Moza-baser. Hvis du er på udkig efter et allround-rat i topkvalitet med smedet kulfiber, kan jeg varmt anbefale Moza RS V2.

gt dd pro

Moza RS V2

Et rat af meget god kvalitet.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ES: Test og anmeldelse

Moza ESAvantages Plusieurs commandes entièrement paramétrables Finition et matériaux prémiums Excellente ergonomie...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKKER TIL UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar